Ahojte mamicky,
ako je to so skolkami?
Chcela by som aby boli deti iba na par hodin v skolke, nech su trosku medzi detickami a zatial by som si navarila a upratala.
Pocula som ze sa da byt v skolke iba par hodin a nie cely den?
Ako to potom previeha taky denny rezim v skolke?
Maju tam aj ranajky a obed?
Su tu nejake mamicky co takto funguju?
ak dobre viem, adaptačný proces je pre deti, ktoré sú v škôlke už zapísané, na max. 4 hodiny denne a trvanie závisí od škôlky...škôlka podľa mňa nie je miesto kde postrážia deti, keď rodičia potrebujú niečo vybaviť
@ludmilik13 to ake nieje jej problem. Keby sme mali vsetci takto altruisticky rozmyslat, tak by sa neriesila otazka dopytu po rozsireni kapacit skolky. Chapem ako to myslis, ale nieje jej problem, ze je viac deti ako miest v skolke.
@solange7 ano ja viem, len mi to proste nedalo, lebo poznam taketo pripady v mojom blizkom okoli.
@ludmilik13 jemine a na co sa potom davaju deti do skolky, ako prvy dovod som inac uviedla aby boli medzi detickami, ci aj to je sebecke? 🤷♀️
Moj syn chodi len na pol dna do skolky pretoze ma problem s obednym spankom ale zaroven chcem aby bol medzi detmi. Tym ze mam este mensieho 2,5 rocneho mi to takto vyhovuje, ale teda moj starsi ma 4,5 roka. Cize on uz davno narok na skolku ma. Ma tam desiatu a obed a okolo 11:45 pre neho chodim. Doobeda ak je pekne su v areali skolky vonku, ak je skaredo tak tvoria- kreslia, strihaju, lepia.... citaju... proste aktvity rozneho druhu.
Je to tvoje rozhodnutie či bude chodiť pol deň
všetko je rovnaké len po naobedovani prídeš po dieťa.Alebo, keď chces nech obeduje doma tak cca do 11:15 kde som pracovala deti išli jesť 11:20 okolo 12 v postielkach
@ludmilik13 prečo sebecké?chce, aby boli deti v kolektíve a zabavili sa a ona v kľude si spravila čo treba a poobede má čas pre deti
@salamistka cize to co som pocula ze deti su v skolke do 12tej to je asi ten adaptacny proces?
Kolko to asi trva? Moze tak chodit dlhodobo alebo sa potom mozu rodicia dohodnut so skolkou ze bud na cely den alebo uz potom nie?
Diky
@sibrez vies co ja som to chcela od 3 rokov ked bude mat
Ahoj, syn je predskolak a od zaciatku (od 2 a pol roka) chodi len na pol dna (a nie je jediný). Nie je to nic neobvykle, netreba na to nejaké specialne povolenie. Ano, ma tam desiatu aj obed, po naobedovani ide domov. Vsetky hlavne aktivity maju dopoludnia.
Ahoj, moje obe dcerky takto chodili do skolky, od rana a po obede, ked sa naobedovali, tak som ich brala domov, kedze ani jedna popoludni nespavali a ja som ich do toho nenutila. Fungovalo to ako ostatne deti, akurat, ze po obede isli moje dcerky domov a ostatne deticky spat. A ak by ti niekto hovoril, preco dieta nespi v skolke.....je to tvoje rozhodnutie. Moje deti nespali popoludni a preto chodili domov, nikomu som sa to ani nesnazila vysvetlit, aj ked sa pytali preco ich nedavam spat....
jasne tak to sa dohodnes so skolkou potom a na prihlaske si zaskrtnes ci chces poldna alebo cely den. tak ako to bude vyhovovat tebe.
inak myslim, ze ak by si nahodou dala najprv na pol dna a potom po par mesiacoch si rozmyslis ze chces cely tak by nemal byt problem. Vsetko je ale o dohode so skolkou, kazda skolka ma iny personal a v kazdej skolke to inak funguje, takze treba si veci odkomunikovat.
autor - áno je, ak chceš aby deti boli medzi inými deťmi chodievajte von, do materského centra alebo si nájdi v okolí mamičky s malými deťmi. Toto nie je detský kútik.
to vážne myslíš otázku na čo sa dávajú deti do škôlky? Preboha, čo máš IQ -20? Veď asi preto, že rodičia sú v práci a nie že doma si potrebujú navariť , umyť okná a pod. Ty si odkiaľ vyšla?
Moje deti obe chodili celu dobu do školky len na dopoludnie. Dali si tam obed a potom som ich brala domov. Robím na čiastočny uvazok, takže mi to takto vyhovovalo.
@kvetinka75 skolka je v prvom rade vzdelavacia institucia a vsetko hlavne vzdelavanie sa deje doobeda.
Nie je to primarne odkladaren pre deti pracujucich, to ti povie kazda ucitelka. Chodit do zamestnania nie je povinne.
@luccija pretože veľa matiek ide do práce skôr ako majú deti 3 roky a majú problém nájsť voľné miesto. Pretože niekto si potrebuje doma spraviť voľný čas bez detí
autorka a nejdeš do práce po 3 rokoch? Jasné že po 3 rokoch môžeš dať dieťa do škôlky ale ak nepracuješ, zaberá tam miesto niekomu, kto možno potrebuje súrne umiestniť dieťa do škôlky kvôli práci.
@babulkomale nie nie je, ale veľa rodičov má problém umiestniť svoje dieťa v škôlke, kým sú v práci, zatiaľ čo iní, ktorí nepracujú tie deti v škôlke majú
Dcéra nastúpila do škôlky 3,5 ročná. A bola len na 4 h. Teda klasika nástup do do 8,hra , potom desiata, po napapani von a okolo pol 11 myslím obed. Pred 12 ju manžel bral zo škôlky. Neboli to pre ju aspoň veľké stresy
@kvetinka75 v škôlkach co poznám sa dáva prednosť detom, ktorych matky pracujú.
@kvetinka75 akoze nemusis sa tu teraz triast od nervov ze ti tvoje dieta nevezmu lebo ze moje by tam boli iba do 12tej :D
@babulkomale ano neviem preco matkam co su v domacnosti sa to tu nejak zvrtlo ze ved to je sebecke dat deti do skolky
Načo??! Lebo ich matky musia nastúpiť do práce.
Mamičky čo musia nastúpiť do práce vďaka takýmto ako si ty ostávajú doma bez príjmu, lebo im tvoje dieťa zablokuje miesto sa určite potešia. Ale hlavne, že ty si doma porobiš.
autorka nemusíš sa báť, ja už také malé deti nemám. Ale mám susedu ktorá nemohla nastúpiť do práce pre niekoho takého ako si ty, lebo aby si mamička doma doobeda porobila, dieťa šupla do škôlky a miest je málo. Totálny egoizmus.
To je jedno či do 12tej alebo na celý deň, proste bude započítané a napr. slobodná mamina bude potrebovať nastúpiť do práce tak si môže pískať.
@cecilia29 ako kde, suseda sa prišla pýtať na miesto od nového roka, pretože neplánovane získala prácu a že nie je voľné. A oproti druhá suseda si umýva veselo okná, veď dieťa je v škôlke, tak si porobí. A že ona si dieťa odhlasovať nebude, prečo by mala?
@kvetinka75 sa trocha ukľudni.Inokedy sa tu cítia diskriminované ženy čo sú na MD s ďalším dieťaťom, že im ho nezobrali vždy sa bude cítiť niekto ukrivdeni.Prednost by som dala iba samozivitelkam a ostatné deti ako im vychádza vek a je jedno či pol deň, či celý.V kútiku či materskom centre je s mamou nikdy sa tam nenaučí to, čo ich naučí učiteľka, byť samostatne bez rodičov....pol deň je pre deti ideál načo ho nútiť spat, keď nechce, načo platiť obed, olovrant, keď pomaly nič nezje.Raz je prijaté nech mama aj vo fitku cvičí je to ich vec, alebo učí sa doma na jazykový kurz..Dieta je medzi seberovnymi a vzdeláva sa...veľa detí chodí pol den
@kvetinka75 tak mozes sa ukludnit takto je to mozno so skolkami v okoli BA a v okoli krajskych miest
Ked ta to tak strasne zaujima nie do roboty po 3 rokoch nejdem mala som zivnost aj pred otehotnenim v ktorej budem pokracovat a kolko sa namakam tolko budem mat €
@luccija ja som kľudná, neboj sa. Mňa sa to už našťastie týkať nebude. Ale je teda rozdiel, ak je matka doma, nepotrebuje chodiť do práce a matka, ktorá tie peniaze do rozpočtu potrebuje a nemôže ísť do práce, lebo nemá kde dať dieťa.
pride mi to sice trochu sebecke odlozit deti do skolky, aby ty si mala cas navarit a upratat. potom mamicky, ktore ozaj potrebuju dat deti do skolky, aby mohli pracovat nemozu, lebo nie je miesto.