Pustili by ste 4-ročné dieťa na oslavu?

Dnes o 09:13

Ahojte, dcerku pozval spoluziak na oslavu narodenin, okrem nej tam bude cca 10 deti, rodicia toho spoluziaka pozvali len deti, bez rodicov. A mne sa to moc nepozdava, kto mi zaruci, ze ich budu strazit, ze sa nic nestane? Som podla vas moc uzkostliva? Ja deti nespustim z oci, aj ked niekde sme, stale ich jednym ockom strazim.
Dcerka sa uz tesi a ja neviem, co robit.
Rodicov toho spoluziaka poznam len trocha, porozpravame sa v skolke a tak, su fajn, ale to je vsetko.

belllinka
Dnes o 09:14

Jasné, že by som pustila, nie sú to batoľatá, preboha.

thirstymonk
Dnes o 09:15

Ano, aj u nas takto boli synovi kamarati na narodeniny. Nie je problem. Ale na dedine je to iné, tu pustíš dieťa a vieš, že ho žiaden pedobear neunesie. V meste som žil predtým a tam by som si to nedovolil.

pribinak
Dnes o 09:17

Áno pustila. Však sú to škôlkari, nie bábätka

belllinka
Dnes o 09:17

@thirstymonk veď jasné, v meste sa deti unášajú ako na bežiacom páse, vďaka za dediny, tam sa nič zlé nedeje 🙏

patka06
Dnes o 09:19

Jasné, že by som pustila, hlavne ak sa dcéra tak veľmi teší.

gypsomilka
Dnes o 09:19

Ja som mala uz tiez cudzie deti doma a rodicov som nepoznala a ani nepoznam. Syn chcel oslavu tak mal oslavu,aj ked to boli len 3deti+moje 2. Normalne sme strazili. Asi ako rodic si uvedomujes,ze nepozves cudie deti domov a ze musis dohliadnut. Jeden raz bol napr aj on v kine kde ho pozvali. Odviezli ho rodicia spoluziaka aj priviezli nazad.
Napr teraz 4r pustam von sameho. Samozrejme pred dom a na ulicu. Ale vidim ho z okna 😂.

really8
Dnes o 09:20

V skolke ju strazis tiez? Aky je v tom rozdiel

kiki68
Dnes o 09:20

Jasne, deti sa budu hrat spolu. Ved a rodicia tam nejdu?

ivik4
Dnes o 09:23

Ved to je jedno ci ich v skolke strazi ucitelka alebo u nich doma rodic toho co oslavuje. Jasne ze pustila

thirstymonk
Dnes o 09:23

@belllinka Závisí od konkrétnej dediny. U nás sa nič nedeje. Nekradne sa, deti sa netýrajú, nikdy som tu dokonca nevidel ani nikoho ožratého. Ani krčma tu nie je. Plný vozík železného šrotu sme mali naložený, skoro 800kg železa z noci do rána nezmizol ani jeden jediný klinček a to o 4 domy nižšie bývajú cigáni.

irusa
Dnes o 09:25

ako nechápem...to mali pozvať aj rodičov detí na detskú oslavu ???? Nie, že príde domov bez obličky....fakt preháňaš

tamitamitami
Dnes o 09:25

Kde to bude? Koľko dospelých tam bude? Podľa toho by som sa rozhodla.

elviku11
Dnes o 09:33

ved tam urcite budu rodicia oslavenca. Jasne, ze by som pustila

sissy27
Dnes o 09:33

Mna by s prepacenim drblo, keby mam na oslavu pozyvat 10 deti a ICH RODICOV. Co mam na to prenajat cely kulturak??
Ked bola dcera dieta, tak vsetky oslavy, ci uz tie, ktore som organizovala ja alebo kde bola dcera ako host, boli BEZ RODICOV, len pre deti. Jedina vynimka boli oslavy v mekaci, kde rodicia ak chceli, tak posedeli a pokecali mimo oslavy a na vlastne naklady. A teda vzdy sme sa tesili, ze decka maju program a my ako rodicia konecne 2-3 hodinky pre seba 😂

januska12323
Dnes o 09:37

V škôlke ich stráži tiež len jedna pani učiteľka a je ich tam 25. Na oslave budú obaja rodičia a možno 10 detí. Takže ešte väčšia bezpečnosť ako v škôlke. Čoho sa bojíš?

nika23t
Dnes o 09:44

Nie. Nepustila by som. V školke je učiteľka, je to práca. Az do takej miery nedôverujem iným rodičom, aby som 4rocne dieťa nechala s ďalšími 10 deťmi. A aj tým rodičom sa čudujem, ze si vezmú na zodpovednosť také malé deti.

pralinka25
Dnes o 09:46

Pustila som.

tamvtme
Dnes o 09:47

Ja som pustila cerstvo 5 rocne dieta ale nebolo mi vsetko jedno a hlavne aj preto, ze tych rodicov som vobec nepoznala….nasej ked sme v lete robili oslavu, tak som brala ako samozrejmost jedneho rodica, ale zas bolo leto, boli sme vonku na zahrade….ale zvladla to a hlavne ja svojej dcere verim a viem, ze nerobi hluposti

sisska96
Dnes o 09:48

Aj v škôlke si s ňou celý deň?

hederamonstera
Dnes o 09:50

Skolka je nieco ine ako nevyskoleni rodicia. Neviem, mne by bolo divne pustit moje male dieta k cudzim ludom. Sa divim ze je tu tolko co by pustili.

pribinak
Dnes o 09:51

Nezabudni kúpiť 🎁 nieže pôjde s prázdnymi rukami

marhulka13
Dnes o 10:00

Jasne, ze pustila, aj keď teraz ta asi vystrasim , no stalo sa, že z jednej oslavy prišla s rozbitou hlavou, resp.nam volali co sa stalo. No ja ani z takých veci drámu netobim, keď viem ako sa to stalo.

tanyan
Dnes o 10:00

@pribinak Fľaštičku? Ako v reklame na sirup Jupí...

sense
Dnes o 10:01

Ak sa bojíš pozvánke odmietnu. My sme tiež pozývali deti a prišli všetky. Spolu sa zahrali niečo zhotovili dali si tortu a šli domov.
A v škôlke sa nebojís či sa jedná učiteľka dostatočne pozor na 20deti?

belllinka
Dnes o 10:01

@hederamonstera a od akého veku by si pustila?

vandicka7
Dnes o 10:02

uplne v pohode 🙂 ved v skolke je na 20 deti jedna-dve ucitelky. tam ju tiez nepustas ? 🙂

belllinka
Dnes o 10:04

treba vodiť za ručičku až do 18-ky a najlepšie nedať do školy, ale nechať doma na domácom vzdelávaní

simca06022011
Dnes o 10:05

No neviem, ja som mama dost odvazna, dieta mi uz v predskolskej (to leto predtym:D) bolo v tabore a tak.. ale teda asi by som sa opytala tych rodicov, kolki a ako ich budu strazit, ci predsa len netreba prist. A na program. Mozno by som pustila, ak budu mat aktivity vymyslene, napr. program, hry. TO je naozaj ako v skolke. Ale tak na dve hodiny :D Ja by som sa bala, 4r je podla mna malo, bez riadneho dozoru, aby sa deti len tak blaznili, predsa skolka je ina...
A nema to nic s vodenim za rucku do 18, tak neviem preco 3r nechodia same von, na ihrisku im preco treba sediet za zadkom? A napr debata tu bola o trhoch, kde male dievcatko kopali chalani? tam matka ju mala mat prilepenu na sebe :D Proste 4r je stale este malo na nejake samostatne aktivity a treba patricny dozor/program.

zic
Dnes o 10:07

Ved na dedinach modre dodavky unasanu deti... 🙂 🙂

beronsche
Dnes o 10:07

Mne príde velmi divné pozývať na oslavu 4.narodenin 10 deti...
Neviem, či by som takto malé dieťa pustila, zalezalo by od konkrétnej situácie, ale skôr som naklonená slušnému odmietnutiu.

A nie, deti za ručičky nikam nevodim, už sú staršie a moja úzkostivost v čase keď mali cca 4r, ich negatívne nepoznacila
😉