Uz mame kovidu vsetci dost, ale ako by ste sa zachovali, keby ste sa dozvedeli, ze ucitelka s priznakmi si dala v triede dole respirator, volala deti k sebe, aby odpovedali a ma druhy den ma pozitivny antigen? Sama ucim a nefovolim si dat dole respi na 2 sekundy. Samozrejme uz su cela trieda v karantene, ale postup ucitelky??
@sissy27 keby sa tvoje dieta nakazilo a donieslo ti to domov, tiez by si bola nad vecou? siri sa to teraz najma po skolach. raz ked tie ruska maju mat, tak si nie pre srandu kralikov a treba mysliet trosku aj na ludi okolo seba. mat to rusko v interieri je to posledne minimum, ktore mozeme pre druhych a seba urobit.
@zlostitko mali sme to takto v rodine. od druzinarky, ktora nenosi rusko, sa nakazila neter a doniesla to domov.
Na našej škole väčšina učiteľov pozitívna samotestom ale chodia do školy ale teraz od utorka do piatku zavreli celý druhý stupeň a jednu stvrtacku triedu kde mám druhé dieťa.Takze mám obe deti doma.Vraj naša škola je najväčšie ohnisko zo všetkých ZŠ v meste .Ale to bol personál na víne že taký chodil do školy.Kucharka je vazne na Tom zle
Inak sa.spytam. co keby tvoje dieta donieslo covid a ocas vyucovania by uz boli naznaky ochorenia? ZS ruska v triede mat nemusi. Hm? Mala by ucitelka podniknut nejake kroky? 😉
Nesamonasieraj sa, nemas sajnu odkial to teraz pride, ale najhorsie je hladat vinnnika, ktory si teraz odserie niekoho frustraciu.
@ddaassuullaa ja neriesim, ze donesie kovid. Ja riesim postup ucitelky.
@janulka182 áno, bola by som úplne nad vecou, keďže moje dieťa nesedí len v škole alebo doma, tak by sa mohla nakaziť aj inde, kľudne od niekoho bezpríznakového. Alebo ju môžem nakaziť ja, keďže chodím do práce, cestujem, chodím medzi ľudí...Proste holt smola a ako píšem vyššie, žiadny trest by to nevyriešil.
Nie že by mi bolo jedno, že ja alebo niekto ochorieme, ale absolútne by som neriešila z akého zdroja. Snáď len keby ma niekto pozitívny náročky opľul 😀
@zlostitko a ja riesim, aby si sa nesamonasierala. Ale riesila.s chladnou hlavou
@sissy27 nejde tu o to, ze od koho sa nakazi, ale o prevenciu a snahe zamedzit tomu. mne osobne to pride sebecke, ze viem, ze som chora a nedam si rusko, pritom som si vedoma, ze mozem nakazit niekoho ineho.
@janulka182 ani do prace nemala prist
@zlostitko aha, takže zobrala si každé decko zvlášť, postavila pred seba a poriadne ho okašľala 😀 😀 😀
pozri, ak sa ti uľaví na duši, tak sa hoď o zem, zaplať si právnika, podaj trestné oznámenie, povláč tu hnusobu po súdoch, zatancuj holá za splnu mesiaca pri jazere, rob čo chceš. Otázka znela čo by sme robili my a ja ti rovno poviem, že nič.
Ale už sa ti tu zbierajú fanynky, tak si tu spolu pindajte aspoň tri dni, aj tak nemáte čo lepšie na robote 😅
@beata_k nie, neriešila, starala by som sa o choré decko. Ako by som to mala riešiť tak, aby to malo zmysel a nebola by to len strata času a energie? Aký trest by ťa uspokojil?
Mimochodom, ak by si chcela niekoho ťahať po súdoch, tak by si musela najprv dokázať, že dieťa nakazila práve táto osoba a všetky iné možnosti sú absolútne vylúčené. Veľa šťastia v dokazovaní, naposledy sa toto podarilo pri Pacientovi 0 😀
@sissy27 zbytocne ju chytas za slovicka, popisujes tu nejake situacie, ktore ona vobec takto konkretne nenapisala a tiez nikde nevidim, ze ju ide udavat. a gratulujem ti, ze sa nebojis a nemas to v blizkom okoli so zlym koncom. mozno by si bola pokornejsia.
@beata_k ešte raz - čo reálne by si chcela urobiť, aby to malo zmysel, vyriešilo problém a nebolo stratou času a energie?
@janulka182 ja mám voči covidu rešpekt, ale naozaj v tejto téme nevidím nič iné len "poďme kydať na nejakú učiteľku". A ktovie, možno sa učiteľka nakazila od nejakého bezpríznakového žiaka práve z tejto triedy a toho žiaka tam poslal rodič, ktorý tiež mal príznaky a bol si toho vedomý. Jednoducho sa covidom môžeš nakaziť kdekoľvek, kedykoľvek, nedá sa prstom ukázať na konkrétneho človeka. Ale teda nám napíš, ako by si to zmysluplne riešila ty, ja si skočím po popcorn.
cize ucitelka, krava si da dole respirator na chvilu (mozno sa jej zle dycha),a le deti cele dni v treide bez rusok ucitelov naopak ohrozovat možu....hmm....inak mne je vzdy smiesne ako vedia rodicia dokonale opisat situaciu v triede, hoci tam neboli
@sissy27 ja neviem, ci citas. ano, mozeme sa nakazit od kohokolvek. ale preco nenosit v interieri rusko, ked sa nosit ma, k tomu bola este chora a takto zbytocne ohrozovat?
@beata_k asi tak. ucitel ukazuje detom ako se*e na pravidla.
@sorciera24 a ty si tam zjavne bola a vies, ze sa jej zle dychalo, tak si ho dala na chvilu dolu.
@janulka182 a ako vies, ze bola chora? ty si tam tiez bola?😝
@sorciera24 vsak to pise autorka
@janulka182 ja som napisala možno.....ty tu tvrdis, ze bola chora...vidis ten rozdiel?...ak nie, citaj aj 5krat znova
@janulka182 kde?
@janulka182 jeej, ja by som si skôr myslela, že ťa úbohá učiteľka sa nakazí od detí, ktoré nie sú testované ani náhodou a v pohode ich rodičia CPU do škôl. Akoby si sa zachovala, kebyže teba, tvoju mamu nakazí takto dieťa?
Prosím, ved trochu rozumu treba používať. Ú nás v triede nemá nikto rusko, ale sa teda testuje aj deti aj učitelia, ktorí sú neockovani a teraz sa budú testovať aj okovani. Aké jednoduché.
@sorciera24 bola chora, potvrdila to aj triedna ucitelka
@sorciera24 ˇ"ucitelka s priznakmi si dala v triede dole respirator"
@zlostitko no, tvoj nick hovorí za všetko, potrebuješ sa proste nasr@ť a ešte by sme ťa v tom mali podporiť...
Mimochodom, ak si aj volala deti "k sebe" tak predpokladám, že ona sedela za katedrou a deti stáli pred tabuľou, čo je tak dva metre, nemyslím si, že si jej sadli na kolená a šepkali jej do ucha. A ako vieš, že mala príznaky?
A nezachovala by som sa nijako špeciálne, proste sa stalo, už sa neodstane. Nech by dostala akýkoľvek trest, tak mne to nijako nepomôže.
Úderka "podávačiek trestných oznámení a samozvaných sudkýň" nástup za 3...2...1...