Ahojte mám otázku len tak zo zvedavosti,viem že všade je to iné ale koľko platíte mesačne za škôlku? Ja platím 61€(46strava +15€ režijné na škôlku) a jednorazovo ZRPŠ 30€. No u nás je to tak že pre obyvateľov mesta vydáva mesto kartu s ktorou platíme menej aj v škôlke (keby ju nemám tak platím o 25€ viac). Jedná známa mi hovorila že to je v pohode suma,no keď sme sa bavili o o tom s maminou a so svokrou,boli hotové že je to celkom veľa. Tak ma zaujíma koľko platíte vy, len tak aby som mala prehľad.
76€ mesacne + jednorazovo 20€
A je to statna skolla
75€ mesacne + strava cca 62€ (2,30€/den + rezia 16€)
@gabikaa96 ja cca 80 eur /+- 5 eur. Takže keby to bolo o 20 eur menej,by aj potešilo 😄
@gabikaa96 22 mesacne školné + 1,90 stravné na deň. Takze tiež cca 50-60 / mesiac
@gabikaa96 85e mesačne (strava + školné) + 40e ročne
Štátna škôlka
Co sa ti vidi veľa? Za celodennú starostlivosť a 3x denne strava?
@anjelicek26 mama aj svokra boli prekvapene lebo prirovnávajú všetko k tomu čo bolo kedysi.
@gabikaa96 jasne chapem, len fakt... s toho dnes uz proste nenavaris nijakovsky a potom su tu temy, ze ake maju skolkari miniaturne porcie a na olovrant a desiatu tenucky chlieb s kvazi maslom a dvoma pruzkami uhorky... vsetko je dnes drahe, hodne drahe.
Strava 47,školné 30..--toto mesačne a potom,Zrpš 20 a ešte niečo bolo 15
U ná sa platí
ZRPŠ / rok: 50€
réžia / mesiac: 5€
za pobyt v škôlke/ mesiac 23€
strava záleží samozrejme od počtu dní v mesiaci ale tak napr. za tento mesiac 50€.
Syn je predskolak takže na stravu ma dotáciu a len dopláca a za pobyt neplatí.
A jedná sa o dedinu, žiadne veľké mesto. Mamina a svokra ti povedali, že veľa lebo ich deti chodili do škôlky dobre dávno a vtedy boli iné sumy.. ale aj platy.
ahoj, za skolkara platim mesacne : 65€ strava, 60€ skolne , raz rocne 60€ ZRPS
@simona20201309 mne sa to nezdá veľa, podľa mňa je to v pohode, len podľa rodiny je to veľa. Tak som bola zvedavá ako je to inde.
Školné 35€, strava cca 40€ a ZRPŠ 8€
Ba petrzalka - skolka 75 €, strava 69,5/67/64,5 podla toho aky mesiac zrps na rok sme sa na rodicku dohodli 100€
@gabikaa96 hlavne n dedinách zvykne byt školné oveľa nižšie, aj ostatné poplatky. Co viem. Niekde je 5e zrps na cely rok... ja neviem, podla mňa je to umenie riaditeliek vychádzať s tak nízkym rozpoctom. Ja sama som chcela prispieť na triedu viac, ale vraj sa to nedá a učiteľka sa bála odomna prevziať viac peňazí, aj keby to bolo podpísané na tlačive....
22€ školné , 1,90€/deň strava (36-40€ cca) , 3€ réžia - mesačné platby + jednorázovo 25€ ZRPŠ a 30€ triedny fond
@anjelicek26 veď to,aj švagriná že ona na dedine pred troma rokmi platila mesačne len 45€ ale odvtedy išlo všetko rapídne hore+mesto a dedina je neporovnateľne.
strava 49€, školné 19€
predškolák strava 22€
+ 20€ ZRPŠ 1. polrok, 15€ 2.polrok
+ 10€ výtvarné pomôcky
plus taška hygienických potrieb (4 toaletné, 1 vreckovky v krabici, 1 balík klasických vreckoviek, 2 kuch.rolky, vlhčené utierky a mydlo)
@simona20201309 tiež sa čudujem tomu,u nás netreba hyg. balíček že kto chce zobere ale povinné to nie je,tak som aspoň to nakúpila a zaniesla.
Školné 30, strava 48, zrps 50 na rok
@gabikaa96 Toto je menšia dedina a mesačne 78€. Nerátam ZRPŠ. Na druhej strane je to dedina 25 km. od BA. Ale príjemne ma prekvapilo, že netrebalo na začiatku roka niesť toaletaky atd.
Dieťa potrebovalo len 2x pohárik a zubnú kefku + teda samozrejme prezúvky a náhradné oblečenie.
Dedina pri BA, školné 30€, strava okolo 50€, ZRPŠ 75€ ale majú nonstop výlety, divadlá, kúzelníka... Proste parádny program, stále niečo tvoria a celý rok už neplatíme nič. Takže za mňa super. Tam mám dve deti...tretie je ešte malé, to je v súkromnej škôlke, tam platím 500€ na mesiac. Tá štátna sa mi zdá úplne v pohode 🤣🤣
75€ skolne, 65€ strava a jednorazovo kazdy september "zrps" 130€ 😊
Strava mesacne 65 € + školné mesačne 75€ a zrps škôlke 100€ na rok - štátna škôlka
46 eur strava, 25 eur skolne, 60 eur ZRPS raz rocne
Strava 2.10€ na deň, školné 20€ každý mesiac.
Jednorázovo som platila:
- 20€ ZRPŠ
- 20€ školské pomôcky
- 10€ triedny fond
- 10€ hygienické pomôcky
- 10€ pracovné zošity
- 10€ príspevok do kuchyne (už som zabudla na čo 😁)
38€/mesiac je strava, 25€/mesiac je školné, 2x ročne po 10€ je réžia kuchyne a 40€/polrok je ZRPŠ.
@gabikaa96 statna skolka: 75e skolne, 65e strava, ZRPS rocne 100e
Okres Puchov, statna skolka - strava 52e, mesacny prispevok 20e, plus prispevok do rodic.zdruzenia 60e (jednorazovy poplatok na skolsky rok), 8e do triedneho fondu, poistenie 2,50.
15e mesacne + 2,50e rezia za skolku prijde svokre vela? Sa niekde v dobe zasekla... a aj strava, ona nevari, nenakupuje? Deti maju desiatu, obed, olovrant... kolko to vychadza na den a na porciu?