S manželom sme boli dohodnutý že nášho synčeka budem ja nosiť do a zo škôlky.On robi na smeny a nemôže hýbať s časom.Ja by som si našla prácu na jednu smenu kvôli škôlke.Plus manžel nemá rád ľudí,nerád sa baví s cudzími aj preto nechce on nosiť maleho.No teraz hovorí že keby mal poobednú tak by ho odprvadil aj on so mnou.Nelubi sa mi to.Viem že zo začiatku synček bude plakať ráno v škôlke.Aj to viem že manžel je až moc mäkký naňho a všetko mu dovolí.Ked zbadá že malý bude plakať že nechce ostať sám v škôlke,tak manžel bol by schopný tam spraviť scénu povedať si svoje učiteľkám a synčeka by zobral domov.To nechcem.Ide o to aby synček si zvykol na škôlku.Len manžel neznáša keď malý plače preto mu všetko dovolí.Kvoli tomuto by nebolo dobré aby isol aj muž so mnou do škôlky.Co si o tomto myslíte?Resp ako ste to mali vy tie začiatky v škôlke?
Tak snad sa muz vie spravat ako civilizovany clovek. A ked tam maleho nebude chciet nechat, no tak nech si vezme dovolenku a necha si ho doma 🙈 To ho nebudes teraz do nicoho zapajat okolo syna, aby nahodou nespravil scenu?
Nepomaha - zle je, pomaha - zle je ... Chudak chlapi, nezavdacia sa nijak raz...
My sme zo zaciatku nechali chodit s rodicom na ktoreho bolo dieta menej naviazane. Cca po mesiaci si zvykli a potom uz sme mali pevny rezim: rano vodi manzel a ja vyzdvyhujem.
Na tvojom mieste by som urcite zvazila od manzela pomoc. Je to zahul vodit aj chodit pre deti plus chodit do prace.
Len jedna poznámka - to ho fakt budete do škôlky nosiť alebo normálne vodiť, či voziť?
@babovka2321 Ja už som bola v tom že nechce pomáhať tak som sa s tým zmierila.A teraz zmenil si názor.
@lauriik Naňho je menej naviazaný,len muž je na malého mäkký, všetko mu dovolí a malý ho ani neposlúcha.Ja som prísnejšia,trpezlivejsia aj laskavejsia.
@heleninamama Vidím že sa chytas za slovíčka,je to jedno ako to pomenujem,no každý normálny človek vie čo som mala na mysli
@nelca84 Zapájam muža do všetkého,no niektoré činnosti nechce robiť,príklad ísť s malým niekam von a ihrisko,do obchodu medzi ľudí a tak.Preto ma prekvapilo čo teraz zahlásil.
Ja viem, ako to myslis 🙂 moj muz tiez nemohol vodit mensieho do skolky 😂😂 raz ho viezol, maly spustil rev a on mi ho doviezol domov 😂😂
Ja by som ho nechala, zvykne si, neskor jeho pomoc ocenis, ked pojde s malym aj na ihrisko, aj do obchodu...
Nechaj muza nech s Vami ide nech si aj chlapi uziju ten pocit, ked dieta place...uz dedukujes dopredu.Ved predsa neoblecie v satni dieta a nepojde s nim domov.Deti lepsie zvladaju ranne lucenie, ked pridu s otcom
Myslim si o tom to, ze ste dvaja rodicia a nemala by si zo svojho muza robit debila.
Nesnaz sa mat vo vsetko hlavne slovo, potom ako muza ho uplne dehotenstujes
@veronikaszabova Toho sa bojím aj ja
@nelca84 On s ním nepôjde nikam sám
@luccija
@zmrzlinka2021 Nerobím z neho debila, lenže poznám ho a viem ako by sa zachoval.
Ale neries akoby sa zachoval - je to dospely clovek, musi niest zodpovednost za svoje spravanie. Nema 5 rokov
Ja som taká, že nevedela by som sa vopred takto stresovať a trápiť kvôli niečomu, čo nakoniec ani neviem, ako bude... Skrátka mám nejakú predstavu a ostatné sa uvidí a vyladí za pochodu. Nevidím zmysel sa teraz vopred nejako fixovať na to, ako to bude - veď ešte ani do tej škôlky nechodí a keď sa zaradíš naspäť do pracovného tempa možno ešte sama budeš prosiť muža, aby pomohol.🤷 A možno bude syn tak rád v škôlke, že bude chodiť ochotne sám bez problémov, či s tebou, či s mužom . ☺️
Jedna z rád pre úspešný nástup dieťaťa do MŠ je, jedna osoba ako doprovod, maximálne krátke lúčenie, šupnut dieťa za dvere a nechať to na učiteľku.
A veta "tak manžel bol by schopný tam spraviť scénu povedať si svoje učiteľkám" ma odrovnala... Akože čo by im povedal???
Ešte ani nevieš, ako sa bude správať malý pri otcovi, vôbec celkovo v škôlke, ako sa bude správať otec a už riešis dopredu niečo, čo ani vôbec nemusí byť.
Veď ho nechaj to vyskúšať, nech ide. Bude plakať malý? Poplace a prestane.vels deti priam reve, kým sú tam rodičia a zázračne za dverami už sú ticho a veselo sa hrajú.Mams učila v škôlke cele roky, mali dieťa, čo sa hodilo s revom vždy na dvere, kým videlo mamu a potom úplne v pohode šlo do herne, ani stopa po placi.
Vezme ho otecko domov? Ok, nech si ale potom s ním aj to zariadi celý deň.
Urobi scénu? Prečo by mal? A keby teda tak hanbiť sa môže on a strapni sa akurát tiež sam.
Veď uvidíš, čo a ako bude.
@filili Dúfam že bude rád chodiť do škôlky.Muza nebudem prosiť o nič,preto si budem hľadať prácu na jednu smenu kvôli škôlke aby ráno aj poobede som mohla chodiť so synčekom.Ked bude chorý tiež ja budem s ním doma,nie manžel.
@rakywanda Presne tak chcem robiť,krátke lúčenie, odovzdat dieťa učiteľke a odísť
@jaskolka Áno môže sa stať že vezme ho fomovkrd bude ráno plač a doma nebude s ním,ja sa budem oňho starať.A keď urobí scénu v škôlke,kto sa bude hanbiť,ja
Keď ho dovedie domov, ty jednoducho chod si po svojom, do prace a kašli na to. Nech si robí čo chce. Vzal ho domov? Jeho problém.
Nie, prečo by si sa mala hanbiť ty? Veď ty scénu neurobíš. Muž je dospelý a zodpovedný sam za seba, keď zo seba urobi tam "blázna"co ty s tým? Nezodpovedás predsa za dospelého chlapa
U nás býva na konci augusta rodičovské pre novoprijate deti, kde sa takto po lopate vysvetlia veci rodičom. Vieš koľko "hercov" máme každý rok? Medzi dverami plač, visí mame na nohe, gate jej ťahá dolu... Akonáhle sa zabuchnu dvere, dieťa nahodí úsmev číslo päť a ide sa hrať.
Skús navrhnúť mužovi nech teda ide s vami, ale len po bránku, v šatni už buď len ty.
Autorka: Co by akoze tvoj muz mal “povedat svoje” ucitelkam? Co je vadny? Ucitelky mozu za to ze vas synacik bude revat? Nonsens 🤦♀️
@jaskolka Keď zo seba urobí blázna tak každý o tom bude hovoriť a budú ma potom učiteľky ohovárať že akého muža mám,tým pádom urobí hanbu aj mne.
@rakywanda Ja ešte ani neviem kedy bude rodičovské,ani žiadne info o nástupe ,nič.
@belllinka Príklad môže im vynadať že nevedia utíšiť dieťa že nevedia oňho starať sa a pod
a preco si s takym buranom, co sa nevie spravat, mala dieta?
To nie si ty, co bol muz tak fixovany na syna?
Ze nemohol spadnut, plakat...velmi to chces premysliet...tvoj muz je hrdina asi len doma, kedze nikam inam so synom nechodi ani von, do obchodu...preco mas z toho celeho taky stres?
.
Však ho nechaj, nech ho zanesie aj on, aspoň ty vtedy nemusíš a môžeš ísť rovno do práce, môžte sa striedať, raz pôjde s jedným a druhý vyzdvihne a potom naopak. Nech sa aj on naučí ako to tam beží, však ste dvaja rodičia. My sme sa tak striedali, aby sme stíhali aj 8hod v robote. Keď som ja šla ráno s malým do škôlky, muž mohol ísť skôr do práce a zas skôr ísť domov a vyzdvihnúť malého zo škôlky. Inokedy šiel ráno on do škôlky so synom a ja zas po neho poobede.
Nemám problém, vyrobím. Kľudne môže chodiť s vami, keď bude mať poobednú, udne môže vyberať syna keď mu vyjde čas po rannej. Bud rada, že chce a nerob z neho neschopaka. Je rovnaký rodič ako ty. Ma rovnaké povinnosti aj práva. To dieťa nie je len tvoje. Asi je najvyšší čas aby si sa s ním vedela aj "podeliť"
"Príklad môže im vynadať že nevedia utíšiť dieťa že nevedia oňho starať sa a pod"... No, hlavne, že on to vie s jedným vlastným synom, s ktorým nie je schopný ani ísť "niekam von a ihrisko,do obchodu medzi ľudí a tak." , ale vynadať učiteľke, ktorá to dieťa uvidí prvý krát s ďalšími min. 15 deťmi za chrbtom chce zázraky. Ono to chvíľu trvá, kým učiteľka zistí, čo na ktoré dieťa funguje. Poviem ti, že tiež máme zopár takýchto úkazov.
Fuha. Ty sa za svojho muža riadne hanbis. Asi si si zažila s ním niečo...
Ja si myslím, že máte rovnaké právo odprevadzat dieta do škôlky. Riešiš problém, ako by ste boli rozvedeni a neviete sa dohodnúť. Nechaj muža a neboj sa, učiteľky ho určite slovne schladia veľmi rýchlo. A malý bude podľa mňa plakať už len preto, že bude vystresovany zo svojho podareneho otecka...
Na 3 zmeny sa nedá striedať? Keď ma poobednu, môže ho ráno odprevadit. Keď ide do nočnej, môže ho odprevadit ráno. Keď ma doobednu, môže prísť pre neho poobede. Co myslíš, že som nemala rodičov na takej pracovnej dobe? Stále sa striedali. Toto co riešiš, je fakt divne. . .
Z toho co píšeš, je jasné, že nefungujete ako manželia dobre. Toto sa odrazí na správaní malého v škôlke. Práve také deti zvyknú byť placlive a rodicia obviňujú preto celý svet - hlavne učiteľky- bez toho, aby sa nad sebou zamysleli.
Och, buď rada že má záujem. Veď on je otec, nie je cudzí človek. Navyše ani pre syna nie je dobre aby sa fixoval len na teba
Čo ak budeš meškať z prace, niečo sa udeje a budeš musieť zostať dlhšie?
Potom ti povie, že zariad si to ajo chceš, nechcela si, aby som pomáhal