Nechcem dať dieťa do škôlky

22. dec 2021

Ahojte. Mám ročnú slečnu a uz teraz viem ze ju do škôlky nechcem dať. Pýtam sa keďže je predškolská prípravka povinná 🤦

evica17
22. dec 2021

Preco ju nechces dat do skolky ? Ake mas dovody na to ?

pribinak
22. dec 2021

Má rok, počkaj za 2-3 roky. Ešte budeš búchať šampanské keď ju zoberú do skolky.
Inak povinná je len predškolská trieda, nie cela škôlka.

zuzanockamt
22. dec 2021

Môžeš si vybaviť HS.

margaretka_
22. dec 2021

Ano predskolska je povinna a rovnako aj skola. Ale stale je moznost vybavit si domace vzdelavanie, takze dieta nemusi povinne denne navstevovat skolku ci skolu 🙂

nikpa
22. dec 2021

Prečo ju nechceš dať do škôlky? Každé dieťa sa musí socializovat, odtrhnúť sa od maminej sukne. Chces ju snáď pripraviť na tento svet aj bez teba, nie? Tak aby bola raz samostatný človek, škôlka je k tomu prvý krok. Predškolská, je príprava do školy a nie je zbytočná, práve naopak, prečítaj si niečo o tom.

hederamonstera
22. dec 2021

@nikpa socializovat sa da aj inak ako len v skolke…

h2
22. dec 2021

Myslím, že to riešiš predčasne. A tiež si myslím, že ešte zmeníš názor.

aceris
22. dec 2021

Za par rokov sa tvoj pohlad zmeni😉 Tiez som si to nevedela predstavit, maleho 3,5rocneho stale nemam v skolke kedze som na dalsej materskej. Ale on sam sa mi uz do skolky pyta a chce byt s inymi detmi. Takze aj tym sa pohlad matky meni. Nic sa neboj. Teraz je priskoro take riesit.

nikpa
22. dec 2021

@hederamonstera áno dá ale kde inde bude mať dieťa režim ako v škôlke s toľkými rovesníkmi a bez rodičov? Samozrejme, že z detí ktoré nechodia do škôlky nevyrastu vlci ale pre drvivú väčšinu deti ma škôlka nenahraditeľné plusy do života. Preto je aj predškolska konečne povinná. Neviem aký má na to autorka dôvod, dieťa má len rok, ešte sa veľa vecí môže zmeniť. Ale je to jej dieťa, nech si robí ako uzna za vhodné.

jaga18
22. dec 2021

Dá sa vybaviť domáce vzdelávanie, resp. dá sa vybrať aj alternatívna škôlka, ako montessori, či lesná škôlka. A taktiež sa dá vybaviť, aby dieťa šlo do hoc ktorej škôlky len na doobedie, nie na celý deň, niektoré škôlky súhlasia aj s tým, že tam ide dieťa len na 2 hodiny denne.
Inak plne súhlasím, že dieťa sa dá socializovat aj inak, nie len v škôlke. Pre dieťa do 6 rokov je oveľa dôležitejšie byť s rodičmi, ako nejaká socializacia v škôlke. Ale žiaľ, nie každý rodič ma tú možnosť, ostať doma a vychovávať dieťa, niektorý proste musia do práce.

mon1806
22. dec 2021

Škôlka je úžasná vec pre deti ak nechceš štátnu existujú aj súkromné kde je menej deti, nie je nič lepšie podľa mňa ako škôlka deti socosializuju potrebujú kontakt s inými deťmi aj inými dospelými učia sa nové veci ver ze ty ich také doma nenaučís nemysli si ze áno a ďalšia vec áno sú chorí prejdú si chorobami ale preto si nimi prejdú aby mali silný imunitný systém keď pôjdu do školy, ja som do škôlky nechodila sedela som doma na riti a v skole som bola nonstop chorá každý druhý týždeň ver ze to nebolo nič moc škôlka je super naozaj a hlavne pre deti 💕🧡

gelifil
22. dec 2021

@jaga18 a nie kazdy ma na to, aby to mentalne pochopil....a nie kazdy rodic (hoci financne zabezpeceny) mal deti na to, aby ich miloval (to su slova riaditelky skolky)...ale to je uz ina tema

julie19
22. dec 2021

Ahoj, tiež mám doma ročnú dcérku ale otázku školy som ešte neriešila 😅🤷‍♀️ Zdá sa mi to naozaj skoro... teraz je to môj prívesok a neviem si predstaviť že by bola bezomna ale tak za ďalšie 2-4 roky možno budem rozmýšľať inak ... načo sa tým stresovať dopredu? Keď ten čas príde a ty názor nezmeníš tak potom v poriadku, vybav domáce vzdelávanie alebo nejakú alternatívu, veď to je tvoja vec ako si to zariadis, ty si mamina 🤷‍♀️ Ale načo to riešiť už teraz?🤔

mamina0078
22. dec 2021

Tak predskolska je povinna ale to o 4-5 rokov najskor v tvojom pripade 😂 a vies si vybavit, ze tam bude len doobedu do takej 11:30-12:00 alebo bude mat domace vzdelavanie. Ale v dobrom by som sa zamyslela na tvojom mieste nad sebou, ci nie si az prilis na nu naviazana a uzkostliva ked uz teraz riesis skolsku dochadzku, ktora zacina pripravkou.

kinats
22. dec 2021

Co by ine mamicky dali za to keby mohli dat dieta do skolky , ale nemozu, lebo nie je miesto. Kolektiv, socializacia, spolocenske navyky , sutazivost, tvorive mylenie nie vsetko v domacom prostredi dokonale nahradis. Deti zo skolok su v skole o krok vred pred neskolkarmi.

nafka0483
22. dec 2021

Pytas sa co? Len si oznamila, ze nechces ju dat do skolky, ale otazka ziadna.
Ved ju nedaj ked nechces - priprav sa niest za to prislusne nasledky.

luccija
22. dec 2021

Ešte nevieš akej povahy bude tvoja mala.Mozno Ti bude denne doma plakať, že chce ísť za deťmi.Ale súhlasím o nič nepríde, ak pôjde neskôr, ale do predškolskej by som ju dala.

agacela
22. dec 2021

Pred rokom som to tvrdila tiež … keby mohla tak ju šupnem do školy už dnes … 😅
Ešte zmeníš nazor

ibrunova
22. dec 2021

Škôlka nie je pre dieťa ako trest, snáď ešte zmeníš názora neupneš sa nezdravo na dieťa.

evica17
22. dec 2021

@agacela to aj ja pred narodenim maleho, som mala vela nacitaneho a tak a ze on nepojde do skolky, su vhodnejsie veci prenho, domace prostredie. Teraz si vravim, ze ked bude chciet tak ho dam, lebo vidim ze ma rad spolocnost a nemozem ho drzat len pri sebe. Aj on potrebuje sa naucit zit bezomna, chcem z neho vychovat samostatneho chlapa, nie mamickara

autor
22. dec 2021

@pribinak veď píšem že o predškolskú ide. Nebudem búchať šampanské neboj

autor
22. dec 2021

Otázka je ako vybaviť aby tam nemusela ísť. Milujem ju a neviem si predstaviť ju poslať niekam kde to nepozná

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
22. dec 2021

Však rob ako uznáš za vhodne. Ale mala by di zohľadňovať aj potreby dieťaťa, nielen to co chceš ty.

mondolina
22. dec 2021

to vážne je toto dôvod? 😱🤦‍♀️

nafka0483
22. dec 2021

Nejde to vybavit. Aj do skoly bude musiet ist a tiez to tam nebude poznat. Plno miest nebude poznat, ale ved spozna.
Skola sa da riesit domacim vzdelavanim (ak splnis podmienky), pri skolke neviem ci sa da. Zisti si na prislusnych miestach. Pripadne ju nedaj a cakaj nasledky.

zuzanockamt
22. dec 2021

@nafka0483 dá sa aj predškolská riešiť formou HS

veronice
22. dec 2021

No pockat, takze to je dovod ze ju milujes a nechces ju poslat niekam kde to nepozna? To teda nepojde ani do skoly, na sgrednu, na vysoku, na ziadny skolsky vylet a nedajboze do zahranicia? Ja viem ze to puto je naozaj silne, ale uvedom si, ze jedneho dna ju jednoducho budes musiet poslat niekam kde to nepozna ci chces ci nechxes... A cim skor si na take situacie zacne zvykat ona aj ty, tym lahsie to bude. Tie deti si neudrzime neustale v nasom dohlade a zas pre dieta moze byt takato zmena aj dobra pilezitost spoznat nieco nove, stretnuult novyvh kamaratov... Ja svoju dceru tiez velmi milujem a aj prave preto by som ju nechcela ukratit o nove zazitky a skusenosti.... A aj sa do skolky velmi tesi tak jej to nebudem brat len preto ze ja mam strach co tam s nou bude... A ze ten strach mam 😁 ale uz som dospela zena a nejak to proste zvladnem 😁 takze ta chcem vlastne lwn povzbudit ze nedaj si ovladnut avoj aj dcerkin zivot strachom lebo to moze narobit viac skody ako uzitku... 🍀

No a aby som bola aj k teme, tak v skolach pokial viem funguje domace vzdelavanie tak ze musis najst skolu, ktora si ta vezme "pod kridla" a kde bude dieta chodit na preskusanie. Cize predpokladam ze nejak podobne to bude aj s predskolsklu pripravou ale zeny urcote este nieco poradia

gleep1
22. dec 2021

Najdi si skupiny s neskolkarmi. Je takých deti veľa a pre dieťa je často lepšie byt doma. Každý ti tu vraví o socializácii ale to že 30% deti je v škole a skolke šikanovaných to nespomenie nikto. To že učiteľky sú často úplne nahovno a vedia dieťaťu povedať take veci ako že je hlúpe a nešikovne čo sa s ním môže vliezť cely život, to ti nepovie nikto. Pre dieťa je dôležité byt s detmi ale s detmi rôzneho veku a to je zas v skolke úplne zle že tam sú spolu rovnako staré deti. Dieťa nepotrebuje len rovnako nešikovne deti okolo seba, potrebuje aj staršie, šikovnejšie lebo deti sú pre deti vo veľa veciach väčšou motiváciou ako dospeli. A tak isto potrebuje byt v kontakte s mladšími detmi aby sa naučilo byt vzorom, pomáhať mladším a slabším. Toľko k tej socializacii ktorá v skolke stojí úplne za prd.
Predškolská príprava sa dá absolvovať doma. Najdes si kmeňovú škôlku kde bude dieťa zapísané a bude na domácom vzdelávaní. Žiadny problém. Nezabudni ale nájsť deti s ktorými sa bude dieťa pravidelne stretávať a s ktorými bude budovať vzťahy.

autor
22. dec 2021

@veronice no škôlka není povinná takže nie je o čom. 3 ročne dieťa do škôlky nepatrí to isté ako 5 ročne