Ahojte maminy,
od októbra začínam v novej práci. V školke sme dohodnutí, že nám syna zoberú, nie je s tým žiadny pronlem, viac im vyhovuje ale skôr november alebo december. Manžel tam chce syna dat ale už októbra. Ja som proti, som dohodnutá s mojou maminou, zemi bude dieťa strážiť. Jedna nechcem ešte riešiť choroby zo školy, keďze nastupujem na novú prácu a aj som to vždy od sydostlaa
Tak sa dohodni, že dieťa nastúpi aj v novembri slebo decembri.. kde je problém? Stačí to oznámiť riaditeľke.. samozrejme sa dohodni s manželom..
a ak vravíš, že mamina ti pomôže, tak ti môže pomôcť aj keď bude maly chorý a ty mozes byt v praci
Mojho najmladsieho tiez opatrovala mama a isiel do skolky az ako skoro sestrocny do predskolskej. On bol u mamy spokojny a ako sestrocny uz chory skoro vobec nebyval.
Ked bude chore, tak ho moze strazit mama ked ho poslu domov zo skolky. A mozno budete tak spokojny obaja. Muz ze maly isiel do skolky a ty nebudes vymeskavat z roboty.
@bilberryday pomôžte mi prosím si pripraviť nejaké argumenty 🙂, on je zasadovy, že skolka, že žiadna moja mama.... Ja viem, že ešte není dieťa pripravené. A stále, aj keď mal obyčajnú virozu so všetko schytala.
povedz mu, že ok, dieťa pôjde do škôlky, ale každú chorobu bude s ním doma on. Tiež by som ho dala mame, aspoň na rok.
@elizabet173 no ved toto, jasne, že s ním nebude a svokra neprichádza do úvahy, jeho mama.
Autorka
Podľa čoho súdiš, že dieťa nie je pripravené?
Nevies, ci nejaké choroby vôbec budú, nemajú ich všetky deti.
Ide o to, že chces dať dieťa do škôlky o mesiac dva neskôr, ako chce manžel či som to nepochopila?
A nie je to už jedno, či október alebo november/december? Však choroby nachytá aj potom + mesiac-dva navyše už bude pripravený?
@bluka2 áno, aj to, trochu sa zabehnúť v práci. Nedávala som mu ani vitamíny, plánovala som nejaký ten imunoglukan manželovi som o mame nepovedala, nevedela som ako zareaguje. 🤔 Musím sa s ním porozprávať. On to berie tak, že keď tvoja mama, tak aj moja mama bude strážiť. Ale svokra vnuka vidí 1x do mesiaca na 10 min.
Dieťaťu tým takto pripravíš 2 stresy, oktober, že celé dni bude bez teba-matky s tvojou mamou a bude to iné ako doteraz a od novembra, že ho dáš do škôlky. Podľa mňa pre dieťa lepšie len jedna zmena, prípadne nech zo začiatku chodí na 4 hodiny do škôlky a postupne predlžujte čas a nech ho mama chodí vyberať.
A mam s nou otrasný vzťah, nekomunikujeme, bolo by mi divne, ho davat jej na 9 hod a nevedieť, kde chudá je.
Mesiac či dva na Tom nezáleží...ale ak mama vládze.tak by som ju na kolenách prosila.aby strážila do jari.ma len 2.5 r.a zimu kvôli chorobám budete mať ťažkú.
@marsmykkok to sa nedá, mama nemá vodičak.Moju mamu miluje. Takže to nebude streds,praveze keď je s ňou, odhana ma preč.
On tiež neznáša tvoju matku...?
Že ty máš otrasný vzťah so svokrou neznamená.ze sa ona o vnuka nepostara ako treba.Nedajboze tvoja mamka si zlomí nohu.potom bude aj svokra dobrá.Trochu tento postoj zmeň.nikdy nevieš kedy budeš svokru potrebovať....
tak on s ním počas choroby nebude a keď si ty povieš to isté? Ty neznášaš jeho matku a on zrejme tvoju 😠
robis z komara somara... akoze ak by slo o to dat o do skolky o rok neskor -- ale dva mesiace???
No neviem, ja som syna nemusela davat takto skoro do skolky, ale akonahle zacal chodit, tak ten kolotoc chorob sa nedal zastavit. A vsetko som schytala aj ja, kym deti soplili, tak ja som kaslala aj 2 mesiace, kym som sa z toho vyhrabala, otras, kazdu chvilu som mala zapal priedusiek. Akozeeee, ja Ta chapem, aspon by si sa v klude zabehla, ked ma drobec dobry vztah k Tvojej mame, presadila by som si to. Argumenty su tieto - budes v skusobnej dobe, najlepsie by bolo sa tie 3 mesiace zabehnut, nie hned riesit OCR. Alebo muzovi povedz, ze ked bude teda maly chory, nech si berie OCR on, ze Ty si v skusobnej dobe a potrebujes sa zaucit, zabehnut. On Ti z fleku povie, ze nie? No tak Ty povedz, ze teda do skolky pojde neskor, ked nie. Navyse, ak si ten typ, co ja, ze kazdu chorobu si odskaces 100x horsie ako dieta. Takze nielen OCR, ale este aj chora byt, to sa ako da sustredit na pracu...Nepoviem, kebyze nema kto dieta strazit 2-3 mesiace, to je ine. Ale ked je tato moznost, brala by som to isto. Lebo mozne je, ze maly aj v tej skolke nebude chory, ale toto je mensina deti takto.
Pocas roka 2020 som bola tehotna a ako boli zavrete skolky, tak som mala nadchu asi 2x ako tehotna, ale akonahlr sa drobec narodil a deti zacali chodit do skolky a skoly, tak to znova zacalo a schytal to aj najmladsi, ja uz ani nespocitam, kolkokrat mal horucky, sople a kasle, vratane 2x covid-u. Toto je loteria, ako to bude.
Problém je v tom,že si celé a prepáčením predposratá z muža. Keď sa oň nemieni o dieťa starať v čase choroby,tak nech nemudruje. V novej práci budú nadšení,keď budeš furt na ocr. Dala by som dieťa minimálne na pol roka k babke. Je ešte malý,bude mu tam najlepšie.
Tiež som nastupovala do prace, keď mala dcéra 2 a pol roka. Mohla ist uz do skolky, ale dali sme ju neskor. Pol roka bola s manželom na materskej, potom ju strazila moja mamina. Strážila by ju aj ďalej, ale videli sme na malej, že jej chýbajú deti/kolektív. Tak tento tok uz isla do skolky. Na jednej strane sa bojím, aby nebola stále chorá ale na druhej viem, ze potrebuje aj deti. Za mňa super, som rada, že ten jeden rok ešte bola "doma".
Tak ho daj az od januara a dovtedy moze byt s mamou. Take male bude spokojnejsie pri babke, ak maju dobry vztah. Malemu skolka ani nic neujde, ked pojde neskor.
A choroby bude nosit. Jedine nas treti bol v skolke najmenej chory...lebo si to zlizol este ako babatko od starsich.
Nechala by som ho s babkou do januara ideal do jari.Muzovi to oznam ako fakt a nie pytat povolenie.Nepotrebujes nastupit do prace a po 2 t byt chora so synom, ked pises,ze si vzdy od neho ochorela.Skor je problem, ze muz asi nechce, aby bol s babkou..tak moze na OCR chodit on.Na jesen ho urcite nedavaj
Dcéra mi išla do škôlky ako 2 ročná, aj tak bola vždy len 2 dni v škôlke a 3tyzdne doma kvôli chorobe...čiže zo škôlkou by som začala hneď ak je tvoja mamina pripravená aj na choré dieťa. Vybuduje si imunitu a bude to z roka na rok lepšie. U nás viem o jednom dievčatku ktoré dostalo odklad pretože bola často chorá...napr u nás od dcéry syn všetko vždy chytil a keď nastúpil do škôlky, bol oveľa lepšie ako iné deti vzhľadom i imunite a chorobnosti
@euka210 ďakujem, áno, aj on všetko chytí od staršej zo školy alebo od nás.
@koniarova
❤️🍀
nuž mužovi povedz normálne argumenty - kto bude s chorým dieťaťom ak ty nastúpiš do novej práce....lebo ty počas skúšobnej doby zrejme nie, keďže je predpoklad že ťa pri OČR prepustia,....iné to bude ka budeš po skúšobnej dobe....ďalšia vec, teraz je obdobie kedy si deti zvykajú, čiže aj plačú - jedno začne, ostatní sa pridajú....takže posun o 2-3mesiace je fajn, keďže deti tam už tak nebudú plakať....
Ak mas moznost tak pockaj nejaky cas. Muzovi mozes povedat fakt your: deti do 3 rokov potrebuju kontakt 1:1 Dospely:dieta a nie kazde , vacsina sa bez intenzivnej asistencie dospelaka s dalsim dietatom nehra. Iba ak sa dlho poznaju. Ucila som v jasliach a skolke a som mama. Mam dieta v adaptacke, ale v skolke davame iba 2 hodiny a ide po neho svokra alebo muz, pripadne ja. Lenze ja som musela dat, inak to neslo. Nezijem na sk. Potom tie choroby nema len dieta, mate ich vsetci. My sme hned po tyzdni a pol doniesli covid a marodili vsetci dokola. V piatok sme doniesli hnacku, nastastie iba ja a syna to malinko obislo. Ale na tie mutacie virov nie su ako dospelaci imunni. Cize ked donesies nieco , co je taka novinka, tak rataj ze budete tyzden chcipat cela rodina, hlavne dospelaci, dieta bude za 3 dni oki a vy dobre ze nie v nemocke. Aktivity a socializacia sa da robit aj mimo skolky
Dieta ma iba 2,5 r