Nebuď ako naša hlúpa mama (syn 3,5 r.)
Asi som niekde urobila chybu keď toto povedal syn mužovi….
dieta sa nenarodi s vrodenymi slovnymi spojeniami, to ti je asi jasne...cize niekde to pocul, ci uz u vas doma, alebo vonku...dalsia vec, co je dobre si uvedomit od veku 2-3+ je, ze dieta bude skusat hranice rodicov...byt vztahovacny a precitlively na vyjadrenia 3rocneho syna je absolutne zbytocne...v takom pripade samozrejme prist za synom, spytat sa preco to povedal (zrejme ani uplne nevie co to znamena a len odraza nejaku formu nesuladu vasho vztahu s muzom - zalezi akym tonom, v akej situacii to povedal)...a to som uz dala zbytocne dlhy komentar
To mi pripomenulo, moja dcéra mohla mať cca 4 roky prišla zo škôlky a hovorí mi: mama, Ty si taká pi.a ... fíha, hovorím, a to kde si počula také slovo? ... a ona: "Gabko hovoril, že jeho ocko tak hovorí mame" ... tak som jej len normálne bez hystérie vysvetlila, čo to je za slovo atď. ... neprežívaj to tak, veď ten malý tomu vôbec nerozumie.
Ja si tiež myslím že počul vo škôlke aj moja neter občas donesie zo škôlky nejakú lahôdku. Ako píše prispievateľka dzulli1980 tak tak isto to mohol niekto povedať v škôlke. Treba mu vysvetliť možno tomu slovu ani vôbec nerozumie.
A mne dcera povedala ze smrdim a som skareda 😂😂😂 vobec to neber vazne, aj ked to zaboli
Syn mužovi? A muž čo na to? Ten malý ešte nerozumie len vie, že to nie je pekné ak mu to niekto vysvetlil. Horšie by bolo keby tak o tebe hovorí muž.
Moja trojročná dneska povedala staršiemu bratovi, že sa s nim nebude hrať lebo sa mazná a je hlupák a to nechodí ani do škôlky!! Netuším kde to počula. Povedala mi ze v telke. Neber to tak vážne. Muž mu ale dúfam vysvetlil, že na maminku sa tak nerozpráva...
Tak u nas, ked deti nieco podobne povedali, tak manzel hned zakrocil a ziadne srandy, ale hned sa veci vysvetlili, ze maminku mame radi a stara sa o nas a je to skarede takto rozpravat. Prosto urcujete ako rodicia hranice. Nemas si to brat k srdcu, ale nemate to ignorovat. Asi tak.
Ako na to reagoval otec dietata?
@tehotna40 preco muz? Ved to dieta povedalo mame nech mu to mama pocie ci u vas sa za teba stale stavia muz?
Mne ale aj partnerovi stale náš syn vraví zmyzni nechcem ťa... Už som z toho nešťastná... Už som pár krát sa vzala a odišla a za čas sa vrátila ale žiadna zmena z jeho strany. Už neviem čo mám robiť....
@andrea_prestastna lebo syn hovoril otcovi nech nieje ako hlupa mama,tak ano,aj otec by mal vysvetlit
@petulda333 presne tak...
@andrea_prestastna vy ste čítali príspevok? Dieťa povedalo mužovi ze nech nieje ako jeho hlúpa mama. Takže ak to povedalo dieťa mužovi, muž má hneď zareagovať ze sa tak nerozpráva....
Detská izba bola zatvorená, počula som to náhodou. Nahnevalo ma tiež, že muž mu len sucho akoby medzi rečou na to povedal, že takto sa nikomu nevraví. Vravím mu, láskavo si kľakni do úrovne oči a jasne malému vysvetlí, že takto sa maminke nehovorí.
@mabenn O nesúlade medzi mnou a mužom máš žiaľ pravdu. Som si istá, že malý už hrá na dve strany.
Také malé dieťa si neuvedomuje "váhu" ani význam tejto vety.
Keď muž nevie riadne reagovať. Tak choď za dieťaťom ty a pohovor si sním o tom.
Kde to počul, prečo si to myslí, vysvetli mu že si ostala smutná keď si to počula lebo.... a popros ho nech to už nehovorí.
No ale tvoja reakcia nie je spravna. Otec mu povedal dobre,takto sa nehovori nikomu!
@petulda333 chrbtom k malému a na také niečo dôrazne nereagovať, len utrúsiť leda bolo mi nepríde adekvátne. Otec má budovať uctu k matke u dieťaťa a ukazovať mu ako sa má ku žene chovať.
Veď Tvoj muž normálne reagoval ... či čo si čakala? Že na dieťa nakričí, vytrieska ho, dieťa príde a na kolenách Ťa bude prosiť o odpustenie? ... nie si kus precitlivelá?
Lenze on ma 3,5r, on si zapamata,ze to nema hovorit nikomu a nie tie omacky ako ti to ublizilo atd. Toto je dobre starsiemu dietatu hovorit,ale taky maly tomu nerozumie. Jemu staci v klude povedat,ze to hovorit nema. Bodka
@dzulli1980 že dôrazne malému menovite povie, že takto sa maminke a ani nikomu inému nerozpráva. Mamku si treba vážiť, lebo nás ľúbi a stará sa o nás a my ľúbime ju.
Zena ty sa spamataj,mas 3,5 r dieta. 3,5!!! Nie 6r . To dieta si polovicu z tych omaciek nebude pamatat
Nezvyknes hovoriť: ja som hlúpa, že som to nevedela.... ja hlúpa som zabudla sporak vypnúť,...?
@petulda333 záleží ako ktoré. Moje dieťa má výbornú pamäť a pamätá si celé texty od slova do slova. Už pred 3 mesiacmi skúšal na mňa a pýtal sa ma že mama ty si hlúpa? Nie náhodou ma to tak zabolelo a nemyslím si, že je to v poriadku lebo má 3,5 r.
@ankare nie, toto naozaj nevravím.
A kto tvrdi,ze to je v poriadku? Riadne prekrucas. Sa zobud. A ak si aj nahodou pamata,tak urcite nerozumie slovam ako vazit si ta a pod. Opakujem,takemu malemu dietatu staci vysvetoit,ze toto sa nehovori. A postupom casu,vekom vysvetlovat aj inac
Doplnim este. Sama pises,ze to skusal pred 3m,asi si mu tiez vtedy vysvetlila a nepamata si to,ze? Cize zbytocne plno reci netreba robit,len jednoducho povedat. A on prestane
Pozri keby mi to povie 10 ročný asi dostane spak ruky, 3,5 len opakuje frázy co počuje, asi chcel povedať niečo negatívne a toto slovo bolo po ruke. Ale dôrazne by som mu vysvetlila ze takto sa o mame nehovorí aj ja.
prečo sa ťa spýtal, či si hlúpa? A ako si reagovala ty? Zahrala si to divadielko s kľaknutím, pozeraním do očí a siahodlhým vysvetľovaním? Asi nepomohlo, keď sa to opakuje...
Sorry, ale ty si tak podráždená, až to cítiť, počuť z tvojich písmen. Ako rozkazuješ mužovi akým tónom a akými slovami má pokarhať dieťa, že matku si má vážiť. Možno máš naozaj bystré dieťa, ktoré zhodnotilo, že reaguješ veľakrát hlúpo. Skús sa nad tým zamyslieť. Deti hovoria pravdu. Pravda zabolí. Ale ty si ju nechceš pripustiť. Lebo tvoje ego hovorí, ja som tu matka, mne budete preukazovať patričnú úctu, lebo ináč uvidíte. Možno preto sú nezhody aj medzi tebou a manželom.
Ale prosím ťa...toto hádam berieš vážne?! Má 3,5 áno nevie čo to znamená, len to počul v škôlke, na ihrisku, hocikde.
Už by som bola v blázninci, keby som si mala brať k srdcu všetko čo povedali moji keď boli malí.