Chcem sa opytat dcérku by som chcela dať od septembra do škôlky,dcérka nosi cumlik len na spanie myslíte si že je to veľký problém? Nedarí sa mi ju oducit😔
Ale prosim ta, ved do septembra je este 8 mesiacov..ja som mojej vzala cumel asi 2 mesiace pred nastupom do skolky (isla ako 2,5 rocna)..ako to ze ju nevies oducit?Ja som vyhodila vsetky cumle, nemali sme doma ziaden..3 dni porevala a bolo dobre..
Su skolky, kde cumlik dovolia. Ale je bezne, ze co sa rodicom nedari mesiace, tak kolektiv a ucitelky zvladnu velmi rychlo.
Veď je len január, za 3/4 roka môže byt situácia úplne iná, nirmalne ju prihlás do skolky
Vezmem cumel a je a mas na to estee 8mesiacov, čiže este čas
Môj mal pri nástupe do škôlky dudel, teraz netuším, ale aj večer zaspáva s dudlom, 3mal len teraz na Vianoce
Do septembra je to este 8 mesiacov. Ak zacnete teraz oducat od cumlika, do septembra sa vam to podari aj keby ste nechceli.
Každá škôlka ma iné pravidlá, niekde povolia cumle na spanie, inde nie. Ale nechápem čo riešis v januári keď do škôlky ma nastúpiť až v septembri. Zbytočné.
V štátnej to môže byť problém, v súkromnej by si to možno vedela nejako poriešiť. Každopádne, do septembra času dosť. Prosím, neber to v zlom ale mňa toto vždy odrovná. Ako nedarí odučiť? Vezmi dudle, všetky zahoď (žiadna rezerva v skrini "keby niečo"), daj si pohár vína a priprav sa na ťažké cca 3 dni a je to.
Moja dcéra bola neskutočný dudloš, jeden v puse, jeden v ruke. Chcela som ale, aby mala pekné zúbky a tiež ma nebavilo riešiť dudle - vkuse kupovať nové, vyvárať, nonstop ich niekde hľadať, tak sme sa s mužom proste dohodli a hneď v ten deň dudle leteli. Nebudem to klamať, prvé tri dni, najmä noci boli záhul ale ide to.
Vezmem cumel tri spanky sa dieta vyplace a je odnaucene, treba mat pevnu volu, a nie nesmie mat dieta cumlik, ani plienku
@zuzubb007 dieťa keď plače vždy grécka preto to odlúčenie je ťažké som razna v niektorých veciach ale keď mi dieťa s toho grca tak je to nie celkom ok
Ved ale nebude grcat donekonecna, raz, dvakrat nedam a pochopi to je len tyrania z jeho strany na dosiahnutie ciela
@zuzubb007 teraz ale neviete čo píšete pretože ste si to nezažili..
Ale zazili lebo nieste jedina, vezmem cumel a moze sa decko aj na hlavu postavit, grca lebo vie, ze dosiahne svoj ciel a vybije si to co chce... presne toto som zazivala s dcerou, revala az sa dogrcala, alebo sa pocikala, kedy som na jej divadlo skocila rychlo s nou bezala na wc, teraz ? Zavrem do izby dogrca pocika je mi to jedno, utrela mi to pomôcť a naucila sa, tiez to trvalo isti dobu a velmi dlhu...
Ak nechcete pocuvat rady a budete si stale vraviet, lebo nikto to nezazil alebo neviete co to je, tak nieste na svete jedina matka, vy vychovavate dieta a nie dieťa vás
Tak keď ma len na noc, tak jej nechaj. Ale na obednú spánok odučať, pripravovať postupne na škôlku, rozprávať o Tom, ako sa bude hrať, chodiť vonku, potom si ľažkajú, pani učiteľka im prečíta knižku, atď. Neskôr skúsiť nedať cumlík, že už pôjde do škôlky, je veľká slečna, uvidíš reakciu. Vysvetľovať, že bude mať chrobáky v puse, keď bude dudlať, že len malé bábätká majú cumlíky. Skúsiť namočiť do niečoho, čo ju odradí, keď má 4 cumle, tak všetky. 🙈 Skúšať všetko možné. Zase nie je dobré keď plavé až tak že zvracia. Skús jej dať na výmenu, plyšák za cumeľ. Napríklad
@dadka1997 😳 zavrieť dieťa do izby, nech sa tam dogrcá a pociká, je vám to jedno. Och, práve som čítala všetko
V škôlke si pravdepodobne na cumeľ ani nespomenie. Proste jej ho tam nedáš a hotovo.
Môj mal tiež cumlík...a lepšie to zvládal ako keby mu ho vzali...a mal ho celý šk.rok 😁 odnaučila som ho cez letné prázdniny ako 3,5 ročneho
Učím v mš a mám 3-4 ročné deti, majú aj cumlíky na spanie....😉
Doma ho mal len na spanie, ale musel mať vždy, v jasličkách a v škôlke mu kupodivo nechýbal... odnaučil sa ako 3 a trochu viacročný, boli sme v ZOO, kde bol cumlíkový strom, cumlík sme nechali tam. Asi týždeň sa vypytoval, ale zvládol to
Ja som mala maniačky na cumlíky. Jeden nestačil, museli mať poistku aj v ruke. Pri oboch som skúsila odstrihnúť špičku toho dudla a to sa im zle dudlovalo a samé sa rozhodli, že ho zahodia… Skús, možno pomôže aj u vás. 😉
U nas nie je povolene nic, a pritom moja ho ma v noci stale, dokonca aj s latkovou plienkou zaspava. Ked prvykrat spala v skolke mala ich v taske pre istotu (povedali sme o tom len ucitelke), ale zazrakom jej vobec nechyba a rozumie presne, ze tam to proste nema. Mala 3 v decembri. A som zastanca toho, ze ked vidim, ze dieta nie je pripravene na odlucenie (ano aj grckanie je znak) a dava mu istotu, preco ho trapit? Pride presny cas, ked sa ho same vzda, lebo dozreje na to.
U nas nesmu mat ani na spanie moja bola cisty dudlikator nielen ze jeden v puse ale musel byt aj do zasoby keby nahodou v 2.5 rokoch sme ho "odniesli dudlikovej vile" ktora ho vymenila za maly darcek 1.den plac na druhy sa na neho spYtala ze ci uz pomaha babetku ktore ho potrebuje a na 3 den si ani nespomenula tiez som mala nervy ako to zvladne
@oblecenie99 my sme boli takto v prahe v zoo, tiež tam bol strom s cumlikmi a nás syn sa tam rozbehol. Vysvetľujem mu, že tam detičky zavesili cumlíky lebo už sú deti veľké a nechali ich pre zvieratká 🤣 on na mna pozrel, dal rýchlo cumlíky do vrecka a podudlal si tam jeden zavesený 🤮🤮🤣🤣 odvtedy som sa tomu stromu vyhýbala.
Ahoj, máte kopec času do nástupu do skolky.
Ako tak počúvam,v škôlkach sú už dosť benevolentné pani učiteľky.nakolko viac a viac počujem ,že keď dieťa nastupuje 1x do škôlky, tak pani učiteľky povedia,že nevadí ,že nosí plienky, nevadí že sa pocikava, nevadí že má cumlík, že veď sú mali ,oni sa naučia.tak som z toho dosť prekvapená.
Nie je to jedna škôlka v našom meste, rôzne.
Tak ,či už sa to pomaličky uvoľňuje.keďže je viac a viac trend ,že mamičky nechávajú plienky,kým si dieťa samo nepovie,tak isto dudlík a podobne
Pravdepodobne sa tomu viac a viac škôlok prispôsobuje.
Autorka, tak malej cumel neber nech nereve ale odstrihni z neho trošku. Sama ho nebude chcieť mať v ústach. Povedz že sa pokazil a hotovo, že ho môže držať v rúčke pri zaspávaní.
@vyrovnanaosoba Preboha :D môj sa najprv potešil, že si môže z neho vybrať cumlík a zobrať domov, tak sme mu vysvetlili, že to tak nefunguje, potom špekuloval, nech zvieratkám radšej kúpia cumlíky ich mamičky.. ale nejak sa zlomil, keď uvidel malé tulene, že no tie sú zlaté, im ten cumlík dá :D neskôr samozrejme sa vypytoval, aj ma prehováral, nech mu teda radšej kúpim nové, ale potom na to zabudol.
Je to individuálne, ale väčšina škôlok dudel ani plienky netoleruje.....
Moja mala rovnako cumlík na spanie a nebola sama. Takže to nieje problem, aspoň u nas v škôlke nebol. No do septembra je ešte dosť času, možno sa ti podarí ho zrušiť dovtedy.
Tak kým doma tak hoci aj plienky jej daj. Ale v škôlke určite mať nemôže, kým to nie sú jasle.