Mám ísť robiť a dať syna do súkromnej škôlky?

25. máj 2024

Caute, nezobrali mi syna do statnej skolky, tym padom mam narok na pokracoavnie rodicovskej. Vyska je okolo 500e. Avsak, nasla som aj robotu, ale plat 700e. Sukromna skolka na mesiac stoji 550e a mali by sme miesto.
Neviem, co mam robit......

Inak niekedy by som utiekla uz z domu sama niekam, inokedy som vdacna, ze si mozem uzivat maleho. Ma cerstvo 3 roky.

Manzel pracuje.

gabka123123
25. máj 2024

Určite ostať doma, možno s,or nejaké privorobenie si, počas víkendu a pod.

syslik81
25. máj 2024

zalezi ake je dieta.. pre niektore je lepsie dat do klektivu aby mal lepsiu pripravu do skoly .. najde si kamaratov otuka sa a nebude zavisly len na mame .. a aj tebe sa zide medzi ludi ist ..kazdopadne si to musis doma vyrozpravat s manzelom .. tu to budes mat odpovede stale len 50:50

hederamonstera
25. máj 2024

Zalezi ako si karierne nastavena, ci je to praca, ktora ti nic neda alebo by ti pomohla do lepsej kariernej buducnosti, ci nemas pocit, ze by malemu bolo lepsie v skolke a pod. To je strasne indovidualne.
Tu ti napisu zeny, ktore sli od deti v ich 1.roku ale aj take, ktore by boli s detmi stale. Kazda to mame nastavene inak.

nikpa
25. máj 2024

Ja som išla do práce keď mal syn tesne pred tretími narodeninami a strašne to ľutujem. Place v škôlke, mam z toho len výčitky a tie peniaze mi za to vôbec nestoja. Len to je veľmi individuálne, urob ako to cítiš. Najlepšie poznáš svoje dieťa, seba a situáciu aké máte doma ale z finančneho hľadiska o nič také neprídeš.

svetlonos
25. máj 2024

Ja ti prajem zdravého skôlkara! Inak je praca o ničím. To chod radšej niekde na kavu alebo obcas bud daj makeho k babke a ty vyvetrať hlavu. Mne ponúkli už ako tehotnej pokračovať v práci a chceli zvýšiť pracovný čas z 8 na 30 hodín týždenne. Takto som robila len soboty, kedy vedel mm vykryvat maleho choroby. Odmietla som, mala som totiž fajn kolegyne. A sefke bolo jedno, že by som bola doma. Ale vždy by si to odtrpela ina kolegyna, ktorá by musela robyt bud za mna alebo sama! Takže som to odmietla. Maly tiez 3 rocny býval hlavne v zime casto chory. Teraz sa to tiez ťahá už od januára. Mesiac klud a zase kašle. A potom máš v skolke alternatívne bio eko mamy - atb je pre deti peklo! Ale nemajú problém chidit s nimi po ihriskách, nakaziť iné deti. Ale do skolky ich koli kašlú veru nedajú. Mne tak jedna pivedala, keď sa už pol hodinu spolu hrali. Ze ale to len večer ma taky silný kasel, chúďa.
No co, fakt minimálne na facku! Ale ona atb nedá, lebo cibuľová čaj stačí 🙈 Za 2 dní bol maly zase chory.
Takže môžeš vyskúšať a uvidíš ako sa to u vás vyvinie. Drzim palce.

anjelicek26
25. máj 2024

Dat ziadost do skolok v okoli, statnych, ci by predsalen nemali pre vas miesto, tam by som zacala. Dat sa na cakacku do statnej skolky, kde vas uz odmietli, predsalen vela deti nenastupi a kazde desiate nezvladne adaptaciu. A hladat lepsie platenu pracu.. idealne vsetko naraz... zatial ides na urad prace, nie? Alebo?

bolarazjedna
25. máj 2024

Ja som nemusela riešiť podobnú situáciu, ale ja by som pracovať za takých podmienok nesla. Škôlku budeš musieť platiť aj keď dieťa bude choré 2-3tyzdne z mesiaca.... Ak ty budeš na OCR, tak s tých 700 eur bude menej, a možno nepokryje to ani tu škôlku... A keby aj, 700-550 je 150eur, kľudne sa môže stať, že polovicu z tohto "čistého príjmu" minies kazdy mesiac na lieky....

Ako písali vyššie, skúsiť dat sa na cakacku, možno sú deti, ktoré boli prijaté do viacerých škôlok sucadne a nastúpia iba na 1, potom postupne sa odhlasia z tých druhých....

ankare
25. máj 2024

Určite ostan.doma

luccija
25. máj 2024

Tak niečo precestujes, prejes, oblečenie a si na tom istom ako byť doma.Ty sa rozhodni podľa seba, ale zostala by som doma

petamich
25. máj 2024

nechapem komentarom, ved pise, ze ma narok na predlzeny rodicovsky prispevok a ten jej pokryje sukromnu skolku 🤷‍♀️

cize to co zarobi je navyse

autorka: ja osobne si myslim, ze dieta patri do kolektivu, nas siel do skolky, ked mal 2.5, chodi do sukromnej, kde napreduje ovela viac ako s nami doma hoc sme sa mu plnohodnotne venovali a snazili sa ho rozvijat, chory bol za pomaly pol roka 1x a teda nebudem klamat, ze ja uz som sa do prace vratit chcela a potrebovala lebo mi chybali socialne interakcie a tiez som citila, ze "hlupnem"

bolarazjedna
25. máj 2024

@petamich máš pravdu, to mi ušlo, že bude mať príjem 700 a plus k tomu 500rodicak.....tak v takom prípade je všetko inak, to už sa určite oplatí ísť do práce a dieťa dat do kolektívu, kde sa bude rozvíjať lepšie, bude to tam mat pestrejšie, ako doma. A aj autorka píše, že už je jej doma veľakrát ťažko a privítala by zmenu.

autor
25. máj 2024

@bolarazjedna ak idem do roboty, tak rodicovsky nemozem mat, ci?

petamich
25. máj 2024

samozrejme, ze mozes

nevenka
26. máj 2024

@petamich aj ten predlzeny, co je z dovodu, ze dieta nevzali do spadovej skolky?

beata_k
26. máj 2024

Trochu mi v tom chyba logika. Ty svoje dieta das do MS aby si ty isla ucit cudzie deti do MS?

petamich
26. máj 2024

@nevenka ano, pri platenom predlzenom RP (neprijatie do skolky, zdravotny stav), moze byt dieta cely den v skolke a rodic "kde chce"

petamich
26. máj 2024

@beata_k ved nikde nepise, kde ide pracovat, to, ze ide pracovat do skolky si kde vycitala? a keby aj sla ucit do MS je to praca ako ina, preco ti v tom chyba logika aj deti uciteliek a uciteliek MS bezne chodia do skolky/skoly 🙂

daniela1911
26. máj 2024

@petamich ale ona nemá RP zo zdravotných dôvodov. Ona môže mat RP ak neprijali dieťa do spádovej škôlky.

daniela1911
26. máj 2024
daniela1911
26. máj 2024

@petamich máš pravdu, do súkromného zariadenia by dieťa mohlo ísť. Nie do štátnej škôlky.

tiika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
letfenixa
26. máj 2024

@tiika plus 500 RP.

tiika
26. máj 2024

@letfenixa áno 🤦‍♀️

autor
26. máj 2024

Dakujem! Tak som uz rozhodnuta, do roboty idem, ak teda mozem poberat aj pri robote rodicovsky. To som ale nevedela. Lebo faktom je, ze ja by som mala vyplatu 700e a 550 e na skolku by som asi nedala....
Ale takto je to fajn.
Snad ma nevyhodia z roboty, ak bude chory furt......
Ako pocuvam kamosky tyzden v skolke, 2 tyzdne doma..... 🥲

beata_k
26. máj 2024

@petamich Ano, zle som precitala.

ysseba
26. máj 2024

Neboj sa, nevyhodia ťa. Veď vedia, že máš malé dieťa, ktoré začína chodiť do škôlky, či? To sa dá predpokladať, že budeš zo začiatku na OČR. Prípadne, home office nevieš mať keď bude chorý? prípadne ak by bol naozaj často chorý, tak občas nech zostane muž. Ale inak moje kamošky čo majú deti v súkromných škôlkách, tak hovoria, že až taký problém s chorobnosťou nemali. Tým, že je tam menej detí v triede. Ale to porovnať neviem, moji chodili do štátnej a nemala som nejak pocit, že by boli viac doma ako v škôlke.

petamich
26. máj 2024

nevies ci bude chore, u nas v skolke su velmi prisni a ked dieta javi znamky choroby, nenechaju ho tam a tym padom napr. nas bol chory raz v zivote doteraz a to chodi do skolky od januara

drzim paste! 🙂

daniela1911
26. máj 2024

Napr. Moja chodila aj do súkromnej škôlky a bola tam ešte viac chorá ako v štátnej teraz. Do 3r mala raz covid, od škôlky už mala pomaly všetko. Rodičia sú nezodpovední ale takých tém je tu dosť, čo kychanie, voda z nosa a zapálene oči, nič nie je.