Zdravím, potrebovala by som poradiť, alebo možno získať trochu nadhľad, lebo pre mňa je to vcelku ťažká, ak keď pre mnohých nepochopiteľná asi situácia 🤷🏻♀️ moja skoro 5r dcérka žiaľ po mne zdedila schopnosť priťahovať komáre neuveriteľným spôsobom.
Ja môžem spať v izbe s ďalšími 5 ľuďmi a ak tam je jeden komár, doštipana sa zobudím kľudne len ja. Od kedy ma komár poštípal na viečko oka, nie som schopná zaspať s ním (komárom) v jednej miestnosti. Na dovolenke na juhu som spávala so sieťkou cez tvár, zakrytá všade inde a aj tak som bola doštipana ja a manžel nič. Kľudne ho budem loviť baterkou v ruke, ale proste musím ho nájsť a byť si istá, že je mŕtvy 🤷🏻♀️ v prípade že sa mi ho loviť o tretej ráno nechce, zapnem Raid ...
Moja dcéra chodí do škôlky a cca pred 2 týždňami som ju tam vyzdvihla a postupne jej v šatni a doma našla asi 5 štípancov. Bolo mi jej dosť ľúto a nechcela som aby to pokračovalo, tak som manžela poprosila aby sa na to pani učiteľky spýtal. Tá to tak trochu zahrala do autu s tym, že dcéra už bola postipana keď šla spať 🤷🏻♀️. Ja som tomu moc neverila, lebo keby ju niečo poštípalo doma, tak ju to už ráno svrbí a určite by som bola doštipana aj ja. Nemohlo ju to postipat pri hre, bolo to napríklad na chrbatiku, keď sa jej vyhrnie pyžamko, na nohe a pod... Každopádne nechcem nikoho obviňovať, proste málokto si to všíma tak ako ja a je to v poriadku. Dúfala som, že je to jednorazová záležitosť...
Lenže dnes som išla dcérku zobrať a mala dva štípance na líčku, dva na chrbatiku, na ruke, na oboch nohách...
Len aby to bol komár a nie plostice🫣Pýtala si sa iných rodicov,či nemajú deti dostipane?
@ivanavin neviem co vlastne napisat… ty mas fobiu z komarov, prenesies to casom aj na dieta….. stipanec od komarov nie je v nasich koncinach smrtelny….to ako myslis ze v tej skolke je len ten jeden komar ktoreho ked ty zabijes uz tvoje dieta nepride postipane? Vonku komare nestipu? Dalsi neprileti? Ved ju nastriekaj rano repelentom od hlavy po päty a mozno zaberie 🙈neviem co ches aby ucitelka spravila, aby prave tvoje dieta nahodou cez den nestipol komar….
@oliali ako ale zasa jeden deň 5 a druhy deň 7 stipancov pre malé dieťa zasa žiadna sranda nie je🫣 Je to v skolke vo vnútri a nie v stane pri vode.
@anjelicek26 tiež mi to napadlo, ale na ploštice to nevyzerá, mám vš bio-chem a tie štípance od ploštice som videla u spolužiačky. No skúsim sa spýtať a ďakujem. Je mi jasné že človek, na ktorého tie komáre tak nejdú to nepochopí. Ale proste toto moc smiešne nie je a nepreháňam, za 1h-1,5h spánku byť 7x poštipana podľa mňa nie je moc sranda.
Neviem poradiť ako tomu predist... jedine fakt natriet dcerku repelentom, lebo ucitelka asi realne nemoze ustriehnut aby na nu neisiel komar, ale.... neskusali ste nieco taketo? https://www.prealergikov.sk/eshop/lanaform-ibh1...
Mne o tom rozpraval kamarat, ze enzymy v komarich slinach su senzitivne na teplo a taketo zahriatie ich deaktivuje/rozlozi. A zevraj stary, babsky recept na stipance bolo prikladanie nahriateho noziku na miesto vpichu. Osobne som neskusala, lebo nemam taky problem s komarmi, ale mohlo by to byt zaujimave?
Sú rôzne náramky alebo ultrazvukové odpudzovače, ktoré dcérke môžeš dať. Učiteľky to asi nebudú ochotné riešiť, ale ty dcére môžeš niečo také dať
@oliali ja sa nebojím že mi malá zomrie od štípanca 😃vonku komáre štípu, ale nie pri týchto teplotách. Pokiaľ si teda na našich zemepisných šírkach a dĺžkach... Teraz su už nasťahovane vnútri, takže áno, kľudne tam môžu mať 1-2komarie samičky, ktoré sa chystajú zimovať a predtým papajú. A je dosť nepravdepodobné že este priletia ďalšie. Striekať repelentom ju určite nebudem to používam len ojedinele a vonku keďže to dosť smrdí. Ale je fakt, že jej môžem na pyžamko skúsiť dať trochu levanduľového eo, ten by mal odpudzovat komare.
Takže dik, aj keď za nič.
Komára určite riešiť nebudú.
@denisa0504 naramky nefunguju. V lete bolo video od ceskej zdravotnickej asociacie - neviem ako sa to presne volalo a ukazovali ako dal lekar ruku s naramkom do boxu s komarmi. A nielen ze mu komare sadali na ruku ale aj na ten naramok 😅 hovoril ze naramky su vyhadzovanie penazi. Jedine co funguje su spreje s DT. Ale musi to mat urcity obsah DT latky v spreji.
Ako by si xhcela zabit komara v triede? Ta trieda ma vyssie stropy ako byt, je vacsia, urcite by nikto v skolke nenahanal komara
Nechcem to zosmiesnovat,ale ako si to predstavujes? Ten raid do zastrcky by som nechcela,aby dychali chemiu. A predstava,ze ucitelka chyta komara?! To kedy? Asi skor nerealne aj keby chceli pomoct
@ivanavin nie je komár aktívny , keď sa zotmie?
A velke stipance natieram octanovou mastou
Tiež nerozumiem, ako chceš, aby učiteľka zabránila komárovi postipat tvoju dcéru.
Mám syna, ktorý je magnet na komáre, stane sa, že po noci má aj 5 nových stipancov a to máme doma odpudzovače od výmyslu sveta. Som jeho mama a nemám tomu ako zabrániť.
Ty si radost kazdej ucitelky....nastriekaj si dieta chemiou ked to inak nejde. Ucitelka nebude hladat komara ani strazit aby nesadol na tvoje dieta. Su ti stipance, nie morove rany.
No.. a už som videla všetko
Ja som tiež taky pritahovac na komare, syn bežne príde zo škôlky postipany, ale nenapadlo mi to teda riešiť. Neviem si predstaviť, aby v škôlke naháňala jedna učiteľka, ktorá má na starosti 15 deti, komára. A ako? Bude behať a hľadať ho? A deti tiež? Alebo co budu robiť? Veď to bude chaos tam. Nehovoriac, ze komár môže byť kľudne schovaný tak, ze ho nenájdu, alebo ako ho zabije, keď bude sedieť niekde hore na strope? Alebo počas spánku bude stále sedieť pri tvojej dcere a odhanat ho? 🙈
Nechcem byť zlá, ale toto fakt nemôžeš chcieť od učiteľky.
@mooonika1975 vzhľadom k tomu, že v škôlke po zotmení nebude mať nikoho na svoje aktivity, tak vie byť určite aktívny aj cez deň, obzvlášť keď mu tam spinká v prítmí zo 15obedov. To že komáre väčšinou štípu večer neznamená, že nevedia štípat cez deň.
Asi som uz teraz citala vsetko😀ved to je komar,nie vretenica..to akoze preco mas taku fobiu z komarov a prenasas to na dieta? Ty ani nechci vediet co si o tebe ucitelky myslia a co o tebe hovoria lebo toto neni normalne fakt nie
@petulda333 nic o tom, že by učiteľky mali naháňať komára som nepísala. Viem že tam majú dosť práce aj bez toho. Proste sa pýtam, či už niekto niečo také neriešil.
A co by si teda chcela aby robili?
Ženy, majte rozum. Za 1 deň 5 sripancov od komára a ďalší 7? To nebude komár. Vidím to na blchu alebo spomínané ploštíce. Blchu mohol niekto priniesť aj z autobusu….a teda chytiť ju bude sranda.
@palicka ale nemalo by to viac deti? Sama pise,ze to niesu take stipance
Daj dcere B komplex niacin komáre neznášajú, smrdi im,
@palicka a preco nie komar? Dnes som sedela na gauci a cesala dceru a za tych 5 minut 3 stipance na clenkoch a jeden na ramene.
Ked idem s deckami na ihrisko vedla skoly, musim sa komplet cela nastriekat, inak ich mam naraz aj 5 na sebe..
@palicka popravde už ani neviem čo si mám myslieť. Blchy a ploštice asi robia viac štípancov na nejakom jednom mieste, nie? Ona to má rozhádzané po celom tele a teraz ráno sa jej na jednom štípanci na ruke urobil dokonca pľuzgierik, potom praskol a urobil sa znovu, znovu praskol. Zatiaľ som jej to len prekrila aby si si toho nešla. Odfotila som to, ak sa s tým niekto náhodou už stretol. Neviem, či jej tam ten komár vniesol aj nejakú infekciu, alebo to je naozaj niečo iné 🤷♀️. Tento má aj najviac opuchnutý, celé zapastie, aj keď na tých fotkách to je zle vidno. Viem že takto pluzgierovito vyzerajú uhryznutia po pavúkoch, ale ona tam nemá ten dvojvpich a ostatné štípance vyzerajú (podľa mňa) klasicky komarovo.
@ivanavin pričom jeden mala zo spodu chodidlá, na takom mieste, že plakala keď mala kráčať. Ja nechcem vyzerať ako citlivka a hádam ani nie som, ale nejak neviem prekusnut, že by sa malej toto malo diať v spánku v škôlke. Bojím sa aj, aby si to ona nespojila a nebála sa tam zaspať. Zároveň su tu moje veľmi nepríjemne skúsenosti s komármi... Každopádne ide mi k to, či tu náhodou niekto niekedy neriešil podobnú situáciu a či by nevedel niečo vhodné poradiť. P. Uč. Ktorá mi ju dnes odovzdávala bola celkom súcitna, neobvinila ani ona mňa ani ja škôlku, ale mala som dojem že ona dobre vie, že je to zo spánku v škôlke... Je nejaký chodby spôsob ako to vyriešiť? Napadlo mi kúpiť im ten Raid, nech ho na 1-2h pred spaním zapnú, lenže neviem či sa to smie keďže je to chémia a sú tam iné deti.... Alebo že tam ráno prídem skôr a ponúknem sa že by som ho išla uloviť, aké neviem či je niečo také prípustné... Nemá niekto nejakú fajn radu? Nechcem byť za bosorku ale ani nechcem nechať štípat dcérku 🥺