Ahojte viem že je to individuálne, ale aj tak ma to trápi. Moja dcérka bude mať v januári 5 rokov a má váhu cca 15 kg + - nejaké drobné. Moc nechce doma jedávať , ale v škôlke že zje všetko bez problémov. Musím byť pri nej aby sa najedla... Mám hrôzu ked pôjdeme k dr na 5 ročnú prehliadku čo povie... Tak je to moc málo , alebo este v norme? Ďakujem.
fuuuuuuuuuuu ...tak my sme mali teraz v oktobri 5 rockov a Mel vazi 14 kil 🙂 boli sme aj na preventivke a vobec sme to neriesili ...je strasneee neposedna , je sice aj vyskovo nizsia oproti rovesnikom ale neriesim to ...
ja ked som mala 5 rokov mala som 15 kil a supli ma na liecenie , kde mi to absolutne nepomohla kedze som bola hyperaktivne dieta ...
Meli tiez je velmi malo ...ale aj to malo co zje tak hned to vybeha ...
takze si myslim ze bud uplne v pohode 😉 😉 😉
Podla mna je to velmi velmi malicko..ale pokial je dietatko vitalne, ma dostatok vitaminov a mineralov, tak vaha nie je az taka dolezita. Dolezite je, ci nie je chorlava, apaticka, spomaleny rast atd..
no moja ma 28 kg, ale je aj dosť vysoká takže akurát.
mám známu, ktorej syn vyše roka nepribral nič a nakoniec sa zistilo, že je alergický na mlieko.Inak sa to neprejavovalo, tak nikoho ani nenapadlo, že by to mohlo byť niečo s tym spojené.
Odkedy su na bezmliečnej diéte(samozrejme, nahradza to sojovym mliekom a pod.) tak pekne rastie aj priberá.
moja mala v piatich 16-17 kg, teraz ma 20, bola na prazdninach u babky, same sladkosti tlacila, dosla 20 kilova 😀 😀 😀 😀
ahoj
nasa bude mat vo february 5 a vazi 16 kg.
Neriesim lebo ani nema ako pribrat keby som ju brumikovala, jupikovala, pribinacikovala 😀 😀 .... a ine "dobroty ", tak ma aj 25 kg.
My jeme zdravo. To nie tvoje dieta je chude ale ostatne deti pribrate. ☹
prvak niekedy vazil 20 kg a 120 cm tak nam hovori nasa lekarka a dnes to tak uz davno nie je.
@nelustek ahoj, kukni aj sem https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/aku-vysku-a-vahu-maju-vase-5-rocne-deti/
a tu sú percentilové grafy ... 😉 (výška a váha by mali byť v rovnakom percentile, potom je to ok...nič sa nedeje, keď sú v "susedných" pásmach)
http://www.rastametabolizmus.sk/files/percentil...
http://www.rastametabolizmus.sk/files/percentil...
ak by ti to nešlo otvoriť, tak klikni sem a potom sa už nájdeš😉
http://www.rastametabolizmus.sk/sk-rast-a-metab...
https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/aku-vysku-a-vahu-maju-vase-5-rocne-deti/ moja mala v 5.tich nejakých čojaviem 14 kíl...v 6. možno 16 pobiede...teraz v 6,5 roku sa ručička váhy blíži k 17 kíl-netrápi ma to, je zdravá, mrštná, v jedle síce pomerne vyberavá ale zas tam sa jej nedovoľuje bojovať....
moja dcera ma 5 rokov a váži 17 😀
moja už bude mat v novembri 6,važi 20 kg a meria 117cm......donedavna vždy,teda dlho važila 17kg
podla mna ma v pohode vahu, ak nebyva chora atd....ja mam 7,5r. dcerku a nevazi ani 22kg...myslim ked mala 5 rokv tak tiez nevazila viac ako 15-17kg....skor tie ostatne deti su pribratejsie...nasa mala sportuje je kocka..vzdy lepsie ako sa trapit s nadvahou.
ahoj, moja má 4 roky a 7 mesiacov a váži 14,2 kg, od malička je taká chudučká, papá krásne, viac než môj manžel 😀 , je veľmi pohyblivá a najradšej papá polievočky a mäsko s ryžou, čokolády a sladkosti len trocha dávame, však načo hlúposti, ale teda každý deň dačo dostane, robili jej aj testy na alergie aj na mlieko a všetko v poriadku, obaja s manželom sme štíhli, asi genetika, takže nemyslím si, že je niečo na tom zlé ak dieťa nie je tučné v detstve 😉
moj syn ma 16 mesiacov a vazi 13 kil, vysku ma 100 cm
nic sa nebojte. ja som mala 6,5 roka, isla som do skoly a nemala som ani 15. nechceli ma kvoli vahe ani do skoly zobrat. a nic sa nestalo. tu som, a uz by som aj 10 rada zhodila dole. vobec sa vahou netrapte, pokial nema ziadne problemy, tak je to ok.
baby môj najstarší má 9,5 roka a váži 26 kg,ale on nevie ani sedieť kľudne,musí aspoň s nohami kývať 😀 😀
môj syn má 5 rokov a 15,5 kg. pýtala som sa detskej lekárky či to je v poriadku a povedala že je síce na hranici, ale nemám to riešiť. vraj pokiaľ dieťa papá, je to v poriadku. a ten môj je teda papáč poriadny ale po každom jedle beží kakať 😅 . chcela by som mať jeho trávenie 😀
hi.to je naozaj veľmi individuálne.neterka má vyše 5 rokov,a max.13-14 kg.je drobná,ale to má po rodičoch.naša je zas opak.má niečo vyše roka a pol a vyše 12 kg 😀
poznam babulky ktore su druhacky v skole a vazia 17 kilov, to zavisi aka je dlha, ake ma proporcie a samozrejme pokial rodicia nie su ziadni mackovia tak dcera tiez asi nebude mat predpoklady 🙂
Ahojky nerob si starosti náš malý bude mať a apríly 5 rokov a už rok váži 16-17kg a to pri výške momentálnej 113cm takže vyzerá ako by sme mu nedávali papať však ani to neni veľký jedáč 🙂 a je neustále v pohybe 😀 aj ja si myslým radšej mať štíhle dieťa ako obézne a v puberte sa trápiť s diétami 😖
jaaaj tak moja dcera ma dva a pol roka a važi 14.5kg 😀tak teraz si mi dala chrobáka do hlavy či neni zase ona tučná 🤐 ???ale vyzera pekne, je okruhla...neni tučna ale chude dieťa tiež vyzera inak 😝 ....ako úprimne ja si myslím že ked je tvoja dcerka zdravá a nemá nejaké problémy je to v norme 🙂 ved každý sme iný typ, mame ine rozloženie kosti 🙂 takže tá vaha nemusi byť vždy o jedeni ale aj o genetike a pohybe 🙂
podla mna sa vytiahne a bude riadna caja, po mamine 🙂 ...u kazdeho je to indi 🙂
moja dcerka bude mat v decembri 5 a tiez vazi 15 kg....je trochu mensia ako deti v jej veku ale chuda nie je....pred par mesiacmi jej zistili alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a ked sme mliecne vyrobky vylucili (okrem ineho) tak zacala ovela viac papat a za 3 mes. pribrala 800g....ale jasne ze to nemusi byt tvoj pripad 🙂
moj syn ma o 2 mesiace 3 roky a vazi rovnych 15kg 🙂
Moja 4 a pol ročná váži 13kg a už dlhodobejšie nepriberá. Mala rôzne testy, vraj je zdravá, tak neriešim.
pockaj az pride do puberty, vsetko sa zmeni🙂
Ahoj, myslím, že je to individuálne a najlepšie ti to bude vedieť povedať tvoja doktorka. No moja malá má 2 roky a váži 14,8 (na svoj vek je vysoká, ľúbi papať, no veľa behá), tak myslím, že tvoja má na svoj vek málo, no nemusí to byť na škodu. Ak jej nič nechýba, je spokojná, šťastná a veselá, tak môžeš byť v pohode. Veď uvidíš, čo ti povie doktorka... Paa
Ahojte. Moja ma 2.5 a vazi 12.5 neposedi ani chvilu🙂
aj moj david tiez jedol v skolke vsetko a doma mu nechutilo 😠 vela robi to prostredie v skolke 😝 🙂
ahoj ..aj ja mam 5 rocnu ..tiez v januarovu 🙂 ..nasa vazi 24 kg ale meria 116cm .... sme vysoky rodicia tak aj preto .... nasa ma umernu vahu k vyske ... ale nemali sme nikdy problem zo stravou takze je v pohode .... viem ako ti je pretoze svagrina ma ten isty problem velmi chudu dcerku a furt problem s jedenim ..bojuje s tym kazdy den ... a je z toho nestastna ...