Je učiteľka voči nám zasadnutá?

27. nov 2024

Syn chodí druhý rok do škôlky. Je to živé dieťa , viem to o ňom a viem triezvo zhodnotiť jeho správanie. Od začiatku školského roka od učiteľky nepočúvam nič iné , iba to že s ním mám ísť k psychológovi. Vraj sa často deje , že keď je taký rozbesnený a tancuje skáče máva rukami tak nejaké dieťa udrie (OMYLOM) je veľmi citlivý a vždy sa aj rozplače lebo je mu to ľúto (to mám info od učiteľky) nedávno sa stalo že udrel omylom pri vystrájaní nejakého chlapca do krku, plakal ospravedlňoval sa mu a učiteľka ho ajtak nechala za trest sedieť samého za stolom zatiaľ čo všetky deti sa hrali. Pýtala som sa jej či mu mám dať akože sedatíva predpísať alebo ako si to predstavuje že budem postupovať pri 4+ročnom dietati. Poslala ma teda k psychologičke s tým aby sa ona vyjadrila že ako majú PEDAGÓGOVIA S 20+ROČNOU PRAXOU postupovať keď je takýto živý a ako ho majú v tej chvíli ukľudniť. Nepredstavujte si ho zase ako nejakú besnú opicu čo nič iné nerobí len lieta po triede a nevie si sadnúť na minútu, len miluje deti tesi sa z nich a miluje byť medzi nimi.
Teraz je vianočná zbierka pre seniorov do krabíc od topanok , niektoré možno viete. Do Edupage poslali aj zoznam vecí ktoré tam môžu byť.
Moja obsahovala nejaké vianočné dekorácie(pretože som videla ostatných rodičov ako to priniesli tiež) , 2 značkové parfémy vôbec z nich nebolo minuté strekla som z nich iba raz aby som vedela ako voňajú len teda nebola k ním krabička už , bonboniéru Lindt, 2 malé uteráčiky, telové mlieko a krém na ruky. Dnes mi to učiteľka vrátila po 2 dňoch so slovami že prepáčte ale tu je všetko zbytočné, nič z tej krabice nieje vhodné tak som jej povedala že veď toto ste poslali do Edupage a len sa usmievala a mykla plecami. Mňa sa to teda dotklo a už sa určite nebudem zapajat do žiadnych takýchto aktivít.
Nechali by ste dieťa v takejto škôlke kde z neho robia dementa a davaju tresty bezdôvodne?

nyusika
27. nov 2024

v inej skolke nebude OMYLOM udierat do deti a pedagogov ?

odpovedz si sama - pacilo by sa, kebyze tvoje dieta niekto OMYLOM bije ?
a predstav si, ze ako pedagog mas niekolko takychto besnych deti v triede...

nyusika
27. nov 2024

a k tej krabicke - parfemy, co ti doma zavadzaju a trapna bonboniera z Lidlu -- sorry...to fakt ?
daj tam caje, susienky, krizovky, ponozky - nie to, co ti doma zavdazia, alebo posuvas nevhodne dary od inych

januska12323
27. nov 2024

Prosím vysvetli mi ako sa dá "omylom" niekoho udrieť? Tvoje dieťa má zjavne problém a mal by sa riešiť. Nejaké krabičky sú bezpredmetné.

autor
27. nov 2024

@januska12323 ty si nikdy nikoho pri nejakom pohybe neudrela? Pýtala som sa ich vyslovene BIJE ICH NASCHVAL? Príde k niekomu a udrie ho naschval? Odpoved bola nie

nyusika
27. nov 2024

a co, ked je to omylo, nema byt besny, tocit sa , rozhadzovat rukami, lietat...

ciola
27. nov 2024

@nyusika Tak ale v skolke si ma hadam ucitelka narobit poriadky, aby sa tam deti nebesnili, nie?

autor
27. nov 2024

@nyusika Prosimta, ty deti ani nemáš podľa všetkého tak sa k tomu ani nevyjadruj.

petulda333
27. nov 2024

@ciola lenze v tej skolke je 20deti,nemoze mat oci len na tom jednom. A ked matka jeho besnenie ospravedlnuje,tak on nema preco ucitelku posluchat
@nyusika pisala lindt bonbonieru a ta je za mna super a nie trapna 😉 inak suhlasim,ze dala nevhodne veci

andrejka1974
27. nov 2024

Ale treba mu vysvetliť že musí dávať pozor na druhé deti že ak ešte raz udrie omylom budeš sa na neho už hnevať a vermi naučí sa nerozhadzovat tak rukami a do tých škatuliek čo viem sa dávajú čaje nejaké keksíka nedávala by som voňavky

patka06
27. nov 2024

Chápem, že sa dá udrieť iné dieťa omylom, ale nie je tých omylov u tvojho syna priveľa?
4 ročné dieťa by si už malo uvedomovať priestor, svoju silu a koordinovať svoje pohyby tak aby nikoho omylom neudrelo.

autor
27. nov 2024

@andrejka1974 priložila som aj fotku že tam je napísaný aj parfem aj telové mlieko atd. Isla som podľa toho zoznamu takze podľa mne to nebolo úplne nevhodne.
@petulda333 ja to neospravedlňujem, ale primne to nerobí , nikde. Ani na ihrisku ani niekde na návšteve medzi deťmi.

milanemila
27. nov 2024

Nie nemyslim si, ze ucitelka je na vas zasadnuta. Ja mam 4,5r dceru a nie nestalo sa jej, ze by pri pohybe/hre opakovanie niekoho omylom udierala. Ak by sa to stalo 1-2x, tak by ta ucitelka urcite neposielala k psychologovi.Namiesto toho, aby si pripustila ze mozno tvoj syn ma nejaky problem, tak sa ti zda ze ucitelka je na vas zasadnuta 🙈 niekedy sa treba triezvo pozriet na svoje deti. Nemas doma babo alebo batola do 2r, kt nevie odhadnut svoju silu/pohyb a aspon trosku sa ovladat, tvoj syn je v predskolskom veku.
Co sa tyka krabicky, tak otvorenu kozmetiku a parfum niekomu takto davat sa mi nezda normalne 🙈 ano je tam napisana taka polozka, ale nova v povodnom obale, nie ze pozbieram z domu veci co sa mi nehodia 🤷🏼‍♀️

petulda333
27. nov 2024

Urcite,len v skolke vystraja

lienka.7
27. nov 2024

@autorka nemusis sa navazat do
@nyusika ma absolútnu pravdu!
Neviem, aj ty niekoho OMYLOM tresnes? Vsak sa chovám normalne, nie ako odtrhnuty vagón paneboze🤦‍♀️
Keby to tvoje dieta robilo môjmu, tak sa ta normálne spýtam, či ho nevieš naučiť ako sa ma chovat. 4+ dieta už nie je malé dietatko. Namiesto ospravedlnovania mu radšej vysvetli, ako sa ma chovat v spoločnosti.
Inak, dúfam, že nie je jedináčik

livuska124
27. nov 2024

Ku krabičke - každá má obsahovať aspoň po jednej veci z tých, čo sú vymenované. Tebe tam chýba niečo slané, niečo teplé, aj niečo na zábavu - teda nebola kompletná.
Ku synovi - tiež som názoru, že síce je to v stave "tešenia" ale už v 4 rokoch by mohol vedieť odhadnúť ako sa pohybovať, aby pri tom neublížil (aj keď nechtiac) ostatným. Treba ho na to upozorňovať, resp. učiť, aby si to začal uvedomovať, lebo to dopadne tak, že sa s ním ani deti nebudú chcieť kamarátiť, budú sa báť, že opäť to niekto vedľa neho "schytá," keď sa nevie trochu ovládať, regulovať pohyby.

autor
27. nov 2024

@milanemila Nedala som tam 3 ročnú použitú kozmetiku. Objednávam darčeky na Vianoce niečo som dostala k nákupu ako 1+1 zdarma. Parfémy som tiež kupovala na narodeninovú zľavu z douglas ale nesadla mi ta vôňa tak som ich chcela posunúť ďalej. Mohla som ich aj predať. Predala by som ich kľudne kus za 40€ aj takto bez krabičky. Telové mlieko sa žiadne v krabičke nepredáva takze pochopiteľne to bola iba fľaša.

earlgrey
27. nov 2024

A ty si myslíš, že psychológ predpisuje sedatíva malým deťom? čo ťa tak pohoršilo na tom, že máš navštíviť psychológa? čoho sa bojíš? že psychológ niečo zistí?
Pozri, ja mám úplne opačné dieťa, vysoko citlivé, vadia jej deti, ako tvoj syn, ktoré síce milujú iné deti, ale moja dcéra nemá rada také deti, čo skáču, behajú, hádžu rukami a omylom buchajú iné deti. Pre moju dcéru je stresujúce každé ráno, keď má ísť do škôlky, odmieta sa hrať a deťmi, práve kvôli tomu, že sú hlučné, bláznivé atď. (to nepíšem v zlom) a uvedomujem si, že tam nejaký "problém" je...a tiež mi učiteľka povedala, že chce papier od psychológa, že je všetko OK a ako by mali s ňou pracovať, lebo motivácia, vysvetľovanie, utešovanie nepomáha, učiteľky robia, čo môžu. Ale kvôli jednému dieťaťu...v tvojom prípade tvoj syn a v mojom, moja dcéra, nemôžu celú triedu prispôsobovať im...a ak sa pani učiteľka sťažuje denno denne, pravdepodobne sa sťažovali aj iné mamičky...je síce milé, že sa ospravedlní, keď niekoho udrie, ale napr. moju dcéru by to ešte viac demotivovalo chodiť do škôlky.
Nebráň sa psychológom, ja som už bola, najprv sama, teraz idem a dcérou.
Čo sa týka toho balíka, neviem, mňa by to neštvalo, tak vzala by som domov a neriešila.

autor
27. nov 2024

@livuska124 ale deti s ním nemajú problem. Vždy keď prídeme ráno do šatne tak sa tešia obijmaju sa zabávajú sa. Ak by robil niekomu zle vedome tak by takto pozitívne naňho nereagovali.

beata_k
27. nov 2024

Dala si rozbaleny parfem. Samozrejme, ze ti to vratili. A tvojmu dietatu sa casto stavaju omyly. Tiez by sa ti to ako matke nepacilo keby ti dieta omylom trieskal spoluziak.

lonely66
27. nov 2024

@lienka.7 ako s tým súvisí jedináčik?

@ciola učiteľka v škôlke ho možno upozorňuje miliónkrát a nič nezaberá. a keďže ho vidí v priamom prenose, odporučila vyšetrenie (zrejme u psychológa). zrejme z dvoch dôvodov: 1. decko je buď nevychované a učiteľka nevie, ako to matke povedať alebo 2. decko je vychované, učiteľka tak súdi podľa slušného správania matky a vážne vidí, že dieťa má problém, tak v dobrej viere odporučila vyšetrenie.

autorka: keby tvoj syn omylom opakovane udrel moje dieťa, tak ja ako rodič by som si ho odchytila a poriadne mu vyčistila žalúdok....

h2
27. nov 2024

@nyusika To nie je bonboniéra z Lidlu, ale bonboniéra Lindt. Ale keby aj bola z Lidlu, tak neviem, prečo by to mala byť "trápna bonboniéra z Lidlu", toto som vážne nepochopila.

autor
27. nov 2024

@h2 no lebo treba si kopnúť a ponížiť predsa aby mala pani lepší deň. Preto trapna bonboniéra

nyusika
27. nov 2024

@petulda333 jaaj, ja som citala lidl

autor
27. nov 2024

@beata_k myslíš si že mi učiteľka nepovie aj že ho NASCHVAL udrel alebo poškriabal spolužiak? minule ho aj kusol a spravil mu “oheň” na ruke a jeho k psychologovi neposielajú. Viem to pretože sa s jeho matkou poznám a pýtala som sa na to.
Hovorí mi to malý samozrejme tiež ale vždy sa pýtam aj učiteľky, dôveruj ale preveruj

nyusika
27. nov 2024

@h2 to bolo zle pochopene - proste dala, co doma nasla, lebo od niekoho dostala - ved pre dochodcov dobre, mozu byt radi, ze vobec nieco dostanu...asi v tomto style

zuzitko74
27. nov 2024

Nemyslím si, že je učiteľka na neho zasadnutá.

zuzana76
27. nov 2024

Veď ta poslala len k psychológovi, prečo by bola zasadnutá.

anna_anicka83
27. nov 2024

@petulda333 Ako učiteľka túto vetu poznám aj zhora, aj zdola. Veď doma to nikdy nerobí. Ale ono je to celkom uveriteľné, pretože doma na teba pôsobia úplne iné podnety, si v obklopení iných ľudí, nižší počet ľudí, menší ruch. To však neznamená, že kvôli tomu treba zľahčovať problémy v škôlke/škole. Pretože v tom prostredí škôlky zjavne fungovať nevie. Čiže niekde chyba v programe bude. Aby dieťa omylom búchalo iné deti do krku a ešte aj opakovane mi už príde na debatu s učiteľmi a možno aj pohľad psychológa (nie na hľadanie poruchy ale hľadanie príčiny prečo a spôsobu ako to odstrániť). Lebo áno, dá sa s deťmi pracovať, zamedzovať situáciám, ktoré k niečomu vedú, ak to dieťa poznáme a vieme kedy u neho môže nastať zmena. Ale v tomto prípade neviem. Nedá ho hrať sa, keď sa nevie ovládať a ubližuje?To by asi bolo horšie ako nejaké sedenie mimo po hre. Zľahčí to, že veď on to nechcel, je len taký. To zas nemôže, tým deťom reálne ublížil a nie raz. Lebo za mňa ak je niečo omylom, tak to nemôže byť pravidelné. Omylom je buchnutie, ale omyl nie je, že sa zjavne nevie ovládať. A ako rodič "omylom" buchnutého dieťaťa (opakovane) by som sa teda neuspokojila s tým, že by mi pani učiteľka povedala, že on to nechce, on je taký, omylom nám tu búcha deti. Nehľadaj chybu len v učiteľke, hľadajte spolu riešenie. Keď aj pôjdeš k psychológovi, pre ňu to môže znamenať, že máš záujem o spoluprácu a zmenu terajšej situácie. A možno sa to všetko pekne urovná🙂

beata_k
27. nov 2024

Ty sa zaoberaj iba svojim dietatom, ty neukazuj prstom na ine, ze ine su horsie. Tvoje dieta tam stale niekoho udrie lebo nedava pozor. Ja chapem, ze za to nemoze a ze ani nechce, ale porozmyslaj ci by sa s tym dalo nieco urobit. Ty sa miesto toho zdujes a ides menit skolku.

autor
27. nov 2024

@anna_anicka83 ono to ale zas nieje na dennej báze to že niekoho udrie. Stalo sa to minulý týždeň a pred tým niekedy koncom septembra. Žiadny psychológ z neho nespraví naprogramovaneho robota ani psa ktorý sadne ľahne a dá Packu na povel. Pôjdem k psychologovi , povie mi že mu nič nieje len ma veľa energie (napríklad) a potom príde čo? Vylúčenie zo škôlky za to že to je neriešiteľné ? Alebo ma potom pošlu na psychiatriu pre sedatíva? 🤷🏻‍♀️