Je šanca, že škôlka vezme 28-mesačné dieťa?

jane1987
7. sep 2022

Ahojte, poprosim, ak by sa mi vyjadrili so skusenostou maminky, ktore to realne absolvovali 🙂
Syn je majovy a buduci rok v maji dovrsi 2 roky a dostala som infosku, ze vtedy mozem podat ziadost do skolky a od septembra by ho mali zobrat, samozrejme odplienkovaneho atd. V tom septembri bude mat 2r a 4 mesiace, je to naozaj realne, ze ho ta skolka vezme? A ako je to s adaptacnym procesom? Zacina sa nim skor ako v tom septembri? A este ako to je teda s rodicakom? Budem ho nadalej poberat do dovrsenia 3 rokov? Ospravedlnujem sa za mozno primitivne otazky, ale toto je pre mna fakticky spanielska dedina 😑

lienka175
7. sep 2022

neviem, kde bývate, ale je mizivá šanca, že ho vezmú... u nás v Žiline ani májové trojročné deti nepobrali

lienka175
7. sep 2022

rodičák nesúvisí so škôlkou ani s prácou, na ten je nárok na dovŕšenia troch rokov

liz_lemon
7. sep 2022

nikto ti na to neodpovie, podaj prihlasku a uvidis, ale skor nerataj, adaptacny proces zacina normalne v septembri, s tym, ze dieta je v MS naprv 2 hodiny, a postupne sa ten cas zvysuje az na cely den, RP poberas do 3 rokov veku dietata bez ohladu, ci chodi/nechodi do MS

pininka1
7. sep 2022

Moja tak isla aj bez adaptacneho a v pohode

jane1987
autor
7. sep 2022

Vdaka zeny, ja si tiez myslim, ze to velmi realne nebude, ale povedali mi to rovno ucitelky zo skolky a kym som si to prepocitavala v hlave, uz ich nebolo 😁 preto mi potom povybehovali otazky 🙂

jane1987
autor
7. sep 2022

@pininka1 a taku malu ju vzali do beznej skolky?

diewcatqoo
7. sep 2022

Toto ti nikto vopred nezaruci, ze dieta vezmu. Niekde byva problem s naplnenim kapacit, takze tam by mohli vziat, inde byva opacny problem. Napr. nasa skolka tento rok brala len 4 rocne deti. Skus podat prihlasku a uvidis.

nikaeli
7. sep 2022

@jane1987 záleží od záujmu a množstva prihlášok. Najmenšie detičky prijímajú ako úplne posledné. Dcéra je marcová a vzali ju v pohode, syn je januárový a vzali ho až na odvolanie (keďže sme obaja pracujúci). Bolo mi povedané, že sa uplatňuje pravidlo, aby malo dieťa do konca decembra tri roky. Na druhej strane má syn spolužiaka, ktorý je júlový a mamka je na materskej, takže neviem, podľa čoho sa reálne vyberá, ktorý dvojročný sa prijme.

danusskaaa
7. sep 2022

@jane1987 aj dcéra aj syn išli do škôlky ako dva a polroční (sú narodení vo februári). Avšak syn nastupil až v októbri, keď sa im uvolnili 2 miesta - jedno zaplnili a druhé ponúkli nám, tak šiel. Ale to fakt záleží od počtu detí

anonymous87
7. sep 2022

Moj mal teraz v maji 2roky. Ani som prihlasku nepodavala. Podam buduci rok az a budem rada, ked ho vezmu vobec od septembra, ked bude mat 3 roky a 4m 😂

pininka1
7. sep 2022

@jane1987 ano bola tam trieda od dvoch rokov. Nasa bola april a v septembri mala 2 roky a 5 mesiacov.

luccija
7. sep 2022

@jane1987 vsetko zalezi kolko odide predskolakov do skoly, ked vela zien da odklad, alebo psychologicka navrhne nech zostanu v skolke o to menej deti sa prijme.Ak Ti vezmu tak male dieta si stastna zena u nas je problem aj so 4 r.Slobodne matke, socialne pripady, ci druhe dieta, ktore tam ma surodenca ma prednost

majcat
7. sep 2022

Ahoj, podla toho kde byvas, ale šanca je. Mojho vzali od septembra do školky (teda najprv nie, až na konci prádznin mi riaditeľka volala, že ak mám záujem môže nastúpiť) a 3 roky mal až v júni, dokonca mal aj mladšieho spolužiaka v triede, teda náš nastupoval až vo februári, ale druhý chlapček normálne od septembra. My sme tuším mali bez adaptačného pobytu (len na prihláške to bolo uvedené, inak sa to neriešilo)
záleží od dieťaťa, náš od začiaktu chodil rád, samozrejme boli krízy ale škôlku má rad. rodičák som mala nadalej.

ibrunova
7. sep 2022

Moju dcéru vzali, keď mala dva roky a tri mesiace, ale teraz je myslím iná situácia, lebo je viac predškolákov atď.

arasidka123
7. sep 2022

@jane1987 mne zobrali 2,5 ročného...riaditel síce vravel že je otázne či sa nazbiera toľko detí najmladsich deti a nakoniec ich bolo 18, čiže sa trieda otvorila. A rodičovský budeš brat kým nedovrsi 3. Roky

jane1987
autor
7. sep 2022

Vdaka moc za skusenosti ♥️♥️♥️

poslednepogo
7. sep 2022

@jane1987 môjho vzali predvčerom mal 2 roky. U nás do dedinskej škôlky. Ale len na pol dňa som si dala žiadosť keď som sa dozvedela o takejto možnosti. Od januára nastúpi na pol dňa. A dovtedy ho tam mám dávať občas ako adaptačný proces. Rodičák do 3 rokov.

zuzanaete
7. sep 2022

U nas taketo deti prijimaju od januara, ak to kapacita dovoli. Od septembra beru deti, co maju do konca roka 3 roky. Vsetko zalezi od kapacity skolky.

lenkakravcova
7. sep 2022

@nikaeli
Autorka:
Keď sú voľné kapacity, môžu ti dieťa vziať.
Prednosť majú vždy deti:
- úplne odplienkované
- samostatné v chodení na detské WC (mala potreba)
- samostatné v obliekaní (obliecť, vyzliecť sa, s výnimkou ponoziek a zipsov)
- samostatné v jedení (jedenie lyžičkou)
Ak to tvoje dieťa všetko zvláda, a budete mat v škôlke miesto, tak je veľká šanca, že dieťa vezmú. 🙂

carodejka008
7. sep 2022

@jane1987 syn je májový a teraz v septembri nastúpil, čiže 2r5mes. Od pondelka je na 2 hodiny, ja som tam mohla byť s ním. Dnes bol pol hodinu sám, potom som prišla a hrali sme sa spolu. Zajtra bude hodinu sám. Je to štátna školka na sídlisku. V októbri nastupujem do práce a pani riaditeľka o Tom vedela, že musím.

zildo
7. sep 2022

@jane1987 ak sa to dá.tak mu napíš nástup do škôlky od januára. U nás tak berú v septembri a v januári..moju dcéru teraz zobrali od septembra a má 2r.8 mesiacov.

sudocek
7. sep 2022

@jane1987 sesternica ma 29 mesačnú dcéru a normálne ju zobrali do škôlky.

nikka055
7. sep 2022

@jane1987 moja mala v juli 2r, a normalne teraz v septembri nastupila do skolky .Zalezi kde byvas my sme z Ke

lenka2710
7. sep 2022

@jane1987 u nás by ti ho zobrali, pokiaľ je odplienkovany a samostatný, tak v pohode! Susedkin malý mal v auguste teraz 2 roky a zobrali

angela85
7. sep 2022

Môj syn začal chodiť do škôlky keď mal 2 roky a päť mesiacov. On je júnový. U nás keď je miesto zoberú dieťa ,ktoré v Tom ročníku dovŕšia tri roky. Preto mi dcéru zobrali až 2 roky a 11 mesiacov,lebo je začiatkom októbra, i keď mali aj pred tým miesto. Chcela som ju dať skôr,ročník pred tým. Podľa mňa by deti mohli chodiť do škôlky kľudne od dvoch rokov. A jasné že musí sa pýtat na wc a iné veci. Známej sa začal syn pýtať až 3,5 rocny

ja_bb
7. sep 2022

@jane1987 Urcite zalezi od mesta a danej skolky.v ZA statna,chcela som tak od januara/februara,v aprili potom by mal 3. rovno mi po vedali,ze prihláška je k 1.9. vtedy bude mat 2 roky 5m,nie je samca ho zobrat.

sukromna- v aprili mal teda 3 roky,nastup predtym vo februari,dali ho do skolky,lebo ze je to zvladne a nebude sa nudit, ale platila som za jasle,lebo v stanovach ci kde maju,ze skolkar =od 3. roku

ivangeline
7. sep 2022

kapacity..

mimi3008
7. sep 2022

@jane1987 Skolka v nasom meste vzala kamoskinho syna, ked mal 2 roky a 7 mesiacov. Rodicak ti bude chodit do dovrsenia 3 rokov dietata, ci bude alebo nebude v skolke, ci budes alebo nebudes v praci

sutaz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domichrumi
8. sep 2022

@jane1987 ja som z ke, moj maly ma 2,5 a teraz nastupil aj s mladsimi detickami do triedy, maju tam dievcatko ktore malo v juni dva roky takze ano je tam sanca. zalezi najma podla kapacity skolky 🙂