Hygienické potreby v škôlke

salome123
15. jan 2016

tema na odlahcenie:
ahojte baby, nosite detom do skolky hygienicke potreby? kolko wc papierov a vreckoviek tam nesiete? 😅 u nas to vyjde 12ks wc papierov rocne na 1 dieta a 20ks balickov hygienickych vreckoviek. len tak sme sa vcera bavili s manzelom, ze to mnozstvo 1 skolkarik nema sancu rocne spotrebovat... tak ma zaujimalo ako je to inde 😵

mummy01
15. jan 2016

@salome123 my sme davali 4rolky toaletaku,jedny vrekovky v krabicke, balik hygienických vreckoviek, 4 ks vlhceneho toaletaku a 1 balik vlhcenych obruskov

miku1
15. jan 2016

@salome123 Ja nosím do škôlky 8 ks toaletného papiera, 2 balenia servítok, 20 ks hygienických vreckoviek. Mimo "povinných" vecí nosím taktiež aj cca 6 balení čajov, učiteľky v triede deťom varia čaj, nakoľko pitie majú zabezpečené len k jedlu. Nič viac ma momentálne nenapadá.

dasa71
15. jan 2016
Používateľ dasa71 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dasa71.

@salome123 ale ved to je naskutocne mnozstvo 🙂

elise
15. jan 2016

@salome123 u nas v triede je 20 deti, na zacistku roka sme doniesli 4 ks toaletneho papiera (dala som kvalitny viacvrstvovy ako pouzivame doma a nechapem rodicov co davaju najlacnejsie smirgle, ved to budu pouzivstich deti to je poznamka) tekute mydlo, balicek vreckoviek - 10ks v baleni. Teraz po polroku budeme nodit znovu. Do triedneho fondu sme sa dohodli 5 euro z toho plati divadidlko v skolke...

elise
15. jan 2016

@salome123 deti vedia minut hygienicke vreckovky rychlo.

amy2408
15. jan 2016

@salome123 ten toalet.papier sa mi zda nadhodeny. Inak celkom ok.
u nas sa dava 5ks toaletak, 3 balenia hyg.vreckoviek - teda 30ks, 1liter tekuteho mydla.
V nasej skolke maju toaletak natrhany po dva utrzky v krabickach, takze si deti netrhaju same a po malej potrebe sa utru len 2 utrzkami, po velkej asi ucitelka riesi, neviem. Takze asi u vas sa "nesetri".

miba33
15. jan 2016

Teda my sme dávali len 1 ks toaletného, 1 ks vreckoviek v krabičke a 1 ks lepidla. A v triede je cca 20 detí.

elise
15. jan 2016

@salome123 kolko je v triede deti podla toho

amy2408
15. jan 2016

@elise to sa mi zda divne ze podla poctu deti. Ved vsetky kakaju, cikaju a smrkaju rovnako. Ked jedno minie za 10 mesiacov 5 toaletakov tak je jedno ci je medzi 10timi detmi alebo 30timi, nie?
To je asi skor o hospodareni a style, akym skolka fuguje, pripadne kolko ma financii na priebezne dokupovanie hyg.potrieb.

ichbinich
15. jan 2016

My nosime do skolky asi 2-3 krat za rok (podla poctu usoplenych) 100-kusove balenia vreckoviek. Vzdy to vyvesia, ze doneste prosim vreckovky. Ostatne je zabezpecene, ale ja momentalne nezijem v post-komunizme (ale pamatam sa, ako som si do skoly nosila hajzelpapier, mydlo a uterak :-/)

Do jasli zhrua tiez tak, ale ku tomu este samozrejme vlhcene utierky na zadok. Plienky ma kazde dieta vlastne, to oznamia kazdemu rodicovi podla potreby. A do jasli este raz za rok nejake vesele servitky, na oslavy. Staci doniest na zaciatku skolskeho roka. Ostatne je zabezpecene.

moonglow
15. jan 2016

2 krat rocne nosime 2 kotuce toaletneho papiera, 10 balikov vreckoviek, 1 mydlo, 1 pastu ... v triede je 18-20 deti
mne sa zda, ze je to malo a tak nosim 4 kotuce papiera a vreckovky davam este aj do skrinky

elise
15. jan 2016

@amy2408 ano ale myskrla som to tak, se ked je mala trieda do 12 deti tak je to mnozstvo co fonesu ine a inak vydrzi ako trieda kde je deti viac. Niekde aj ovocie nosia pravidelne

salome123
autor
15. jan 2016

v triede je 18 deti a skolka byva zatvorena cez letne prazdniny (obidva mesiace)

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
abbey1
15. jan 2016

Trochu nechápem. vy ste nemali na začiatku škôlky rodičovské, kde sa o týchto veciach hlasovala a každý sa mal možnosť vyjadriť? Vieme si predstaviť koľko roliek kuchynských utierok sa minie pri jednom obede, tu utrieť rúčky, vyliatu polievku, okvapkaný stolík,...
Veď sú to položky minimálnej hodnoty. A hlavne, skutočne práve na tieto záležitosti slúžia stretnutia rodičov na začiatku roka, aby sa predebatilo, vyjasnilo.

elise
15. jan 2016

@abbey1 a sluzia nasim detom 😉

miku1
15. jan 2016

@salome123 Teraz ma ešte napadlo, že nosíme aj tekuté mydlo 1 l. Ale napr. taký toaleťák nemáme určené presné množstvo. Ja nosím celé 8 ks balenie, pretože takto ho kupujem aj domov. Niekto tu spomínal napr. aj ovocie, tak aj to sa už stalo, keď sme mali bohatú úrodu, tak som nosila aj do škôlky deťom. Učiteľky im to nakrájali a každý si bral, viem, že rozdávali aj do iných tried, keď mali veľa ovocia...

janinah
15. jan 2016

To ozaj niekto počíta vreckovky? myslím,že sa tam toho spotrebuje kvantum,x mamičiek nosí do školky sopľavé deti....toaleťák tiež ide na kilá....

alexia11
15. jan 2016

12 ks toaletaku na cely rok sa ti zda vela? To je 1 kotucik na mesiac. teraz si vezmi, ze ty budes doma denne v priemere 8 - 9 hodin, si zena, ktora sa utiera po kazdej malej potrebe, nie ako chlapi 😀 a to hovorim len o malej potrebe a mas pocit, ze ti bude jeden kotuc toal. papiera na cely mesiac dost????? A co sa tyka papierových vreckoviek, tak deti su uz raz take.....proste kazdzy soplik potrebuju fukat do cistej vreckovky 😀

alexia11
15. jan 2016

a okrem toho, aspon co sa tyka nejmensich deti, tie okrem toho, ked im skutocne treba ist na zachod chodia aj v pravidelných intervaloch....napr. najedia sa, ide komlet cela trieda do radu na wcko, idu von, najprv idu na wcko skor ako vyjdu von, naobeduju sa, pred spanim, opat idu na wcko, zobudia sa, a opat idu na wcko...si zrataj, ze ked je v priemere cca 20 deti v triede, kolko sa minie papieru len pri týchto "hromadných pravidelných" cikaniach . A ako vravim, pomedzi to sa vzdy najde dieta, ktorému treba cikat pocas dna aj mimo toho....

limetka69
15. jan 2016

Ja som este len tehotna, ale som hotova z toho co tu citam.... To mi chcete pivedat, ze okrem poplatkov za skolku este toto treba zbezpecit?ze zaplatum školné, alebo ako sa to vola, stravu a este aj mam toaletak a hygienicke nosit do skolky? A v tom skolnom je co zahrnute? :o

elise
15. jan 2016

@limetka69 u nas sz v skolnom riedi mikulas, mdd, pomocky ako pastelky, lepidla, vykresy...., strava sz plati normalka podla odstravovanych dni

amy2408
15. jan 2016

@alexia11 zakladatelka napisala ze 2 mesiace su prazdniny. Ale zase mas asi pravdu ze 1kotucik na mesiac je akurar. Lebo ked tak ratam take dievcatko ide cikat max.5x za den. Takze 20 prac.dni je 100x mala potreba. Ked pouzije 2 utrzky tak jedns rolka ma tych 150-200 utrzkov. Ked ratame ze je obcas chore, usetri sa, ale zase ked kaka minie viac. Priemer moze byt ozaj ten jeden kotucik na mesiac.
Ale co potom chlapci??? Ved ti sa vacsinou neutieraju...nie je to diskriminacia? 😀 😀 😀

mimikas
15. jan 2016

@limetka69 a to poznam skolku, kde sa rodicia dodohli ze kazdy aspon 1x kupuje ovocie na tyzden, lebo by deti ziadne nemali ☹ skladajku sa detom na pomocky na ucenie a pod, takze to je nase super skolstvo ☹ a ak ma dieta speci stravu koli alergiam tak uz si uplne nahrata 😖

amy2408
15. jan 2016

@limetka69 no ak das dieta do statnej skolky tak skolne je okolo 10-20€ podla regionu. Strava asi 25€ u nas max.pri celom mesiaci. Plus nejake "ZRPS" na zaciatku roka...asi 20€ niekde viac a 2x do roka.
V podstate pridavok na dieta 23€ ti pokryje stravu. Ostane su podla mna male sumy za to, ze mas cely den odborne postarane o dieta s programom a stravou. A vacsinou uz ide zena do prace ked da dieta do skolky, takze ozaj su statne skolky velmi lacna "uschovna" deti. 🙂

alexia11
15. jan 2016

@amy2408 No, diskriminacia nediskriminacia.....ja mozem povedat, ze moje dieta kaka v pravidelnom case, doma, este pred odchodom do skolky a min papier len na cikanie a co ak tvoj syn kaka dva krat za den a minie viac papiera ako moja dcera pocas dna na cikanie? To nemozes takto ratat....proste sa povie rodicom plosne kazdemu jednemu, bez rozdielu, ci ma chlapca ci dievca, ze ma doniest isty pocet kotucikov papiera a bodka. To sa tak neda delit.....

limetka69
15. jan 2016

@amy2408 som myslela, ze je to viac 🙂 ja som si len proste myskela, zr vsetko je zahrnuté v cene 🙂 ale ako pozerám fakt bieda s tym školstvom. Ako so vsetkym v nasom state.... 🙂

amy2408
15. jan 2016

@alexia11 vsak ja viem, som uznala ze ozaj moze byt na jedno dieta jeden kotucik na mesiac. My davame len 5kotucikov na rok. Takze tych 10-12 moze byt realna spotreba.
Inak mam len dcery, preto neviem ako to riesia chlapci. Ale poznam muzov co sa aj po malej potrebe utru 😎

alexia11
15. jan 2016

@limetka69 ale cosiii, to v kazdej skolke je ine. U nas to bolo napr. tak, ze ked mala nastupovala do skolky, doniesla som 4 kotuce papiera, jedno balenie (10 malých balickov) papierových vreckoviek, jeden vlhcene utierky, jedno tekute mydlo na ruky to bolo akoze taky "startovaci" balicek. Polrocne sa skladame po 35 eur na ZRPS ci ako sa tomu dnes hovori 😀 a v tom uz su zapocitane aj 2 eura mesacne na taketo hygienicke potreby....okrem toho celorocne prebieha zber papiera a ked sa ho nazbiera viac, objedna sa do skolky dodavka, ktora robi zber papiera a potom nazbierany papier vymeni skolke za toaletny papier a papierove vreckovky. Normalne platime za skolku poplatok 14 eur mesacne a k tomu strava. Nie je problem ani ak by bolo dieta na specialnej diete, riaditelka skolskej jedalne aj kvôli jednemu dietatku stravu prisposobi a robi sa mu specialny strava, za ktoru sa neplati viac, ako ostatne dieti, ktore nemaju dietny rezim. Takze zase never vsetkemu co tu baby nakecaju vela z toho je "jedna pani povedala" a ani polovica z toho nie je zalozena na pravde..... U nas napr. ani ziadne ovocie nenosime nikto ani nic podobne, nikto to od nas nikdy neziadal a pritom deti maju denne v jedálnom listku zaradene k desiate aj ovocie. Plus k obedu tiez. A to nechodime do ziadnej specialnej skolky, do mestskej, osarpanej, klasika, 40 rocna budova..... ako kazdy ina 🙂

jasminet
15. jan 2016

1ks vreckoviek v krabicke, nic ine.... toaletak skolka ziska zberom papiera - ten potom vymenia za toaletak...