Ahojte, syn spava sam vo svojej izbe od cca roka, nebol problem az do nedavna, ked sa nam narodil druhy syn, ktory spava s nami v postielke v spalni. Od vtedy je starsi hocikedy smutny, a pyta sa pred spanim, preco on musi byt sam v izbe a my traja v spalni spolu. Ale niekedy zaspi spokojne sam a nevymysla.
A mne je ho velmi luto, nechcem, aby si to tak bral, ale zaroven sa bojim, ze ked mu prestahujeme postel do spalne, jednak ho bude budit babo a jednak si na to zvykne.
Co by ste robili?
Ja som uz naklonena tomu, ze mu dame jeho postel do spalne, ale rada si vypocujem nazory skusenejsich mamiciek, co to tiez mozno riesili.
Dakujem 🙂
Ja by som mu dovolila, ale to som ja. Ale ja som nevyhnala ani 7 ročného, keď k nám prišiel každú noc. Ja som tiež chodila k našim do postele a to som bola pubertiačka, keď som mala zlé sny.
jasne, že dovolila. A v noci ako by spal, by som ho preniesla do jeho postieľky.
Jasné, že dovolila ale do vlastnej postele.
Kludne aj vsetci spolu v 1 izbe spat. Alebo my sme riesili, ze starsi zaspaval v spalni, kde spal aj mladsi, ale potom sme ho preniesli do jeho izby. Dalsiu postel by sme proste do spalne nevpratali.
@januska12323 ano, tak jedine, ze jeho postel prisunut k manzelskej, inak ani neuvazujem.
Ja by som mu to nedovolila. Nasi odkedy maju svoju izbu tak spia v nej. Ale ked som mala druhe babatko, prvorodeny kazde rano prisiel ku mne do postele kde som spala s babatkom. Neposlala som ho prec ked bol tichucko. Kolkokrat sme este my dvaja s prvorodenym zaspali kym sa babatko nezobudilo. Teraz ma prvy pat rokov a tiez zvykne rano prist. Pomojkame sa, ked chce tak si ku mne lahne a vstavame spolu.
Moje spali a nami v spálni dlho, starsia mala 8 a mladšia 5, keď sa samé rozhodli ísť spať do izieb. Neznášala som zaspávať s myšlienkou, že sa boja alebo sú smutné. Toto nám vyriesilo nočné behanie z izieb k nám. Najskôr sme ich presunuli do detskej, o pol roka vrátili späť. Neviem, prečo vahas. On sám bude chcieť raz odísť zo spálne.
@zuzanaete my jeho postel v pohode vpraceme, ja to chcem tak, ze prisunut k manzelskej posteli. Z mojej strany je prisunuta postielka pre babatko, z manzelovej sptrany by bola prisunuta starsieho syna postel.
Lebo v jednej ppsteli sme uz spali vsetci parkrat, ale to sa neda, dokopani, nevyspati sme boli obaja a ja ked kojim, davam si babatko do postele, to uz vobec nebolo miesta potom.
@pralinka86 no on tam nema kde, uz som aj nad tym uvazovala, ale bolo by mu treba kupit matrac aspon na zem, lenze to je zasa zapratavanie, neviem, kde by som ten matrac potom skladovala cez den... zavadzal by.
Syn ma postielku na mieru, manzel by sa do nej nezmestil.
Ak s ati dá tak mu to umožní... Ma iba 4r proste mu je smutno samému... Mne vlezie v spálni do postele niekedy ešte aj 10r dcéra sa pritulit a niekedy spíme spolu a chlap so synom tiez spolu v deckej... Uži si to kým sa dá keď bude mať 17 ti do postele liest nebude (to radšej vlezie pod perinu s nejakou inou 🙈)
My sme v jednej izbe všetci 4. Mne to nevadí. Spálňa je dosť veľká. Menšia staršiu za skoro rok a pól zobudila len 2x. Ináč velkacka spi jak drevo a to ma už 7. Odmietaním staršieho spôsobis akurát tak žiarlivosť a zle vzťahy medzi súrodencami. Je mu smutno. Cíti sa jediný vyčlenený.
Moja dcéra má 4 a pol a stále je pri nás 😬 nie že by nebolo miesto , izba , ale je to na poschodí a ešte sem tam sa zobudí . A popravde som rada že ju rám mám nakoľko nedávno mi v noci zobudila s plačom a hneď na to zvracala z vrchu by som ju asi ťažko počula bez pestúnky. Ak máš tu možnosť urob to . Poprípade nechaj ho zaspať u seba a potom preniesť do jeho izby
Keď sa narodil syn, tak som staršej dcére chodila vždy večer čítať a počkala som kým zaspí.Takto ani ona nemala pocit že som iba s bábätkom aj ja som sa vyspala.
Ahoj,aj dcéra 4 ročna spala sama v izbe l,kým sa nenarodila jej sestrička. Od vtedy chcela zas spať so mnou v posteli. Dovolila som to,nechcela som,aby sa cítila odstrčena. Potom neskôr sme jej posteľ pripojili k manželskej. Vôbec sa v noci nebudila,že by ju babätko vyrušovalo. Často zaspavali aj spolu,uspávanka som naraz. Až keď mala jej sestrička po roku,sme jej opäť presunuli posteľ do detskej. Učíme ju zaspávať tam. Ale v noci sa zobudí a pricupitá aj tak ku mne. Keď bola zas pripravená,až vtedy sme ju dali opäť do detskej. Myslím si,že to je zrejmé najlepšie riešenie...je to dočasné a nemusí to trvať tak dlho ako u nás,ale nám to tak všetkým najviac vyhovovalo.
Áno
Nedovolila by som spať celú noc, môže ráno prísť keď sa zobudí. Večer ostať pri ňom v izbe.
Vysvetlila by som, že bábätko je zatiaľ maličké, preto je s vami, v noci sa budí a to by ho vyrušovalo.
Keď braček trošku vyrastie bude spať s ním v izbe.
uplne adekvatna otazka od syna...moj 6rocny stale nespi sam
ked mas miesto na postel, daj postel, ak nie, kludne nech ide niekto k nemu vecer kym zaspi alebo nech si polezi s tebou, podla toho ako to mate vecer, nemusi byt sam 😀 ked uz aj druhe babo bude vacsie, lepsie sa im bude spat v izbicke 😉
Jasne, ze dovolila. Cíti sa odsunutý, keď ste všetci spolu a on sám, má len 4 roky.
Samozrejme dovolila. Nie je nič horšie pre dieťa ako cítiť sa neprijatý, odstrčený.
Jasne, že by som dovolila, veď žiarli chudák maly
My sme mali podobné....tak som dcérku nechala v spálni. No a po 2 nociach, keď som vstávala k malému a kojila a musela prebaliť a podobne, si to dcérka rozmyslela, lebo sa samozrejme nevyspala 😂 tak som jej vysvetlia, že keď braček trošku vyrastie a nebude v noci plakať, tak pôjde k nej do izbičky ☺️ potom sa už len tešila a čakala...
Bud by som dala posteľ do spálne a teda malého k vam alebo ak by sa bábätko často budilo a plakalo, jeden z rodičov by šiel k malému do izby. Tak to mala sestra. Jej muž spal s malým v detskej, sestra s malou v spálni. V roku išla mala do izby k staršiemu surodencovi a spia spolu.
Starsia dcerka mala 3,5 roka, ked sa narodila mladsia. Dovtedy spavala s nami v spalni, ale odkedy bolo babatko, tak ju rusilo a sama sa vypytala, ze chce ist spinkat do vlastnej izby. Ale sem tam ma taky stav, ze jej je smutno chce ist spat ku nam, tak ide. Ale to sa naozaj malokedy stava, raz za 2-3 mesiace.
To dieťa pri tebe cíti bezpečie. Nebude s vami v tej posteli do 18-tky. Nechápem tie separácie. Žiadne kmene, ani zvieratá naturálne neopúšťajú v noci mladé. Okrem matiek na MK.
@patka06 chudák malý :(
Samozrejme.
Moja bude mať 12, už je skoro vyššia ako ja a 5 dní z týždňa je u nás v posteli 🤣🙈
citi sa odstrceny. si to vezmi tak ze ides na obed s kolegami a traja si sadnu vzdy spolu a teba odstrcia niekam do rohu samu. ale inak ta maju radi.
nase decka s nami spavali zhruba do 7 rokov. ked boli prvaci sli do svojej izby. vzdy mali ale svoju postel.
Otec nemoze k nemu do izby? Mozno len sem tam, docasne.. Aby ste boli podeleni... Zaroven výhodné pocas chorob