Dieťa v škôlke, ktoré nebýva choré

24. jan 2023

Ahojte. Poznate niekoho koho dieta/deti nebyvali v skolke chore? Ze ci je fakt samozrejmost ze 2 dni v skolke tyzden doma alebo je aj sanca ze fakt nemusi byt dieta chore aj cely rok. Dieta mam otužile. Potrebujem trosku citat aj take pribehy a nie len ako je zena stale doma s dietatom na očr.

1ivanka1
24. jan 2023

Ano moja prva dcera bola velmi velmi malo chora…paradoxne viac zacala byt nastupom do skoly🙈

kamatopo
24. jan 2023

Moja kamarátka ma také dieťa. Tá mala ani sopel nemala. A keď mala dva krát covid tak bola bezpriznakova. Teraz má 10.

babulkomale
24. jan 2023

Vela stastia v hladani 😃

hilda08
24. jan 2023

Moj nebol za prvý rok chorý ani raz, tento rok od decembra je chorý skoro stale…

zuzinka888
24. jan 2023

Ani moje. Ale vyrastali v kolektive - sestrine deti aj deti susedy- kazdy den sa hravali. A hystericky som neriesila vymeneny cumlik alebo olizanu hracku. Dnes mam pocit ze mamky nosia na ihrisko dezinkfecne utierky a vsetko utieraju lebo bacil a bakteria🤷‍♀️...

lienka.7
24. jan 2023

Ano, ja 😁 bola som v jasliach aj v skolke chora minimum. Toez to začalo až v skole paradoxne, ale to kvoli problému s imunitou. Osobne som zvedava ako to bude u nás, znie mi az neuveritelne, ako môžu byt deti tak často chore ked doposiaľ nemali žiadne problémy. V jednej diskusii tusim jedna písala ze dieta jej zatiaľ bolo v skolke iba par dni (tusim 4 ci kolko). Ci tiez ako môže ochorieť po 2 dňoch a pod.

jamimo
24. jan 2023

kamarátka ma takého syna, narodený plánovaným cisárskym rezom, nekojený.... ako batoľa mal stále studené ruky a nohy, minimálne chorý, priam vôbec. V škôlke žiadne sople a zápalové ochorenia. Teraz ako už 9 ročný tiež v pohode, žiadna chrípka, covid. A do dosť cestujú veľké vzdialenosti, z tepla do zimy.

tortelinka
24. jan 2023

Moje dve, majú 11 a 8 ešte nikdy som nebola na OCR

scorpionflower1
24. jan 2023

ano, poznam, moja dcera nastupila do skolky s jej kamaratom, ktory bol o rok mladsi, ona mala za dva mesiace 2x sople, 1x anginu a 1x covid s tym, ze ten covid trval skoro mesiac, 10 dni mala teploty. Ten dcerin kamos mal 2x sople za 6 mesiacov, ktore trvali tyzden. Podotykam, ze vôbec nemaju odlisny rezim, jedia priblizne rovnako, spia rovnako, von chodia rovnako...je to prosto genetika.

martina2001
24. jan 2023

Prvý polrok bol strašný, už som uvažovala že načas škôlku zrušíme, teraz je už5ka a chorá je výnimočné odvtedy

anjelicek26
24. jan 2023

Tak moji vsetci styria... 7 rocna bola minuly rok prvy krat chora (covid den teplota) a to mala odtoceneho jasle a potom skolku od 1,5 roka... 16 rocna mi mala teraz prvy raz antibiotika (zapalene usi), v skolke nebola chora ani raz... chalani su 3/7ma trieda a kazdy mal raz tie antibiotika v zivote, takze tak, nepozname sople, kasle, nic takeho... RS virus mali teraz na jesen, myslim, ze dva roky s ruskom dorazili trosku imunitu kazdemu... ale mali 4 dni 40ky, kamosi boli vyse tyzdna s takou horuckou ko... Genetika to nebude, muz a aj ja sme ako decka zrovna ukazka zdravia neboli 🙄 Ako pise kocka vyssie, zamestnavatel prakticky ani nevie, kolko mam deti, lebo to nijako do mojej prace nezasahuje. Jedina PN, kde vypadnem s prace, je ta moja...

sonnenshein
24. jan 2023

Starsia vkuse, mladsia az po roku a pol bola prvy krat chora - kiahne.

kate_cs
24. jan 2023

Moje deti nebývali vibec choré. Až kým nenastúpili do škôlky a jaslí. Na začiatku sa škôlkar držal, bola som hrdá a v decembri ho to zložilo na 3 týždne. Ja učím v jasliach a z tých 35 deti nie je ani jedno, čo by od septembra nebolo choré. Deti si jednoducho budujú imunitu.

filipka250
24. jan 2023

Ano, moje deti....teraz predskolak a druhacka, vobec nebyvaju chore. Dcera chodila do skolky 4 roky, syn je teraz stvrty rok. Dcera bola chora v skolke raz, teraz pred Vianocami 2x. Syn tiez tak isto.

angela85
24. jan 2023

Moja dcéra a môj syn, nie že by neboli vôbec chorí,ale dcéra bola chorá za prvý pol rok dva krát a zakaždým cez prázdniny a syn ani raz. Syn je už stvrtak a zakaždým je chorý asi dva krát za rok a nie dlhšie ako týždeň, dcéra má štyri roky a a ta býva asi tak tri krát chorá,ale tak isto to dosť rýchlo vybavíme,alebo je to cez prazdniny

elementissa
24. jan 2023

Áno,ja mám málo choré dieťa, ak sa aj nakazi niečím, tak medzi poslednými a po 2-3 dňoch je zdravý. Za rok a pol škôlky sme naňho brali OCR raz aj to len preto, lebo manžel bol chorý tiež, tak namiesto PNky zobral OCR. Celorocne krátky rukáv a kraťasy, doma máme chladno, neprekurujeme, otuzujeme sa. Samozrejme, sem-tam chytí nejakú virózu, že sopel a trochu kašeľ, ale po 3 dňoch je zdravý a nepoznám také, ako hovoria iné mamičky, že týždeň v škôlke, dva týždne doma. U nás je to 3 mesiace v škôlke, 3 dni doma, vôbec nič dramatické

liloastitch
24. jan 2023

Keď môj syn nastúpil, tak prešiel rok a chorý bol možno 2x aj to dvojdňová viróza, dovtedy nebol chorý nikdy v živote... Prišiel druhý rok v MŠ a už je vymaľované, dva dni v škôlke v mesiaci sú luxus .

katuska19
24. jan 2023

moj starsi bol chory castejsie, ale mladsi pocas skolky za 3 roky takmer vobec, mozno raz za cely rok.
teraz v skole mam pocit, ze ma slabsiu imunitu, kedze boli casto doma za posl. 2 roky kvoli karantenam, lahsie na nho prechladnutie alebo chripka nachyta.

zuzuliennka1
24. jan 2023

ano, moj syn. od septembra bol chory raz, 5 dni

diamand2326
24. jan 2023

Moja prvý rok prvý septembrový týždeň bola chorá, potom týždeň cez Mikuláša a viac nie 😀 Aj ostatné roky v škôlke tomu tak bolo. Samozrejme, stalo sa pár krát, že volali, že ju bolí bruško alebo hlava, ale to bola vždy len jednodňová záležitosť...

jana_eyre_2
24. jan 2023

Kamarátka tak mala dcéru prvé dva roky vôbec chorá nebola.. tretí už áno a veľmi často.. imunita je záhadná vec.. aj ja aj kamarátka sme odmala otuzovali deti, spoznali sme sa vlastne hlavne vďaka tomu že sme boli skalné mamičky čo boli vonku stále.. a moje deti často choré a jej vôbec.. to sa zmenilo ten posledný rok škôlky.. nikto nevie ako to bude jeho dieťa zvládať, ale držím palce..

jasminkaj
24. jan 2023

Buď rada ak si to tvoje dieťa "odtočí" v škôlke. Dieťa do 12 rokov sa má stretnúť s takým počtom vírusov aj baktérií, aby si vybudovalo imunitu do neskoršieho života. A to nie sú moje slová, ale našej pediatričky so 40-ročnou praxou 😉 Jej slová potvrdzujem... staršia dcéra v škôlke prvý rok chorá 11x počas školského roka, druhý rok schytala vši a kiahne, ale s bežnými chorobami to už bolo oveľa lepšie a posledný rok v školke raz (!) chorá. Teraz je tretiačka na ZŠ a za tie 3 roky chorá nebola (okrem covidu).

sense
24. jan 2023

Ani moja ne bývalá chorá. Bude mať 10 rokov a mala 2x ruky nohy ústa, 1x siestu ci piatu ci kolku chorobu, 1x sarlach (to ešte v jasliach) , 1x kiahne, 1x zápal pľúc, 2x bielkoviny v moci (od 4-6rokov) a 1x covid minulý rok s tým ze jeden deň mala teplotu ďalší ju bolela hlava a potom nič, len týždeň jej všetko chutilo ako mydlo... Inak žiadna chrípka, žiadna angína, žiadna viroza, žiadne kašle ani nič podobné...dokonca ani mrle ani vsi

nataliik
24. jan 2023

Áno staršia dcéra. Má 13 a vždy býva chorá iba 1x za rok aj to cez Vianoce.
My rodicia sme tiež malo chorý, tiež tak 1-2x za rok. Hlavne sme s ňou chodili stále von, každý deň od mala.

araavdva
24. jan 2023

Moja v škôlke bola chorá raz. Teraz nastúpila do školy a už je doma tretí krát. 🙈 Verím ale že už sme skončili a imunita sa jej posilní konečne.

nikayla
24. jan 2023

Ja mám dve také doma 👌 Ešte ani raz neboli choré.

simsalabim
24. jan 2023

Moja mladsia dcera okrem kiahni hadam v skolke ani chora nebola. Na ZS bola prvy krat chora v 4.triede a normalne bola hotova z toho, ze co jej je, nejako sa jej toci hlava…. Mala teplotu 🙃 A starsia sice bola chora viac, ale nebolo to neunosne.

marca12
24. jan 2023

Ano poznam,mame v rodine a naopak jeho surodenec je neustale chory. Ja som ako dieta tiez nebyvala chora

autor
24. jan 2023

Dakujem za reakcie 🙂

yoxinka
24. jan 2023

Moje deti nebývajú nejako dramaticky choré. Majú 10,6 a 3 roky. Najstarší syn bol prvý rok v škôlke tak viac, dokopy asi 4x za celý rok týždeň doma a raz bol dlho lebo mal kiahne, odvtedy nič. Tak týždeň dva jeseň/jar dokopy. Dcéry raz za rok si poležali s nejakou teplotou a hotovo. Ja som ten režim, že dva dni v škôlke týždeň doma a toto dookola, nikdy nezažila. Ešte chcem podotknúť, že moje deti za celý svoj život nebrali ATB, okrem jedného razu, keď mal syn pamycon do nosa. Inak nič. Covid mala len staršia dcéra s priebehom, jeden deň teplota, dva dni sopel a koniec, inak nikto. Ani my dospelí, ani ostatné deti.