Moje dieťa ešte len pôjde dole škôlky a máme veľa aj podedených vecí. Tričká, legíny z pepca atď. Už nevyzerajú ako nové ale nemajú fľaky ani diery. Myslíte že je to vhodné do škôlky alebo mám pomaly začať kupovať nové veci?
Dávame vždy staršie alebo podedene veci . Ale nemôžu byť deravé ani špinavé . Ale davam jej aj cisto nové veci. Topánky ma vyhradené iba do škôlky .
Podľa toho, čo myslíš pod starým oblečením. Ja dávam deťom také veci, v ktorých by som sa nehanbila ísť s mini do mesta na prechádzku alebo na bežnú návštevu k známym (a kľudne môžu byť aj podedené). Veci na ktorých už vyslovene vidieť, že ich nosí už druhé, tretie dieťa nechávam do záhrady, na špinavú prácu (maľovanie a pod.)
@annm81 ako keď 5-10x operieš lacnú vec. Prací chlp, farby už nie sú tak žiarivé. Tričká majú kadejaký tvar
@ariannazara ja mám neustálu zásobu vecí po neteri. Teta kupuje pepco, sinsay, h&m tak mne je zbytočné kupovať nové, teda ak ma nebudú ohovárať v škôlke čo obliekam malej. Samozrejme kupujem aj nové neodolám tým veciam, ale snažím sa kupovať čo najmenej
Dávala. Absolútne mi nezáležalo na tom, kto to bude ako hodnotiť. Mne dokonca ani nenapadlo sa nad tým zamýšľať. Až tu na MK v inzerátoch som si všimla pozn. typu vhodné aj do škôlky....a pod. Samozrejme deraví a flakatí mi do škôlky nechodili.
Ak by ťa chceli ohovárať, tak je jedno či kvôli "príliš" novému alebo starému. Skúsené učiteľky majú radšej používané ako počúvať od mamičky, že nedohliadli, aby dieťa nemalo fliačik na značkových šatôčkach alebo škrabanec na nových topánkach.
Zažila som, keď jedna mamička vyžadovala od riaditeľky odstránenie odrážadiel zo škôlky, lebo jej syn si na tom ničí topánky...
No moja dcéra je vyslovene princeznovsky typ ma rada šaty, sukne, masle do vlasov rada sa finti. To ale neznamená ,že sa v škôlke neblázni ale ani nechodí domov v ponicenich,potrhanych veciach. Oblečiem jej aj podedenu vec, aj na bazari jej kúpim ale nosí veci zachovalé ,nezmolkove, obrázky nepopukane. U chlapcov je to kus ľahšie ako u dievčat tým viac na Tom záleží. A aj u takto malých detí sa už rieši oblečenie. Bolo obdobie ,že dcéra bola nešťastná,lebo jediná nemá dedoles ponožky 🤦
Viditeľne rozťahané a vyblednuté nedávam, veď sama by som si také medzi ľudí neobliekla. Už mám nejakú skúsenosť, ktoré značky detského oblečenia koľko vydržia a ktoré sa ozaj neoplatí kupovať - a to pri tom ozaj nekupujem žiadne exkluzívne drahé značky, bežné veci ako NEXT. Ja si dosť potrpím na to, aby deti chodili vkusne a slušne oblečené, takže vlastne do škôlky nenosia ani tradičné tepláky - tie len na šport. Veď stále môžeš vytriediť z tej kopy veci, ktoré vyzerajú fajn a tie normálne používať.
@annm81 asi sa nerozumieme. Tie veci nie sú zodraté, ale nie sú nové a keď 5x operiem legíny z pepca tak už nikdy nebudú vyzerať super. O vkuse sa nebavím, každému sa páči niečo iné
@jaroe napríklad
@fiafia haha, minule bol výpredaj a tie ponožky vyšli na 1,5€. Mala som nakúpiť zásoby 😂
tak za mna na tej foto comsi dala leginy, tak super, vhodne aj do skolky. takze sa nad tym netrap
@evica17 no takýchto legín som teraz narátala 26ks
Dávam ...ale samozrejme občas aj také makksie rifle ,šaty ,ako kedy ale skôr staršie veci .nové skôr do mesta a tak
Určite nie ,ja dávam vždy len staršie veci novych by som sa nedoplatila
@andrejka1974 chodia dieravé fľakaté zo škôlky?
Jasne ze davam. Niektore aj podedene su v dobrom stave. Kolkokrat sa zababre pri tvoreni. Alebo pri jedle kvapne.
Na dvore ked su von.
Moja dcéra nemá drahé veci na oblečenie, takže mi nie je ľúto ani nových 🙂 ale áno, nosí do škôlky aj oblečenie, ktoré už má chlpok z prania alebo vyblednutu farbu. Samozrejme žiadne diery, fľaky ani vyťahané veci. Zrovna včera sa tam obliala tušom, všetko šlo do koša 😄
Ja kupujem drahsie , kvalitnejšie oblecenie - ale používam ho vsade , aj do skolky . Ale to len preto , lebo moja dcéra neničí oblecenie . Keď ma oblecenie viditeľný flak alebo dierku , nechavam na doma . Tvoje leginy sú uplne v pohode .
Tie veci su ok. Nase pani ucitelky prizvukuju aby deti nenosili drahe/ znackove oblecenie.Ak chcu mamicky deti vyčančat tak ziadaju deti v satni prezliect. Kazdy den chodia na dvor a na prechadzky, maluju farbickami, tusom pouzivaju plastelinu, peciatky.....a uprizerat deti aby si nezaspinili nove satocky ci tricko sa pri tolkych detoch neda. A obedy su kapitola sama o sebe. Niekedy sa nemusim ani pytat co mali- zistim podla flakov na tricku😂
Davam aj starsie veci, podedene po synovcovi, aj nove, co sme kupili my. Este stale je to dieta vo veku kedy rychlo rastie, takze setrit oblecenie sa mi neoplatilo.
Inak nam na rodicovskom zdruzeni ucitelky hovorili, ze deti mame obliekat do skolky hlavne prakticky, aj do starsieho oblecenia, dolezite je, aby bolo ciste.
Ja teda netusim kde a co kupujete vy v pepcu ale ja kupujem obom detim veci na 80% tam a su v pohode ziadne zmolky ani vytahane ani nic.. Decka maju 8r a 3r, tej 8r uz tazko nieco najdem na velkost ale krpcovi uplne v pohode aj ked ich vynosi tak tie veci vyzeraju v pohode dobre.. Ale jw pravda ze neperiem na vysokych teplotach a nepouzivam susicku mozno preto...
Pre mňa je oblečenie len vec, ktorá mi má slúžiť. Čiže nedelim oblečenie na doma, ihrisko, školu, kostol ;)
Kupujeme oblečenie, ktoré nám je príjemné, v ktorom sa cítime dobre a to nosíme. "Stare' máme maximálne na prácu v záhrade.
Často bývali od trávy,a o dierach ani nehovorím proste v tomto boli moje deti šikovné a preto mali staršie veci nederave vyblednuté bežné súrodenci nosili aj po sebe dokiaľ sa neroztrhali uplne
Áno, ja dávam, čo je práve "na rade". Každopádne, vždy sú to tepláčiky a tričko. Raz krajšie, inokedy menej pekné. Zatiaľ to nikto neriešil.
Samozrejme, zo zaciatku som davala nove,znackove, no teraz kupujem z bazaru.
Ja dierky na oblečení opravujem 😄. Dnes sa nosí všetko. Na koleno našijem zaplatu v tvare hviezdy alebo mickeymausa a dierky zasijem spájacím stehom - niesú vidieť!💪. Niekedy s teplakov vykúzlim kraťasy. Z trička ušijem čiapku. Oblečenie nosia hlavne z druhej ruky, niečo majú nové, kombinujem podľa farieb. Ja len dodám že po škôlke sa niekedy deti ešte spolu hrajú a teda niektoré mamy, ktoré obliekajú deťom nové oblečenie majú takú tendenciu na svoje deti kričať nech sa kludnia, že majú novú bundu, nech nešúchajú s botaskami a tak😅. Rozum sa mi zastavuje.
@lululilien no toto tiez nepochopim, az mi je luto tych deti potom. pridu na ihrisko s dietatom a nikde nemoze ist lebo ma nove drahe boty, lebo sa zaspini v pieskovisku a take.
Jasne! Moj syn tam tolko chodi po koberci s autickom po kolenach,ze nove teplaky su rychlo derave.