Čo nosia vaše deti do škôlky, školy, keď majú sviatok?

zvedavamt
10. okt 2011

ja moc za sladkosti nie som,tak som len narýchlo malej vymyslela nesladký darček na meniny pre spolužiakov. Dali sme smajlíkové balóniky s napísaným menom ALI od zadu a šnúrky do vrecúška, ona im ich rozdala, len im ich nedovolila pani učitelka nafúknuť v triede. Ale že to malo úspech. Poprosím nové rady a nápady, kedže nás čakajú narodky za chvílu. Dakujem

martiina
10. okt 2011

napr. v Kku alebo v Tescu medzi tými party doplnkami majú rôzne JOJO, autíčka, pexesá. V balíku sú väčšinou po 4 ks a stoja približne 1€. Čiže ak je detí v triede 20, vyjde ťa to na nejakých 5€

franka83
10. okt 2011

ani ja nie som moc za sladkosti,ale si myslim,ze vsetkym detickam raz za cas kazdy dopraje sladke,preto ja to budem riesit tak ,ze pokupim Bebe Brumiky a cukriky tie mim2soft-ovocne a mam postarane...

ani3012
10. okt 2011

dobrý nápad ! Ak bude mať Patrik sviatok,tiež pošleme balóny 😉
doteraz som dávala cukríky,keksíky,lízatka ....klasika 🙂

jankaadam
10. okt 2011

no my sme boli dohodnutý s učiteľkami, že kúpime napr. banány, jablká, mandarinky no proste nejaké ovocie napr. z každého po 5-7 kusov a oni im spravili poobede z toho misu. Keď synovi gratulovali, mali hneď aj hostinu 🙂

erikasadek
10. okt 2011

moje nosia normalne tortu 😅

ivett1
10. okt 2011

my sme spolu s dcerkou pripravili krabicky z farebných papierov (ja som vystrihovala a skladala a ona plnila 😀 ) a do nich sme dali predsa len sladkosti - tri zuvacie cukriky s vitaminmi Nimm2soft a malu kinder coko tycinku🙂 ...mali sme veeeelky uspech ...chalani ocenili hlavne coko tycinky a dievcence tie krabicky a vsetci spolu cukriky🙂

nelicefo
10. okt 2011

Super napad 🙂 🙂 🙂 Len piste nech sa inspirujem. 🙂
Lebo sa priznam my tiez kupujeme sladkosti. 😅

sssimi
10. okt 2011

Moja malá ešte nemala sni narodky a ani meniny, ale všetci nosia sladkosti. Už mi domov doniesla Brumíkov, banány v čokoláde, perníky, lizatká, keksíky. Deti sa sladkostiam vždy potešia. Učiteľky im ich ale nedovolia spapať. Musia si ich odložiť do skrinky a už je len na rodičoch či im ich dovolia. Každú stredu majú ovocný deň a deti si povinne nosia ovocie, ktoré im rozkrajuju potom aj 3 dni, takže ovocie by ich veľmi nepotešilo. Takže ja tiež kúpim nejaké sladkosti. Nič drahé, aby to vyšlo do nejakých 40centov na dieťa. Veď ich je 30.

zuzana1710
10. okt 2011

my mame cez prazdniny narodky,tak to nic a meniny??jej meno neni v nasom kalendari,tak oslavujeme jej druhe meno a tie baloniky ma zaujali...tak nieco podobne vymyslime... 😉

blanblan
10. okt 2011

aj u nas sa nosi torta alebo kolac, ja som vymyslela ze spravim konstrukciu z kartonu a na to pripevnim kinder cokoladky a rozne cukriky tak aby to dalo tvar torty, takze to bude taka kindertorta ktoru si rozoberu. potom na domacu "party" kde si pozvala kamaratky tak im tiez dam par cukrikov, baloniky a nalepky 🙂 Moja ma 4 roky a nalepky zboznuje tak si myslim ze potesia

ninka23
10. okt 2011

Naša nosila tortu, detské šampanské a soletky pre deti. Pani učiteľky vytiahli party servis - papierové narodeninové prestieranie a rozložili si to v triede na stolíky. Detičky zaspievali a zablahoželali oslávenkyni a potom sa buchlo detské šampanské a nakrájala torta. Urobili si zopár fotiek a to bol zážitok.
Pre pani učiteľky nosila čokoládku alebo kávu 🙂

renab
11. okt 2011

ninka23 Asi som už stará, ale detské šampanské by som ani dieťaťu do školy nedala a ani ako učiteľka nedovolila deťom takéto niečo nosiť. Podľa môjho názoru je to predsa len návyk, že žiadna oslava sa nezaobíde bez alkoholu (aj keď som si vedomá, že detské šampanské ho neobsahuje) a v takom malom veku.... No, ja jednoducho som proti tomu. Ovocie schvaľujem, my nosíme väčšinou sušené a aj tie cukríčky, torty a podobné maškrty - keď nie sú často a detičky sa im potešia.

lizatko1009
11. okt 2011

moj na meniny, bral keksiky mila a lizatka, deti v skolke nedostavaju tam bezne sladkosti, tak sa aspon potesili, tam namiesto sladkosti dostavaju ovocie, alebo jogurt.

kvojtanikova
11. okt 2011

u nas sa tiez nosi ovocie, ale aj sladkosti. nas Matej ma narodeniny presne 2.9., takze spolu s nastupom do skolky ideme uz ovesani darcekmi, tohto roku rozdaval detom take male cerealie (kupila som v Lidli, boli to take male skatulky, rozne prichute, tak kazdemu dal jednu), alebo mini BeBe tie sacky. Ked uz to ma byt sladkost, nech je to aspon trosku "zdrave". On dostal uz vselico od spoluziakov, lizatka, keksiky, nalepky (to sa mi tiez pacilo, aj jemu), raz aj dzusik krabickovy. Ten tiez stoji okolo 30c, takze sa to financne da, a podla mna je to dobry napad, lebo pitny rezim treba dodrziavat.

vejinka
11. okt 2011

ja dam synovi ceraalie alebo ovocie v skolke uprednostnuju prave taketo papky

petra1303
11. okt 2011

Preco neschvalujete sladkosti??? vsak to patri k dectvu...ja si neviem predstavit dectvo bez cukrikov, zuvaciek cokoladiek ...a co davate detom na mikulasa? ja teraz som v soku z toho 😕 vsak to neznamena ze to maju jest non stop...
A co sa tyka toho co pripravime do skolky...tak mam vplane robit tortu a detom rozdame urcite cukriky tie mini v malickych balickoch a keby sa mi podarilo vyrobit take krabicky vyzeraju super tak im tam pribalim aj kinder schoko bons, alebo kinder cokoladku 😉

majka35
11. okt 2011

ja upečiem muffiny

a cereálie v Lidli a aj iné nemajú nič spoločné so zdravou sladkosťou ... práve naopak, plné cukru, lisované za vysokej teploty a pražené na palmovom oleji, ktorý sa určite nemení veľmi často ale to nechcem poučovať, to mi len napadlo pri slove "zdravé" sladkosti 😉

a ovocie je výborný nápad, len musím založiť novú tému, ako ho dostať do svojej 5 ročnej dcéry 😔

monalisatko
11. okt 2011

samozrejme aj u nás sladkosti. Patria (v "normálnom") množstve nie len k detstvu, ale aj neskôr. Veď kto si občas nedá nejakú čokoládku??? 😀 Je jedno že kolko máme rokov, nie? U nás by ovocie tiež neuspelo, lebo ho dostávajú 2 - 3 x do týždňa k obedu.

andrea.m
11. okt 2011

ja sa príznám že dávam sladkosti:horalky,lentilky,lízatka. davali sme už aj džúsiky a brumiky.

titkovamiriam
11. okt 2011

v nasej skolke je ovocie a zelenina denne,učitelky ju denne čistia a krajaju,skoda ze priblizne polovca deti surovu vobec nechce.Tiez nosime sladkosti,upeciem mufinky 😉

irriss
11. okt 2011

Tady je zvykem narozeninovy dort, svicky, ...klasika 😉

a kazdemu spoluzakovi Kinder vajicko

p.s. ovoce dostavaji ve skole, potraviny a dorty pecene doma se nesmi z hygienickych duvodu, vse musi byt original zabalene..Dorty do tridy vozi primo z cukrarny "poslickove"🙂

zuzana17
11. okt 2011

my tiež nosíme sladkosti (keksíky, lízatka) a všetky mamičky taktiež v škôlke. Viem poslať aj jabĺčka, deťom potom spravia hostinku. Deti si rozdajú sladkosti, ale nedovolia im ich učiteľky zjesť, iba dať do skrinky, no a ak príde mamička a nechce dať dieťaťu, alebo dieťa nechce, tak proste vezmú domov a je to 😀 .

elephant
11. okt 2011

JA tiež nie som veľmi za kupované sladkosti, hlavne gumové, žuvacie a lízatká... Ale do škôlky som napiekla - čokoládové cookies, zo špaldovej múky, hnedého cukru a kvalitného kakaa... Mali veľký úspech, učiteľka si pýtala recept 🙂

macocha
11. okt 2011

Darmo som vymýšľala niečo netradičné a zdravé, malá len dupala, že chce pre deti zobrať lízatká 😅 .

Aj v našej škôlke majú veľa surového ovocia, prípadne aj mrkvu a kaleráb, takže ovocie učiteľka vyslovene povedala, že momentálne majú dosť. Tak som kúpila lúpané mandle, sú zdravé, plné minerálov a s jablkom chutia výborne. Ale bola to chyba, z bezpečnostných dôvodov vraj nesmú deťom dávať oriešky a pod., lebo hrozí zabehnutie, zadusenie... 😖 Tak som vás chcela varovať, keby niekto mal podobne blbý nápad. 🙄

denisocka
11. okt 2011

u nas tiež učitelka vravela,že radej ovocie - deti si z toho sami robia "ovocnu tortu " teda ovocny tanier a tešia sa. ale vždy pribalim aj niečo sladke

angua27
11. okt 2011

my sme v prvom roku nakúpili brumíkov na narodeniny a na meniny želé cukríky - v Lidli predávajú také malé sáčiky, kde sú dva-tri cukríky. kupované sladkosti si deti dávajú do skriniek, nepapajú ich v triede. tento rok sme na narodeniny piekli muffinky. najprv som si zistila, či nemajú v triede alergika, našťastie nie. deti dostali po obede muffinky ako zákusok, malo to úspech. a pani učiteľkám kupujem skôr netradičné drobnosti - čaje, malé kvetináčove kvietky, voňavé mydlá. keď si predstavím, že od každého dieťaťa dostane minimálne 3x ročne (narodeniny, meniny, koniec roka) kávu a čokoládu, tak toho musia mať kvantá. zatiaľ sa vždy úprimne potešili. 😉

prasiatko30
11. okt 2011

u nas ficia aj pekne ceruzky - kazdemu dietatu jednu, gumu na gumovanie, pripadne male knizocky s nejakou rozpravkou - nejake take co sa kupuju v cinaku za 20-30centov. a hadam najoriginalnejsi darcek a co sa mne osobne pacil najviac - jeden dcerin spoluziak daroval vsetkym detom rozpravku 😀 - teda predpokladam ze mamicka nasla jednu poucnu rozpravku o tom ako treba pouzivat dve zazracne slovicka - prosim a dakujem, vytlacila a dala zaplastikovat - na zadnej strane chlapcek vlastnorucne dopisal meno kazdeho spoluziaka a jeho podpis + rozpravocku priviazali na stuzku - naozaj velmi pekny napad

habibi78
11. okt 2011

ja budem kupovat detickam omalovavanky.... 😉
moja dcera ma bezlaktozovu dietu.... vsetky deticky nosia sladkosti, co ona nemoze papat....a potom je jej velmi luto, ked si zo skolky odnesie napr. cokoladu, keksik....a nemoze to spapat.... 😖

reisi
11. okt 2011

nalepky, malinke zvieratka, omalovanky a podobne, urcite nie sladkosti!

jahodka11
12. okt 2011

petra1303 - u nas sladkosti su zakazane, kedze maly je v triede alergikov....a roznych diabetikov atd....mne sa tiez nepacia sladkosti, hlavne, ak niekto kupuje take lacne, eeckove...tym ozaj nemienim svoje dieta dopovat 🙂

skus nejake nalepky, omalovanky,u nas ficia bublifuky a take male manusky na prsty..tento rok neviem, co vymyslime... 😠