Ako by ste reagovali?

24. okt 2024

Chodi moja dcerka do sukromnej skolky, kedze ju nezobrali do statnej. Su tam dokopy 4 deti. Pani riaditelka nam naznacila v Oktobri, ze od polky mesiaca nastupi novy chlapcek. Doteraz som ho nevidela. Dnes mi ale vychovavatelka povedala nechtiac, ze uz nevladzu s novym chlapcekom a ani jeho mama. A zistila som teda, ze ta mamina je cely den v skolke s jeho syncekom, ktory ma autizmus. Ale urobili to tak, aby sme my ostani rodicia ich nevideli. Teda su takto dohodnuti, pridu rano neskor, odchadzaju skor. Od toho polky oktobra nam neposielaju uz denne ani fotky...

Nemam rada taketo zatajovacky.

pribinak
24. okt 2024

A dcéra je nejaká nespokojná? Alebo jej robí chlapček zle?

doriiis
24. okt 2024

Kým by moja dcéra bola s touto situáciou v pohode,neriešila by som to nijak.

autor
24. okt 2024

@pribinak
@doriiis nie nie, praveze, dobre sa tam citi, len ze nam o tom nic nehovorila riaditelka, ktora je zaroven s nimi.

doriiis
24. okt 2024

A prečo by mala riaditeľka rozoberať cudzie dieťa s cudzími rodičmi?

tululu
24. okt 2024

Pokial ten chlapcek nie je k ostatnym detom agresivny, neriesila by som nic. Ver mi, ze ta mamicka, ktora musi s vlastnym dietatom este aj do skolky chodit, nepotrebuje problemy aj z dalsej strany.

doriiis
24. okt 2024

Predstav si,že ten chlapček by bola tvoja dcéra.Bola by si nadšená z toho,že jeho nástup by mal prejsť nejakým rodičovským tribunálom?
Koho riaditeľka prijme je čisto v jej kompetencií.Nepotrebuje schválenie ani súhlas ostatných rodicov

letfenixa
24. okt 2024

@autorka ale veď nikto nemôže rozprávať, akú diagnózu má dieťa, ostatným rodičom.

deti95060810
24. okt 2024

ochrana osobných údajov ti veľa asi nehovorí...
čo by som robila - zatiaľ nič. pokým dcéra je Ok

ivik4
24. okt 2024

Nerozumiem , ake zatajovacky. Nic o tvojej dcere nezatajuju a vesat Ti blizsie info o inom chlapcovi fakt nemusia.
A tvoja dcera je spokojna.
Boze niektorym matkam vadi fakt vsetko 😒
Milionty krat som rada ze niesom ucitelka...

rfrd12
24. okt 2024

To čo je toto za dotaz?

andrejka1974
24. okt 2024

Jednoducho povedané preto chlapca je to takto lepšie často autisti nemajú radi hluk a veľa ľudí pokope obdivujem tu maminu , že ešte mu robí asistentku v škôlke ja by som to nedala mám doma autistka a viem čo to obnáša a som rada že cez den je v dss a ja si na chvíľku oddýchnem od 9.00 do 14.00 aj to som v práci takže Asi preto zvolili túto variantu

domka222
24. okt 2024

O tvojej dcére tiež informujú všetkých rodičov? Pokiaľ je tam s ním ešte aj jeho mama,ostatné deti ho akceptujú a on ich,tak prečo sa v tom rýpeš? Neboj,autizmus nie je nákazlivý

pribinak
24. okt 2024

Tak ak je chlapček ok, prečo mam riaditeľka vám rodičom oznamovať aké dgn dieťa má?
Máte to nejak zadefinované v zmluve?
Podľa mna ti povedali viac nez dosť

pietra
24. okt 2024

A čo presne ti vadí? Že prijali chlapca s autizmom alebo to, že je tam s ním celý deň jeho mama alebo niečo úplne iné? Lebo ak je tvoje dieťa spokojné a nenastali žiadne problémy, tak nemáš vlastne čo riešiť. Tá mama tam je možno len počas adaptácie alebo kým zoženú asistentku

maca1984
24. okt 2024

Žiadne zatajovačky.
Riaditeĺka nie je povinná oznamovať koho, s akou dg.príjma.
Či ste chceli hlasovať o tom chlapčekovi ?

domka222
24. okt 2024

@maca1984 mali asi vyvesiť na nástenku 🤦‍♀️

domka222
24. okt 2024

A inak ako vieš, že na čase kedy majú chodiť sú dohodnutí? Mamička je so synom doma,tak nemusí chodiť do škôlky skoro ráno. A kratší čas pobytu v škôlke možno vyhovuje chlapcovi. A vôbec to nie je ako píšeš, že sa "schovávajú". Po dlhšom pobyte by možno mohol byť už prestimulovaný a nervózny . Nad tým si nerozmýšľala?

autor
24. okt 2024

Jezis, niektore ste uleteli. Mne nevadi, ze niekto je chory, kym neublizuje mojej dcere. Mne tu islo o to, ze je tam cudzia zena s mojim dietatom, koho vobec nepoznam a ani som nevedela, ze tam je. Medzi recou mi to spominala vychovavatelka s tym, aby to ostalo medzi nami. Alebo aj keby som sa spytala, tak nie od nej viem. Tak oreto sa pytam tu. Dobre, ze mi neodkusnete hlavu. 😒

tiezjedna
24. okt 2024

aj tak nechápem, čo riešiš... tá mamina tam nie je s tvojou dcérou, ale so svojím synom

autor
24. okt 2024

@tiezjedna dobre.

doriiis
24. okt 2024

Uvedom si,že ťa cudzia žena je tam kvôli svojmu dieťaťu a nie kvôli tvojmu.
Trošku sa uvoľní,lebo takto sa v živote zbláznis

ivik4
24. okt 2024

Neboj sa, kazdemu cudziemu je tvoje dieta ukradnute 😁. Nik sa o cudzie deti nezaujima

autor
24. okt 2024

@doriiis
@ivik4 hlavne, ze vy ste dokonale. Normalne som sa pytala.

domka222
24. okt 2024

Však ale ona nie je s tvojim dieťaťom, ale so svojim synom. Keby ten chlapec mal asistenta,to by ti už nevadilo,že tam je niekto cudzí? Matka ho pozná najlepšie a vie ,čo na neho platí.

tiezjedna
24. okt 2024

Ešte takto, tá mama tam je práve preto, že vie, že jej syn potrebuje viac pozornosti a starostlivosti. A aby to nebolo na úkor ostatných detí, tak sa s riaditeľkou dohodla, že tam bude s ním. Evidentne sa snaží chlapca začleniť do kolektívu a zároveň si uvedomuje, že bez jej prítomnosti to nepôjde. Skús sa nad tým zamyslieť takto. Určite to nie sú nijaké cielené zatajovačky.

tinkavvv
24. okt 2024

Aj v nasej skolke byvala istu dobu s jednym chlapcom mama. Nezvladal adaptaciu, tak skusili par dni touto formou. Nikto s tym nemal problem, chlapcovi to pomohlo prekonat strach. Ani ma nenapadlo riesit, ze mi to ma vadit. Nehovoriac o tom, ze ak by sa jednalo o moje dieta, uvitala by som taku moznost, ked to inak neslo.

autor
24. okt 2024

@domka222
@tiezjedna ja nehovorim, ze tam nema byt a ze dietatko nepotrebuje zvlast pomoc, uplne odbocujete aj vy od temy, a robite tu zo mna bezcitnu furiu. Pisem, ze POTAJOMKY je tam PRE MNA cudzia osoba, kde je aj moje dieta. Nehovorila nam nic, ze tam bude. Vychovavatelka mi hovorila, aby som nehovorila riaditelke, ze to viem od nej. Tak nerobia to potajomky? Nech tam je aj 5 rodicov, mne to nevadi ak o tom viem, ale ja si myslim, ze mame pravo vediet, kto su vedla nasich deti. Zlyhala tu komunikacia, ved sme ludia...

autor
24. okt 2024

@tinkavvv ale ved nech tam je aj u nas, aj 5 rodicov, ale aspon nech oznamia. A vybavene.

ivik4
24. okt 2024

Teda dokonala niesom ale zeby mi vadila cudzia mamina v triede mojho dietata tak by mi muselo uz fakt sibat

autor
24. okt 2024

@ivik4 ja to uz nebudem 10x pisat. Citaj s porozumenim.