Ahoj, aka je teraz situacia v skolach a skolkach z hladiska vekoveho priemeru rodicov? Zvyknu mat deti starsich rodicov problemy?
A myslim teraz, sucastnost. Nie pred 30rokmi.
Nadpis temy bol povodne: Deti starsich rodicov.
Ja ti neviem, kolegyna ma 47 a 4 a 1rocne dieta. Vsetky tegule co teraz mame v praci su od 33 do 38. Kamoska ma 48 a 4 rocnu dceru.
@benit Nesmeju sa spoluziaci detom?
nikto sa na to nestazuje. Kolegynka si este na 40 urobila k skoro dospelym detom podskrabka a veru nebanuje.
mala som dieta v 35, vacsina mojich znamych tiez 33-35-37 a deti nemaju v skolke ziadny problem, myslim, ze to ci dieta ma alebo nema v skolke problem a ako sa adaptuje atd. je sposobene inymi vecami a nie vekom matky
moja mamina mala mojich surodencov 37 a 40 a nik sa ich na vek matky nepytal 🙂 deti v skolke su male a tie v skole to nezaujima
@benit je to poškrabok, nie podškrabok a nie je to práve lichotivé pomenovanie.
Neviem kam smeruje tvoja otázka. K možným postihnutiam? Pracujem v špeciálnej MŠ, konkrétne s deťmi s PAS. Mám 25 ročnú mamičku, aj 40 ročnú. Vždy to tak bolo, aj pred 10, aj pred 20 rokmi. Hovorí sa, že deti s down sy majú len starší rodičia. Máme celkom dosť downíkov a rodičia majú okolo 30-35. Ja sama mám 44 a zdravého bystrého predškoláka. Vek je len dielik celej mozaiky.....
Podľa mňa je teraz skôr trend starších rodičov. U nás v škôlke je niekoľko rodičov čo majú určite dobre po 40, ja mám dojem že my ako 30 roční sme tam snáď najmladší.
Problémy ako šikana? To predsa nezávisí od veku rodičov ale od toho akých má spolužiakov.
Učím 9.A väčšina rodičov sú moji rovesníci. Mám tam aj mladších/ starších rodičov. Je rozdiel mať prvé/ tretie dieťa v 40. Deti milované rodičmi to však neriešia.
Zvláštne to bolo keď som chodila do škôlky ja.Vtedy sme pomaly všetci mali rodičov do 30tky.Raz som sa v škôlke počudovala lebo mi dievčatko z inej triedy povedalo, že prišla po ňu mamka.No nechápala som kedže vyzerala jak babka.Ale nesmiala som sa.Skôr som si myslela, že sa pomýlila, ale nepomýlila sa.Aj v 15 mi to prišlo zvláštne rodiť v 40tke.Proste pre mňa to už boli tety v okolí.
Dnes vidím tehotné samé 35/40+, ale niektoré na to nevyzerajú.
Skôr je dnes divné byť tehotná v mojom veku.
A šikana.Šikanujú dieťa ako také a nie kvôli veku rodičov.
@medda_beda aky je tvoj vek?
27.Kamarátky sa v 23 rokoch opýtali či to bola nehoda a, že mohli ešte počkať.Dieťa bolo plánované.
@medda_beda je trend mať školu, byt, zázemie, rozbehnutú kariéru a 1. dieťa v 30 rokoch. No ale sú aj mamičky v 16,17…rokoch
@babulkomale ked uz len toto ti spravilo radost😁. Maj pekny den
Priemer ? To je k comu dobre ? Napriklad ja aj moje kamosky sme mali deti medzi 22-25rokov ,len jedna z nas ho ma az teraz ako 31rocna a povedala mi ze to velmi lutuje .
Co sa tyka rodicov v skolke a teraz v skole co stretavam ,niektori vyzeraju pomaly ako moji rodicia,iny odo mna mozno tak o 3-5 rokov starsi alebo narovnako jak ja.
Je to uuuplne jedno ked je o dieta postarane
@sulavikova Áno je to trend.Pokiaľ má niekto istotu, že tú kariéru aj mať bude tak je to v poriadku.
Ja mám už to čo som chcela.
Aj prácu aj bývanie.
Je to rôzne, nedá sa to paušalizovať. Aj veľmi mladí, aj starší.
Moja dcéra ma spolužiakov čo sú najstarší a majú mladších súrodencov ich rodičia majú okolo 35 rokov moja dcéra je štvrtá v poradí my mame už 50 manžel 56 a žiadny problém v škole keď som chodila najstaršiemu na rodičia som patrila k najmladším mala som vtedy 25
Pracujem v škole a rozdiel nevidím. Možno deti starších viac mudrujú, deti mladších sú trochu nesamostatnejšie. Pre vek rodičov sa spolužiaci nezvyknú vysmievať, ale zažila som výsmech kvôli nadváhe matky (mladej ženy).
@michaela329 Ja mám zase takú skúsenosť, že deti mladých rodičov sú viac drzé, divoké, nevychované.
@zuzanockamt môže byť, ale my sme dedinská škola, toto ešte asi len pride. U nás sú to hlavne rozdiely v sebaobslužných činnostiach. Deti mladších rodičov sú na tom obvykle biedne.
@zuzanockamt Ja mám skúsenosť zase takú, že sa jedná o dnešné deti.Sú všeobecne drzé, nevychované a nesamostatné a je úplne jedno koľko majú ich rodičia rokov behajú im okolo zadku ako keby boli z cukru.
My sme sa v škôlke vedeli, najesť, ísť na wcko, obliecť sa.A všetci sme mali mladých rodičov.
@medda_beda vás ale nevychovavali dnešní mladí rodičia. To sa nedá porovnať a to ma moja mama mala v 17.
@medda_beda Ja ale píšem o cca 20 ročnej pozorovacej skúsenosti.
@michaela329 To je pravda.
Tak ja nechcem byť ako dnešní mladí rodičia.
@zuzanockamt Ale to nie je o veku rodičov, ale o tom, že si nechajú skákať po hlave a deti potom skáču po hlave pedagógom atď.
Ja vidím úzkostlivé matky aj po 40tke ktoré svoje bábätko 6 ročné predsa nenechajú obliecť sa samé ešte aby si niekto pamätal čo malo na sebe keď to stratí.
A to robia rodičia bez rozdielu veku.
Proste oni nevychovávajú oni sa ňuňkajú s deťmi.
Neviem. Mam 40e, pred 13r rokmi syn nemal žiadne problémy a ani teraz nemajú malé. Sú normálne aj po fyzickej aj mentálnej stránke. 😀