Prosím poraďte aké máte skúsenosti, alebo čo robiť. Čítala som, že to môže zrkadliť nejakú traumu, ale dcéra nič také nezažila. Doma je všetko ok, nehádame sa máme dobrý život. Nič jej nechýba. Smeje sa, hrá sa má kamarátov v škôlke aj u nás doma. Má rada deti. Manžel a ja ju ľúbime ma milujúcich st. rodičov, krstných rodičov. Ja už neviem, kde hľadať príčinu.
@daajen - predovsetky - rozozna farby? Vie ich pomenovat, nema problem zo zrakom? Inak trauma to byt vobec nemusi, kamoskin syn miloval ciernu, do hadam 7 rokov nechytil uz z principu inu farbu do ruky 😅 A je dnes z neho normalny zdravy 12 rocny chalan 🙂
@anjelicek26 pozná všetky farby, vie ich rozoznať dokonca povie tmavo fialová svetlo modrá. Zo zrakom sme boli ma kontrole a všetko ok.
@daajen - urcite je to v poriadku, vybera si farby, ktore su najlepsie vidiet ;) Robi to aj, ked kresli temperkami, vodovkami? Ci len pastelky? My s detmi milujeme kreslit prstovymi farbami - jeden po druhom 😅 Mozno sa jej to bude pacit aj take pestre 😀
@anjelicek26 Hoci aké farby či temperové, či vodové, či pastelky všetko jedno. Ešte aj lak na nechty chcela čierny, alebo tmavo fialový.
@daajen zaujimavy clanok k tomu. Cierna nemusi byt len o traume, ale ved pozri si clanok 🙂
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/3020/o_...
a veci na oblečenie akej farby si vyberá? tiež siaha po tých tmavších?
moj syn ked bol maly kreslil zasadne iba ciernou a fialovou a nemal ani nema ziadnu traumu, dnes je to uz uplne normalny pubertak, jednoducho sa mu tie farby pacili 😉
Ja osobne mam tiez velmi rada ciernu
moj syn zasadne obycajnou ceruzkou, a ciernym perom.takze tiez si vyberal dve farby, xixi.....uplne v pohode🙂
mozno sa ciernou farbou snazi len zdoraznit urcite kresby..na bielom papaieri sa predsa cierna pekne vynima... 🙂
@daajen podla mojho nazoru, sa zbytocne trapis... pokial dcerka neboci od kolektivu, je komunikativna hrava... nemas co riesit... mozno pouziva tmave farby len preto, ze na bielom papieri ich lepsie vidiet, ako napr. zltu alebo oranzovu...
prip. ak mas obavy, porozpravaj sa s detskym psychologom... co ti na to povie