4 ročná dcéra má na noc plienku. Je to normálne?

mussli
29. máj 2012

Je to inak zdravé, veselé, komunikatívne dieťa...v rodine je pohoda, nie je vystavená stresu.

tkmama
29. máj 2012

Je. Môj drobec má 3,5 roka a tiež keď zabudnem dať na noc plienku, do rána je mokrá posteľ a on spí ani ho nehne. Do 5 rokov je to ok - tak sa vyjadrujú odborníci.

danka090381
29. máj 2012

môj malý má 4,5 roka a má ešte na noc plienku, väčšinou ju má ráno suchú , ale ako naschvál ked mu ju nedám tak sa pociká a ani sa na to nezobudí, takže mu ju radšej ešte dávam. Boli sme aj na vyšetrení u nefrológa ( kedže sa pocikáva aj cez obedný spánok ) a nič nezistil . Podla našej dr je to tiež do 5 rokov normálne.

majka826
29. máj 2012

škoda že si to dala do otazok nie do debaty dá sa ti napísať iba raz 🤐 ale kedˇbol moj syn malý dala som pod neho igelit a ked sa pocikal, zobudil sa na mokro ...trvalo to "chvíľu" ....želám pevné nervy 😝

vivusika
29. máj 2012

náš má 3.5 roka a má v noci plienku. Väčšinou je ráno suchá, ale večer si ju sám vypýta 😉 ja to zatiaľ neriešim... počas dňa ani počas poobedňajšieho spánku plienku nepotrebuje...

angellinka
29. máj 2012

moj ma 4 roky a tiez ma plienku,dnes cez obed na spanok nechcel,sam od seba 😉 uvidime,ci nebude nehoda.Ja ho nenutim,on tu plienki si pyta sam,aj ked ju mava suchu.Je to normalne do 5 rokov,potom to ries🙂

paula80
29. máj 2012

Ahoj,aj náš syn má 4 roky a má stále na spanie plienky,lebo v spánku to proste nevie udržať,aj keď pred spaním málinko pije,dám ho vycikať, tiež som čítala,že do 5 rokov je to normálne, potom už to treba riešiť u dr.nefrológa atď,tak sa na to aj ja spolieham,že sa to časom upraví a prestane sa pocikávať v spánku,staršiemu synovi to tiež dlhšie trvalo,cca.do 3,5 roka, ale potom z jedného dňa na druhý s pocikávaním prestal.

oceanka
10. júl 2012

Nas bude mat 4 o dva tyzdne a tiez v noci cikame o dusu, Plienku som mu prestala davat za reku skusim asi pred dvomi mesiacmi ale kazde rano prezliekam periny.... V noci ho budime este dva krat ale nie vzdy sa vycika a ked sa nevycika tak do rana je v posteli mokro. Tiez neviem co robit. 😖

zuzin78
10. júl 2012

Ahoj moja sa oducila presne ked mala 4 narodeniny to sme sa dohodli ze plienku na noc nebudeme davat , ze plienky len babatka nasia a za kazdu noc co sa nepocika tak nakreslime usmiate slniecko . Tri noci sa pocikala a odvtedy uz nie vydrzi od 19ej do 5 ej necikat . Vzdy ma vedla postele nocnik a ked potrebuje tak sa uz zobudi
skus ju niecim motivovat vela stastia pri oducani
Pri prvej u nas islo vsetko lahko oducanie od kojenia ,od plienok uvidime ako to bude pri mladsej raz 😀

katka.m
10. júl 2012

Aj môj sa pocikáva 😀 Ale neriešim, veď jeho čas ešte príde 😲

vinifred
10. júl 2012

...je...rozumovo dospeje a plienku zahodí sama,ako môj syn... 🙂

sante81
10. júl 2012

ja som plienku musela dat naspat ked začal ziarlit na sestričku, pocikával sa a to bol bez nej polroka. teraz je plienka v noci sucha uz vyse tyždna, prespí celu noc, ide sa vycikat ráno ale cez obed spí 3 hod a je mokry kazdy den. a to mu nedávam pred spánkom nič pit. bude mat 3 roky a bez plienky cez den od roka a pol. takze len vydrzat a trpezlivost

denisa87
10. júl 2012

Aj my este máme plienku na noc 🙂 ked nedam na 100% ze sa pocika,a ked dam tak je sucha,snad s toho pomaly vyrastieme.

polyana
10. júl 2012

Moji chlapci sa odučili od plienky cez den do dvoch rokov, a noc sme začali riešiť ked mali isť do škôlky,aby sa cez poobedný spánok nepocikali. Asi dva týždne som nerobila nič len som menila prádlo a potom som začala sledovať, kedyAl asi ich nájdem pocikanych. A kedže vždy do polnoci to bolo raz- tak som ich začala okolo pol jedenástej budiť na nočník. Takto sme to robilil asi mesiac a postupne už sami začali v noci okolo tohto času pofnukávať zo spánku a to už som vedela,že treba cikať. A takto postupne to išlo, sem tam, ešte sa stala malá nehoda- ale vždy sa ten interval medzi pocikaniami sa zväčšoval až nakoniec pekne vydržali celú noc. Ale ráno to bol beh- aby to stihol 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 . Treba na to len trpezlivosť a ono sa to porieši.

munu
10. júl 2012

nas Matko ma 3roky a 4 mesiace a asi pred mesiacom mal rano suchu plienku a nasledujucu noc sa sam zobudil, ani sme nevedeli kedy, isiel do wecka, dal si dolu plienku aj pyzamko a vypisal sa do nocnika.. nocnik zabudol vyliat do wecka a aj sa zle poobliekal naspat a tak lahol zase spinkat do postele.. ani ja, ani muz sme sa na to nezobudili a on musel byt riadne zaspaty, ked ani nevylial do wecka, aj sa zle obliekol naspat 🙂)) zlaty, proste nas nechal spat a on sa isiel vypisat sam 🙂 no a odvtedy som mu uz plienku nedala.. zobudim ho raz na noc a dam vypisat a to je stale okolo tej polnoci, alebo okolo 1nej a nepopisa sa.. stala sa nam nehoda asi 3x odvtedy, ale uz sme mesiac bez plienky, tak si myslim, ze sa nam dari v tom dobre.. a taktiez on sam uz plienky vobec nechce, takze uz nemame ani doma kupene..on so vsetkym tak lahucko sam prestal 🙂 spavat zacal celu noc sam od seba zrazu, naucil sa spinkat v postielke sam od seba, cumlik odhodil sam od seba a taktiez aj plienky cez den odhodil sam od seba.. a teraz toto nocne piskanie do nocnika mu tiez ide a tiez to chcel sam od seba.. no som zvedava aky bude mladsi Samko 🙂))) ale cez noc plienky mi na Matkovi tak nevadili, bola som rada, ze cez den ich uz nema..to by som sa hanbila uz, ze taky velky chlapcek a plienky.. deti podla mojej skusenosti potrebuju na to dozriet same.. niektore skor, ine potrebuju viac casu, netreba ich do toho nutit podla mna..

cillikat
10. júl 2012

do 5 rokov je plienka na noc OK 🙂

zuzana2325
10. júl 2012

no neviem ci je to normalne ale moje krstňa malo este skoro v piatich rokoch plienku a sama si ju potom uz nechcela davat a tak skoncili s plienkami aj ked sa sem tam este pocikala ☹ ale zvladla to kazde dieta je ine.Ja mam chlapca a tý su lenivy aj moj bol sice uz plienky nenosime chvalabohu to bude mat tri roky ale bol lenivy sa pýtať na nočník 😒 no a dcera zase nemala ani dva roky a plienku nechcela takze neboj nic skusajte pomaličky a ono to pride samo.Drzim palce 🙂 🙂 🙂 🙂

malinkaaninka
10. júl 2012

skús dať plienku na večer bábike,nie jej.čo povie.už dávno by mala byť bez ak je všetko v poriadku.

zirka
10. júl 2012

😀 kazde dieta je ine, dcerka napocudovanie spava bez plienky od 2 rokov uplne bez problemov, ale este donedavna sa vykakala len do plienky......nastastie aj to je uz za nami a hura na zachodik 😎

milka1978
11. júl 2012

ja mám 2,5 ročného syna a tiež má na noc plienky , no švagriná sa s plienkami ťahala skoro do 5 rokov a drobec to zvládol, teraz nastupuje do prvej trriedy a je O.K. nezúfaj, každého to raz prejde .... skút to urobiť tak, že dáš dcérku večer pred spaním poriadne sa vycikať a potom jej daj plienku a keď sa zobudí suchá tak je to O.K. a skôšaj to dovtedy pokiaľ nebude plienka úplne suchá , alebo ešte som čítala jednu radu , teraz keď je vonku teplo a niekde idete na výletik a malá potrebuje cikať tak jej povedz nech vydrží ešte chvíľku a stále to preťahuj aby si aj mechúr zvykol na vňčšie množstvo moču a tým sa aj roztiahne a v noci sa nepociká lebo vydrží ... ja som takto naučila môjho syna spať na obed bez plienok ... na noc sa tiež niekedy odvážim ale ešte je malinký tak to zatial nechávam na ňom 🙂 ... veľa šťastia

javid17
11. júl 2012

Aj moj syn bude mat 4roky a ma na noc plienku stale.
Dnes rano ma pobavil,kedze plienku nemal,rano sa zobudil pocikany,a hned prva otazka-preco som mu obliekla pocikane gate.a ani za svet nepripusti,ze to on pustil do gati 😉

lili777
11. júl 2012

Neviem či ju má tvoja dcéra ráno veľmi mokrú, ale ja osobne by som sa snažila ju už odstrániť. Synovi som teraz zobrala pred jeho tretími narodeninami. Myslela som si, že to absolútne nezvládne, ale bolo to v poriadku. Dohliadla som, aby sa večer pred spaním vycikal a ešte o jedenástej alebo pol jedenástej, ako idem spať ho dávam vycikať. Vôbec sa na to ani nezobudí alebo len jemne, odnesiem ho na záchod, hneď si vyciká a do rána vydrží. Samozrejme nehoda sa sem tam stane, síce teraz už dlhšie nie. Na to je fajn mať nepremokavé plachty. V noci sa prezliekaním nezaoberám, mám staršie deky a ak sa pociká, tak ju štyri razy preloženú dam na pocikané miesto, ak treba vymením vankúš, perinu - mám nahradné v izbe a ráno všetko vyzlečiem a poperiem, prezlečiem. Ak dáš nahrubo deku, tak sa nepremočí, prezlečiem pyžamko a je v suchu. takže ja osobne by som skúsila tú plienku už v tomto veku cielene odstrániť a nečakala by som, kedy sama povie, že ju nechce. Určite to zvládne.

mmaatt
11. júl 2012

Dovolím si prispieť našou skúsenosťou, možno niekoho inšpiruje. Keď bol môj syn vo veku skoro dvoch rokov (akurát išlo leto - a v tedy je to jednoduchšie), kúpila som také tréningové plienkové nohavičky v DM (dali sa obliekať a vyzliekať, ale boli z materiálu ako plienka a ak to náhodou nevyšlo, tak nič sa nestalo, ale dieťa mohlo byť samostatné). Kupovala som to so synom a rozprávala som mu, že to už sú skoro také ako má tatino, že si ich môže sám obliekať a vyzliekať. Na záchod sme mu namontovali také svietielko s detským obrázkom na baterku, ktoré sa zatlačením rozsvieti (keďže ešte nedosiahol na normálne svetlo). Samozrejme, že zo začiatku sme ho vyzývali, že treba ísť cikať. Po čase si zvykol sám. Keď som mu prvý krát nedávala na noc plienku, to bolo v deň jeho druhých narodenín (mne sa zdal pripravený - už takmer tri týždne sme nemali ráno mokrú plienku), mal oslavu a tak som mu tiež rozprávala, že je veľký chlapec a že už nemá plienočku a keby náhodou, tak má zakričať a ja prídem a upraceme postieľku. Mali sme tri nehody (za dve sme mohli my rodičia - lebo papal na večeru jeden krát melón a jeden krát polievočku), ale potom som už dávala pozor, čo papá. Viem, že každé dieťa je iné, ale treba skúsiť motivovať, možno to niektorému dieťaťu pomôže. A kakať ho naučil manžel (ktorý bol na materskej doma), keďže naše dieťa malo strašne rado gumových medvedíkov a manžel to používal ako taký liečik na boliestky, tak to mal aj ako odmenu za výsledok v nočníčku. Trvalo to tri dni a stala sa z toho rutina, do nočníčka kakal asi tie tri dni a potom už do záchodika (manželovi sa nechcelo umývať asi nočník - ale to neriešim). Už potom sme nemali žiadne starosti.

pingu1
11. júl 2012

je to uplne normalne.

nelicefo
11. júl 2012

do 5 rokov by to malo byt OK... 😉

mona22
11. júl 2012

moj syn bude mat v septembri 5 rokov a ešte sa raz začas sa pociká do postele ale riešila som to nie plienkou ale som ho tak okolo 11-až pol noci zobrala na ruky zaniesla na WC a celkom si zvykol časom sa vypytať aj v noci občas mu to utečie ale už je to tak raz za 3 mesiace...

danim
11. júl 2012

4 rocna ??? no urcite to nie je normalne ! sama mam 4 rocnu dceru, cez den nema plienku od 2 roky a 3 mes, v noci od 2 roky a 5 mes.--- jasne, ze to bolo o dlhodobej komunikacii, ze uz je velka, ze plienky nechame inym babatkam.. a pod.. ved 4 rocne dieta chodi do skolky.. to aj v skolke ma plienku ?? 🤐 4 rocne dieta je uz velke a rozumne dieta.. chape vsetkemu aj vie ovladat svoje telo, si neviem ani predstavit, ze v 4 rokoch davam plienku.. 😝 uz 3 rocne dieta s plienkou je za hranicou.. nie este aj starsie.. a ze tu pisu baby, ze do 5 rokov ??? to si snad robia srandu.. ☹

evickapooh
11. júl 2012

normalne -nenormalne, aj moja vacsia mala d 4,5 rokov,, a je normalna!!!!! 🙂

mirkali
11. júl 2012

ahoj, aj moja dcerka má 4 roky a na noc plienku dávam, ona tuho spinká a veru na cikanie sa neprebudí ale sú aj dni ked sa aj 2 týždne v noci nepociká a nejako to neriešim a určite je tiež normálna

nibiru
11. júl 2012

ja teda neviem mi sme presli v 22m.bez plienok zo dna asi za tyžden aj bez plienky na noc zo začiatku tiež 2 nehody ale moja chyba kedze naposledy cikala hodinu pred spanim tak do rana nevydžala odvtedy vždy pred spanim vycikat pit jej davam najneskor hodinu pred spanim uspava sa na prsniku obcas sa nakoji aj v noci a plienka je vždy sucha dokonca sa napriek spanku zobudi ak nahodou treba .mi mame ale este stale na matraci igelit ale len od tej casti ako je zadocek v tomto tele by sa potila a na igelite uterak aby som nemusela v noci saškovat keby nahodou vymenim len uterak a spime dalej pokial ma suchu plienku tri dni po sebe ja nby som jej ju už vobec nedavala treba dohliadat na to aby sa nenalievalo dieta na noc cajikmi.určite to nieje tragedia že ma plienku na noc ak sa ti zda že to neje ok porozpravaj sa s pediatričkou.

kris557
11. júl 2012

Každý nech pozerá na seba a neodsudzuje 😠 každé dieťa je predsa iné, tak ako sa to píše v 1000 005 diskusiách.
Moja mávala plienku do marca tohto roka na noc "pre istotu" raz za čas jej do nej cvrklo, ale to len preto, že každú noc pila fľašu mileka a tým že poobede doma nespáva a bola trošku unavenejšia tak sa jej občas stalo. Hlavne som jej ju dávala preto, že mala zápal obličiek a aby náhodou nespala v tom mokrom do rána. Mávala tvrdý spánok, tak som jej dala na spanie nohavičky a v noci som prezliekla plienku a ráno sa čudovala, že ju má 🙂 ale pred tým som ju upozorňovala pred spaním nech sa nepociká, lebo je už veľká a má len nohavičky. Keď som sa o tom bavila s nefrologičkou-urologičkou hovorila, že je ešte malinká, (mala vtedy 4 roky), že je to môže ešte dovoliť. Odkedy pred spaním nevypije fľašu mlieka vôbec sa v noci nepociáva ani jej len necvrkne. Síce vypije niekedy 2 dcl malinovky pred spaním, ale možno už sa to upravilo samé už vekom.(teraz má 4,5 roka). Dokonca mi v škôlke hovorili, že pri pooobednom spánku sa im tam často pocikávajú aj 5 ročné deti (a ten nie je predsa taký tvrdý ako ten nočný)...