Hyperaktívne 2.5-ročné dieťa

bebememe
2. apr 2024

Ahojte ja si už neviem rady asi sa idem len vyžalovat..... :/
Na môj vkus je môj syn príliš hyperaktívny , stále je nervózny, uplakany, vôbec neposlúcha nepočúva môžem aj pekne sa k nemu prihovoriť alebo aj kričať žiadny efekt ani po dobrom ani po zlom ... Neposedi ani minútu pekne veď toho že by nerobil niečo myslím že by stále skákal behal hore dole . Stále si nárokuje na svojom.
Nákupy s ním nepripadajú vôbec do úvahy to by bola moja sebevražda asi . ... Už sme sa pokúšali ale stále to skončilo hadzanim sa o zem plač atď .....stále je nespokojný s niečím . Všetko odmieta... Ide si svoje len ....viem že deti sú také ... Ale moje nervy volajú už o pomoc .. :/
Snažím sa ako viem ... Ale som z vlastného dieťaťa už vyštavena ......
Nemyslím si že preháňam ....
Len si neviem rady že ako na neho mám ísť ... Alebo ako to ja mám spracovať prijať to aky je ... Alebo ako čo ??.
Poraďte maminy..... :/

majlo1234
2. apr 2024

Nadych vydych, dat si stuple do usi, a urobit co potrebujes. Jeho zdvihnut zo zeme, a odniest do auta, domov, hocikam. S kludom. Mam podobneho citlivka/nervaka, place su na dennom poriadku, ale cim som prisnejsia a doslednejsia, tym sa daju lahsie zvladat, oni sa potrebuju naucit, ze nie znamena nie a neoplati sa zbytocne plakat a hadzat o zem. Ale ver, ze aj ten moj mi zdviha tlak, hlavne teraz v poslednom stadiu tehotenstva. Len si opakujem, ze je malicky a potrebuje sa naucit ovladat.

petamich
2. apr 2024

prezit 🙂 nas doteraz taky nebol a odkedy mal magicku hranicu 2.5 roka ma ukazkove obdobie vzdoru a ide si svoje a tiez uz sme vsetko skusali - nepocuva, jeduje sa, reve...proste len prezit, opakujem si ze mu prave dozrieva centralna nervova sustava, netusi ako spracuvat emocie a zaroven si zacina uvedomovat, ze ma vlastnu volu, proste len prezit 😀 a snazit sa (aj prisne) nastavovat hranice aj ked u nas mam aktualne pocit, ze nic nefunguje, doteraz som verila, ze budem mat stastie a nebudem si ryciace dieta na ulici prekracovat no smola

majlo1234
2. apr 2024

@petamich ja uz neverim, ze take deti existuju😂 to su len povedacky starych mam, aby nasrali nas, ktore si moˇentalne prechadzame s detmi obdobim vzdoru😂

egonsk
2. apr 2024

@bebememe takto to vyzera tam, kde dieta vladne. Treba si stanovit hranice a nepovolovat mu, nech vie, ze aj ked sa rozkraja, tak svojho nedosiahne.

basulaak
2. apr 2024

@bebememe Tiez si tym stale prechadzame so synom. Od 1,5r zacal naznak vzdoru v 2.r mu udrel taky echt vzdor zo dna na den (40minutove zachvaty placu a vrieskania, a pod), od vyse 2,5r uz skusa aj kopat a udierat nas a teraz kratko pred 3. mava svoje dni stale. Ale zacal omnoho viac pouzivat slovo ANO a privolovat. Vtedy je strasne zlaty. Aj ked to nie vzdy mysli vazne. Ja dufam ze do 4. roku budeme z najhorsieho vonku. Detto aktivny culy, hravy a nezastavitelny. V jasliach tiez vystrkuje rozky a ked mu nieco zakazu tak vresti na ucitelku a place bez slz. 😅 chcem verit ze je to len silny tenperament. Niekedy sa s nim da tak nadherne dohodnut, aj ho chvalia ze je sikovny a pomaha. Hold su to deti a obcas (na moj vkus casto!) vstanu zlou nohou. Vydrzat vydrzat a zase vydrzat. Ja som zostarla o 10 rokov pri nom. 😄🙈

petamich
2. apr 2024

@majlo1234 😂😂 tiez si niekedy myslim