Ahojte. Volám sa Lucka som v 29. tt, momentálne čerstvo nasťahovaná v novom byte sama za stolom. Manžel v práci a ja po práci doma. Tehotenstvo prebieha celkom v pohode, nemôžem sa sťažovať, vidím, že baby sú na tom aj horšie. Patrím medzi tie šťastné, ktoré veľa nepribrali, ale sem tam ich potrápi záha, nízky tlak a psychika samozrejme. Veľmi rada, by som si tu našla spriaznené dušičky s deťmi či bez detí, ktoré majú nervy počúvať tehotnú ženskú v poslednom trimestri, nemajú problém vybehnúť na kávu, prechádzku, ukázať okolie a proste kamarátiť, podať pomocnú ruku. Inak som dosť spoločenský typ a prechádzam všetkým tým čo ostatné tehuľky. Vytúžené dieťa, otázky budem dobrou matkou?, zvládneme to?, lezie mi na nervy proces trávenia a pod.🙂) pokecám ale aj o veciach netehotných, svetských 🙂) teším sa na vaše príspevky a hádam aj stretnutia.
Ahoj ;) sice sem este nepatrim, ale vsimla som ze Stupava...tak mi nedalo nenapisat, ze planujeme na jar v Stupave kupit pozemok a coskoro aj otehotniet ;) ale drzim palce ze nech si najdes dobre kamosky. Mna toto mozno stretne o par rokov. Prijemny vecer ;)
cristinna Tak držím prsty. Ale najprv kúpte, urobte dom, nasťahujte sa a tak otehotni. Keď sme odchádzali z podnájmu-sťahovali sa, jedna pani ktorá držala dvere povedala. "Lepšie dva krát vyhorieť ako sa raz sťahovať." Kruté ale asi aj pravda, tak si dajte pozor🙂
stelca Neviem ako sa tu posiela pošta. Neva. Kukala som pôrod a tak. Idem do sprchy a pred telku natiahnut nožičky. Majte sa krásne baby, zajtra sa ozvem, papa. Sa vidime zajtra.
ip posles dole na obalku,ktoremu ju chceš poslat 😵 😵
@mily7
Dakujeem 🙂 uz som sa raz stahovala a v pohodicke...Druhe stahovanie uz mozno bude narocnejsie...Momentalne je to u mna naopak: hladame pozemok, popritom sa snazime o babo a ostatne pocka 🙂 Lebo kebyze tak ako pises, to moze trvat aj 5 rokov a to uz z dovodu veku nemozem dovolit na poslednu chvilu, moze byt neskoro a navyse spohodlniem... 😀
Ahojte, ja som tiež "čerstvá" Stupavčanka. Bývame tu asi 3/4 roka. Mám malú dcérku (4 mesiace).
jana0706 super, ja sa ozvem ešte predtym. milion otazok 🙂)
fixka Ahoj, vitaj 🙂) Blahoželám k malej. Ako sa vám darí v trojmesačnom spolužítí? Poporodné depresie žiadne? Strašne sa bojím ako to všetko prežijem v pohode. My bývame v Agátkach, až budeš chcieť pokecať, alebo sa stretnúť niekde v cukrárni ozvi sa. Lucka
@mily7 Ahoj. Ďakujem 🙂. My sme sa už s dcérkou celkom zohrali. Prvý mesiac bol trosku náročnejší, bolievalo ju bruško, ale teraz je to už úplne úžasne a každý deň sa tešíme 🙂. Mala som aj popôrodnú depresiu, teda asi nie pravú depresiu, ale "baby blues". Bola som uplakaná, nervózna a bezradná, ale v tomto období mi veľmi pomohol manžel. Trvalo to asi dva týždne. A nemáš sa čoho báť, určite všetko prežiješ. Zo začiatku možno v menšej pohode 🙂, ale tá radosť z bábätka stojí za to a nedá sa s ničím porovnať. My bývame kúsok od Zipavy. Ako zvládaš posledné týždne tehotenstva? Kam ideš rodiť?
fixka Hm, posl. týždne v pohode. V úplnej v porovnaní s ostatnými tehuľkami. Jediné čo ma trápi je strach z pôrodu. Inak stále chodím do práce a venujem sa tomu. Rodiť, hm uvidíme ako sa to vyvinie. Plán bol Antolská, ale zdá sa mi to neskutočne ďaleko na chodenie zo Stupavy do Petržky do poradne neskôr každé dva týždne. Takže ak nie Antolská tak Kramáre. Inak ešte moc neriešim. Teda snažím sa, Je to pre mňa lepšie 🙂) Teší ma práca neviem si predstaviť tu zmenu potom a tak mám aj strach čo a ako bude. Inak malý pekne kope, svrbí ma bruško, ale pohoda inak.
@mily7 vyber si porodnicu podla toho ktora sa ti najviac pozdava, tej vzdialenosti by som sa nebala - ja som bez problemov dochadzala do Hainburgu k lekarovi aj do porodnice, to uz nie je taky rozdiel ci Kramare alebo Antolska..
z porodu nemaj strach, snaz sa brat to pozitivne - mne pomohla napriklad kniha Zdrave tehotenstvi, prirozeny porod od Ingeborg Stadelmann, skus preto v tych poslednych tyzdnoch spravit maximum aby to dobre dopadlo (najdolezitejsie je tomu verit) a potom by to malo byt v pohode - ja na svoj pobyt v porodnici spominam hrozne rada, take neskutocne stastie ako ked si mozes konecne pritulit svojho drobca sa len tak nezazije 🙂 a tesilo ma ze mi vysiel presne taky prirodzeny porod bez najmensieho zranenia ako som si predstavovala, to bolo ako bonus k babatku 😀 takze u mna nejaka depresia ani nic podobne nehrozilo, od porodu zazivam jedno z najkrajsich obdobi zivota...
@mily7 Ahoj, súhlasím s jana0706, že porodnicu nevyberaj kôli vzdialenosti. Ja som rodila na Antolskej, aj som dochádzala do poradne a dalo sa to v pohode zvládnuť. To je fajn,že pracuješ, aspoň ti to rýchlejšie prejde. Ja pracujem v labáku, čiže krátko po otehotnení som už robiť nemohla. Niekedy sa to riadne vlieklo 🙂. A pôrodu sa naozaj báť nemusíš. Ja som ho síce taký super ako jana0706 nemala, ale aj tak na to spomínam len v dobrom. Aj na personál nemocnice. Všetci boli milí a pomáhali. Keď začneš chodiť von s bábätkom, rada sa pridám, alebo aj na kávičku. Ale to skôr až na jar, keď sa už bude dať sedieť aj vonku, aby boli bábätká na vzduchu 🙂. Budeš si aj zazmluvňovať pôrodníka? Ja som nemala, rodili ma dve také mladučké doktorky, potom prišiel ešte jeden starší lekár a myslím že ich prístup bol fajn. 🙂
@jana0706 Ahoj, jasne môžme spolu vybehnúť. Ja som sa akurát pred chvíľou vrátila z prechádzky, takej bleskovej, pol hodinovej 🙂. Neviem, či môžem byť v takejto zime aj dlhšie. Aj tak bola malá naobliekaná ako cibuľa, ledva ju bolo z kočíka vidieť 🙂. Vybrali ste pre synčeka krásne meno. To bola aj naša alternatíva v prípade chlapca.
jana0706 si ma potešila, Knihu si kuknem a cestovať sa mi nechce lebo mi je zle v autobuse. Nadýchané, nikto okno neotvorí, nikto ťa nepustí sadnúť koľko krát a to nie som cintľavka, ale už mi vadí niekedy dlhé státie, či chodenie. Ale uvidím ako to pôjde. ďakujem za povzbudenie.
fixka To ja vybehnem aj tak. V Marci som už doma a ja som prechádzkový typ. Veď som pani učiteľka 🙂) P.S. my sme dnes boli s predškolákmi len na vychádzku, menší nešli von. Ďeťom sa neodporúčalo ísť von keď bolo viac ako minus desať tuším. Si dobrá že si šla s malou, jasné, že to bolo dosť. Vonku sú extremné mrazy dávaj pozor, lebo to je aj na dýchanie zle podľa mňa, radšej sa poraď normálne s lekárom či áno v tejto kose alebo vôbec nie s takým malým dieťatkom!!! Držte sa, pa. A píšte, poteším sa 🙂)
@mily7 @fixka ja som dnes na obed isla tiez s malym von, velmi som ho naobliekala, ponatierala kremom proti mrazu a tristvrte hodiny sme sa prechadzali, ale len tu dookola - nechcela som riskovat ze mi zacne revat niekde v strede parku a nadycha sa toho studeneho vzduchu kym stihnem prist domov...ale pacilo sa mu, vynimocne nezaspal hned ale vyvaloval okale, potom zaspal tak som ho este dalsich 15 minut nechala u nasich na takej krytej terase spat...cestou od nasich sme boli zase asi 15 minut vonku, tusim mu to dobre spravilo lebo mi teraz pekne zaspinkal po kupani - uvidime ako dlho mu to vydrzi, posledne dni sa nam nejako zhorsuje nocny spanok...
@fixka dakujem, aj Emka je pekne meno - byvala kolegyna co sa jej tiez teraz v oktobri narodila dcerka ju tak pomenovala...ja som chcela Zoju keby to bolo dievcatko, zvysok rodiny ale z toho nebol nadseny 😀 presne, pockajme ked bude teplejsie a potom sa dohodneme na prechadzku
@mily7 s tym autobusom mas pravdu, ja som mala vyhodu ze ked som sa potrebovala niekam dostat tak som jazdila autom prakticky do porodu - maly sa narodil 11 dni pred terminom, a este den pred porodom (som nevedela ze budem uz na druhy den rodit) som si vybehla do Petrzalky na jeden predporodny kurz...a to sa mi mama vyhrazala ze ma najneskor v 9 mesiaci uz nechce vidiet za volantom 😉
@mily7 @jana0706 Výborne, tak sa teším na prechádzky, zatiaľ to vyzerá, že budeme tri 🙂. To je fajn. Už aby sa trošku oteplilo. Aj keď mne sa takáto slnečná zima páči. Len škoda, že bez snehu. Zajtra snáď radšej ani nepojdeme. Malej niekedy robím "simulovanú" prechádzku. Pekne ju oblečiem ako by sme šli von, dám ju ležkať v spálni na posteľ, otvorím okno a maličká o chvíľu spí.
@jana0706to ste teda mali riadnu prechádzku 🙂. Ako ti Jakubko teraz spí, keď píšeš, že sa to zhoršuje. Aj naša malá horšie spinká asi tak posledné dva týždne. Budí sa síce od narodenie iba raz, ale teraz má taký nepokojný spánok. Možno sa im už chystajú zúbky. A prestala nám akosi kakať. Doteraz to bolo po každom papaní, ale teraz už pár dní iba raz za deň. Vôbec netuším prečo. Nezmenila som nijako stravu. Ale začala sa oveľa viac pohybovať. Možno preto.
Majte sa pekne, pekný večer.
@fixka s tym spanim to je u nas este rosambo - vecer sice po kupani vacsinou zaspi, ale tak za hodku je hore, napapa sa, pripadne este na chvilu zaspi ale zase je hore, obcas potom aj hodinu buntosi, a az po tom papani okolo 23 h zaspi svojim "nocnym" spankom...potom pekne spinka, zvykne sa tak dvakrat zobudit na papanie, pekne sa rychlo napapa a spi dalej...ale posledny tyzden sme mali aj noci ze po tom druhom papani okolo piatej uz nechcel zaspat, neviem ci ho bolelo brusko alebo co, mrncal, dzavotal, potom zadriemal, zase papal a tak dokola az kym sme nevstali (vstavame okolo pol deviatej)...ale tuto noc uz zase krasne spinkal do pol siedmej a aj potom este zaspal, tak som rada 🙂
Ahoj aj ja som zo Stupavy 26.tyz. momentalne PN a asi teda uz aj doma ostanem.Narocna praca na psychiku inak do prace chodim rada. 😅
Cakam druhe babo, syn bude mat 9 rokov a inak citim sa ako prvorodicka.Ked som cakala prveho syna nic som neriesila teraz sa viac bojim aby vsetko dobre dopadlo.Teraz cakame dievcatko Ninku.
S pozdravom Zuzana
@jana0706 To je fajn, že pekne spinká. Naša malá hlavne nad ránom tak kadejako 🙂. Dnes mala dokonca nejaké soplíky, chudiatko. Chrchlala, tak sme jej o pol štvrtej striekali sprej do nošteka a potom bolo lepšie. Taká od veci otázka. Ako a čím prikrývaš na noc malého? Stále totiž s mužíkom riešime, či jej nie je teplo, zima, či sa môže pohybovať a tak. Ja jej dávam spací vak, ale taký hrubší aj s rukávmi a ešte deku a na to prehodím perinku. Máme v spálni chladno, ale nie je to moc? Spotená nebýva. Takto keď som ti to popísala tak sa mi to zdá hrozne veľa. 🙂
@majovka8 Ahoj, vitaj. Držím palce, aby všetko hladko prebehlo až do konca. Nedivím sa, že teraz viac riešiš, ako pri prvom. Predsa len už máš predstavu, čo ťa čaká 🙂. Môj manžel chcel veľmi Ninku, ja som chcela Emu. Museli sme si hodiť mincou. No a vyhrala som ja. Ešte dúfal, že ustúpim....🙂, ale máme Emu. Keď budeš mať chuť, napíš a potom snáď sa k nám pridáš aj na prechádzku 🙂
@fixka
jasne ze sa pridam uz sa neviem dockat byvam tu dva roky nikoho tu nepoznam.Po praci som utekla do druziny potom k hrncom teraz mam uvarene upratane a cakam doma na ludske tvare 🙂
A idem rodit na Kramare na kontrolu chodim na Hrobonovu dr. Cunderlik zlaty doktor ale aj tak sa bojim.Syna som rodila 24 hodin bolesti a ukoncili to cisarakom ked uz bolo skoro neskoro.Nakoniec mi povedali ze aj tak by som ho nevytlacila lebo mam uzku panvu a babo bolo velke.A nebojim sa ani tak porodu ved nejako len bude ale skor pristupu k mamicke.Lebo este stale citam ze sa chovaju k zenam ako ku kravam.
@fixka moj maly je na noc obleceny v bodicku s dlhym rukavom a dupackach (alebo v bodicku s kratkym rukavom a na to pyzamko s dlhym rukavom) a prikryjem ho takou hrubsou makkuckou dekou...ak ho stihnem obcas dat do spacieho vaku (taky tensi bez rukavov), tak ho prikrijem uz len takou tensou dekou...my mame praveze teplo v byte, vacsinou cca 23 stupnov, na noc v spalni najmenej 22, takze to s tym prikryvanim neprehanam, ved aj tak hovoria ze nie je dobre aby sa dieta prehrievalo...neviem ako mate zima v byte, ale na tvojom mieste by som ju prikryla bud dekou alebo perinkou, urcite nie obidvoma...
@majovka8 ahoj ja si myslim ze je co sa tyka toho pristupu lekarov tak zaruceny sposob aby sa chovali lepsie je zobrat si k porodu muza (ak ti ma kto starsieho postrazit)...mne celkovo jeho pritomnost velmi pomohla, ci uz na masaz chrbta pocas kontrakcii (nechcela som epi ani ziadne ine chemikalie), alebo ako psychicka podpora, bolo to fajn a je to super ze to mame ako spolocny zazitok nasho sukromneho zazraku 🙂 ale je pravda ze mame v BA smolu ze su tu same take "masove" obrovske porodnice kde na zeny nemaju poriadne cas...ja som rodila v noci cez vikend, bola som tam len ja, moj muz a porodna asistentka - uzasny pokoj a klud...myslim ze take podmienky by mali mat pripravene vsetky zeny (ak si to tak predstavuju samozrejme)...
Vitaj aj ja tu byvam,je tu vela mamičiek,teraz je to pomenej ale pride jar a bude to všetko vonku,v ktorej casti byvate.