Ahojte žienky, napíšem to radšej anonymne, pretože sa tu určite vyskytnú dokonalé matky čo má zahrabú pod čiernu zem. 🤣 Prežívam dosť divné pocity posledné dva tri mesiace. Mám pomaly 11 mesačného synčeka, ale teda dá to všetko zabrať. Celý deň ten istý kolotoč, muž v práci od rána do večera. Na všetko som sama, to by mi až tak neprekážalo, ale moje dieťa proste poslednou dobou sa nezahraje nič. Žiadne hry, kocky ho nebavia, len kde čo vyraďovať sulfik atď...ale najhoršie je, že celé dni vrieska (nie plače). Ide s autíčkom, narazí do dverí, nejde mu vycúvať a začne jačať, zatvorím dvere od kúpeľne lebo tam nesmie a spustí krik...proste za všetko sa u nás kričí...popravde ide mi to už na nervy 🤦 v noci je stále hore čo cestuje po celej posteli a budí sa, nevyspim sa ani cez deň lebo on len v kočíku spí..Strašne som unavená, neviem, myslela som si, že to bude lepšie ale zatiaľ sa to u nás len horší, nemám čas niekedy ani len sa najesť ..veľa je toho, čo by som mohla ešte uviesť ako príklad...povedzte mi, že nie som v to sama a že to raz prejde 🤣🤣 nikdy som si nemyslela, že mi bude smutno za prácou ale poslednou dobou len rozmýšľam, ako mi vtedy bolo dobre. 🤦
@miniaturka19 ja to dieťa milujem a nedokázala by som ho dať do jaslí ale dnešný deň od rána hrôza a teraz je už 15 minút ticho a hraje sa tak som stihla toto napísať 🤣
bude lepšie...chce to vydržať..každá si tým prešla
Jooj, 6-12 mesiacov je za mňa najhoršie obdobie. Uvidíš, ako si užijes 15-24. To je asi naj vek
A je kojený? Ale aj keby nie, budí sa kvôli rýchlemu vývoju hrubej motoriky, rýchlemu rastu a zubom... moja od 16 mesiacov (od odstavenia) prespala celú noc, zobudí sa max raz (už má 28 mesiacov) - ale samozrejme každé dieťa to má inak.
jasné že prejde....a prídeš zas na iné blbé obdobie... 😉
a keď bude decko v puberte tak povieš ako bolo dobre keď bol malý a stačilo len napr. zatvoriť dvere do kúpeľne aby si dieťa na chvíľu prekabátila......
moj syn do dvoch rokov vstával každú pol hodinu a o kolikách ani nevravím
@basska_b áno je stále dojčený ale zje veľa aj prikrmov, nemáme problém s jedlom ani váhou 🤣 aj vývoj mal rýchly, 4nozkuje od 6m a chodí sám od 10m, zubov má 8 a aj tie nás trápili ale zase nemôže každá noc byť len kvôli zubom zlá..a sú deti čo prespia aj celú noc 🤣 asi som nemala to šťastie 🤣
Mam doma to iste v ruzovom. Mala bude mat 14m, ked cestuje po byte s tym stupienkom z ikei a dojde na prah dveri, je schopna ten kus umeliny rozbit od nervov. Tiez sa nezahra a len vytahuje sufle, uz som ich dokonca prelepila lepiacou paskou ale uz mi dosla aj na to 😂 tiez si vravim ze je to len obdobie a snad bude lip
@freeja ja som to ani nelepila lebo to by mal zase nervy, keď ideme sa učiť vhadzovanie tvarov tak dvakrát sa mu nepodarí a potom to celé doslova drbne o zem a ide preč..akože neviem po kom je tá povaha, mu s mužom nie sme takí nervaci 🤣
Nasa mala (teraz uz 2,5 rocna) bola do jedneho roka len taka, ze chcela byt stake na rukach. Musela som sa s nou hrat, sama sa tiez dako nezahrala. Teraz sa zahra ale hlavne na navsteve a s cudzimi hrackami 😂 tiez mam obcas aj teraz stavy, zeby som si potrebovala od nej oddychnut no moc prilezitosti nemam.
Co sa spanku tyka, tak cca skoro do dvoch rokov spavala poobede len v kociku a nax 40 minut (aj to do roka a pol som s nou povinne chodila von spavat poobede skoro za kazdeho pocasia) doma potiahla tak 25 minut, a to som sa kolkokrat stihla najest a zaliat ledva kavu. Cca po druhom roku zacala poobede spavat tak 1-1,5 hodiny. Uz spava doma skoro stale, ale stale v kociku. No ja uz pracujem (z domu) tak to mam aj tak hekticke, dakedy mi nedovoli robit ked zrovna nespi.
A od cca 8 mesiacov sa naucila s nami spat v posteli. Zaspi, dam ju do postielky a ked sa v noci zobudi ide k nam, uz je to narocne, lebo dieta rastie a postel sa nezvacsuje 😂 no holt, naucila som si ju tak. Ale cca do dvoch rokov sa budila pravidelne tak 2-3krat kym sli zuby, po 2 rokoch zacala spavat trocha lepsie. Obcas sa stane ze prespi v postielke do rana. Ale zvacsa sa zobudi raz, prejde do postele a spi do rana.
moje deti najhorsie spali od cca 5 do cca 13 mesiacov.. 8x hore v noci klasika, cez den len v hybajucom koci.. najdi si s malym aktivitu s ostatnymi detmi, v klube, fitku, plavko, vela chodit na ihriska, prechadzky.. tak ti den zbehne ani nebude cas rozmyslat ze nieco nie je super.. a na to, ze sa normalne najes zabudni este na par mesiacov 😀
Podľa mňa to máme všetky. Ja som na prvé nebola pripravená, a tak to aj vyzeralo. Dnes sa natom len smejem. Druhé sme chceli ale aj tak si občas vravím ako by mi bolo ešte slobodnej dobre 😂😂 a potom zaspia a ja potichu upratujem dom a hovorím si že by som ixh aj tak nevymenila
No tak to poznám. Moja dcéra nebola až taká nervacka, len bola veľmi rýchla a všetko robila silovo. Napr. Keď si čítala knižku, tak ju roztrhla na dve polky (leporelo), neskôr z toho boli kartičky, všetko rozbila, zničila a ešte k tomu spávala že 10 min. A nabila sa na dve- tri hodiny. 🤦Joj, až ma striaslo, jak som si na to spomenula😂. Ale potom sa napr. hodiny vedela hrať s obyčajným zipsom do nohavíc, rada kreslila po stene, bubnovala na hrncoch,... Samé vylomeniny. Tiež som si vravela že to raz musí prejsť. A teraz sa mi už potvrdilo, malé dieťa, malé problémy, veľké dieťa, veľké problémy. Tak sa drž a užívaj si tie malé problémy kým kričí na dvere a nie na teba. Jaj a teraz má ešte napadlo, zredukuje mu hračky na striedačku. Moja sa veľmi tešila keď po troch dňoch dostala krabicu s inými hračkami. Ale všetky bábiky sme mali podelené na hlavy, ruky a nohy a potom si ich skladala. Samozrejme si ich rozobrala sama🤦
A preco ho nedas spat do postielky?nech si poreve a zaspi potom.napriklad ja som si maleho naucila tak ze ked mama pije kavu alebo je jedlo tak mi ma dat pokoj a hrat sa sam.ma 5 rokov funguje to stale
no...bude to možno aj horšie - tie nervičky. ked príde obdobie vzdoru...pripni si niekam tento blog https://petrahanelova.cz/, možno ti to časom pomôže aspoň pochopiť pár vecí, ukludniť sa, dať sa do rovnováhy...ja som nikdy nechápala ked sem mamičky písali, že prvé dieťa je vždy najhoršie (myslím tým situácia mamičky) a už to tiež chápem...druhému sa ani zdaleka tak nevenujem ako prvému lebo ako sa hrajú, tak to ani nestíham...ale k veci..môj prvý bol podobný, doteraz je taký a to som sa mu fakt venovala.doteraz ho baví iba vyhadzovať a rozhadzovať veci a v období vzdoru to bolo nenormálne kolko sa nakričal za každý neúspech ktorý mu (ne)vyšiel..možno skús viac chváliť, aj slovne aj dotykmi..u nás bola možno aj toto chyba lebo som si to neuvedomovala, až kým mi to nepovedala 80 ročná prababka. no a vyspíš sa neviem kedy.ja kojím ešte 16 mesačného a až posledné dni je to konečne v pohode (že max. trikrát hore) ale držím palce nech sa dáte do pohody, fakt je to materstvo parádne,, ale ja osobne som si to začala naplno užívať až ked boli dvaja.
prečo si myslíš, že matky, ktoré dieťa dali od roka do jasieľ ho nemilujú? Prejavy tvojho dieťaťa sú úplne normálne a myslím, že by ti prospelo ísť do práce. A nauč ho spať v postieľke, tak či tak nemôže byť v tom kočíku do troch rokov, tak čím skôr, tým lepšie. Niektoré deti začnú oveľa lepšie spať, keď ich dajú do detskej izby. Vyspíš sa, hneď bude svet krajší. A nehanbi sa požiadať o pomoc - v sobotu nechaj manžela oddýchnuť, v nedeľu choď na dlhú prechádzku, na kávu, nechaj ich spolu doma a ty si oddýchneš. Ak môže ešte niekto z rodiny pokočíkovať aspoň hodinu, dve - babka, teta, len dobre.
mas narocne dieta, je to normalne a je to v poriadku, ze si unavena, ze nemas naladu a ze by si zaplatila za 8h spanok celym rodicovskym 😂 (minimalne ja som to tak vzdy brala, ze za 8h neruseneho spanku by som dala aj oblicku) Pravdou je, ze to prejde. Je pravdou aj to, ze musis aj ked nevladzes spravanie dietata korigovat, lebo ti vyleze na hlavu a len potom sa zblaznis - tj. ked jaci bez priciny, treba vysvetlit, ze nono takto nie, ukazat ako to ide, a stale a dokola. Cestovanie po posteli moze byt, ze nema svoje miesto - syn spaval ovela lepsie, ked bol sice v 1miestnosti, ale nie pri mne, lebo ho budilo to, ze sa chcel stale kojit ako citil to mlieko (ano stopovacka ako polovnicky pes 😅 ) Takisto mozes byt rada, ze ti papa pekne, su deti, ktore su ako tvoje spravanim narocne a navyse este aj nejedia (ver mi, ze to je este len peklo), takisto ti spinka v kociku, skus brat prechadzku ako relax, pusti si nejaku hudbu alebo audio knihu do usiek a bude lepsie.
@lenuliatko84 no skúšali sme už a teda dokázal tak plakať, že až zabúdam dýchať 🤦 nie je každé dieťa také že zaspí v postieľke
@daganov nikde som nenapísala, že .army, ktoré dajú dieťa do jaslí ho nemiluju...napísala som, že ja by som to nedokázala teraz...ale keď bude mať dva roky tak určite pôjde, neviem si predstaviť byť doma do troch rokov a hlavne on má rád deti
@ayanamirei no len mne sa budí aj v postieľke, v noci uspim, dám do postieľky a je tak isto hore ako keď je pri mne, niekedy aj viackrát pretože sa hýbe a búcha sa kade-tade v tej postieľke
Ak si neskusala zaspavanie s flaskou tak vyskusaj,ale asi si uz skusila vsetko
@tatapipka ďakujem za tip, pozrela som to zbežne 👍
@lenuliatko84 no fľašu nemáme keďže dojčím, ale na takú inú na vodu, je pravda, že to som ešte neskúsila...inak sme skúšali všetko podľa Zuzky guzmickej, mala som aj prednášku a rôzne tie spôsoby, riešili sme cumel aj na jej podnet a mám pocit že s cumlom mi spal lepšie 🙈 teraz už ho nechce...no nepomohlo nám zatiaľ nič z teórie
Každé dieťa má horšie a lepšie obdobia. Tie horšie treba vydržať a moc to neanalyzovat. Za mňa sa to ale po 1,5 roku postupne zlepšuje, stále lepšie spia, viac sa zabavia. Podľa mňa neexistuje moc vylepsovakov na ktoré by si sama neprišla. Bude lepšie 🙂 ja mám 17 mesačného, je to fakt lepšie už
@lenuliatko84 a ako sa uci dieta ktore nema ani rok (nerozumie hovorenemu slovu), ze si mama chce vypit kavu pripadne sa najest, fakt by ma to zaujimalo...
Prejde to, pre mna do roka bolo najhorsie obdobie. Tiez vresky, nic ho nebavilo, mna nic nic nebavilo, kukala som na hodinky kazdu minutu, kedy uz dojde muz domov a kazdou minutou meskania vo mne rastla zurivost a frustracia, co som nanho potom hodila. Revala som bezne niekolkokrat do mesiaca, ze nezvladam matersku, ze ma to proste nebavi a chcem ist naspat do roboty. Do roka a pol sa budil aj 10 krat za nic, nespala som vkuse viac jak dve hodiny. Samozrejme, svojho syna milujem najviac na svete, ale proste je to narocne, je to unavne a je to obcas psychiatria. Po tom roku sa to zacalo pomaly menit, okolo roka a pol je to uz super, zacala som si to uzivat, maly zacne vnimat, ucit sa, je to uplne ine. Teraz som znova tehotna a nastupuje obdobie vzdoru a znova sa dostavam do stadia pane boze zoberte ma niekde prec aspon na tyzden. Ale viem, ze aj to prejde, bude zase dobre a potom zase zle s malym babom 😀 to je proste zakon materskej, vsetko sa strieda vo fazach a obdobiach a pre mna sa striedaju tie najkrajsie chvile v zivote s tymi naozaj tazkymi
@lucilaines áno pekne a pravdivo si to napísala 👍
Niekedy sa citim rovnako, hovorim si len, bude dobre...