Ahojte. Naša malá princezna má v piatok 4 mesiace este sama nesedí ani nelozi. Ale s pomocou čiže pridržiavanim robi kroky .myslíte že je to v poriadku.ci je to ešte skoro?
?????
To je prirodzeny reflex babatiek-ze sa stavaju na nozky. Nie som skusena matka-co vychovala xxx deti...ale myslim-ze vacsina matiek mi ti da za pravdu-ze jej skor ublizujes-ako pomahas. Nechaj ju pekne svojim vyvojom a nic neurychluj. Mozes jej este ublizit. Co tym sledujes? Ze mozes niekam napisat status-ako ti babo chodi? Moje dieta sa otacalo, plazilo, lozilo, chodi...a vo svojim tempe. Sam...bez nejakych pomocok. Ani sediet som nedavala nasilu. Jednoducho...ako mu maju svaly spevniet-ked ty chces robit vsetko miesto neho a preskocit vyvoj? Polozila by si tuto otazku svojmu pediatrovi? Co by asi odpovedal?
ja som bola rada, ked moja mala v 4 mesiaci pekne pasla koniky a drzala hlavicku. Lozit? Sediet? CHODIT? WTF??!! Toto je vtip alebo zly sen ?!
@lussylujzalu Je chore ze stavate 4mesacne dieta, chces aby mala nejake problemy? Neviem ani sedet a ty chces aby chodila? Asi si neni uplne v poriadku ocividne .... Paneboze dnesne zenske by mali mat nejake psychicke testy pred otehotnenim....Ale aj ta je to fake diskusia... Ziadna zena nieje taka sibnuta ze by stavala na nohy 4mesacne decko :D ....
@lussylujzalu je to velmi skoro, tym pridrziavanim asi myslis, ze ju drzir ty a nie ze sa sama chyti nabytku a vydvihne sa hore, ale radsej ju na nozicky nestavaj, este ma na to slabe klby. Btw moja ma o tyzden sedem mesiacov, este nelozi a je to uplne v poriadku
4mesacne sa nevie ani gulat, nie este ho nutit stat a vodit za ruky...kim cong il vraj chodil ako trojtyzdnovy, takze zaostavate...boze...*facepalm*...
Najviac pomozeme svojim detom tak, ze im pomahat nebudeme
dieta je, podla vsetkeho, v poriadku.
ale mamicka ma urcite nejaky problem charakteru mentalneho.
Ak tuto otazku myslis vazne, tak je to skoro to co robi dcerka s chodenim nema nic spolocne a ak ju este aj pridrziavas a nechas ju chodit jej viac skodis ako pomahas...je to prirodzeny reflex ale s ozajstnym chodenim to nema nic spolocne...predpokladam ze ked nesedi ani nelozi sa sama ani nepostavi...tak jej nenic chrbticu od mala ...
Dievčatá .hned ste ma odsudili a to len z 5tich viet. co je na silu? ved ona sama mi drzi hlavu uz asi od 3 tyzdnov.od druheho mesiaca sa mi sama dviha ,z polosedu si sama sadne. sama sa otoci z bruska na chrbatik. a pri cviceni dvihania z lahu do sedu sa hned sama stavia na nozicky. nikam sa neponahlame ani ju nesilim. vsetko ide sama. na to sme tu ci nie_? aby sme si poradili. a nie aby sme sa pourazali.. co som podla vas zla matka?
@lussylujzalu toto co opisujes je normalka u kazdeho decka. Stavat na nohy take babo je chore.
Ja som svojho syna nikdy nedvihala, nedavala nasilu sediet, nepretacala.. A prve kroky sam urobil ako 9 mesacny.
Tvoja dcera sa chova ako normalne r mesacne dieta. Toto robia bezne deti v jej veku.
Ale za to na nohy ju stavat ozaj nemusis.
@lussylujzalu odporúčam preštudovať, hoc i na internete, vývin dieťaťa, mesiac po mesiaci, do 1 roka!! nebudem sa čudovať, ak bude mať dieťa problém s chrbticou! 4 mesačné dieťa má ovládať ručičky, majú byť pre neho zdrojom skúmania, spolu s hubkou, čo sa týka pohybu, pasenie koníkov by už malo dokonalo zvládať, plus prevaľovanie sa, ale ani to nie je podmienkou!!!
@lussylujzalu tak jediné pozitivum je to, že se přetáčí a že drží pěkně hlavičku, ostatní věci nejsou dobré, dítě se nemá posadit tak, že se rukami vytáhne do sedu, to je špatně, posadit se má správně z pozice na čtyrech, cvičit s dítětem zdvihání z lehu do sedu se nemá, to dělá jenom lékař na poradni, ty to dělat s dítětem nemáš a už vůbec ne zdvihání na nohy, to musí dítě dělat samo ne s tvojí pomocí, aby to bylo sparávné
takže to že se otáčí je super, tak jí polož na zem a at se pěkně dál otáčí a postupně se sama naučí všecno co má, ty jí můžeš motivovat v tom otáčení a plazení, ale tím co děláš ted jí spíš ubližuješ a zbytečně zatěžuješ
To co robi tvoja dcera sa vola chodzovy automatizmus je to neurologicka reakcia mozgu na to ze ju na nohy postavis. Nie je to dobre na vyvoj chrbtice a atd. ale je to pozityvne v tom ze bude chodit ked na to bude cas. Nedovol jej to ma na chodenie cas.
@lussylujzalu a ještě jedna věc sama to teda nedělá, protože o tom, že se dítě samo posadí mluvíme až když to udělá z vodorovné polohy ne z polosedu, do kterého jí ty dáš a stejně tak se samo postaví až když se o něco chytne, nastaví nohu na rytíře a pomocí rukou a nohou se vytáhne a to vše bez tvojí asistence, jinak to teda sama nedělá ani náhodou
@lussylujzalu je to len reflex, neznamena to ze je pripravena naucit sa chodit. Nechaj to na nu, postavi sa ked bude sama chciet, ked na to bude pripravena, hlavne ty ju nedvihaj a neuc chodit 😉
@lussylujzalu a kto to dieta dal do polesedu, z ktoreho si udajne sama sadne? ani v tom polosede nema 4 mesacne dieta co hladat...ma lezat, drzat hlavku v lehu na bruchu, moze sa pretacat z chrbta na brucho a naopak mozno... to je tak jedine co musi... vsetko ostatne su veci co robis TY s nou nasilu....
@lussylujzalu ako prve sa ma otacat z chrbta na brusko, moja sa tak prvy krat otocila v 3m, opacne az o 2mesiace neskor..do sedu sa pritahovat nechcela a ani sa to nema, resp to nie je dobre, ked to skusala, vzdy som ju zatlacila naspat alebo ked sa vo vajicku posadila, tiez som ju davala naspat. Spravne si sadne az z polohy na 4. Nestavala by som ju urcite, to nie je chodenie, iba reflex.
@lussylujzalu Skus co-to precitat o psychomotorickom vyvoji dietata. Dotahovanie do sedu z polosedu je neziaduce, predpokladam, ze sa ti v lahu obcas prepina "do luku". Pretocenie z bruska na chrbatik nie je relevantne, je to len pad, vacsinou dieta pretazi hlavicka a ony sa prekoprcnu. Cvicenie dvihania? To co je, preboha?! Skus sa pobavit s pediatrom, co ti on povie. Inak z toho, co popisujes ma malinka mozno vyssi svalovy tonus, je ako taka strunka, vsak? Treba davat pozor, aby ste jej nedopomohli na rehabilitacie... A stavat 4m dieta na nohy, to je vazne na facku, prepac.
@lussylujzalu to naču ju nadrapujete na nohy,chcete jej poškodiť klbiky?
Ak sa da do polosedu sama tak ok ale ak ju das do polosedu ty tak to o.k nie je, ak sa postavi na nohy sama o.k ale ak jej k tomu dopomozes ty tak to rozhodne o.k nie je, nikto nepise ze si zla matka ide o to ze tvojou snahou al nadsenim ake mas sikovne dieta jej viac skodis ako pomahas...ani pri statsich detoch nie je vhodne drzat dieta za ruky aby chodilo kym to nedokaze samo...
@sibalka21 no vyzera to tak, ze tato taka "sibnuta" je
@lussylujzalu každé dieťa je iné. Naš prvý sa sám postavil v 6mes. potom, ked štvornožkoval postavil sa pri nábytku hocikde sám a v 10mes. behal uplne sám už krásne.
@lussylujzalu Nie, určite nie je v poriadku, aby ste 4 - mesačnému dieťaťu dopomáhali ku takým pohybovým kreáciám, na ktoré ešte nie je telo pripravené a vyvinuté. Prečítaj si niečo o psychomotorickom vývoji dieťa alebo konzultuj s vašou pediatričkou.
Dieťa, čo sa týka pohybu, má urobiť všetko samé bez dopomoci. To je signál, že jeho svalový tonus je už pripravený na záťaž. V opačnom prípade mu môžete ublížiť.
@lussylujzalu ....môj najstarší začal chodiť po štyroch v 3 mesiacoch sám od seba(v 9 chodil bez pomoci) ....a ortopedička mi ešte vynadala, že mu to nesmiem dovoliť, že na to ešte nemá klbiky v poriadku....
ja ešte dieťatko nemám, ale podľa vedomostí z vysokej školy (anatómia, fyziológia a pod.) dieťa začne sedieť, loziť a chodiť úplne samé vtedy, keď je pripravené, keď má vyvinuté a dostatočne silné svaly na to, aby to zvládlo samé. Detičky majú dokonalé držanie tela - prirodzene - práve tým, že im takto pomáhame a držíme ich často nevhodne, im to prirodzené dokonalé držanie tela, motoriku, jej vývoj narúšame. Nechcem samozrejme mudrovať, nech si každý urobí podľa seba. Ale myslím si, že tento názor od odborníkov, čo ma učili, má svoju logiku.
Ja mam 3deti a ani jedno som nestavala na nohy.Syn zacal sam chodit ked mal 12 mes .dcerka ked mala 10 mes a najmensia ma 6 m.a len sa pretaca a zacina liezt pomalicky poprusku sa posuva jasne ,ze ked ju postavym na nozicky tak ich sponuje ale urcite jej to nedovolujem.Mozes je tym ublizit chrbtica,klby 4 mesacne dieta ma past koniky pretacat sa .Nechapem naco jej drzite ruky a davate nanohy.Opytaj sa pediatra co ti povie ten odpadne.
Keďže ju stávate vy na nohy tak to v poriadku neni.. dieťa také veci ako sedieť chodiť má vtedy keď to samé začne robiť . Som matka 2deti a viem o čom hovorím. Obidve začali sedieť keď mali necelé 4mes. Stvornozkovali a chodili popri nábytku keď mali 6 mes. a chodiť už samé začali jedna keď mala 7,5mes. A druhá 8mes. Ja také že chodenie za ruky nepoznám.. a tiež som sa na počúvala že to je ešte skoro ale keďže to robili samé bez toho aby som ich ja držala či nutila tak som tomu nebránila.. nechajte tu vašu princeznicku samu nech začne chodiť až keď bude ona na to pripravená.. neviem kam sa všetci ponáhľajú alebo predbiehajú? Kto má šikovnejšie dieťa???.....
@zuzuliatko123 toto je mimo temu.
Ked vidim vasu fotku, musim sa podelit s mojou skusenostou. Tiez mame doma komody a raz ked som otvorila 3 zasuvky zo 4 sa komoda na mna prevratila, privrela ruky a vsetko sa zacalo na mna sypat. Preto, ak nemate komodu zo zadu prichytenu o stenu, dajte pozor, aby sa vasemu dietatku nic nestalo.
@lussylujzalu urcite to nie je v poriadku. Aspon pred 2 mesiacmi mala chodit bez pomoci. Citat a pocitat, recitovat a teraz si ju mala zacat ucit derivovat.
Btw.. stavat na nohy 4 mesacne dieta je na facku.
Tak si ju za mna daj. 🙂