Trojročné dieťa sa na ihrisku stále naváža do dieťaťa, ktoré je o polovicu mladšie a keď ho buchne po hlave a zahučí na neho a vy tomu útočníkovi zvyšeným hlasom poviete, aby ho nebúchal, tak matka útočníka začne na vás ziapať a vyhrážať sa, že zavolá políciu...Keď minule môj 19mesačný syn udrel asi rovnako starého chlapca, tak som si ho vzala bokom a vysvetlila som mu, že nesmie deti biť. A matka toho trojročného kľudne pozerá, ako jej syn zapára do omnoho mladších detí?
mala si matke podat svoj mobil,nech zavola a nech nema utratu
hehe a ujde mi sním....
s ním
S kludom anglicana by som jej povedala nech zavola.... a urciteby sim si nenechala decko otlkat a ak mu jeho maternic nepovie povedala by som ja...
Mala si povedat tej matke roka nech si to dieta lepsie vychova a ked to nezvlada nech sedi doma...
Aj moje dieta je divoke, samopašné ale nikdy som nedovolila aby robil druhym detom zle a nikdy mi ani nevadilo ked ho nejaka druha mamicka napomenula ci vyhresila.
@mihula Nie, cudzí dospelý nemôže kričať na malé dieťa. To je potom on sám ako vychovaný?! 😉
A aj preto, lebo to dieťa je veľmi malé (má 3 roky, nie 13) a cudzí nevie, čo mu môže byť; nemusí byť nevychované, môže mať aj nejaké zdravotné problémy či poruchy, postihnutia... Spomínam si na prípad dievčatka, ktoré tiež robilo "zle" druhým, a jedna hysterka na neho nakričala, a ono dostalo záchvat, malo okrem iného slabé srdiečko, museli volať sanitku...
Kricat by nemal ale napomenut ho urcite moze a v tomto pripade by aj mal.
@lorela ja som nepovedala,že kricat ale zvýšit hlas a ano,ak ma nejake poruchy,alebo je to chore dieta ma mat po ruke matku,aby zasiahla v pravý čas.Dieta nema na čele napisanePOZOR som chorý,som .....na to tam ma matku a evidentne dietatu nič nieje,a matka nema zaujem to riesit.Taže to budem riesit ja aj ked zvýšeným hlasom a svoje dieta si obachavat nedam
dakotaa, to je správny prístup - mne sa nepáči, ked cudzie dieťa zapára do môjho syna, ale ani to, keď on berie cudzie hračky, ked udrie cudzie dieťa - jednoducho mu vysvetlím, že to sa nemá
@mihula Matka pri ňom má byť, ako aj pri každom inom dieťati. Tu je reč o tom, či zvyšovať hlas/kričať na cudzie malé dieťa.
Mimochodom, neviem, kde beriete tú istotu, že ten "váš zvýšený hlas" dieťa odradí od ďalšieho podobného konania. Alebo ho zastaví. Nie je lepšie osloviť rovno matku a nech si ho trebárs odvedie, kým sa malý neupokojí? A nech mu vysvetlí situáciu, samozrejme. Vy sa budete vybavovať s malým decom?
Ja by som matku tohto dietata slušne upozornila, ak by zareagovala takto "inteligentne" tak by som kludne tomu dietatu v pripade ďalšieho útoku pleskla po ruke
Zas nie tak, ze mu ruku dolámem, ale aby cítilo ako to boli, ked ono bije ine deti
A moze volat policiu, toto nikto riesit nebude
Rodicia co maju "ine" deti si ich vo väčšine prípadov dobre strážia, aby predišli zbytočným konfliktom, lebo je to pre ich deti stres
@lorela Lenze niekedy ani nezistiš koho tovdieta je🙂.
Ako som uz pisala, moj chlapec je tiez divoke dieta a preto ked niekde sme tak ho mam vzdy na ociach a zasiahnem a ked náhodov nezbadám nemam problem s tym ze ho napomenu.
Podla mna aj matka toho chlapceka musi vediet co ma doma a asi jej je jedno ci jej syn otlka druhe deti, lebo keby jej nebolo tak mu aspon vysvetli ze to sa robit nema.
@lorela a porovnavat 3rocne a 13rocne?s tým 13rocným už nepohnes.Prave toto obdobie je to spravne.toto dieta už vie,alebo by malo vediet,že bit niekoho po hlave,alebo len tak sa nesmie,ale jasne mame na to kazda iný pohlad.Ani mne matke by sa nepačilo,keby som sedela na lavičke fajčila a klabosila s kamoskou a srala na decko a zrazu nejaka ženska zvýši hlas na moje dieta,tiež by som prskala
@daakotaa Opäť a stále mi z toho vychádza, že problém je jeho matka. Ktorá pri ňom v prvom rade nie je dostatočne blízko, aby zakročila.
V každom prípade, niekde chyba je v správaní takéhoto dieťaťa. Jedna z príčin môže byť tá, ktorú som vyššie spomenula (porucha správania), ďalšou môže byť prostredie, v ktorom dieťa vyrastá - agresívne, možno aj jeho bežne doma trepú po hlave. O to silnejší dôvod pre mňa nehučať po cudzom malom! dieťati, keď neviem...
@zooeynka ty by si sa mala dať vyšetriť lebo debil je niekto kto má IQ pod 50 a to budeš zrejme ty .....Lebo tak nazvať 3 dieťa je na hlavu
Každé dieťa na rodičov čo sú za neho zodpovedne a keď bude niekto po ňom zvyšovať hlas tak to nepomôže! Keď neviem kde na matku tak možno skúsiť vysvetliť normálne tomu dieťaťu že je to škaredé ako si to vysvetľovala aj svojmu dieťaťu....Veď má 3 roky!!!...
Ani mne matke by sa nepačilo,keby som sedela na lavičke fajčila a klabosila s kamoskou a srala na decko a zrazu nejaka ženska zvýši hlas na moje dieta,tiež by som prskala ?????????????????
Však nech zavolá. Ona z toho vyjde ako taká hlupaňa, keď by musela policajtom vysvetlovať prečo ich zavolala.
Možno by ju taká "návšteva" schladila. Takto len zjape a robí ostatným zle.
Syn to má zrejme po nej, veď prečo by si nebuchol keď môže.