Ahojte maminy, chcem poprosiť o vaše skúsenosti s pocikávaním dieťaťa odučeného od plienok. Môj synček má 2,5 roka. Na nočník je naučený od 1,5 roka. Nemal žiaden problém, ale asi tak raz mesačne alebo dva krát sa stane, že z ničoho nič sa začne pocikávať, ale tak, že pôsobí ako prechladnutý. Ciká každú chvíľu, z toho každý druhý raz do gatiek bez akéhokoľvek náznaku, že potrebuje cikať a cítiť z neho moč, taký kyslastý zápach. Trvá to tak pár dní. Pocikáva sa aj v noci a to aj tri štyri krát za noc, pričom inokedy sa na cikanie ani nezobudí, ciká až ráno. Vyšetrenie mu robili, ale len moču a nič nenašli. Nestretli ste sa s niečim podobným???Neviem, či nemám žiadať o nejaké odborné vyšetrenie.... Mám pocit akoby zrazu naraz necítil potrebu , dokonca ciká tak, že si to ani neuvedomuje až ked je mokrý tak kričí. Po pár dňoch to prejde a je pokoj. Poraďte...
presne ten isty problem dnes mame my ☹ som z toho prekvapena,nikdy sa mu to nestalo,odkedy sa pyta a to je uz aj tristvrte roka a teraz dvakrat za den...sedi a pozera rozpravku a zrazu cely mokry a on nic...nechapem to...je pravda ze bol chory,ale dobral atb ani nie pred tyzdnom...
my sme na tom uplne rovnako. Bez plienky od 1,5 roka a teraz v 26 mes. sa zacala v noci pocikavat.... Uz som zistila, ze ked sa jednu noc pocika, tak akoby z toho prechladla a pocikava sa este dva dni. A potom to zasa na nejaky cas prejde a stale dookola..... sme z toho tiez na nervy, ale myslim ze je to sposobene aj tym, ze je teraz chladno a ze je citliva na zimu a potom sa z toho proste pocika......
baby, ked uz sme pri tom cikani, povedzte ako ho odnaucim od plienok, maly ma uz 2 roky a stale sa nepyta, nech sa akokolvek snazim ho naucit, nic nezabera.. na jesen sa mi zacal pytat, ale trvalo to asi 2 tyzdne, odvtedy nic.. stale len nieco rozprava, nieco vymysla a skuma a na ten nocnik akoby stale zabudal...
hojte... zacala som riesit tento isty prblem.. ninka sa naucila byt bez plienok v lete, zaciatkom jula uz bola bez.. krasne sa vycikala, sama si zakricki rychlo cikat , rychlo kakat, vie kde ma nocnik, vonku pride zamnou vsetko ok..
posledne 2 tt ma pravidelne cvrknute v gatkach. myslela som si ze je to kvoli tomu ze uz si mysli ze viac vydrzi a drzi az do poslednej chvilkky.. tie cvrky mi az tak nevadia ale posledne dni , je to coraz viac a viac, dnes dosli z manzelom z vonku a on druch mokra.. vobec neviem co sa deje.. neviete poradit ako na to ? ani po dobrom , ani po zlom , ani vyhrazky ze nepojde do skolky .. vobec neviem co s nou
@babulka123 určite by som sa jej nevyhrázala a nevracala by som sa spat k plienke. my sme bez plienky od roka a pol , teraz mal 2 roky a ked už je chladnejsie, tak mu ked ideme von už neponukam čajík aby vydržal čo najdlhšie. možno vypije viac vodičky, aj nám sa stane občas nehoda, že cvrkne tesne pred weckom, ale nehreším ho, ani po nom nekričim.
@sante81 no k plienke sa vracat nechcem.. no skusim nebrat von caj .. manzel mi vravel ze vypila celu flasu cize 260.. len nechapem preco sa nepyta.. dakujem za radu
@babulka123 ani mne sa občas nepyta, len beží beží pred zachod a preslapuje 🙂 vonku ked bolo teplo som ho ponukala a vždy sa vycikal. teraz ked je chladnejšie, tak čaj von neberiem, nech sa napije doma a pred tym vycikať. určite to bude tym že vypila 260, však aj ja ked stiahnem celu šálku, tak vydržím menej 🙂
@sante81 no skusime to takto .. vies ja som rada ze pije.. lebo ani to sa jej teraz moc nechce.. hehehe
ale skusim aspon obmedzit..
aj my sme na to rovnako, odnaucili sme sa od plienky bez problemov, ani v noci sme uz nemali plienku tak 3 mesiace a teraz ako sa ochladilo sa mala v noci pocikava, tiez neviem co s tym, ale ma uz velmi nebavi prat postelnu bielizem kazdy den 😒 😒 ☹
no ja som dnes odniesla pre istotu moc ci nema nejaky zapal.. nema nic ale dr. aj tak povedala nech jej chvilku davam urologicky caj
a volala som so svokrou { ma x rokov praxe z jasli} a vravela mi , ze jednak deticky v tomto veku mavaju ako keby vygumovanu hlavu na to ze by sa mali pytat, ze to trva nejaku dobu ale ze to prejde, treba ich viac upozornovat alebo necakat kym sa im chce ale davat ich castejsie cikat, a jednak to moze byt tym ze je zima vonku tak sa pocikavaju , a jednak tym ze sa viac zahraju anemaju cas mysliet na to ze chcu cikat.. heheh
ja som dnes ninke nainstalovala nie plienky ale mam take "treningove nohavicky" su vyteplene , tak ked sme boli vonku tak som dala tie, pre istotu ze uz ked ma byt cvrk tak nech neni v studenom .. a cuduj sa svete doo ziaden cvrk pekne sa vypytala, aj ja somju po pol hod dala potom cikat... tak uvidime.. ale je pravda ze som uz vytiahla aj pancuchy , radsej nech je v teple.. pre isotou ..
@babulka123 ahoj mozem trosku obnovit temu, velmi by ma zaujimalo ako ste na tom s cikanim. Riesim presne ten sity problen co ste riesili pred mesiacom. Mala od roka a pol bez plienky a teraz v 20tt ma cvrknute v gatkach, nie je popiskana ale ma cvrknute, prsote vlhke gatky, neviem ako to riesit, ci to prejde samo, alebo co. Niekedy ma a niekedy nie, ked sa hraje alebo sme vonku ani mi to nepovie, fakt je to len cvrk ale predsa v zime ju v tom nemozem nechat. Preto by ma zaujimalo ako je to u vas, ci to uz preslo?
@svetlankat no ja som ju zacala davat castejsie cikat.. stale som jej pripominala ze nesmie mat cvrk lebo bude mat choru prdku . namiesto normanlych nohaviciek - na von - som jej davala co som mala take tie "treningove" su vypolstrovane, a zacala som ju teplejsie obliekat.. a vonku tiez ci chcela alebo nie tak so mju davala cikat..
ked ideme von , tak ju prinutim aby sa vycikala este doma a vonku sa snazim jej co najmenej davat pit..
a poviem ti tak .. nejako to same preslo.. ako prislo tak odislo.. a hlavne ako na zaciatku , ked sa vycikala a mala suche gatky tak sme zas vychvalovali az do nebies, aka je sikovna, ze je to super, ....
@babulka123 dakujem, tie treningove gatuse mame aj my, vonku cikame dost casto. Vcera a aj dnes to bolo bez cvrku ale prezmenu sa rano uplne pocikala, pozerala spievankovo a uplne sa pozabudla. No robim presne to co pises, tak hadam to prejde aj u nas. Dakujem velmi pekne
@svetlankat urcite ano .. a mne sa ninka pocikala tiez vcera..
podla mna je to uplne normalne teraz.. ako keby sa zabudli alebo co .. neviem .. ale je pravda ze napr. ninka doma beha bez papuc.. a ked sa mi pocikala okamzite fasla aspon hrube ponozky na nohy .. este na pancuchy..
jaaaj a este jedna vec.. predvcerom sa pocikala ked sme boli na navsteve u sery , ale ze durch.. ale bolo mi jasne ze to bolo v zapale hry .. s bratrancekom vydatne vymyslali ... no a potom na druhy den sa pocikala znova.. moze byt ze troska prechladla.. tak skus.. hlavne drrzim pacle..
@babulka123 dakujem, mne islo hlavne o tie cvrknutia, ale podla mna je to vsetko v zapale hry, tak ako pises.
babulky, riešite tu cvrkanie vašich maličkých detí...to sa stane a bude sa to stávať. Moja má 8 rokov a cvrkne si do nohavičiek, pretože nestihne dobehnúť na záchod.
Keď bola malinká, nehoda sa jej stávala vždy, keď bola trošku prechladnutá, alebo vypila viac vodičky...tých príčin je veľa. Ja som ju až do 3 rokov pre istotu v noci ešte dávala vycikať na nočník. Neprebrala som ju, iba som ju zložila z postieľky, posadila na nočník, ktorý mala pre istotu pri postieľke a bol pokoj.
@mamabiba dakujeme, clovek ostane zaskoceny, lebo to pride tak samo od seba, ze je dobre a potom znicoho nic pridu cvrknutia. Ale musime zial vydrzat.
@sante81 my sme boli dlho bez mokrej plienky v noci, potom prisla mala kriza a teraz opat sucha, ale mne sa mala budi sama na cikanie, este je kojena, cize ked sa zobudi ze chce mlieko, tak pod jednym sa pyta aj cikat, niekedy je to 1x niekedy 2x za noc.
@svetlankat ja s cikaním problém nemám, syn mal 2 roky, vypyta sa už pár mesaicov, ale v noci kakava do plienky pravidelne, dávam mu ju pre istotu, nejako si nedá vysvetliť kakanie cez den.
@sante81 zlatusik, ved ono to hadam prejde. Moja mala uz strasne dlho nekala v noci, ale predvcerom sa pokala. Prave sme sa s mm bavili, ze uz fakt ani nepamatame kedy to bolo, este ako male babatko. Mne mala vacsinou kakavala cez den, uz hned od zaciatku. Teraz ju manzel naucit tronit. Sadne si sa nocnik, musim jej dat letaky, alebo nejake detske knihy a ona sedi aj 20 minut na nocniku. Ale to iba pri kakani 😀 😀 😀 😀
@svetlankat tak to ti blahoželám, my na nočníku sediet nechceme. cikáme na stojaka do wc alebo do nočníka. podla zelania. na detskej doske bude sedieť aj hodinu, listovať si, čitat si knizky, hrat sa s hajzlákom ale obsah si donesie so sebou v noci do postielky a potom do plienky. trváa to už asi 3 mes, som zufala, prebalovať spiace dieta dokadené , častokrat ho musím zobudiť a ist osprchovať 😀
@sante81 fuha tak to nezavidim, no dufam, ze nas takato faza obide.
no mojmu malemu sa presne toto stalo, uz davno bez plienok a teraz sa pocikavaaa, jaaaj... dali sme vysetrit moc, samozrejme, vseko je v poriadku, doktorka odporucila brusnicovy sirup, vyzera, ze zabera, ale ja som kupila aj susene brusnice a toho je schopny sprasit skoro plnu misku,... brusnice vraj pomahaju precistit mocove cesty, posobia antibakterialne ci co...
ale rozhodne to pocikavanie suvisi s tym, ze sa rad vala po zemi a sedi na zemi pri hrackach, na koberec alebo vankusik samozrejme ritkou netrafi, hracku polozi na vankusik a ritku na parkety 🙂
@svetlankat možem sa opytat ake vtreningove gatušky použivate? ake odporučate baby?
@miska22200 ahoj my sme mali take latkove hrubsie gatusky ale mala ich len raz na sebe.
@miska22200 nieco taketo http://www.originalbabyshop.eu/trenovacie-nohav..., ale ako pisem,mali sme ich na sebe len raz.
@svetlankat prečo len raz nechcela ich mala? a kolko toho vydržali,len cvrknutie či aj pocikanie?
S niečím podobným som sa stretla u mojej dcérky. Má 27 mesiacov a od plienok sa odučila v 19. mesiacoch sama od seba (aj v noci ) Všimla som si, že keď je prechorená, má soplíky, v noci sa pociká. Niekedy aj cez deň a dokonca viackrát. Môže to byť spôsobené oslabením organizmu chorobou. Ak je malý prechladnutý a náhodou je zaujatý hrou, možno nestihne upozorniť na to, že mu treba cikať. Skús mu dať nočník do jeho blízkosti, aby mohol sám cikať bez upozornenia. Ak sa to nezlepší, môžeš požiadať dôkladnejšie vyšetrenie.