chcem vedieť názor, mám 5 ročnú dcéru ktorá v poslednej dobe "fičí" na bábikách tak na VIanoce dostala bábiku. Hrá sa s ňou skoro nonstop (prebaľuje, kŕmi, kočíkuje), možno aj vďaka tomu že máme doma novorodenca tak opakuje po mne, čo je v poriadku. Ide o to, že je na ňu citlivá v zmysle že nie každému bábiku požičia. Aby som predišla tomu že malá je lakomá, nemá problém sa s hračkami podeliť, keď tu chodia kamošky s menšími deťmi požičia im bez problémov kocky alebo LEGO, či iné hračky. Dnes prišla švagriná s dcérou, nemáme nejaké super vzťahy, len jednoducho sa nezhodneme vo výchove. Ona je za to, že jej dieťa je neomylné a môže všetko, ja som za zlatú strednú cestu a tu je problém. Dnes keď k nám prišli tak jej malá šla za dcérou do izby, zrazu veľký plač že jej chce tú bábiku vziať. Myslela som si, že malá si vymýšla no tá malá prišla že ona si bábiku berie lebo sa jej páči, povedala svojej mame nech jej ju zbalí ... samozrejme som to zatrhla, vzala jej ju a povedala že žiadne také. Do toho vstúpila švagriná že keď chce nech si ju vezme, že veď jej ju vráti keď prídu nabudúce, to som odmietla rázne, a povedala jej že ak jej malá chce tak nech jej kúpi, na čo som dostala odpoveď že prečo by mala kúpiť keď naša malá takúto hračku má, že malá je rozmaznaná lebo sa nevie podeliť, a chúďa jej malá bude mať z toho traumu.
Keby sa jednalo o plač "z rozmaru" neriešim, ale plakala naozaj že to je jej, a ona ju nikomu nedá. Večer keď som malú ukladala spať, tak sa ma spýtala že či naozaj by jej ju zobrala tak som jej povedala, že by som určite nedovolila aby jej ju vzala.
A rozmýšľam, trz či to naozaj taký problém, ak dieťa má obľúbenú hračku a nechce sa podeliť? ...
no, mam dost, aka je mudra ta tvoja svagrina, to si ako predstavuje, ze jej decko si zmysli, ze si nieco cudzie berie, a ona je s tym ok? dobre si reagovala, vobec nemas rozmaznane dieta, nie som zastanca toho, ze dieta sa ma za kazdu cenu delit s niekym
Dobre si spravila. Pozicat na pohranie na navsteve je jedna vec,ale nadrzovku si ju chciet vziat domov bez dovolenia je uz teda moc a ja len cumim aki su ludia hlupi. Nech jej mama kupi ked taku chce mat doma. Ani by som sa o tom dalej nebavila. Este ty sa citis kvoli tomu ako debil,ze🥴Nie,tu je niekto iny "mimo"😅
Dieťa v tomto veku berie svoju hračku ako svoj majetok, to je ako keby si si vzala od švagrinej, dajme tomu jej obľúbenú kefu na vlasy, berieš lebo sa ti páči a hotovo, potom predsa vrátiš, a švagriná nech nieje rozmaznaná, určite má inú kefu s ktorou sa môže očesať.
Určite to nie je rozmaznanost skôr je rozmaznana dcéra tvojej sestry a vermi ani moje deti sa nikdy nevzdali svojej obľúbenej hračky ty máš skvelé dieťa a vermi dcéra tvojej sestry je dieťa ,ktoré časom vynada svojej mame a nebude ju zvládať mať takú sestru sa jej radšej vyhnem
Rozmaznana je akurát švagrinina dcéra a ona sama je trošku natvrdla. Nabudúce keby chceli prísť na návštevu, by som nebola doma, už nikdy by som nebola doma pre takúto návštevu.
Ze tvoja rozmaznana, a neterka si dupne a vezme cudziemu dietatu oblubenu hracku domov a maminka ju este podpori a ide to za nu vyhadat? Oh wait... ja moje deti nenutim sa delit nikdy s nicim, to "naj" oblubeny plysak/babika nez dojdu kamarati si daju do skrine, a je svaty pokoj, zo zvyskom sa delit nemaju problem...ich veci su ich veci, hraju sa s inym dietatom SPOLU a ziadne hadky nie su...
Reagovala si dobre. Prečo by mala tvoja dcéra požičať sesternici bábiku domov? Nech jej mama kúpi presne takú istú keď sa jej páčila.
Dobrá manipulácia :D
Toto je nonsens. Verim, že väčšiu traumu malo z toho tvoje dieťa ako to švagrinino. Ako ich niečo také mohlo napadnúť 🙄 nabudúce obľúbené hračky schovajte.
Rozmaznaná je tá druhá a jej mama divná.
nabuduce svagrinej zober jej telefon, ze sa ti paci, ze ved jej ho vratis ked prides nabuduce..... aj ked asi by jej to nedoslo, ze co si tym chcela povedat....
To skôr tvoja švagriná by si mala svoju dcérenku vychovať. Tá jej mala je rozmaznana a s prepáčením nevychovana. Presne ako tu píšu baby, iné pohrať sa s hračkou druhého dietata u neho doma na návšteve ale nie si brat akúkoľvek hračku domov ak s tým najme dieťa ktorého je to hračka nesúhlasí.
Tvoje nie je rozmaznane. Svagrinej decko je rozmaznane.....A spravne si zakrocila...
No teda, to kde videla, "ved jej ju vráti nabudúce". "mala z toho bude mať traumu" medzi štyrmi očami by som je spôsobila takú rečovu traumu, že by najbližší rok nepáchla na návštevu. Husa sebestredna.
Mala si jej dat nejaku staru bagandzu co chces vyhodit ze tu si moze zobrat vratit ju nemusi a este sa nou cestou od vas moze kopnut do zadku. 🤣
Rozmaznana je akurat tak dcera svagrinej, ktora je mimochodom riadne na hlavu. Tu sa jedna o oblubenu hracku tvojej dcery, nie o akukolvek nahodnu hracku. Mne sa toto poziciavanie vobec nepaci a dokonca aj keby som mala pozicat nieco, s cim by moje dieta nemalo problem, pripada mi to hlupe. Ved keby prisla navsteva nabuduce, moze sa s tym dieta hrat.
S takou osobou by som sa prestala stretavat, ved je to chore. Inac mohla si si od nej napr. vypytat mobil, ze sa ti paci a vratis jej ho nabuduce....aby sa trosku spamatala.
Chodte na návštevu k nej a povedz jej, ze sa ti paci ich telka, nech ti ju zbali
Tiež si myslím, že iné je nachvíľku požičať, dať si prezrieť a iné je vziať domov..
Ja mam problem uverit ze taka zena ako tvoja svagrina existuje. To ste doteraz nemali nikdy tento problem? Alebo to co vravis ze ju nemusis je preto ze uz ste problemy mali. Uz by som s nou nechcela stretavat po takto niecom.
Sice som chlap ale ste vy v poriadku. Ak by pozicala vasa dcera jej ze ok tak v poriadku. Pre toto schovavame oblubene hracky dcerky ked pride navsteva. Ja tiez nepoziciam auto,mobil, drahe naradie rodine... Preco by mala dcera vsetko poziciavat a delit sa???
Skusila by som svagrinej vziat mobil, ze jej ho vratis nabuduce. Keby sa divila, tak by som jej povedala, ci je rozmaznana.
Pre tvoju dcerku je ta babika tak isto dolezita, ako pre teba,alebo svagrinu nejaka osobna vec. A nemusi ju poziciavat, ked sama nechce.
Bodka.
Svagrinej nabuduce zober auto, ze sa to paci. Ze nebude mat na com jazdit, to nech si vyriesi.
Syn nemusi poziciavat svoje hracku, ked nechce. Je to jeho majetok.
Svagrinou mas trafenu, tvoja dcera je normalna. Nabuduce babiku schovajte.
Pekne, cela svagrina by isla v momente domov 🙂
Uz sme mali situaciu, kedy prisla kamoska a jej syn si s mojim vymenil par auticok - do budúcej navstevy. Deti mali odrazu nove hracky, co sa im pacilo. Vedeli sa vsak dohodnut. Ak ma dcerka tuto babiku najradsej a nechce ju nikomu dat, treba to respektovat. Nech si neter nabuduce vezme inu babiku, ked chce
Autorka: Zober svagrinej kabelku/penazenku/auto/kluce od bytu.... a povedz, ze si to beries domov a vratis, ked prides nabuduce, lebo ty take nemas a kupovat si nebudes, ked ona take ma. Nie, tvoje dieta nie je rozmaznane a zasiahla si ukazkovo. Dcera vie, ze sa za nu postavis, ked sa jej deje nespravodlivost (co sa podla mna diala, kedze ona pozicat hracku nechcela, na co ma pravo, je to jej hracka). Navyse, dcerka uvedenu babiku asi vnima ako svoje dietatko a seba ako maminku (najmä, ked vidi, ze mate doma babätko, tak sa s tym moze identifikovat). A moze to brat velmi emocionalne, ako keby rodicovi niekto chcel zobrat dieta (jasne, ze ona to vnima primerane veku, ale ta emocia tam moze byt podobna).
švagrinú pošli do prdele aj s JEJ rozmaznanou dcérou! Z vašej strany bolo všetko, ako má byť - tvoja malá chránila svoje bábätko a ty si to vyriešila výborne. Dúfam, že sa ti švagriná ospravedlní
Myslím, že je vhodné dieťa povzbudzovať k tomu, aby sa podelilo, ale má to svoje medze. Prvá je tá, že tvoja švagriná je nevychovaná (či vypočitavá?) krava. Svojim vyjadrením sa ťa snažila dotlaciť do kúta, aby si nemohla povedať nie (chceš snáď úbohému dieťaťu ublížiť svojim zákazom?). Už len pre toto manipulátorske chovanie by som nič nepožičala. Druhá medza je požičanie na dlhšiu dobu, teda za hranicu času, keď sú obe deti spolu. V takom prípade by to skôr malo byť niečo za niečo- "ja ti požičiam toto a ty mne toto". Alebo SLUŠNÉ poprosenie, či by dieťa nepožičalo bábiku, že sa zajtra večer stretneme, vrátime bábiku a pozveme za to dieťa na zmrzlinu. A tretia vec je tá, že pri požičaní mimo tvojho dozoru treba rozlišovať, či ide o lacnú hračku, čo oželieme/ľahko kúpime náhradu. V prípade drahšej hračky len ak majú obe strany vyjasnené, že pri poškodení druhá strana plne nahradí škodu.
@andreatytler problémy vo výchove boli stále, ona malej všetko dovolí u nich slovo nie neexistuje. Jej malá ma 7 takže si myslí že zjedla všetku múdrosť sveta ... mne stačilo keď sme raz boli u nich a malá rozkázala švagrinej že chce sladkosť to tuším bola ona jej hovorím ved si malá už a ona ze chce a basta na čo švagriná nakrúcala a sladkosť jej dala s tým ze mi povedala ze jej dcérka sa tak ľahko nevzdá, ja som len cumela. V škole je každý zlý lebo "neskacu ako ona piska" 🙈
Inak mala naozaj nemá problém sa podeliť, alebo ukázať už tu bola jedna kamoška pozrieť drobca aj s dcérou a nemala mala problém ukázať aj požičať ...