Ahojte mamicky.mam syna ktory ma 2roky a 2mes.uz cez 3mes. Chodil pekne na nocnik;pytal sa aj ked sme boli vonku,cikal do travicky,aj v obchode sa pytal no proste do slipiek necikal.a teraz ,neviem preco sa prestal pytat,len niekedy ale teraz neviem co sa stalo sa prestal pytat normalne sa pocika aj niekolko krat.stretli sa niektora s tym ze vase dieta sa prestalo pytat?
@esterba nachladnuty nieje ,tiez som si to myslela najprv,ale on sa sj pokaka do tych slipiek😐
Ja osobne nie, ale akurat mi kamoska hovorila, ze jej dcera tak prestala. Predtym chodila na nocnik, aj vonku pisala a z nicoho nic nechce. To my nevieme co sa skryva v tej malej hlavicke 🙂 .
@bibinka379 nuz...nieco sa mu znepacilo na tom nocniku 🙂 ak nevies prist na to co, nechaj tak, skus ho posadit na zachod, najlepsie s takou tou redukciou nech sa mu pohodlne sedi, mozno sa uz hra, ze je velky na nocnik, ved maminku tam este nevidel sediet 🙂
@katarinamarkova davsme sj na zachod.len on sa proste hra a zrazu je pod nim mlacka.dost ma to trapi ,ked sme si uz zvykli ze je bez plienky a teraz takto sa pocika z nicoho nic.
@bibinka379 niekedy sa deti pri hre jednoducho pozabudnu pytat......skusala si ho davat pravidelne? bez toho aby sa vypytal?
skutocne nie je nachladnuty?
resp. pozor aj na taku potvorku ako mrla detska, vtedy sa obcas deti pocikavaju a pokakavaju
ale myslim si skor, ze sa mu len v tomto obdobi jednoducho nechce 🙂
@bibinka379 už sa mi veľa mamičiek na toto sťažovalo,dieťa sa začalo skoro pýtať a potom to zrazu uťalo a opäť bolo treba nasadiť plienky a v podstate začať od znova.a presne to bolo v takýchto situáiciách,že dieťa sa pýtalo veľmi skoro (pred druhým rokom) a vrátilo sa späť a opäť s tým začalo tak,ako väčšina detí,okolo 2,5-3 roku.takže žiadnu paniku,bud dávať cikať bez toho,aby sa dieťa samé vypýtalo,ale nasadiť na určitú dobu plienku a začať odznova,alebo nedávať plienku,ale odúčať,akoby ste s tým teraz začali.mimochodom,začal sa pýtať sám od seba,ale ste ho doma odúčali?
@bibinka379 my sme boli v stadiu odplienkovania vyse 2m.,uz aspon na kakanie sz pytala,na cikanie raz ano,raz nie...a po uraze zubov,kedy som nemala cas riesit nocnik,kratko na to dovolenka,tiez nechxe..ani na kakanie sa nepyta....tak chxem chcoku pockat a skusit opat. Ma 28m.
Syna som odplienkovala do 3dni na den,ked mal 2,5 roka..dovtedy to absolutne neslo..
No moja dcéra tým prechádza práve teraz.bude mať o mesiac dva roky,asi tri týždne sa mi asi po trojmesacnom odplienková vani pekne pýtala na potreby,aj ráno vstavala suchá a teraz sme zas na začiatku. Snažím sa nekricat a nezlostit na ňu ale jej pekne vysvetľovať že mi už vieme pek ne do nočniku,a vtedy sa na mňa vôbec nepozerá a totálne ma ignoruje a pritom viem že ma rozumie,tak neviem kde sme urobili chybu. Dosť som z toho sklamaná,lebo sme sa natrapili kým sme dosiahli nejaký pokrok. Tak ostatným s podobným problémom držím pale a pevné nervy.
@melnicakova ahoj, ako sa vam to podarilo vrátiť do stavu, ze sa opäť dcérka zacala pýtať cikat? Dik
@bibinka379 ahojky, ako sa vam to podarilo dat do stavu, ze sa opäť zacal pýtať? Kolko vam to obdobie nepytania sa trvalo? Tiez mame teraz toto obdobie s cikaním, pritom uz mu to islo tak super. Mame 28 mesiacov. Dakujem.
Tebe aspon chodil ,moj má dva roky a tri mesiac a ani počuťm, bud s plačom uteká a ked tam sdedí aj dvadsať minút, potom aj tak sa vykaká do pliekny. už som premýšľakla na jednou uchylnou činnosťou, že sa do nočníka vykakám ja, aby vedel, na čo to je, len to je asi blbý nápad
prípadne, ked mu dím spipy, o chviľu sa vyciká tam, ale nočník, neviem, prečo mu vadí, na wc s redukcou tieť necche a držať ho tam nasilu, aby mal traumu, sa mi nezdá
@bielamacka3 my to iste..herecka 2 a 5 m a nocnik nic..skusame 3ti den sem tam hodi do gati rev..idem ju posadit rev no ignorujem a aj sa vycika a zrqzu je be happy 😂..ale ked ma plienku o nocniku ani cut nechce..potvora a v lete krasne chodila aale zas len na zachladke cikat budem do seeblika..doma budem cikat do plenky..to su jej slova 🙈😂...
@bielamacka3 inak skusam to na nu ked nechce ze pod mamina bude pocuvat ako cikas a to celkom zabera 😂😂😂
moj maval take obdobia ked sa popiskal nahodou (hra, nestihol) a niekto ho za to zjazdil (raz svokra, raz doktorka).. zakazdym sa najblizsi tyzden-dva prestal pytat na nocnik, pripadne nebol ochotny nanho ani sadnut ked som ho davala... no a neskor ked ho v skolke tlacili do niecoho co nezvladal/nechcelo sa mu, zas sa prestal pytat (logika za tym: velki chlapci sa musia obliekat, ked sa popiskam, budem maly chlapec, mali chlapci sa obliekat nemusia.. :facepalm:)
Dcéra mala asi 4 take fázy. pýtala sa 2 tyždne pekne potom zasa 2 tyždne sa začala pocikavať a tak dookola.Ale porom sa to samo upravilo a teraz je to už o.k. Ma 3 roky chodí do škôlky pol roka a nemala ani jednu nehodu. Proste dieťa si tým muselo prejsť a hotovo.
Treba kľud pohodka
Toto mi spravil veľa krát a bola som moc sklamaná :-/ a to sme od 18M odplienkovany
Pol roka bez problémov potom sek a 2 týždeň sa pocikal
V 3 rokoch už no problém 🙂
To sú také fázy 🙂 treba kľud a vysvetľovať!
@bielamacka3
Nepomáha to kamarátka to skúšala 😀
Mi máme 3.5r a kaka mi do slipov ☹ bojujeme už 2.5roka
Ale mi zas máme chronicku zápchu takže on sa bojí sadnúť hocikam kakat
Mi sme radi keď sa vykaka
Ale keďže vy máte plienky a nemá žiadne iné problémy skúste plienku nedať a skúste to naleto keď je teplo
@bibinka379 u nás to isté. je bežné, že dieťa nasadí spiatočku. u nás to trvalo vyše roka, čo sme mali 20 gatiek, 20 teplákov denne. a keď sme niekam cestovali, tak som brala vsetky veci, lebo plienku som už dať nechcela. Prežili sme, ale som rada, že to máme za sebou. Snáď už natrvalo.
kedysi cchel lipy, teraz ani toi nie, ale neviem prečo, lebo ja som ho pocikaného prezliekla a som mu kľudne povedala, že ok, nabudúce bude do nočníka a bol pocikaný len chviľu, takže necítil dlho chlad od pocikaného, tak neviem
@bielamacka3 toto my uz mame za sebou, este ked mal 10 mesiacov sme mu ukázali na co to je😊😊podla mna je to skvelý napad👍
@beton a to cca rok sa pocikavala? Furt si to riešila len prezliekanim? My sme dnes dali vyšetriť moc, ci nema nejaky zápal .....
Odplienkovala sa pred 2. narodeninami. 2 mesiace to fungovalo super, ale potom skok späť. K plienke som sa vrátiť nechcela, keď sme už raz prestali a látkovky som presunula bábätku, dokupovať som už neplánovala. Tak som len čakala, niekedy pokojne, niekedy s nervami, ale to bolo jedno. Jedine mimo domu sa pýtala, takže som vedela, že chorá nie je. Ale doma nič. Sama sa prezliekla, aj osprchovala, keď bolo treba. Veci hádzala do vane a večer som dávala do pračky. Výrazný obrat nastal až 3 mesiace pred 4. narodeninami. Veeeľmi dlho to trvalo, ale tak čiastočne to pripisujem 2ročnému rozdielu medzi deťmi, aj povahe. Lebo ona vedela na čo je nočník. My sme nočníkovali od narodenia. Len potrebovala pútať pozornosť. Ale ako všetky fázy, aj táto skončila. Dúfam.
@modrykonik03
@beton uff, obdivuhodne👍👍👍nemame mladšie dieťatko, žeby to mohlo byt tym. Snažíme sa vysvetľovať, dohovárať. Moc sme dali vyšetriť, je ok.
Dakujem ale za spravu.
mozno vam pomozu prispevky v skupine https://www.modrykonik.sk/group/7904/
Chcem sa opýtať, že koľko dní musí dva a polročné nekakať, aby to bolo už vážne. Lebo keď moje dieťa nekaká už dva alebo tri dni, tak som z toho hotová. Ovsenú kašu a sušené slivky odmieta, pohybu má dosť. Brucho má normálne ploché, na bolesti sa nesťažuje. Len ja sa vždy bojím,
odpíše mi niekto?
@bielamacka3 pozri v skupine problémy pri vyprazdnovani..ja s tým nemam skúsenosť, au tam aj také skúsenosti x dni tuším tZden a potom chirurgicky von..
@bielamacka3 Tri dni sú v pohode, aj môj malý kaká každý 3. deň, už dávno tak funguje, bude mať 6 rokov. Skús veľa jogurtov dať, do jogurtu napr. ovsené vločky, a samozrejme veľa vody. Aj slivkový kompót pomáha.
@bibinka379 mozno je to hlupost - ale nemohol niekde nachladnut?