zdravim všetky mamičky 🙂 mam dceru školkarku a prvykrat spala dnes v skolke bez dudla,no pride domov a uz ho pyta hlavne ked chce ist spat 😢 poradte mi co mam robit ci mam čakat kým ho sama odhodi a povie na to že fuj nechcem alebo ako na nu?dakujem pekne,v novembri bude mat tri roky
ja som mala do 6rokov 😀 😀 a to su vsetky zeny z nasej rodiny ucitelky v MS a aj tak ma nevedeli odnaucit 😀
sara ma 3 roky a tiez ma stale cumel. nejdem to nijak riesit, mam pocit, ze ked jej ho zoberiem akokeby stratila istu psychicku oporu a je zle. raz ho urcite odhodi, nech sa sama rozhodne.
nam ho tiez vzali smetiari 😀 par dni pred 3 narodeninamy 😀 a prebiehalo to tak,ze neposluchala,a ani zuby si nechcela ist umyt,tak mi to vsetko nahralo do karat a ja sup ho,a uz nebol 😅 a vten den chodili aj smetiari 😀 tak uverila 😀
Pokiaľ by sa v škôlke ešte neadaptovala, cumel by som jej nebrala. Veľa vecí naraz. 😉
my sme ich akože zabudli na dovolenke...mala dva mesiace pred tretími narodeninami. zubárka nás upozornila, že jej začínajú robiť predkus, že sa jej nezaklápajú - horné a dolné zuby, že tam má takú medzeru, že je najvyšší čas sa zbaviť dudla. poplakala si pol hodku, a to bola riadny závislák /mala ich 8/, muž ju uplatil so zmrzkou, pár krát spomenula, že škoda že sme ich tam zabudli. viac nič. sama som bola prekvapená.
jedna mamina pichla dudlík do horčice, že cica okakala 😀 u nich to zabralo, u nás nie.
môj otec mal dudel do 8 rokov, sestra do 6, neter do 5. nás teda "naplašila" zubárka.
ja mam s tymto tiez problem u dcery, neviem ako ju oducit, uz som sa raz pokusala, ze duda neni, a zavyjala dovtedy kym sa nepogrcala, tak neviem co s tym, aj ked sa snazim schovat nech ju nevidi, zahovaram, aj tak si spomenie a nalieha dokym jej nedam,
Moj ide mat o 2 tyzdne 2 roky a ja cumel pouzivam ako stopel 😀 On je riadny nervak, krici, bije, hadze sa na zem a vtedy zabera cumel, strcim ho do pusy a za minutu stichne 😕 😕 aj v noci ked sa zobudi tak mu strcim dudu a je pokoj...ale vsetci do mna hucia, ze uz je velky nech mu ho nedavam 😢 tak mam pockaj kym ho toto obdobie prejde ale seknut s dudlom taz a navzdy? 😨
ahojte no ja som to urobila takto -chytila som nožnice a odstrihla som ho tak, že ho neudržala v ustach.A dala som ho na nočny stolik a mala ho tam našla.Chviľu fňukala ,ale druhy som už nekupila.Treba s tym cumľom skončiť čim skor lebo predne zubky budu zle rasť.Ten cumeľ vytlača predne zuby dopredu.Tak šup-šup v piatok strihajte ,aby ste to mohli dospať cez vikend.Potom sa mi ozvite ako to dopadlo.Držim vam palce.
@aurra presne toto aj u nás.. dcérka má dva a pol.. a nie a nie sa ho zbaviť... bude dovtedy plakať kým jej ho nedám... a to nielen na spanie ale aj cez den si ho pýta..no snažím sa niečim zahovárať ked sa dá.... A zaujímavé je že do roka a pol ho vôbec nepotrebovala ani nehľadala
mi sme sa zbavili dudla v 18 mesiaoch, na obed som jej ho nedala na spanie, asi dve hodinky sme sa trapili, plakala a hadzala sa po celej nasej posteli, ale zaspala a vecer ho uz ani nepýtala, a to bola priam zavyslá,lebo ked som prestala kojit, tak si to kompenzovala dudlom, nechcela ani flasu, iba dudu. hlavne nepovolit, prihovárať sa ale už nespomínat dudel. teraz nemá problém,ked vidí dudu, tak len ukáze a ide dalej. ja som rada, ze uz nedudlujeme a Lili to prospelo aj rečovo, odvtedy sa rozrozprávala
@ivana.natasha no ja som na nu skusala uz vsetko mozne,cez hracky a kadeco ale zajdem s nou k zubarovi a tam sa uvidi co jej povie pan dr,no moja ho ma len ked ide spat ale ani to by nemusela,v skolke plakala chvilku a zaspala bez neho musim sa opytat ucitelky ako sa jej to podarilo
@gotzova no asi jej nepovolila, a tak musela zaspat bez dudla 😉
no aj to može
@ivana.natasha no aj to je možne len ako ju to doma odnaucit
baby moja kamoška chce odnaučiť svoju 2,5roč.dceru od kojenia a a cumľa tym že ju da do školky ,no mne sa to nezda normalne
@gotzova Ja osobne si myslim ze vzdy je lepsie cumlat cumlik ako palec, teda co sa zubov tyka. Moj syn mal cumlik do 4 rokov, teda iba v noci. U zubara sme boli ked mal 4 roky a vsetko v poriadku, ziadny predkus. Mne sa vsak zda ze on s tym cumlom ani nespaval, teda zaspal s nim v ustach ale vzdy ked som ho isla v noci prikryt, tak cumel bol vonku. Ono to bolo iba taka istota. Ja som sa vzdy bala ze ked mu to zoberiem skor, tak si zacne cumlat palec, no ale od toho sa ako oduca? Palec by som mu zobrat nemohla.
@ivia123 poznám deti, ktoré nemajú problém a akceptujú, že v škôlke sa nedudluje. učiteľka je učiteľka, cudzí človek, tam si nedovolí to čo doma. ale rozhodne by som to riešila najprv sama. nemôžem čakať, že škôlka za mňa všetko vyrieši. naučia ho ruky umývať, samého papať atď....
a to odučenie od kojenia - kamoške lekárka odporučila nechať malú 3 dni s niekym iným, aby mlieko necítila. tak išla na dovolenku, malú nechala mame a keď sa vrátila, malá zabudla. no, ale čo si babka nervov užila to neviem 😀
no vela stastia.Nasa bola brutalna zavislacka ale pred skolkou sme sa ho zbavili.Mysleli sme ze to bude najhorsi problem a nakoniec stacilo vydrzat dva dni a dve noci.Jeden den sa proste stratil a nebol.Celu detsku prehladala potom cely byt niekolko krat ale prekvapivo v pohode to vzala
my mame tiez stale dudel, nechodime sice do skolky.....ale ma ho iba na spanie, nikde inde ako v posteli ho nema, tak neriesim 😉
@gotzova keď ho nemá v škôlke tak ju určite pochváľ.....že je šikovná......veľká a múdra škôlkarka, bude mať pekné zúbky....atď .....doma keď si ho vyžaduje tak jej ho daj na chvíľu a pri neakej činnosti napr. kreslenie jej ho vyber ........na ukľudnenie a na spanie jej ho vráť atď......no pomaly a pozvoľna nech sa s ním rozlúči.....neprederaví ho? skús jej ukázať že ho v noci prehrýzla /urobíš s nožnicami dieročku / a už ho musíte vyhodiť......možno to zaberie............
@katren len starší syn ho mal ale len na spanie.....keď zaspal tak ho vypľul....neskôr sa zobudil tak sme s mm hľadali cumeľ na vankúši /syn spal v strede/ 😀 a dali mu naspäť a zaspal-vypľul a tak do rána 😀 .....lenže neskôr ho začal hrýzť....nestačila som s cumľom NUK-silikónový......až ho tak prehrýzol že som ho odtrhla a odvtedy nekúpila.......prvú noc sa pozabudol a dal si palček 😲 potom to už neurobil a spal normálne.........
My sme asi od 1,5 roka začali postupne cumeľ schovávať, keď sme šli von, akože sme ho zabudli doma a pod., nechávali sme si ho len na zaspávanie. Dva mesiace pred 2. narodeninami sme nahovorili syna, aby cumlík hodil nášmu psovi. Dino (pes) nelenil, chňapol a odniesol zahrabať. Syn len pozeral, čakal a kričal "daj" 🙂
Večer, keď išiel spinkať, pýtal cumlík, no zopakovali sme mu, že D 🙂 ino zahrabal a nevieme kde, veď už je veľký... a ešte sme mu pustili aj video z poobedia, kde videl, že vlastne mu ho dal on sám...
Dva dni trošku pred spaním poplakal, duda-duda, my sme nepovolili, ešte týždeň chodil "obzerať" nášho Dina, a bolo to...
My sme mali s tým problém tiež dosť dlho....Kika mala 2aj pol ak nie troška viac ked prestala dudlovať. Potom sme jej povedali, že prišli smetiari a vzali ho...najprv ho chcela hladať na smetisku ale po hodine plaču aj zabudla že niekedy dudel mala... 🙂