ahojte zaujimalo by ma co vedia vase dvojrocne (nie moc starsie ako dva roky ak sa da) nakreslit? dakujem
@benne pytam sa lebo moj vie nakreslit( iked to vyzera vseliako :D ) tvar, v nej oci, usta, nos, obocie, usi a vlasy 😀 tak idem porovnavat lebo nepoznam ziadne ine dvojrocne a celkom ma to zaujima 🙂
ps. ono to akoze ozaj vyzera hrozne, ziadne umelecke dielo to neni aby ste si nemysleli 😀 😝
budte kľudné,Evička radšej vylieza,prelieza,zlieza,skáče,tancuje ... nekreslí-nerozpráva ..ale aj tak vždy vieme čo chce a to je hlavné 🙂 a čo sa týka kreslenia,tak najradšej do Patrikovho školského zošita..aj to len také čmáranice ....inak ju to neláka 😅
@peepka podla mna je to normalny hlavonozec, ci ako sa to nazyva.. pokojne moze v tej guli popri ociach kreslit aj ruky a nohy 😀 😀 .. tak je sikovny.. mala ma v skolke 1 filipka, ktory vie fakt pekne kreslit.. a teda kresli tak, ze podla jeho vykresu viem, co to vlastne mali za temu ked daju detske vytvory na nastenku 😅
@peepka Ved to je super,že dokáže kresliť tvár 🙂 Akú taku-ale vie 😉
Moja dcerka bude mať za týžden 2.roky a samozrejme,že čarbe,no tento týžden mi prvýkrát aj povedala,čo kreslí. Vraj:
-Aha, mamička. Kreslím slimáčika ! 🙂
A veru farbičkou robila kreslila stále krúžok (akože domček slimáčika)
Ja kresím rada a vraj dobre. Často som mala svoje práce na výstavách a súťažiach. Moj muž zase naopak. Dokonca je aj farboslepý...takže som velmi zvedavá,po kom naše dietko bude 🙂
@peepka aj u nas sa vkuse kresli.minuly tyzden mala 2 roky,ale kreslenie ju zacalo bavit cca pred 3 mesiacmi..kupujeme vymalovavanky,ktore sa snazi vyfarbovat...doma na papier mi nakresli tiez akoze hlavu-pocoyo ..viac menej vieme co nakreslila a som rada,ze ju to zacalo bavit.ja tiez rada vyfarbujem,kreslim...
@zanulienka 😀 aj teba to bavi? no mna veru nie, lebo to JA musim stale nieco kreslit, uz mi fakt dochadza fantazia! sam si on kreslit totiz nebude 😝 iba ked som pri nom, ja daco nacarbem a potom on, potom ja, optom on atd..aj som mu davala vymalovanky ale to ho nejak nebavilo..chce aby mama stale kreslila 🙄 😀
@peepka bavi,nejak ma to uklidnuje a pocas tehotenstva som vkuse vyfarbovala..ona pride zamnou,ze jej mam nieco nkreslit ja ako prva a potom ona pokracuje..na narodky dostala tabulu na zatial kreslene,neskor na pisanie.v aute ma tiez ceruzky a vymalovavanky,ona je dost neposedny typ a zaujimave,ze ju to bavi-kreslenie
nasa ninka ma 20 mes.a kreslit ju zalo bavit nedavno. ale kresli takym divnym sposobom. ostatne deticky robia velke kruhy. ninka si chyti pero, pekne ako dospelacka ale kresli male ako keby bodky ccao priemre 0,5x0,5 cm. cokolvek jej poviem nech nakresli tak nakresli toto. a zasadne po okrajoch papiera. malokedy do stredu. sranda je ze si pamata ktora bodka co znamena ( pisala so si ku kazdej bodke co nakreslila co to je) ja jej napr. nakreslim auto. ona sa z toho tesi ale ona ako auto nakresli zas taku bodku. snad je to normalne. hehehe ocas papier vyzera ako keby na nom kreslila snehove vlocky.
podotykam ze jakreslit neviem a nakreslit postavu pre mna je priam nad moje sily 😝
@babulka123 Moja ked kreslí bodky,tak povie,že sú to blšky 😀 (tie boli ako prve vždycky. Iba ........)
Ahojte, no naša veľmi ku kresleniu neinklinuje, ale najnovšie začala kresliť kolieska - ONakreslí malé aj veľké a minule nakreslila tvár, ale kde to vzala, to neviem, lebo pri kreslení s nou nikto nesedíme ani jejnepomáhame tak neviem, či to nebola náhoda 😅 Ale napríklad čo kreslí vždy rovnako, sú "kopýtka" Nepýtajte sa ma, odkial to má. Ale nakreslí malilinký krúžok,ako si písala ty @babulka123 a k tomu potiahne smerom dole malinkú rovnú čiaročku. A to je kopýtko proste vždy a všade.... 😀
moje v tom veku taktiez iba ''citali''- teda trhali od novin, cez knizky vsetko co bolo na citanie a ked pridali ''kreslenie'', tak to boli ich zaciatky, takze cmaranice a la nepochopeni umelec... 😀
ale to bol presne vek, ked sa v tom postupne zacali orientovat a napriek tomu, ze kreslenie neprepadli- najma syn, tak uz to ma nejaky tvar... 😉
baby som rada, že ste sem hodili túto tému. môj malý od dvoch rokov kreslí autá - nakreslí dva krúžky na ľavý a pravý spodný kraj papiera, spojí ich čiarou a hore nakreslí taký oblúk...najnovšie kreslí veľa krúžkov vedľa seba, tiež ich spojí a hore nakreslí akože kabínu...normálne sa to na auto podobá. .. tvár nakreslí tiež...tak by som chcela vedieť, či je to bežné alebo či je práve v kreslení šikovný...baby a rada by som Vám dala tip. Na www.pohadkar.cz su super vecernicky s nazvom Matysek - to je taký králiček, ktorý s lienkou učí deti kresliť, v každom dieli sa naučia napr. auto, žeriav, hasičské auto, šmykľavka - môj malý tieto rozpravky zboznuje.
moju Sophi kreslenie vobec nebavi, skace, tancuje, hra sa so vselicim moznym. Ked uz chyti pero tak kresli take cmaranice iba, on tomu hovori burka. 🙂 A stale chce aby sme kreslili my, ona vyda rozkaz co mame nakreslit a to je vsetko. 🙂 😉
Moja malá kreslí rada. Síce také háky-báky, ale všade... Na papier, na noviny, aj steny mám krásne ozdobené... 😀 A už teraz drží ceruzky, tak ako treba. 🙂
Náš menší kreslí rád, vie slniečko ( nakreslí mu oči a j lúče) a tvár, tiež kreslí bodky a malé krúžky ako tu už bolo spomínané. 😉
náš malý má 2 roky a 2 mesiace a nerád kreslí... Občas ho presvedčím, aby vzal pastelku na milosť, nakreslí maximálne pár čiar a už letí preč, žiadna snaha. Také niečo ako kruh u nás absolútne nehrozí.
Skúšala som kadečo, ale keď vidím, že nemá záujem, nechám ho teraz tak a skúsim znovu neskôr. Nemá význam to siliť. Ja nakoniec tiež nerada kreslím 😅
rad kresli po veeelkej tabuli u ocina v praci a po stenach... inak eee. 😀
No moja malá má 2 a pol roka a zrovna dnes prvýkrát nakreslila slniečko! 😀 Normálne kruh, dve očká, ústa a dva lúče a povedala mi, že je to slniečko. A doteraz tiež kreslila také neidentifikovateľné kruhy a v tom čiarka, keď som sa jej spýtala, čo je to, len mi niečo zabrblala. Doteraz som jej väčšinou kreslila ja a ona sa pozerala, nechcela mi pomôcť, len mi diktovala, čo mám kresliť. Tiež je neposedná, s normálnou hračkou sa zahrať nevie, ale keď si vypýta papier a pero alebo pastelky, s tým sa zabaví (a niekedy aj mňa 🙂 )
@zuzikmeduzik ahoj, dakujem moc za typ na Matýska, zajtra hned vyskušame či to bude nášho malého umelca baviť 🙂 On tiež už v dvoch rokoch kreslil krásne autíčka zo všetkým čo k tomu patrí (svetlá, okná, antena,...) u nás sa kreslí od rána, zobudí sa, rozkáže odostrieť žaluzie, sadne za stôl a kreslí :D stráásne ho to baví, dnes sme využili kotučiky z toaleťaku a tvorili sme 🙂 maminka strihala a on vsetko ostatné 🙂 kuk foto 🙂
tanika klobúk dole, malý Ti kreslí na svoj vek úžasne !!! vyfarbuješ Ty alebo malý?
moja dcerka tiež velmi rada kresli, najma postavy, máme v albume aj kresbu našej rodinky, mamka ,ocko a Veronika co moja malá nakreslila,aj by som sem dala fotku tej kresby ale neviem ako 😅 ???? 🙂 poradte
Moja 3.5 rocna vie nakreslit cmaranicu vpravo, vlavo, hore, dole... nema ku kresleniu vztah, zacalo ju bavit az teraz, ked vidi ako si kreslia spoluziaci v skolke...