ahojte potrebujem poradit ako mam ostrihat mojho 2a polrocneho syna ked sme ho strihali prvy krat respektivne moj priatel strojcekom vrieskal jak saleny .druhy krat noznicamy aj vtedy vrieskal na treti krat mi to nedalo a zobrala som ho ku kadernicke najprv bol frajer ze sa da ale ked sa posadil na stolicku este ani nevytiahla masinku a uz spustil tak ho precvakala noznickamy horko tazko ja som ho musela este doma prestrihavat lebo sa vobec nedal vsetko zo seba trhal reval .teraz sa ho chystame ostrihat a ja som uz fakt zufala ze neviem jako porade mi nepredavaju taky strojcek ktory nehuci alebo neviem jako potom dakujem vsetkym za rady
Ahoj, ja sa snazim malemu uz dopredu vzdy hovorit, ze budeme robit smik smik.. Potom ho posadime na stolicku, manzel si s nim cita knizky a ja striham... Nie je to sranda, ale da sa to.. Minule ked videl ako striham manzela, sam prisiel za mnou a povedal, ze aj on sa chce ostrihat 🙂 (striham len noznickami)
Ja som chodila ku kadernicke. Vzdy mi sedel na kolenach. Nikdy si nedal dat ten plast, tak som mala aj ja potom vsade jeho vlasy...
Vacsinou pekne sedel. Len nesmel ist fen. Raz si dal dokonca dorovnat masinkou vzadu na zatylku. Ale raz alebo dva krat tam robil cirkus, ze ho ledva ostrihali, ked sa prave nadychoval na dalsie vrieskanie 😖 Ale to mal taku fazu, ze ho nesmel nikto okrem rodiny chytit. Posledne razy ale pekne sedel. Skor sa obracal, lebo chcel vidiet, co sa kde deje, tak kadernicka ho musela nasledovat aj s noznickami 😀
Naposledy pred 2 tyzdnami ho manzel prehovoril, ze ho ostrihame masinkou, ako sa aj manzel sam doma striha a ja mu iba robim kontrolu a zatylok. Slubil mu auticko, ktore si aj potom vybral v obchode. Ale asi v polovici zacal spekulovat, ze uz nie 🙄 Tak to ma trochu nerovnomerne, potom sa dal mnou ukecat, ze to dorobim ja (zacal strihat manzel). Lebo po tych par tahoch vyzeral jak pankac 😉 Este stale to treba zlepsit, ale na prvy krat a tolke ukecavanie dobre 😉
Dufam, ze sa bude dat coskoro ukecat zase na opravny strih. Ale uz ho nebudeme podplacat autickami, maximalne zmrzlinou 😉 😀
U kadernicky bolo raz dievcatko asi v tom istom veku a jej mama pustala videa na telefone, potom sedela ako-tak v klude a dala sa strihat. Mozno takto? Ze dat pozerat rozpravku? Alebo ist ku kadernicke a nech ti sedi na kolenach? Alebo nech kadernicka ostriha vlasy najpr tebe a on sa bude pozerat? Na kazdeho plati nieco ine, treba vyskusat...
no,tak budete mat chvíľu aj dievčatko 😀
@miska2727 ja som starsieho vzdy stopala gumovymi medvedikmi pocas strihania. a vcelku pomahalo, ked sa pozeral, ako nas strihali, potom bol povolnejsi. a mladsi to sice zvlada lepsie, ale tiez vyzaduje niekedy kreativny pristup. naposledy som ho drzala na kolenach dole bruchom, aby mu ostrihala zatylok 😀
my sme na toto krpca pripravovali od narodenia, prvý krát som ho strihala nožnicami, to mal asi 4 mesiac, narodil sa strašne vlasatý a veľa mu potom vypadali... potom sme strihali strojčekom, a hlavne sme mu strojček ukazovali hocikedy, ako vrčí, že sa nemá čoho báť, nič nasilu sme nerobili... od roka chodíme s ním výlučne kaderníčke, tá mu vždy spraví super strih, malý mi sedí na kolenách, muž ho zabáva a vydrží aj 45 minút... takže v žiadnom prípade na silu, ukážte mu ten strojček, zoznámte ho s ním, nech sa tvoj muž ostrihá pred ním, alebo niekoho, nech vidí že to nič nie je, hlavne veľa smiechu a srandy pri tom a isto sa prestane báť 😉
My ho strihame vzdy tak, ze ho posadime do stolicky, pustime telku a on pozera, ja striham so strojcekom. Nikdy pritom nevrieskal, dokonca spolupracuje 🙂 Dieta treba zaujat, odviest pozornost.
Nášho sme nedávno a strihali sme ho vyše polhodinu a v obývačke samé vlasy. Sedieť odmietal, tak za pochôdzky. 😀 Nato ako sme ho dokaličili, vyzerá rozkošne. Vyzerá ako "Bolek". 😀
@miska2727 my chodime od zaciatku ku kadernicke, baby mi sedia na kolenach a ona striha..prve tri razy plakali (aj ked stale menej), naposledy uz len pozerali-samozrejme sme im cely cas rozpravali, ake su krasne a sikovne, ked tak pekne sedia a neplacu, a ako im teta pekne ostriha vlasky.. 😅 .
ja uz by som doma nestrihala, neurobim to tak rychlo ani tak dobre, a ani neporiadok nemusim upratovat (s vynimkou oblecenia, lebo to je komplet od vlasov, ale tomu sa vyhnut neda). a stoji to 5 eur, takze tuto povinnost rada prenecham profesionalke🙂.
ak chces syna strihat doma, treba ho naucit nebat sa strojceka. napr. si ho priloz na ruku a usmievaj sa pritom, ako ze je to sranda, potom ho priloz na rucku synovi, potom si ho priloz na hlavu..proste aby videl, ze sa nemusi bat. u nas to fungovalo s mixerom aj vysavacom (samozrejme ruky do mixera som nepchala🙂). neboj, zlepsi sa to.
My sme ho strihali tak ze si ho posadil manzel na kolena a akoze som strihala aj muza s masinkou a potom maleho som ostrihala bez problemov este sa aj smial pritom len sme museli robit srandy ale dalo sa.... 🙂
@miska2727 u nas u mladsieho pomohlo, ked zacal chodit s tatom - maju to ako chlapsku akciu. chodia normalne k holicovi. muz dostane len instrukcie, aby ich nedoviezol spät ostrihanych ako americkych vojakov a idu 😉 sedava muzovi na kolenach a drzi. muz ho zabava roznymi recami, cita mu casopis a popri tom mu vrti hlavou podla instrukcii holicky. u muza drzi lepsie ako ked je so mnou. chodia tak spolu od roka 😉
@miska2727 ahoj,my sme mali tiež tento "problém", ale čuduj sa svete, posledné strihanie (min.týždeň) najskôr protestoval že nejdeme strihať, ale nakoniec je ostrihaný a je na to pyšný !!!! Strihať sa chodíme do kaderníctva, prvý raz to bolo v pohode, druhý horšie, tretí krát ho strihala vonku na ulici 🙂 a predposledný krát sme boli v detskom kaderníctve, kde majú autíčko (do ktorého si detičky sadnú) a teta kaderníčka strihá (stojí to 3 eurá v BA na Štrkovci - mamaland) to vôbec nezabralo.....strihala ho mne na kolenách a vrtel sa a kričal, ale kaderníčka sa nedala a strihala aj ked sa dieťa točí a super to zvládla.....
a teraz naposledy, ako NECHAPALA som !!! Malému som celú cestu opakovala, že ideme pozrieť kačičky, dali sme im papať rohlík, potom sme sa chvíľku hrali na ihrisku pod kaderníctvom, pričom už ked išiel okolo tak povedal že tam ide (si pamätal), a ked prišiel čas strihania (objednáva sa), sme vošli dnu, sám sa pýtal že ideme, ked vyšiel iný chlapček bez problémov vošiel dnu k tete, pozdravil, vypýtal sa do autá a celé strihanie sa zabával zapínaním a odopínaním pásu v autíčku. Normálne som bola v šoku....pri prvom strihnutí spozornel, ale potom sa hral s pásom a mohla ho v kľude ostrihať - bol hotoví za necelých 5 minút
čiže jediné čo ti poradím, resp. len napíšem je, treba tomu čas, dieťa musí naozaj na to dozrieť samé (u nás pochopil že hlavička ho v tom teple svrbí z tých dlhých vláskov a preto ked odstriháme, nebude mu teplo na hlavičku (vždy bol celý spotený, či doma alebo vonku) a v krátkych vláskoch mu bude lepšie....
Tak sa nechal a ja som si ho v kľude odfotila 🙂 lebo by mi nikto neveril
PS - čo sa týka strihania strojčekom, rozprávala som sa s viacerými kaderníčkami, deti v tomto veku odmietajú všetko a strojčekov na vlasy sa boja (čiže ak dovtedy nebol zvyknutý na strihanie strojčekom, že nezaberalo ani to že videl ocinka, alebo ako my "kamaráta" - tak strojčekom vôbec) - dá sa to zvládnuť nožnicami
Moje kamarátky doteraz strihajú detičky počas spánku, čo som si ja nevedela a ani neviem predstaviť
želám veľa trpezlivosti, aby malý z toho vyrástol a pochopil, že v krátkych vláskoch mu nebude tak teplo 🙂
@miska2727 ja som sa poucila zo starsieho syna-toho sme "znasilnovali" u kadernicky od jeho roka a trvalo mu do 8rokov,kym tam siel ozaj v pohode.
Sceny robil tak do 4 -5 rokov,potom to len tisko nenavidel, neskor ako tak toleroval,ale ani dnes to nemiluje a to ma uz 14 rokov.
Teda u mladsieho sme na to sli uplne inak-strihala som mu len ofinu-doma ja-prvy raz ked mal 18m-nastastie mu vlasy -hlavne ofina-nerastli rychlo a prva kadernicka bola az v 2,5 roku-to uz mal vlasky po lopatky takmer-ale nechala som to na neho-ked bude chciet ist-a jedneho dna sme sli okolo kadenictva-som mu hovorila, ze tam sa strihaju dlhe vlasky-a on ze tam chce ist-tak sme vosli a bez problemov sa nechal ostrihat.
Odvtedy sme tam nabehnuty kazdy mesiac a vzdy obsedi,mame za sebou cca 10-12 navstev kadernictva a vzdy sa usmieva.
Ale strojcekom nestrihame,maly ma dlhsi strih aj teraz-zapacil sa nam takíto vlasaty. 🙂
Ahoj. Mám 18 mesačného syna a pred strihaním mu vždy tato poukazuje mašinku...ako to vrčí, že to nebolí prejsť si tým hoci aj po ruke. Proste sa s ňou chvíľu akože hrajú. Popri strihaní mu ju nechá na chvíľu podržať, malý si i sám s tým prejde po hlavičke. Kým sa pohrajú a popri tom ostrihajú, aj sa vybije občas mašinka, ale krik je iba vtedy ak sa tato ponáhľa a nechce mu to dať chytiť. Stačí mu to dať na moment do ruky poobzerať a už je pohoda.
@miska2727: Ked je taky neposedny, tak by som sa noznickami bala aj ja 😉 To by som nechala na profikov. Ja som tu jednu kadernicku fakt obdivovala, ze ho dokazala dost slusne ostrihat noznickami, ked tolko plakal. A to bol pripraveny, vedel, ze pojdeme strihat vlasy, videl to, uz tam bol,... Aj tak to bol jeden obrovsky protest. Ked ta faza presla, tak je to lepsie. Niekedy zacne protestovat, ale uz neplace. Ze nemaju zapinat fen im hned poviem.
Naposledy doma bola skuska so strojcekom, ale ten uz tiez dlho pozna a vie, ze manzel sa s nim striha. Aj sa dal ukecat, pekne drzal, neplakal, ale po par tahoch uz nechcel :-P Potom sa dal nastastie mne aspon ako-tak dorovnat 😉
A vypnutym strojeckom strihat je super 😀 😀 😀 Uz chyba len sprchovanie pod vypnutou sprchou 😀
ja som deti, keď boli malé posadila do vysokej stoličky, napustila do veľkej misky vodu, do nej nahádzala hračky a ani nezbadali kedy boli ostrihané 🙂
@cerez presne to iste aj u nas 😀 postup i vysledok
my strihame nasich chalanov takto: deti dame do vane (bez vody samozrejme 🙂 ), vedla polozime notbuk, pustime oblubenu vec (u nas vlaciky donemoty), jeden rodic rychlo sikovne masinkou striha, druhy rodic zabava, odputava pozornost od vrcania, upriamuje pozornost na video a pusta nove, ked jedno skonci 😀 potom ich hned umyjeme a hotovo
@miska2727 tvoj syn , ak vrieska ked pocuje strojcek zbytocne ho nutit len ma traumu!!!!!! 😉
teraz ak ti mozem odporucit vlastna skusenst moj syn je autisticky mali sm eten problem za dietata, ja ho som ho strihala ked bol vo vani hral sa v klude a ja som mu hravym sposobom strihala hlavne vpredu, a v zadu formou hry... 😉 😉
raz som ho strihala aj v spanku ked robil siestu. 🙂 🙂
zbytocne sa robi trauma u takychto deti. pokial nemusis nenut ho.. 😉 ostrihaj len to nutne... 😉 😉
alebo kup babiku aj staru hlavnr ze ma vlasy, ja som maleho raz tak posadila on strihla vlasy babike a ja jemu.. odvtedy zacal byt lepsi co s astrihania tyka..
drzim palce.. 🙂
@miska2727 😀 😀 😀 aj ja som tu nedavno taketo nieco riesila....mamickz mi kadeco poradili...ale nic nefunguje 😖
ostava mi nadalej stihat noznicami na jedalenskej stolicke za pozerania oblubenej rozpravky...niekedy sa mi to podari na 1x,niekedy je potrebne pokus dokoncit na dalsi den 😀
aaale,naucila som sa celkom pekne strihat-dokonca bez schodikov...vela trpezlivosti 😉
inak,nas ked pocuje fen a strojcek,tak place na raty...takze hmmmm,viem ta pochopit 😉
@miska2727 nemate v okoli nejaku kadernicku, co sa specializuje na deti? Ja chodim so synom k detskej, tam sedia deti na autach, kadejakych zvieratkach (take ake su v nakupnych centrach na "jazdenie" ) , pusti sa im nejaka rozpravka v telke + kadernicka, ktora vie, ako na male deti a nemali sme problem, moj syn by tam chodil kazdy tyzden, kedze ich tam este aj uplatia lizatkami 🙂
@miska2727 Ja by som ho so strojčekom nestrihala, mne sa to zdá byť dosť nebezpečné 😲 Ja ho posadím ráno na stoličku, dám mu do ruky hračky, zapnem telku a strihám... Niekedy vydrží viac, niekedy menej, nie je 100%-ne ostrihaný a nikomu to nevadí...
@adkoalauri Prepač, ale mne neda nereagovat, v čom, alebo lepšie povedane, ako moze byt nebezpečne strihanie strojčekom, staršiemu to robim uz tretim rokom, aj mladši uz bol strihany na tri razy a nič nebezpecne sa nestalo, dokonca aj strihy su velmi pekne 😝
@gaby21 no ja by som syna so strojčekom nestrihala... Predsa sa môže myknúť, aj u manžela sa stane, že viac potlačím strojček a veru to aj potiahne vlasy a nie ešte u malého dieťaťa. Nemyslela som to tak, že mu rovno ublížiš, ale keď sa bojí a ešte mu potiahneš vlasy, viackrát ho neostriháš, tomu ver 😉 Syn mal napr. 1 rok a pár mes. keď sme boli u kaderníčky po prvý x, pekne ho ostrihala, teraz má 2 roky a niečo a už ho tam neviem dostať. Čím majú viac rozumu, tým je to horšie.
@miska2727 hehe pamatam si ze brta robil taky cirkus, ked ho strihali..vtedy boli u kadernikov este tae vysoke detske stolicky na strihanie, tak ho v tom tocili, robili sprostosti a mama mu naslubovala hory doly ked bude ticho :D jooj jakeby to vcera bolo:D potom to preslo same