Ako naučiť škôlkara obliekať sa a samostatne jesť?

eta123
2. jún 2023

Dobrý deň! Prosím, je niekde v rámci Bratislavy,kurz, pomoc ako naučiť dieťa obliekať sa a jesť samostatne? Dieťa začalo chodiť do škôlky,a tieto úkony úplne odmieta, pritom to vedelo. Skúšali sme všeličo,ale je zaťatė, na škôlku si nezvyklo a to tam chodí dlhšie. Ak by ste vedeli o niekom, kto to vie naučiť nejakou hravou formou, resp. obnoviť,budem rada. Vďaka

sandrahi
2. jún 2023

nejak motivovat, spravit mozno z toho sutaz nejaku. my sme pocitali pri niektorych cinnostiach, ze za aky cas to stihne urobit a na dalsi raz, ci to stihne este prekonat.

henka123123
2. jún 2023

Kolko ma rokov

babulkomale
2. jún 2023

@eta123 vyborny podnikatelsky zamer, ucit deti obliekat sa 🙈 uz som citala vsetko...
Skor by som sa bala takych rodicov ako deti...

martul
2. jún 2023

@eta123 som sa trochu zasmiala. Že kurz. To vážne? Možno by stačilo dôraznejšie vysvetľovať stále dokola a stáť si za svojim.
Nenaješ sa...ok budeš hladný neskôr si dáš aj sám. Neoblecieš ok, pôjdeš tak ako si teraz. Keď by si situácia naozaj vyžadovala obliecť sa ,, normálne ' tak ho treba donútiť možno aj ráznejšie.
Mám 3 deti, ale aké rady si tu niekedy žiadajú mamičky je na smiech.

aceris
2. jún 2023

@eta123 a doma to vyzadujes? Musi sa obliect alebo oblecies? Moje decka ak sa neoblecu same tak proste nejdu von, nejdu na ihrisko atd...bud sa oblecu alebo sedia doma. A to aj dvojrocna.

januska12323
2. jún 2023

Aký kurz preboha, dohodnite sa. Ja ti dám dve lyžice ty si dáš dve, oblečiem ti nohavice ty si daj tričko. Nechceš? Tak budeš hladný, neoblečený je to tvoje rozhodnutie.

ivette1223
2. jún 2023

@martul asi mate teda dost dobre "ukážkové" deti. U nas napr rady typu nechces jest? Ok najes sa budes hladna... nefunguje. Skusali sme toto a proste nejedla cele dni. Nebolaa hladna takze tieto rady si mozte naozaj nechat na ukážkové deti. Kto chce radu treba poradiť, a kto nevie poradiť nech sa nevyjadruje..

ivette1223
2. jún 2023

@eta123 ja to vidim na uputavanie pozornosti. Nieze by to nevedelo, ale nevie si zvyknut na škôlku nechce tam chodiť tak takto uputava pozornosť, takto to dava najavo. Skor by som najprv vyriesila nejak tu škôlku, a potom to uz pôjde 🙂

martul
2. jún 2023

@ivette1223 nemám ukážkové deti. A poradila som. Keby nebol internet čo by mamičky robili? Kto by im radil, ako by si poradili?

h2
2. jún 2023

Ale on sa obliekať vie, ak som správne pochopila. Len to odmieta, z trucu. Čiže učiť ho, ako sa obliekať, je zbytočné.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimikarol
2. jún 2023

To je dobré že kurz 🤭 V škôlke musí byť samostatný tak doma chce na to maminku. Čo je na tom zle? Veď sa časom naučí, netreba ho do toho silou mocou tlačiť.

luccija
2. jún 2023

@eta123 nechce chodiť do škôlky a vydiera.Asi len podporovať, chváliť ukáž mi či to vieš...si šikovný a pod...uplácať nalepkami.Kolko má rokov?

bayonetts
2. jún 2023

skus zabavnu formu, ci to stihne skor ako presypacie hodiny, preteky kto sa oblecie skor ci on alebo ty

viestta
2. jún 2023

@eta123 to aj na toto treba kurz? Vsak trvam na svojom a motivujem. Cim rychlejsie sa oblecies, tym dlhsie budeme na ihrisku.

mamamasama
2. jún 2023

Kurz? 😁😁😁 No dnes je to tu opäť samá perla. To pijete už v piatky hneď z rána? 😁😁😁 Maminka. A ty si čo robila doteraz?

mamamasama
2. jún 2023

To mi strasne pripomenulo kamosku, ked vravela, ze musi dat maleho cim skor do skolky, lebo nevie farby a tvary 😅✌️🤣

sasitimi17
2. jún 2023

joj pomaly už budete chcieť kurzy aj na vytretie zadkov po veľkej 😀 sorry za nevhodný koment ale ja dakedy už neviem či si tu srandu robíte alebo to ozaj toto?

kukulienka999
2. jún 2023

@eta123 skús babybalance, saltatrix. Tam je aj predpríprava do škôlky

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamamasama
2. jún 2023

@elizabet173 v zivote som nemala taky problem. S dietatom treba vediet komunikovat. Mama a dieta. Nie cudzi ludia a kurz.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tamvtme
2. jún 2023

pises, ze to vedel ale zacal odmietat....takze skusit zistit, preco zrazu nechce a skusit motivovat, ucit netreba, kedze to vie 🙂

tosomja
2. jún 2023

Skôr nájsť príčinu, prečo to odmieta robiť a "obdivujem" učiteľky, že to tiež nevedia docieliť. U nás je to tak..
"Mamka, ideme von?"
- áno, ale obleč sa.
"Nie, ty."
- obleč sa, ty si šikovný, už veľký.
"Nie, ty"
- nie, ty sám.
"Nie, ty"
- obleč sa, lebo ideme bez teba.
"Joj"
🤣🤣 A už sa oblieka 😋
A so všetkým.
Najnovšia perla 3rocneho...ty mi daj jesť, mňa bolia ruky, potom sa ako budem hrať? 🙈

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
2. jún 2023

Hlavne, aby ten kurz daval aj certifikat😉

mogaa
2. jún 2023

@eta123 jeho to ale netreba učiť keďže to už robil ale teraz nechce.....no nechať ho - ak chce ísť von, tak sa vie aj sám obliecť, ak nebude jesť sám, bude hladný, príp.nevstane od stola kým aspom sám niečo nezje....

lujza123
2. jún 2023

@ivette1223 rada "nenajes sa budeš hladná" zaručene funguje, ale na staršie deti 7 +

Škôlkar (3 - 5 r) si nevie spojiť nezjem obed = bude ma bolieť brucho od hladu. V tomto veku je nejedenie kombinácia putania pozornosti a presadzovania vlastnej vôle. Pri takomto malom dieťati funguje skôr" nevšímat si, nekomentovat, nenutit" a dat dieťaťu na výber naložiť si z jedla co len chce. Kľudne aj samotnú ryžu bez presviedčania ze si ma dat aj mäso... Moja bola extrémny nejedak a týmto štýlom (ja to volám ze švédske stoly naloz si co chceš) sa postupne naučila jest.
Tak isto som si toto všimla aj na iných deťoch, všetci títo "nejedáci" vždy uzobkavaju keď si ich dospelý nevšímajú, no keď sa im naloží obed ze teraz jedz tak odute tváričky s nič.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
2. jún 2023

@ivette1223 U nas by toto bolo zase s obliekanim...isiel by v pohode v pyzame, to by ho len potesilo 🙂
@eta123 Tiez si myslim, ze nema spracovany nastup do skolky. Je to pren mozno prilis velka samostatnost, prilis velke odlucenie od mamy, este sa na take neciti.Tak si to vynahradza nesamostatnostou v oblasti, kde uz samostatne bolo.