Do teraz bola na chlapca ostrihana lebo jej padali vlasky do oci. Uz ju strihat nechcem ale ona sponky strhava z hlavy. Mam ju ostrihat ci je na to trik?
ach... čo vám poviem... mám 4 ročnú dcérku, ktorá si odmieta dať ostrihať vlasy, nechce gumičky, ani sponky, nosí len čelenky... nepomôžem si... v škôlke ju p. učiteľka vyčesala, to vydržala, no prišla domov a koniec účesu... tiež jej chcem v tomto teple vypínať vlásky, ale nedá si potvorka jedna...
Noooo, tak u nás bol tiež veľký boj. Stačilo neupozorňovať na sponku. Zo začiatku dávala stále dole - všetko. Najmä ak jej braček hladkal fontánku. 😀 Teraz dá len občasne, ak ju na to ktosi upozorní. Som jej vravela, že bude AU AU KOKO - bolieť očko v preklade - lebo jej tam pôjdu vlásky a nechala. Už mi nosí aj sama občas, nech jej dám, keď spadne. 😀 Chce to len pevné nervy. Ja strihať odmietať - je dievčatko, nech má vlásky. 😅 😀
Ja len zo svojej skúsenosti, možno niekomu pomôže: moja dcéra sa tiež nechce ostrihať, už má teda 3 rôčky, ale ešte sme ju nestrihali, najskôr sme my nechceli a teraz zas nechce ona. Má vlnité vlásky po pás tak česať sa musí. Ale začínali sme s čelenkami (lebo sponky a gumičky neprichádzali do úvahy, nevydržala stáť kým by som ju učesala), nakúpila som také látkové elastické čelenky (asi 6-7 ks rôzne druhy) a ujali sa z toho 3 typy. Najskôr som čelenku natiahla cez hlavičku na krk a potom šup na hlávku, keď niečo robila, časom si zvykla, nosila aj pod čapicou a tak, teraz keď už má dlhé vlásky tak už češeme každý deň a vlásky dávame do gumičky. Moja tvrdí, že je "baletka" a tak pozeráme baletky a všetky majú učesané vlásky....to hodne pomohlo, ale asi až keď mala tak cca 2,5 roka. ....a ešte ju aj babka "motivovala" (lebo tá nezniesla, že by mala rozpustené), že príde zlý ujo a keď nebude učesaná, tak ju ostrihá. Mne to neverila, ale babke áno 🙂 Držím palce, treba vydržať, časom si zvyknú.....
@kristinka86 na moju to tiez zabera dam jej sponku len na ofinku a nacahuje sa po nej ale chytim jej ruky dolu a poviem laluska je cece akoze cacana a uz si to necha aj par hodin ale vzdy sa vrati z izby bez nej. Raz sa sponka dostala omilom do vysavaca. Sedela pri nom a plakala. Trvalo mi dlho kim som zistila co chce az potom som si vsimla tu sponku. Herecka jedna
U nas pomahalo ze mwla sponku ako mama...vyzerala som infantilne ake ucel splneny
Ostrihať aj tak je teplo, vlasy dorastu
davat do nemoty,skusat a skusat. hikat aka je krasna dat ju pred zrkadlo. sama zisti ze je lepsia sponka ako vlasy v ociach. mam 3 baby,gumicky a sponky sme zacinali nosit s revom ale vydrzala som o cjvilku si zvykli. teraz hned rano cakaju v rade na cesanie
@lexilaracroft
@xevulax to nemôžte s tými deťmi zaobchádzať ako s normálnymi bytosťami? Híkať pred zrkadlom a aká je čeče... 😀 Ak nechce sponku, vlásky treba zostrihnúť a tento obrovský problém je vyriešený. Keď podrastie a bude mať chcieť dlhé vlásky, tak sponka bude podmienkou a buď si ju dá, alebo bude ostrihaná na krátko. Inak aj teraz už by toto jednoduché vysvetlenie pochopila. Ale to chce normálnu komunikáciu a nie híkanie a čečekanie.
@lexilaracroft nasa isti dobu nosila aj sponky aj antenku. No od isteho obdobia nie. Kedze take,ze jej to pristane a to,ze vidzla u kamosiek sponky ci copiky,nepomahalo,tak sme ju dali ostrihat. A zajtra ide zas. Hoci teraz kupodivu aj sponku uz akceptuje,je to ako-kedy.
Pni potrebuju cas.
@lexilaracroft oni -som chcela napisat.
Aj so satami a suknami sme tak tak bojovali. Nuz som ich pripravila,ze ich dam pre sestrinho priatela neterku. A zrazu ich eacala nosit. Letne aj jesenne podla pocasia. Videla konecne saty aj u mna.ja tiez mam radsej nohavice tak aj preto ich nechcela nosit.🙂) akurat,ze rie sponky ja nosit nemozem,este tak celenky🙂)
@siska53 ja som si nechala ofinku dorast tak uz len gumicku nosim a celenku aby mi to nelietalo. Vsetky celenky mi dolamala ☹. Ked som si dala sponku tak mi ju dala dole. Skusala som jej aj celenku taku meksiu co sa nezlomi tak lahko. Tiez len chvilku mala.
Moja ma4 roky a za3.5 roka odmietala sponky a gumky.Potom jedneho dna prisla zo skolky s tym,ze chce sponky.Dnes,je problem opacny- jeden cop na nom aj tri gumky a,vo vlasoch aj 20 sponiek☺
@betunka39 a dovtedy si ju strihala ci nechala na divoko
@lexilaracroft ona mala velmi jembe ,riedje vlasky tak som strihala na mikado,radili mi baby v robote,ze skor zhustnu a zmocneju vlasky.A mali pravdu,uz su hustrjsie a za rok aj riasne podraatli.Teraz si uz sama robi cop
@lexilaracroft veď tvoja dcéra má krátke vlásky, načo tá sponka? Len preto, že sa to tebe páči, otravuješ život jej a vlastne aj sebe?
@danica2711 ma dost dlhu ofinu na to, aby jej liezla do oci.
No a k argumentom "dieta sanechce dat ostrihat".. ja neviem, vzdy som si myslela, ze od urcovania pravidiel je rodic. Dieta nemusi chciet, zvlast ked zaroven odmieta nosit vlasy upravene.
K "ja nechcem dieta strihat aby malo dlhe vlasky"... nuz, ked su dlhe vlasy dolezitejsie ako to, ze skrz ofinu v ociach moze napriklad zacat skulit, tak budiz. Ja som presvedcena o tom, ze vlasy lahsie dorastu...
naša mala do 3 rokov krátke vlasy, lebo tiež nič nechcela si dať ... už ked tomu rozumela a chcela sa parádiť v 3 rokoch, tak si nechala aj čelenky, sponky, gumičky 🙂
Ja som malej davala sponku, ked bola niecim zaujata, ale sponka bola vo vlasoch len dovtedy pokial si nahodou nepresla po vlaskoch. Tak sme strihali a ked mala dva rocky a videla, ze an ine dievcatka maju, tak uz chcela aj ona. Nesiliki sme to. Ked su vlasky dlhe, treba ostrihad, ved dorastu
@alaguema ty ako si ma dovolujes sudit? odpovedala som na otazku to ze ty mas iny nazor je tvoja vec. moje deti ked vidia nadsenie zdielaju ho tiez a zacnu sa o danu vec zaujimat,asi viem ako komunikovat a motivovat moje deti,nepotrebujem aby ma tu nejaka mudrlantka poucovala. a predstav si moje sa ostrohat nedali!!!! nebolo ich mozne udrzat na strihanie,co som ich mala dat do kazajky a ostrihat?risili sme to bez nervov,stresovabia deti a vsetci sme boli spokojni. takze laskavo si o.mna neobtieraj usta. tu su fakt niektore najmudrejsie na svete. zasnem.
@maslenka47 to nechce sa dat ostrihat nemusi byt len prejavom toho ze povie nechcem. ked mas rocne doet pripadne 1.5 rocne,ktore nevie rozpravat u kadernicky vrieska ako tur a myka hlavou nevies ho zaujat absolutne nicim. je to pre neho nove prostredie nevie co sa s nim.ide robit a je vystresovane.... my sme si toto zazili. odisli sme neostrihani. svet sa nezrutil zacali sme nosit spobky aj vrkoce. teraz maju krasne dlhe vlasy. starsia sa uz v poho ide dat podstrihut,dvojicky este nie. takze to bie je len o tom,ze dieta nechce respektovat pravidla alebo to co povie rodic. nic nie je ciernobiele a treba sa na to pozriet z viacerych pohladov.
@lexilaracroft Dvojrocnej nevysvetlis nic, tej je srdecne jedno, ci ma dlhe vlasy alebo padajucu ofinu. Ja som odjakziva deckam vlasy strihala nakratko, ked uz boli dost velke a rozumne, aby pochopili, ze dlhe vlasy vyzaduju starostlivost, potom som im pokojne nechala narast aj dlhe. Ja by som veru nemala cas ani nervy na nejake divadielko pred zrkadlom alebo nedajboze aby som ja musela nosit detsku sponku..
Skus len uvazit, ci naozaj nebude jednoduchsie pre vsetkych zucastnenych proste jej odstrihnut vlasy a mat o problem menej 😉
@xevulax ty sa upokoj, dobre? 🙂 Nikto ťa nesúdi a nepoučuje. Ja som sa opýtala, prečo s nimi nekomunikujete normálne. Jednoduchá otázka, všímaš si? Osobne je mi to ale úplne jedno, pre mňa za mňa híkaj aj od rána do večera, ale možno by si bola prekvapená, že normálna komunikácia zaberá na deti lepšie, než tieto scénky. Dieťa veľmi dobre vníma, kedy si naozaj nadšená a kedy hráš divadielko a híkaš ako trafený somár len aby si dosiahla čo chceš. Koniec debaty z mojej strany. Nemám náladu na ďalšie hysterické výlevy.
@maslenka47 tiež som nepochopila. Ja som svojim slečnám dala na výber - buď česanie a sponky, alebo krátke vlasy. Koniec diskusie. Majú 5 a 8 a ešte sem tam pofrflú, tak im to pravidelne pripomeniem a hneď máme vo veciach jasno.
@alaguema tak si nabuduce usetri tvoje blbe reci. ty si reagovala na mna prva,nikto ta o to neprosil. a neviem co je na tom nenormalne ked clovek pochvali dieta ze dobre vyzera a namotivuje ho.divadielko hrat nemusim ked to myslim uprimne. prve pravidlo u nas je ze sa navzajom neklameme! so svojimi detmi sa bavim uplne normalne nie som psychicky naruseny clovek,a nemam ani hystericke vylevy. to si asi nevidela ako taky hystericky vylev vyzera. clovek tu nemoze nic ani napisat lebo tu niektore striehnete ako supy co kto napise aby ste sa mohli navazat. inak namotivujes rocne- 2 rocne dieta ako dieta starsie s ktorym sa uz da dohodnut....
@alaguema żena podla mňa ty si tocha mimo včera tu súdiš ženy že čo dovolia na verejnej fóre dnes ty môžeš písať čo len chceš veď je to verejné... porozmýšlaj troška nad sama sebou furt len urážaš tu maminy a vytvoríš konflikty. Čo máš kameň múdrosti že všetko dovoluješ?
@xevulax ani s ňou nestaraj robí to skoro pod každou témou každú len ohovára a robí tu dôležitú netreba s ňou zbytočne hádať 😉
Tak toto by aj mňa zaujímalo, aj moja 16 mes.to robi a tiež ju už nechcem strihať 😂