Ako dlho byť s dieťaťom v zime na prechádzke?

mariakajelova
25. nov 2011

Dobrý deň milé mamičky! Potrebovala by som opäť radu. Moja malá bude mať 5. decembra už 4 mesiace. V takomto počasí, keď je vonku takých - 3 stupňov, na ako dlho sa dá ísť s ňou von? Chcela by som, aby si zvykla aj na chladnejšie počasie, lebo musí byť niekedy vonku na čerstvom vzduchu. Na druhej strane sa však bojím, že prechladne vonku, lebo meškáme kvôli chorobe s dôležitým očkovaním, na ktoré by mala byť konečne očkovaná budúci utorok. Čo teraz ☹(. Ísť, či neísť???

lucka1987
25. nov 2011

my mame cosi cez 2 mes... a chodime tak na hodinku denne von, niekedy aj dlhsie, ak je slniecko... alebo ak nefuka

skolara
25. nov 2011

no ja osobne ostavam vonku ked mala spi. Kym spi sme vonku. Keby jej nebolo dobre tak by plakala.
Ked spi 3 hodiny sme vonku 3 hodiny 😉

ajahoda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamabiba
25. nov 2011

@mariakajelova nespomínaš akú chorobu. V tomto by ti najlepšie poradil pediater. Iba ti viem povedať ako to robím ja s mojou zdravou 3,5 mesačnou. vybojujeme obliekanie a šup von pokiaľ spí. Fusak zatiahnem tak, aby jej tam nefúkalo, poprípade sa to dá ošetriť pršiplášťom 😉 .

tea333
25. nov 2011

@mariakajelova ak mate dobry fusak, ktory je teply a okolo hlavicky vytvara teplo a bezvetrie, mozte ist aj do minus 10.Aj ked je babatko prechladene, von ist moze, treba ho samozrejme drzet v teple.
o ockovanie sa neboj, my sme proti ockovaniu a nic nam neuslo, neujde vam vobec nic..

mariakajelova
autor
25. nov 2011

@mamabiba kvôli dlhému soplíkovaniu mi začala nedávno kašlať lebo jej tie hlieny stekali dole a nakoniec mala zapálené mandle no a to ešte nebolo dosť. začali sa jej upchávať slzné kanáliky ☹(. to neprajem nikomu. boli sme dvakrát k očnej. tie stresy, že jej ich budú prepichovať keď sa to nezlepší. toto všetko trvalo jeden mesiac. už som bola šialená z toho, kedy čo jej treba dávať ☹(. vonku mi spí tiež veľmi dobre. je to zlaté bábo.

mariakajelova
autor
25. nov 2011

@lucka1987 chodíte von aj v takomto počasí, keď mrzne?

mariakajelova
autor
25. nov 2011

@tea333 hm. a to nedávate potom očkovať malú/malého ani na povinné očkovania? my sme jej kúpili už aj druhú dávku na rotavírus.

kamilka22
25. nov 2011

Von s dietatom je zdrave chodit v kazdom pocasi, musi byt patricne oblecene, mraz by nas odradzat nemal, samozrejme, ze do vichrice nepojdeme, ale pokial je "len" zima, tak je to v pohode. Deti treba teplucko poobliekat a aspon hodinka na cerstvom vzduchu im urobi len dobre.

mariakajelova
autor
25. nov 2011

@ajahoda no veď hej. tá kopa vecičiek okolo obliekania 🙂. lekárka mi povedala, že ju mám zobrať von na 10 minút 🙂. my chodíme von na oveľa dlhšiu dobu. v lete spala vonku aj 4 hodiny, neskôr 2-3 a teraz s ňou ostávam vonku len 1 hodinku. aj to je viac ako nič.

sante81
25. nov 2011

ja som chodila s kočíkom von aj ked bola vonku desna kosa, fusak, overal a maly spal ako zarezany. ja som mala pohyb a v kočíku spokojné dieta. narodil sa v septembri a cez zimu sme boli vonku kazdy den a je zdravy, dieta treba otuzovať už od narodenia.

lucka1987
25. nov 2011

@mariakajelova hej.. ved nema tyzden ci dva... a nie je nahy... dam mu flisovy overalik.. äokem ineho je aj pod nim obelceny) a dobry fusak,a kryt na kocar este. 😉 maly nie je ani spoteny.. na rucickach nema rukavice a aj tak ich ma teplucke, lebo ich ma pod fusakom..

mamabiba
25. nov 2011

@mariakajelova hmm, myslím, že toto je fakt najlepšia otázka na pediatričku, či ti odporúča chodiť von, za akého počasia a ako dlho. Nezabudni, že vonku fúka, aby sa jej tie kanáliky nezhoršovali.

andrejka1974
25. nov 2011

s dietatkom som chodila vzdy za kazdeho pocasia pamatam si ze v januari bol manzel chori a ja som bola s dcerkou vonku aj hodinu hoci bolo vsade bielo a mrzlo bolo -7 ale aspon sme neochoreli od manzela boli sme teplo oblecene mala mala pancusky, oteplovaky cizmicky svetrik bundicku a teplu ciapku aj nepremokave rukavicky

denkadenka
25. nov 2011

Nám sa maličká narodí koncom januára, kedy s ňou môžem začať chodiť na prechádzky?

anjelik99
25. nov 2011

@mariakajelova moj maly mal 4 mesiace takto pred rokom a boli sme vonku ked bolo -11 😀 treba viac vrstiev oblecenia a fusak a je to v poho ved v tom hlbokom kociku ich nemoze prefuknut ked su dobre zababuseny 😎

mimca20
25. nov 2011

@denkadenka Nas Luky sa narodil zaciatkom jula a uz cca koncom jula som bola vonku. Aj ked svokra vravela, ze nie az kym nebude pokrsteny, ale bolo dost horuco, tak sme boli vonku. To uznas sama za vhodne, kedy zacnes chodit vonku uvidis.

sisaha
25. nov 2011

az ked je -10 stupnov tak sa odporuca nebyt vonku dlhsie ako hodinu..

@denkadenka po takych 2 tyzdnoch mozes zacat pomaly s prechadzkami, najprv pol hodinu a postupne predlzovat.. Ak budu velmi silne mrazy, tak dlhsie ako hodinu nie.. Mozes aj zacat s postupnym pripravovanim v kociku na balkone a "davky" zvysovat..

bubinko83
25. nov 2011

my sme odchovany len vonku ,syn je v auguste narodeny a cez zimu mal tiež tie 4 mesiace sme chodili von aj v mrazoch aj na 2 hodky. Od narodenia sme vonku každy den 2 krat či prši,sneži to je jedno.Proste prechadka musi byt. 🙂 Podotykam že vobec nebyvame chory ! Stači riadne naobliekat ,ja som babato vela obliekla ,dala fusak ,deku aj kryt na kočik a trčal mu len noštek a vždy ked som ho vytiahla bol uplne teplučky. Vtych velkych mrazoch by som išla maximalne na 1-2 hodky denne to stači.

sisinka76
25. nov 2011

@mariakajelova baby Ti dobre radia, dietatku treba viac vrstiev. a neboj, cerstvy vzduch jej urobi len dobre. a sorry,ale ked pocujem vyraz dolezite ockovanie,tak musim len oci prevracat ☹ ak uz si rozhodnuta,tak daj ockovat,ale isto nie, ked je mala chora. ockovanie pocka, neboj.

veronikam
25. nov 2011

Aj 3-4 hodiny 😉 , fusak, nanoznik, a ficime.

tea333
25. nov 2011

@mariakajelova proti nicomu, ani povinne ockovania. nie je nas malo..ale o tom zas v inych temach 😉

zebra41
25. nov 2011

Jakubko sa narodil v januari. Prvykrat sme boli vonku ked mal 2 tyzdne (dovtedy sme boli v nemocnici....) asi na 30 min a od 3.tyzdna sme vonku tak dlho ako dlho spinka. Takze kludne aj 3-4 hodiny. Ale ziadne behanie po obchodoch. Lebo babo je naobliekane a spoti sa hned a potom je jasne,ze ochorie.

gledis
25. nov 2011

aj moja malá rada spí vonku a spí aj 4 hodiny ale teraz sme už týždeň v nútri lebo bývame pod horou a už týždeň je tu celý deň hmla a hrozne sychravo a tá hmla tlačí dole ten dym z komínov a nedá sa vonku vydržať 😒

luciferkax
25. nov 2011

my chodíme von aj na dve tri hodinky, kým je drobe c spooojný... Naša pneumologička káže chodiť von za každého počasia, s výnimkou veeeeľmi silného vetra a hmly.... A ak bábo nemá horúčku.. inčá stále

katrinka8
25. nov 2011

Ahojte, ja som s mojou malou chodievala vonku takpovediac za kazdeho pocasia, iba ak bola prilisna hmla alebo fukal silny vietor ci prilis lialo, nesli sme. Vonku sa moze aj v pripade, ze ma nadchu (dokonca sa to odporuca na odpuchnutie sliznic - babatku sa ulavi) Nesmie sa len ak je teplota alebo je babatko tak chore, ze prechadzku nedoporucuje lekar. Za prilisnej hmly by sa nemalo chodit (pocula som to od viacerych pediatrov, ale presny dovod si uz nepamatam), ak prilis lialo, tak to ani nebolo kvoli malej, ale skor kvoli nam, lebo behat v lejaku s kociarom a dazdnikom nie je nic moc 😉 Ale chodili sme, ako spominaju baby, kym spala, prip. kym sme vydrzali my tu zimu 😀 - ale tak cca dve hodinky, niekedy viac - niekedy menej. Priznam sa, ze ak sa nam niekedy nechcelo do zimy, prip. fucalo, dali sme ju spinkat na balkon - teda lodziu, bola na vzduchu a zaroven tam bolo krytie pred vetrom.
Zima nie je prekazka, a -3 nie je este velka zima. Byva aj -10 alebo este chladnejsie 😉 Cize primerane obliect (pozor na prehriatie - treba premyslat, ze dietatko budes obliekat aj do teploty -10) a hor sa von! 😉

katrinka8
25. nov 2011

@denkadenka - nam sa malicka narodila v zaciatkom juna a na 3. den po prichode z porodnice sme sli 1x von. Ale je to ine so zimnym a s letnym babatkom. To Ti vsetko povedia aj v porodnici, nemusis sa bat. Mozes zacat nechat spavat pri otvorenom okne (patricne oblecene) - ako predchodca prechadzky, alebo na balkone....

anitab
25. nov 2011

@mariakajelova taketo male deticky cca 1-12mesacne by mali ist von v zime max. do - 5 stupnov.....podla toho ako znasa ten chladny vzduch, ale asi 4hod u 4m dietatka je dost...ked tak rozdelit to na 2-3x prechadzky za den, aby to nebolo naraz vela....a co sa tyka ockovania - jednoznacne by mala byt mala uplne zdrava! ziadne sopliky, ziadny kasel...to ockovanie sa da odlozit...

rebecca16
30. nov 2011

Ahoj. Môj syn ma 3 mesiace a počas dna inde ako vonku nezaspi. Takze je dopoludnia aj popoludní na balkone. Nastastie ho netreba kocikovat stačí ho tam uspat a spinka spokojne aj 3-4 hodinky dopoludnia a popoludní take 2 hodky potiahne. Fungujeme takto uz 2 mesiace, zatiaľ chorý ani prechladnuty nebol. Ja inú možnosť ako nechat ho vonku ani nemám, inak by mi dieťa pocas dna vôbec nespalo.

anamis3
5. feb 2012

chcem sa opytat-chodite aj teraz von na prechadzky ked je -13?mam 3 mesacnu dcerku a uz sme tri dni neboli vonku spat a jej spanok doma nie je taky ako ma vonku.vonku spi aj dve-tri hodky,doma asi tak hodinu.cez obed,myslim.