musim byt pri nom, najlepsie s nim v ohradke.. da sa s tym nieco robit alebo len cakat kym ho to prejde? nemozem nic robit len byt stale s nim. zmiznem mu z oci alebo len vyjdem z ohradky a je plac. hystericky plac. mate skussenost? dakujem
@zuzkamacken aj nas to robil,pust mu telku a daj tam hracky,...odid a nechaj ho ,...pust si radio,aby si ho nepocula a on sa ukludni a nauci,ze ty prides,to len teraz skusa a dari sa mu,.... 🙂 skusaj po takych 15 minutach a uvidis,...
no je v ohradke s priemerom skoro 2metre, ma tam auticka, hracky, vsetko!! chybam tam len ja! stvornozkuje, ale ved ked ho necham mimo ohradky tak by siel aj neviem kam, vsetko by "riesil", to by som len za nim behala.. :(
u nas u viacerych deti neuspela ani sietova ohradka ani drevena ohradka -drevenu pouzivame,ale len otvorenu aby mohol ist dnu a von kedy chce,ma tam hracky,zvykne sa tam hrat,ale nesmie byt zatvoreny-inak presne ako hovoris spusti hyster.plac
taketo male deticky potrebuju vidiet svoju mamu. je to obdobie separacnej uzkosti. bud s nim, venuj sa mu, hraj sa s nim. ked potrebujes nieco robit v inej izbe, vezmi ho so sebou. drzim palce 🙂
ohradky nie su velmi dobre na rozvoj deticiek, treba nechat nech skuma. vsetko nebezpecne daj z dosahu. je to tazke ja viem, tiez len malu stale musim sledovat.
@zuzkamacken nezamyslela si sa nad tým, že jediný svet je jeho mamina???? prečo ho tak týraš? OMG má len 9 mesiacov!!!!
my máme cestovnú ohrádku, ktorá slúži len na rýchle upratovanie hračiek, ide do nej len keď ona chce, lebo má jednu stranu otvorenú, mne keď začala štvornožkovať, všetko nebezpečné som odstránila z dosahu a nechala ju tak na zemi, ona keď chcela prištvornožkovala ku mne, ale väčšinou sa hrala v obývačke na zemi, ešte len bude sranda, keď začne vyliezať na gauč a podobne, deti nemajú radi obmedzovanie, ale ja som nikdy za malou nechodila ako dozor, mala som ju na očiach, jedných kútikom ju kontrolovala, ale pri tom si robila svoje veci, keď som potrebovala. Nechaj ho, nech spoznáva svet, musí sa naučiť dávať si pozor 🙂
@inzi_jozka
prosiiiim?? tyram??? som tam s nim!!!!! dalsia premudrela mamicka 🙂)) dakujem
Podla mna sa dostal do obdobia 'separacnej uzkosti'. Bez mami ani na okamih. Treba mu byt stale na blizku a vydrzat. Prejde to same...skus si precitat http://mamicky.eu/zavislost-na-matke-a-separacn...
@zuzkamacken ježiši ale on nepotrebuje aby si tam bola s ním...ale aby on bol s tebou, keď robíš bežné činnosti....je to tvoje dieťa, je časť teba...a máš pravdu, som premúdrela, lebo múdro nechám svoje dieťa spoznávať svet a nezatváram ho do ohrádky....a ty si pokojne ži vo svete ohradok, pokoja od deti, deti, ktore prespia celu noc, zaspavaju same a po plači rezignujú a príjmu nezmyselné nároky....ako koľvek to už vezmeš, úprimne ti prajem všetko dobre. PEACE! 🙂
@inzi_jozka fuha, to uz hej. peace, po takych urazkach pisanych niekomu koho vobec nepoznas!! bravo! ostatnym mamickam dakujem za konstruktivne rady 🙂 . tebe hlavne PEACE :D
@zuzkamacken myslim si, ze mozes robit co chces, v ohradke ho neudrzis, je normalne, ze cim je dietatko starsie, tak nebude sediet na jednom mieste, uz chce lozit, spoznavat. ja ked som si nieco robila, tak som si malicku davala do kresielka a pozerala sa na mna, ale nemozem teraz od nej chciet, aby mi tam sedela do 2 rokov. a suhlasim s s inzi- jozka, ze ty si jeho svet, je uuuuuplne normalne, ze chce behat stale za tebou. ja mam 2 dievcata a nonstop cely den su zavesene na mne, ci varim, umyvam riady a sedim na zachode 🙂 toto je rodicovstvo..
@lucinka204 ved iste, ja sa ho nechcem zbavit ani ho odlozit do kuta, chcela som vediet ako si poradit ked musim naozaj nieco spravit...
Tak bud s nim vies kolko som sa ja nabehala za mojou dcerkou a teraz uz si" lieta "sama 🙂 tvoj cas so synom sa ti 100 nasobne vrati v podobe spokojneho dietatka ved ty si pre neho najlepsia hracka najzaujimavejsia a uvidis toto mamickovske obdobie netrva vecne len sa s nim pekne hraj 🙂
@zuzkamacken zavisi co chces? ci mat dieta v ohradke a klud alebo si ochotna sa ohradky zriect a nechat maleho nech cupita vsade za tebou. Podla toho sa musis aj zachovat. Ak ohradku chces stoj co stoj tak ho tam musis nechat.
Druha moznost je z vysoka sa na ohradku vykaslat a nechat ho behat. A co robit ak nieco surne potrebujes urobit? no nechat ho nech ti pomaha. Ak varis tak sedeli na linke ci sa hrabali v suplikoch a hrali sa s hrncami a vareskami. Do umyvacky nakladal riady spolu so mnou, pri prani tiez asistoval.Jednoducho vsade kde som bola ja bol aj on. na zemi, na rukach, v manduce zalezalo od situacie. Ja neviem ale odkedy mam deti tak ani sama necuram.
@zuzkamacken ahoj presne ako o mojej malej pises. vcera bol den na draka cely den na rukach som ju mala, ked bola v ohradke musela ma vidiet, akonahle som sla na wc tak hystericky plac. Evicka ma 9,5 mesiaca a je to take umrncane dieta, len obcas sa dokaze sama zahrat. Toto obdobie pripisuje zubkom ten hystericky plac, vsetkeho sa boji, kanvice, vysavaca, mixera, ked odchadzam... lebo stale kaka, ma cervene licka, pasticky stale v ustach, brusko boli.... snad je to len prechodne..
Tiez si myslim ze je to separacna uzkost a zaroven ze maly chce spoznavat svet - ale s tebou, co je uplne logicke. Podla mna je riesenim odstranit najnebezpecnejsie veci a vypustit ho do "sveta". V kuchyni mu strc nejake krabicky a varechu, nech sa s nimi hra pri tvojich nohach a ty var. Vykladanie, nakladanie umyvacky, pracky, vesanie pradla, odkladanie veci, to su vsetko prace, pri ktorych ti moze teraz malinko a neskor viac asistovat - ano, nebude to take rychle, tri veci budes robit cely den, ale no a co. A veci, ktore sa nedaju s nim rob vtedy, ked spi alebo ked je doma manzel - alebo nech ich rovno manzel urobi 🙂 Ono to na zaciatku znie zlozito ale ked to clovek vyskusa a chvilu vytrva, zisti, ze sa to da. A kto vie, mozno aj tvoj maly zisti neskor, ze ma v ohradke kopec hraciek, s ktorymi sa rad pohra - a casom aj sam.
@luba28 na toto nemam slov, ale kazdy podla seba
@zuzkamacken ani nas simonko nechcel byt v ohradke, uplne zbytocne sme ju kupovali. on sa hral na zemi na koberci, na deke s krackami. dala som mu hracky do jednej krabice a zabaval sa tym, ze ich vyberal von, pozeral, co tam ma. mozete hracky prestriedat a stale si tam najde nieco ine. oblozte ho vankusmi, ze ked padne, aby sa nebuchol. nase deti {moj syn, synovec tiez a dalsi synovec tiez} takto sa zabavili na dost dlhy cas. starsi sa hral v ohradke aj pol dna. kazde dieta je ine a ohradku nechce kazdy. a ten nazor, ze pustit teplu a ist prec a este si pustit radio, aby ste ho nepoculi, tak to je non sence, co niektore "matky" dokazu. to radsej neskusajte.
@zuzkamacken moji boli taki isty-obaja-prveho som stale riesila,snezila sa ho viest k samostatnosti,nech vydrzi aspon par minut.....vysledok-ziadny-reval ako tur,nic som nedosiahla--len dieta plne nervov.
Druheho o vela rokov neskor som si dala do nosica na chrbat a vsetko som robila s nim-on sa mi cez plece pozeral a bol stastny ako blcha- kedze to bol ergo nosc ,tak netrpela ani moja chrbtica ,ani jeho nohy ci chrbtica.
Vysleko-obaja synovia sa osamostatnili ako tak az vo veku cca 3 roky-aj ten prvy co som ho tlacila a"vychovavala" aj tento druhy-rozdiel bol ze ten druhy je spokojne dieta,v skolke neplace ,cudzich sa neboji.....
Iste su deti co vedia byt same od narodenie,alebo sa aspon lahko k samostatnosti privedu,ale su aj ine deti.....sama musis prist na to, ake je to tvoje a co je pre neho dobre.
@luba28 ja som ziadne Bozie rany nespomenula takze sa nemam z coho spamatavat ale fakt je ze kazdy vychovava podla svojho uvazenia a poviem ti dcerku som vobec nemusela ucit takto podla mna drasticky zaspavat a vlastne ani nicomu inemu- chvala Bohu 🙂 vsetko sa da poriesit a naucit formou lasky,empatie atd...mama a dieta to je laska na cely zivot -jedinecna uvedomujes si ako sa asi citi tvoje dieta ked ho nechas plakat bez toho aby si ho utisila a pod.? Ale to je na kazdej mamine
@daanuska to tiez nebolo tebe,len som to nevedela spravne priradit,...sorry,....mas stastie,ze sa ti to so spankom podarilo tak,....ale tiez si s tebou nemoze dieta robit co chce,..nie kazdy ma moznost ho niekomu dat na chvilu a porobit si co mu treba,....urcite ked nieco mojho boli tak ho plakat nenecham a snazim sa pomoct ako sa da,ale toto je o niecom inom,...ja viem rozlisovat detsky plac mojich deti a viem kedy placu naozaj a kedy si len vynucuju pozornost,.....
neviem prečo chceš od dieťaťa aby bolo v ohradke...ma 9 mesiacov chce predsa spoznávať svet...ja som mala deti pri sebe či som varila,či som upratovala, a nemusela som im byť stale v pätách ...prostredie sa dá prispôsobiť aby bolo bezpečné...nevravím nechať ho bez dohladu,ale napríklad zarieť dvere v miestnosti kde akurát si a kukať na neho a popritom si robiť svoje...nutiť ho a nechavať ho tam plakať...prepáč ale to je akurát tak na traumu....
baby halooooo, tak dalsi prispevok, kde su hadky :( musim povedat za seba, ze ja sa cely zivot budem ucit byt dobrou mamou. a vsetkemu nas ucia deti. pri prvej som urobila dost chyb, ale to si uvedomujem az teraz, ked mam druhe dieta a vsetkemu, co nebolo spravne sa teraz snazim vyvarovat. kazde dieta je ine a darmo sa mozme snazit tym drobcom nieco nanutit, ako by to malo byt podla tabuliek. budes samo zaspavat, budes sa samo hrat.. a zistila som, ze aj ked som sa snazila ako som chcela, tak dieta si vzdy presadi svoje.. jednu dceru som musela uspavat na rukach a mladsia zaspi pekne sama, jedna je zive dieta, nonstop v pohybe, druha flegma, nic ju nerozhadze.. treba pocuvat potreby dietata, samozrejme kazda z nas zapne dietatu telku, posadi ho do kresielka, aby si mohla nieco rychlo porobit, na tom nevidim nic zle, ale nutit ho tam byt, ak tam byt nechce, tak toto nie. a urcite ani jedna z nas neublizuje dietatku umyselne, len sa este musi vela ucit.. :D
@zuzkamacken stvornozkuje? nechaj ho hači na koberci a obloz autickami...u nas funguje. ohradka je na okrasu a zaberanie miesta...