7 mesačnú dcérku učím štvornožkovať

emma2510
29. apr 2013

nasa mala ma 7 mesiacov a snazim sa ju naucit stvornozkovat je chyba ak jej zdviham zadocek ked ona ma ruky uz narovnane?

soldi
29. apr 2013

@emma2510 a preco sa ju to snazis naucit? este ma dost casu na to, aby na to prisla sama, nie je sa kam nahlit 🙂

mi_muska
29. apr 2013

ahoj🙂)a prečo sa ju snažíš naučiť štvornožkovať? veď keby to potrebovala, naučila by sa sama🙂)náš malý vôbec neštvornožkoval, začal chodiť neskoro, až okolo roka a pol a všetko bolo a je v poriadku🙂))tak verím, že je to tak aj vo vašom prípade 🙂 nie každému dieťatku sa lozenie po štyroch páči 🙂

zuzka_bluzka
29. apr 2013

asi by bolo mudre nechat ju nech sa to nauci sama, ma este dost casu a pride na to aj bez tvojej pomoci.....

zivika
29. apr 2013

@emma2510 ved ju nechaj, sama sa nauci, ked pride spravny cas 😉

emma2510
autor
29. apr 2013

asi preto sa ju snazim naucit stvornozkovat lebo vela deti v jej veku uz davno lozia po dome a moja stale nic ☹ len lezi 🙂

ana15
29. apr 2013

....joooj maminka....ešte budeš banovať, ako je jej chcela nahliť...🙂))teraz ked to už lieta si človek povie, kde je to male babo.....a iste mi všetky date za pravdu. Moj maly sa od 8 mes.plazil, od 9 začal štvornožiť , takže naozaj má ešte čas...ak ju to samozrejme bude samu baviť....ale neboj nič, ona na to príde sama....tym ze este nema dostatocne silne brusne a chrbtove svaly a koordinovat pohyb ruk a noh sucasne je mozes kolko chces dvihat tu ritku hore.... 😉

zivika
29. apr 2013

@emma2510 neporovnavaj ju s inymi detmi, lebo kazde je ine...

lenka_b
29. apr 2013

Ja by som ju nenutila . Moja zacala stvornozkovat, ked mala asi 11 mesiacov a odtial to viedlo k chodeniu. Ja by som ju do nicoho nenutila. Trpezlivost 🙂

madono
29. apr 2013

náš má osem mesiacov a ani náznak stvornozkovania, mm je z toho tiež už na nervy a neviem mu vysvetliť, že nemusí vôbec stvornozkovat. takže sa nestresuj...

sante81
29. apr 2013

moja ma 10 mes, a teraz začala ešte len sediet. chlapec starsí sedel uz ako 8 mes a v 10 uz stále v postielke. neporovnavaj deti s ostatnymi, kazdé je sikovnejsie v niečom inom.

jerryjanka
29. apr 2013

my mame 8 mesiacov a zatial nič ale nestresujem to pride

lilke
29. apr 2013

u babatka sa rozvija bud motorika, alebo rec. tvoja mozno pracuje na cibreni jazycka. 🙂 neuc ju nic, aby si ju nepomylila, a nenaucila sa s tvojou pomocou nespravne pohybove vzorce, ktore budete dlho riesit rehabilitacne.

andrik78
29. apr 2013

Moja najmladšia bude mať v piatok 10 mesiacov. Ešte ani poriadne nesedí nieto ešte štvornožkovať. Najprv sa začala gúľať a posledne 2 týždne sa plazí. Ostatné deti v jej veku už dávno sedia a chodia. Ale kašlem nato pre mňa je jedinečná ,O pár rokov si na to už ani nespomeniem kedy čo začala (najstaršia bude mať 10.5 16 rokov a vôbec nemám tušenia kedy začala sedieť, loziť či chodiť) 😀

vlnka81
29. apr 2013

@emma2510 to co mas v okoli za opice ze uz vsetky v 7. mesiaci stvornozkuju??? zbytocne vytvaras u svojho dietata stress. jedna z najhorsich veci co moze matka pre dieta urobit je to ze ho porovnava s inymi a neocenuje jeho individualitu. ak zacinas uz tak skoro s porovnavanim tak Pan Boh pomahaj v puberte. ☹

denisenko
29. apr 2013

@emma2510 ...štvornožkovať nasilu nikoho nenaučíš...moj starší syn neštvornožkoval vobec..stačilo mu plazenie...a potom 2 dni pre 1 rokom začal chodiť po vlastných....mladší sa tiež dlho predlho plazil....začal štvornožkovať neskoro ...sám a nikto ho to neučil....a od 11-tich mesiacov chodí....nechaj jej čas, ona si sama určí čo, kedy a ako.... 😉 😉 😉 ...a nikdy, nikdy ...neporovnávaj...už v školke si nikto ani nespomenie, či štvornožkoval alebo nie.... 😀 😀 😀 😀

iwesska
29. apr 2013

Chyba bude asi v tom, ze porovnavas a tlacis ho do niecoho na co nie je pripravene. Moj ma 2r.2m a rozprava len heslovite, ine deti v jeho veku tvoria cele vety a co? Lubim ho aj tak 🙂 Co sa stvornozkovania tyka, moj zacal sam od seba v 9m, kedy sa aj posadil, aj postavil, vsetko naraz a dovtedy len lezal ako buchticka 😀

danim
29. apr 2013

@emma2510 nech ju to ucis akokolvek, kym nebude sama pripravena aj tak sa ti ju to naucit nepodari !!! 🙂 deti bezne stvornozkuju az okolo 9 mes. kazde dieta je ine a inak sa vyvija, tak to respektuj.. lebo zbytocne len seba stresujes 🙂 a okrem ineho, mozno ti stvornozkovat nebude vobec- aj to je bezny jav. 😉

zuzanockamt
29. apr 2013

@emma2510 chyba je uz to, ze ju to ucis, nechapem naco, nauci sa sama ... ci mate nejaku sutaz v okoli, ze kto bude prvy? 😀 😝

lenka23
29. apr 2013

ja si tiež myslím, že je zbytočné ju to učiť... poznám chlapčeka, ktorý vôbec neštvornožkoval a krátko po roku už chodil. Nechaj to na ňu.

cinnamon111
29. apr 2013

my sme pri dcérke robili strašne veľa chýb, nakoniec sme skončili pri Vojtovej metóde na rehabiltáciach a tam nám neustále prizvukovali - dieť do ničoho nenúťte. Keď to nevie robiť, tak to znamená, že ešte nie je pripravené na daný pohyb. Nedávať na sed ak samo nesedí a pod..........Sedem mesiacov mi teda príde ešte zavčasu na štvornožkovanie, však to detičky robia cca od 9 mesiaca - a aj to je veľmi individuálne. My sme štvornožiť začali až v roku 😉

zuzich
29. apr 2013

tiez nechapem preco? ide o nejaku sutaz?kam sa ponahlas? ani sa nenazdas a odide ti z domu...
moj znamy lekar, otec styroch deti mi povedal:vsetko co robi dieta samo, je dobre...tak jej nechaj cas..

nanulik
29. apr 2013

Myslim si ze dieta same pozna kedy je pripravene na nove zrucnosti

monro
29. apr 2013

Ucenie je zbytocne..bude to robit az ked bude chciet sama...

althejka
29. apr 2013

tiez by som myslela hlavne na chrbticu, ktora sa spevnuje postupne a predbiehanim " udalosti" 😀 je zbytocne nicena uz v takom mladuckom veku.

lucinocka
29. apr 2013

@emma2510 skus ju skor motivovat cimsi aby sa za tym snazila dostat...nasa ide ako maniak za topankami..najprv dvihala rit a hadzala sa na hlavu , potom zistila ze to boli, tak sa hadzala na hrudnik a teraz uz zacina pouzivat rucky a preklada.. ale nepomahalo to ked som jej prekladala ja, cim som sa jej dotkla hned obe dvihla do vzduchu a spadla na nos, ona to chce sama vsetko 🙂 tak ja len rozhadzujem topanky 😀 😀

svetlusska
29. apr 2013

@emma2510 ja si myslim ze zbytocne nas maly ma 11 mesiacov a stvornozkovat sa snazi az teraz...doteraz sa plazil dozadu a dopredu po brusku...a dostal sa kam chcel. nechaj pokym to nebudde chciet sama..a podotykam kazde dieta je ine...ak by som sa pozerala na ine deti tak by som bola zufala uz len z toho ze oni uz pekne chodia,maju zubky a mi nic..ja to neriesim ked to ma prist tak to pridee....

hajajanka
29. apr 2013

@emma2510 Preco ju ucis stvornozkovat? Uc ju chodit, jest priborom a mala by si jej podat prihlasku na vysoku skolu!

Pre pana Jana, to myslis vazne, ze ucis decko liezt po styroch? Ved to zvladne sama. Ci chces pretekat s inymi mamickami? Moje dieta vie toto, tamto a ono. Ved to nie su preteky. Nechaj to na nu, jej telo si samo urci, kedy zvladne stvornozkovanie (a mimochodom, nie vsetky deti stvornozkuju, mnohe rovno chodia), sedenie, chodenie, rozpravanie. Nechaj to dieta zit!

something
29. apr 2013

:o))

marianka0101
29. apr 2013

Ja by som to nechala na nu, ked bude pripravena, zacne sama. Mozes jej viac ublizit ako pomoct, vsetko treba postupne. Pozri, je nejaka "norma" a ta hovori, ze deticky zacinaju stvornozkovat v 8 az 11 mesiaci 🙂 niektore deticky zacnu skor, to je pravda, ale mate 7mesiacov, mate este casu a casu, vobec to neries 🙂 neboj, vsetko je tak ako ma byt 🙂 zatial si uzivaj, pi kavicku s vylozenymi mohami, coskoro to nebude mozne 🙂

laura0
29. apr 2013

Sú deti co ani stvornozkovat nebudu,moja prva dcera zacala stvornozkovat v 11 mesiacoch a ako rocna uz zacala aj chodit .Teraz mame druhu dcerku ta ma 9 mesiacov a ani naznak stvornozkovania .Ani ju do toho nenutim ak bude chciet zacne sama ak nie tak nebude stvornozkovat vobec....ja si myslim ze sa to ani neda naucit ....