Ahojte všetci
Môj drobec bude mat zajtra 1,5 roka a asi dva mesiace s ním mam len problémy normálne už neviem kudy kam.Je tak strašne tvrdohlavých absolútne ma nerešpektuje
Napríklad včera sme boli na ihrisku kde je miesto trávy všade vysypany jemný štrk . S jedným dievcatkom si do jeho formiciek dávali kamienky a potom ich začal po ňom hádzať upozornila som ho asi desať krát ze to nesmie robiť dala som majú aj po rúčke aby to nerobil ale on to ma absolútne na háku vôbec mu to nevadí nepočúva ma. Potom sme šli inde aby som odpútala pozornosť začal brat inému dievčatku z rucky loptu tak som mu zase vysvetľovala ze to nesmie robiť ale keď prišiel k ďalšiemu dievčatku čo šlo na smykacku po schodíkoch a kopal ju do zadku tak som tu hanbu už neprežila a odišli sme domov.
Doma som ho vykreslila ze to nesmie robiť zatvorila som ho do detskej a tam zúril ako šelma.
V noci sa budí často s plačom bije ma dáva mi hlavičky ale pekne silne ..... pomôžte mi čo s ním ďalej on vie byt niekedy aj taký zlatý ze ho len stiskat a bozkat ale vie ma aj pekne vytáčať ďakujem za odpovede
@ajulake vidíš, na konci si to napísala krásne, vie byť aj taký zlatý, tak ho takto vnímaj, obrň sa trpezlivosťou, dieťa je vo veku hľadania a nachádzania identity, nechaj ho nech j v dospelosti silnou osobnostou 🙂
a ešte poradím, maj k nemu súrodenca a bude to ešte krajšie 🙂
@diskutujuci hahahahaha súrodenca by som aj no momentalne zdravicko nedovoľuje ale on musí vedieť ze iste veci sa nesmú robiť nemôžem si to nevšímať upozornim ho a on to vôbec neberie potrestal ho a jemu to nevadí ???
Podla toho co pises je uplne normalny, priemerny. Myslim, ze ty celu situaciu vnimas nejak divne. Skus si najst kamosky s trochu starsimi detmi, nech ti porozpravaju, co zazili a stale zazivaju... to budes este svojho povazovat za kludasa 😀
Tak malé dieťa nepotrebuje ani udretie ani siahodlné vysvetľovanie - ani jednému ani druhému veľmi nerozumie, navyše jeho pozornosť je ešte slabá a o chvíľu na všetko zabudne a začínaš odznova.
Jediné čo ako tak pomôže je rázne konanie a odpútavanie pozornosti, keď robí to čo nemá, tak zakroč - zober ho z daného miesta, zober mu vec, s ktorou ubližuje - k tomu jednoduchý komentár, prečo sa to nesmie. Na batoľa treba veľa diplomacie a trpezlivosti a aj tak nečakaj, že v okamihu zmení správanie, to sa bude meniť postupne, ako bude rásť....začne byť rozumnejší..... no a potom príde puberta 😉 😀 😀 😀 😝
@ajulake to je pravda, ale ako sa píše, raz pokarhaj a 10x ho objim 🙂
a potom uvidis, on to vsetko vníma, aj tvoj hnev, ale stále ešte sjkúša, ale keby ťavidel smutnú, myslím, že aj jeho malá dušička pochopí a upustí....
@ajulake aké bolo tvoje tehotenstvo? to správanie v noci , tvoj prípadný plač sami nepáči, čo ti povadala doktorka? zverila si sa jej? ...
Vychova je dlhodoby proces, alebo nekonecny. Bud rada, ze je zdravy. Akcne deti sa v zivote nestratia. Naozaj, chces od neho nerealne veci, jeho mozog nie je zrely.... Cize ako bolo napisane vyssie, chce to trpezlivost. A kontinuitu vo vychove a raz mozno ked bude mat 30, bude z neho spravny chlap a bude umravnovat on teba. 🙂
Skusa pevnost hranic, neni v tom nic proti tebe, ziadny nedostatok respektu. V tom veku je dieta ako maly psik, je to v tomto ohlade temer to iste. Laskavo a tvrdohlavo (my dospeli uz casto nemame tolko volnej energie ale musime najist) mu nesutale dokola opakovat, ked neposluchne pohrozit ze pojdeme prec z ihriska a hned aj dodrzat. Bez hnevu ci podrazdnia, uplne len fakticky vykonavat ako rutinu. On v podstate poslucha, aj ma rad rodicov, len skusa tie hranice. Nerobi to vedome, je to pud vacsiny deti, niektore ho maju viac vypukly, tie silnejsie osobnosti. Chce mat zasadoveho rodica o ktoreho sa bude moct opriet a ktory co povie to splni. Potom bude rad a za puhych par rockov najneskor sa upokoji 😀 , treba vydrzat, co uz je to z hladiska vsehomira 😵
@lucia78 ja som vďačná za neho aj za to ze je zdravý ja ho nekonečne milujem ako som písala on dokáže byt tak neskutočne zlatučky ze keď sa pozrieš do jeho módrych ociek ideš odpadnut láskou k nemu ale tie jeho nervy a vyčíňanie k ostatným deťom ... Včera som bola z neho fakt v šoku čo dieťa to úročenie a agresivita
@ajulake presne, ako pisu ostatni, skusa, kde su hranice, co si moze a nemoze dovolit... kazdopadne, trest dostal - a to, ze ste odisli z ihriska... Ty to vnimas, ze mu to vobec nevadilo, no evidentne mu to vadilo, ked sa doma jedoval... podla mna to bolo adekvatne, ako trest, aj si mu zdovodnila, ze robil zle detickam...
S tymi hlavickami v noci, to Ti neviem poradit... ale spomenula by som to pediatricke - mozno je to iba vzdor, alebo nechce byt v noci na rukach, tak sa meta, neviem, asi by som to skonzultovala... ale deti robia vsetko mozne, kazde dieta je ine, takze si hlavne nic zle nenahovaraj... 😉
@ajulake Ale ved aj to utocenie a agresivita su normalne, este sa bude mlatit dlho, pockaj co bude v skole 😀 . Aj ked neviem ci sa v takom nizkom veku da hovorit o agresivite, ide len o nezrely mozog. Este raz, tvoj syn je s najvacsou pravdepodobnostou uplne normalny, len ty vnimas celu situaciu tragickejsie, nez v skutocnosti je a zbytocne sa nervacis. Naozaj, ver tomu, vsetko je OK, mas typickeho chalana 😀
@ajulake ahoj, môj má 4 roky a má ma doslova na háku! vonku, na návšteve, škôlke ukážkový chlapec, anjel, doslova a do písmena ale doma je to diabol. hlavne na mňa. ja môžem kričať, búchať, capnúť mu, nič, doslova sa vrhne na mňa a davaj - bije, kričí a podobne.....
@ajulake a velmi dolezite je byt "dosledny"... ked nieco povies, musi platit... modelova situacia - napr. este raz to auticko hodis o zem, tak ho dam do skrine, kym sa nenaucis pekne spravat k auticku alebo ak este raz udries toto dievcatko, tak pojdeme domov z ihriska... a treba to naozaj dodrzat, aby si z Teba neskor nerobil dobry den... doslednost, doslednost... je to tazke, ale oplati sa... 😉
@lalinko2010 veľa veľa a ešte viac trpezlivosti môj brasko ma dvoch chlapcov sú to už školáci ale ja niečo take ako robí môj zbojník som u nich nepoznala možno ako píšu ostatný vyrastie z toho a prídu Pubertálni problémy
@ajulake u nás je problém to že my bývame s mojími rodičmi - čiže starý rodičia dovolia všetko a ja som tá čo zakazuje. ale keď sme sami doma, tak pohoda. to je dokonalý chlapec. našťastie vonku nie je agresívny k deťom, akurát naháňa mačky a psy, no psina preňho, nie pre mňa...ale hádam nejako vyrasie z toho. toto obdobie sme mali aj my v 1,5 roku ale potom sa to nejako ukľudnilo. myslím si že v noci ho netreba brať na ruky, treba ho nechať tak, nelíškať sa, nemyslím že ignorovať, to nie, ale dať len pozor aby neublížil sebe.
@ajulake typická chlapská odpoveď. nechaj malého cez víkend s otcom, ale verím že chlapec pri ňom bude ukážkový, to ej tak aj u nás. môj manžel tiež nevie že aký vlastne je chlapec, on vidí len tú dobrú stránku.
@lalinko2010 ja mám 2,5 ročnú dcérku a je to zo dňa na deň horšie, začali sme chodiť do školky tak tam je vraj v pohode, ale doma a už žiaľ aj na ulici kričí, vrieska, tak že jej mladší 10 mesačný brat sa vždy rozplače. Nechce sa obliekať, jesť, čistiť si zuby, vlastne keď niečo chcem u nej dosiahnuť, tak jej pohrozím varechou a len vtedy to spraví. Ja sa však cítim ako tyran a vydierač. Veľmi začala žiarliť na mladšieho až mám z toho hrozu. Neviem ako s ňou ďalej. Čo je však najhoršie, že veľmi veľa plače, pre hocičo a niekedy ani neviem prečo. Aj v noci sa budí s plačom. Už som rozmýšľala zájsť za nejakou psychologičkou, či by mi nedala nejakú radu ako na ňu. S mužom sme už zúfalí.
@lalinko2010 aj my naháňame holubov ale to mi nevadí psíkovi pekne hľadkame inak ich ťahal za chvost ale s tým prestal toto mi nevadí on miluje zvieratká mne skôr vadí to ze sa takto sprava k ostatným deťom ako aj nečakal ze bude dieťa vo výklade ale mal by posluchnut ze ak mu niečo zakazem tak sa to nesmie robiť on nie je blby naopak je to strašne chytri chalanisko
@ajulake no..ja by som upozornila tak raz,ak by spravanie zopakoval,sla s nim okamzite domov. A strucne,kedze je maly,len povedala: Hadzes kamienky,ideme domov. On si totiz to,ze si ho doma zavrela do izby,vobec nespaja so spravanim vonku..na to je este prilis maly. Takze nie 20x upozornit,ale vyvodit logicky dosledok. On si to casom spoji a prestane.
@lalinko2010 presne tak ak je drobec s ním je v pohodicke kludny ale keď prídem ja hodí sa mi okolo krku a nezíde na krok s prepáčením aj keď na záchode som tak mi bucha na dvere
Neblazni, ved ma iba 1,5 roka...