Zabrala vám senovka grécka a benedikt lekársky?

amliv28
1. dec 2016

Ake mate s týmito bylinkami skusenosti?

amliv28
autor
1. dec 2016

@evittam
a ty si ich hned brala po porode,alebo až neskor?

evittam
1. dec 2016

@amliv28 Neskôr - cca okolo 3 mesiaca malej - som začala mať menej MM. Neviem aké máš veľké dieťa - ale to je vlastne jedno - ak máš málo MM tak môžeš to skúsiť hocikedy....

amliv28
autor
1. dec 2016

@evittam
Organiku som si aj ja dnes kupila,ale mali iba senovku a benedikt mali len čaj,tak pijem čaj a tabletky senovky

amliv28
autor
1. dec 2016

@evittam
No moja bude mat 5 mes. a aj by pila mliečko len ho mám strašne málo,velmi by som chcela dojčit dalej dufam,že to zaberie

evittam
1. dec 2016

@amliv28 Tak uvidíš - alebo si normálne objednaj cez Swanson - ja som si objednávala cez net. Ja som syna len dojčila do cca 4.mesiaca - potom mal málo, tak som začala prikrmovať UM - ale len večer - a každý druhý mal moje odstriekané MM čo vždy po dojčení zostalo. Dcérku som dokrmovala od narodenia - mala som menej mliečka - to vôbec nevadí, ak máš pocit, že máš málo tak kľudne skús aj dokrmovať.

amliv28
autor
1. dec 2016

@evittam
A berieš ich stále?

evittam
1. dec 2016

@amliv28 Ale kdeže - dcérka bude mať za pár dní 3 roky. Už dávno nedojčím - obe moje deti sa samé odstavila v 10.mesiacoch.:wink:

amliv28
autor
1. dec 2016

@evittam
praveže prikrmujem

evittam
1. dec 2016

@amliv28 Tak skús tie kapsule a uvidíš - mne pomohli - ale brala som ich stále od toho 3.mesiaca malej......😉 A nie je nič zlé na tom, že prikrmuješ - je to v pohode. Má aj tvoje mliečko a aj to čo potrebuje - aby bola spokojná a ty tiež....a nie aby ti "visela" na prsníku zbytočne stále keď z neho nič nejde.....Tým sa vôbec netráp. Za chvíľu aj tak začneš prikrmovať. Inak už kľudne môžeš začať - ja som malú začala cca okolo 4,5 - 5.mesiaca.

amliv28
autor
1. dec 2016

@evittam
už prikrmujem od 4.mes.

evittam
1. dec 2016

@amliv28 Tak super - dieťatko má čo potrebuje a uvidíš či sa ti zvýši tvorba MM. Ja som cca od pol roka dojčila už len ráno - na obed ak bol záujem a večer.....😉

amliv28
autor
1. dec 2016

@evittam ja by som mlieko mala len som musela ist na operaciu a mala bola 5 dni odstavena na umel mlieku a tam to cele začalo

evittam
1. dec 2016

@amliv28 Pozri, vôbec sa netráp-ak ani tie kapsule nepomôžu - nič sa nedeje - malá mala MM 5 mesiacov - aj to je perfektné...

zvalik
1. dec 2016

Ahoj. Mne senovka nezabrala /nemala som viacej mliečka/, ale moja malinká sa mi z nej úplne celá vyhádzala. Trvalo 3 týždne pokiaľ sme sa z toho dostali.

amliv28
autor
1. dec 2016

@zvalik
Tak to si ma nepotešila☹

sushizienka
1. dec 2016

Mne zabrala...len ja som vtedy bola v takom strese z dojčenia( po pôrode nie a nie sa rozdojcit),ze mi kamoška doniesla senovku ako pomleté korenie,som si 1 PL tusim 3krat denne rozrabala vo vode a pila a dodnes mám pocit že toto celé pomohlo že som mlieka mala dosť.Nepila som to dlho(3 týždne),nastartovalo mi to dojčenie a dojčila som do 10.mesiaca. Bolo to hnusné to piť, smrdela som ako zeler..teda môj muž má volal chodiaci zeler. ale tuto som si potom kupila ešte jeden sáčok: www.predajbylin.sk. Aj benedikt čaj som pila. Je pravda že vtedy som o tabletkách neuvažovala.

amliv28
autor
1. dec 2016

@zvalik
A v kolkom mesiaci si ju skúšala?

amliv28
autor
1. dec 2016

@sushizienka
Som sa tak dobre zasmiala,že chodiaci zeler 😂

sushizienka
1. dec 2016

No ja hneď asi 3 týždne po pôrode...keďže som bola zúfalá že mlieka málo :( ale ja si myslím že to za pokus stojí.

slivka5
1. dec 2016

Zaberaju ale treba toho brat viac, skus sa opytat lak. poradkyne z tvojho mesta na davkovanie. Mne celkom pomaha caj zo senovky ( mletej) a benediktu, vela tekutin tiez pomaha na tvorbu mlieka 🙂 mozes sa pridat do skupiny laktacna poradna tam ti tiez dobre poradia

amliv28
autor
2. dec 2016

a mate niekto skus. s Motherlove More milk?

amliv28
autor
2. dec 2016

Alebo Costi?

evittam
2. dec 2016

@amliv28 Mother More Milk sú zbytočne vyhodené peniaze - po prvé je to vlastne to isté ako senovka+Benedikt -len je tam menej miligramov na kapsulu a sú tam ešte nejaké iné prídavné látky a po druhé je to o dosť drahšie. Ja som mala najskôr ten - poradila mi to pediatrička-ale potom som objavila tie kapsule čo som ti už napísala. A Costi? Nehnevaj sa ale to je svinstvo - to nie je na podporu dojčenia ale na úplne niečo iné a vedľajšie účinky sú okrem iného tvorba mlieka. To by som radšej nedojčila ako sa pchať takým svinstvom - prečítaj si o tom niečo. 😉

amliv28
autor
2. dec 2016

@evittam
tak si ma uistila v tom čo som si aj myslela 😉

amliv28
autor
2. dec 2016

@evittam
2 den beriem tie homeop. Ricinus a od včera tu senovku v tab. a benedikt čaj a sa mi zdá,že je to o trochu lepšie.

evittam
2. dec 2016

@amliv28 To som rada. A stačí si tu prečítať posledný príspevok:
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/domperidon/

A inak je veľa mamičiek, čo to tu chváli a "vyspevuje" - a na jednej strane riešili či môžu hento a tamto keď boli tehotné, či môžu hento a tamto keď dojčia, ale to, že sa pchajú takým svinstvom - to už je v poriadku. Ale to je môj názor- nikoho nesúdim a chápem, že všetky chceme pre dieťa len to najlepšie a MM tým je - ale nie za každú cenu - ak to nejde tak to nejde a treba sa s tým zmieriť.

evittam
2. dec 2016

@amliv28 Ja v homeo neverím - je to len placebo - dávaš peniaze za čistú vodu v inom skupenstve. Ale veľa je samozrejme o tom, že tomu veríš.
Držím pršteky nech je to lepšie, ale ak nebude nestresuj sa - maličkej si dala čo potrebovala-neboj.😉
Inak ja som brala 3-4x denne po 2 kapsule, ak to bolo lepšie tak som dávku znížila ak horšie tak zvýšila - uvidíš.

amliv28
autor
2. dec 2016

@evittam
ešte som našla Motilium tie sú na volný predaj

evittam
2. dec 2016

@amliv28 Taká istá sračka ako Costi a podobné lieky. Neber voloviny - moja rada. To nie sú veci na tvorbu MM - je to len nežiadúci účinok uvedených liekov. Ale ak ti tvoje zdravie a zdravie tvojho dieťaťa stojí za hocičo - tak si kľudne daj. Fakt prepáč - ale nemám slov....ako som už napísala - nie je dobré niečo prirodzené takto siliť a mať to za každú cenu....