Uspávate len pri kojení?

gabrielos
14. máj 2011

Ahojte..viem že už tu podobné témy sú,ale chcela by som poprosit mamičky len tie,čo uspávali deti len pri kojení-a ako to riešili ked prestali kojit-a ako deti reagovali..My ešte kojíme-dudulku nechceme..tak neviem ako to bude dalej..Dakujem za rady 😵

jaroe
14. máj 2011

@gabrielos dcerku som uspavala sice pri kojeni, ale aj dudlala. Takze ked som ju "oducala" dala som jej napit z flase uz v posteli a potom strcila do ust dudel. A este som jej aj spievala zo zaciatku. To mala asi 10 mesiacov. Potom som zrusila aj to spievanie a v cca 13 mesiacoch aj ten dudel. Dostala napit a potom som uz len lezala vedla nej. Synator ma teraz takmer 11 mesiacov, zaspava viac menej tiez len pri kojeni, dudel nechce od narodenia. Zatial mi to uspavanie vyhovuje, je to rychle a bezproblemove. Mozno ho neskor skusim "uspievat" do spanku a ked si zvykne tak postupne uz len lezat vedla neho pri zaspavani.

smarti
14. máj 2011

@gabrielos ak neplánuješ odstaviť, tak to nerieš. My nemáme ani cumeľ, ani fľašu nechce a doteraz sa uspávame pri kojení. V podstate kojím ráno, na obed pred spaním, večer pred spaním a v noci. Už som myslela, že začnem odstavovať, ale malej idú zúbky, tak dosť často kaká, tak som rada, že kojím a dostanem do nej viac tekutín. Takže odstavovanie nechám na neskôr, možno sa sama odstaví. Niekedy sa mi večer stane, že nezaspí, tak jej spievam a rozprávam a ona pomaly zaspí.

gabrielos
autor
15. máj 2011

@smarti a v noci sa ti budí ?mne aj 4krat a znova uspávat pri kojení a znova prenašat do postielky.. 😒

macik27
15. máj 2011

@gabrielos aj my sme zaspávali výlučne pri kojení ale asi pred mesiacom sa rozhodla že nezaspí a zaspala až keď som ju uložila do postielky trošku si tam pobrblala a zaspala celkom sama a takto fungujeme doteraz 🙂 a v noci sa budí aj 6 krát 😒 a tiež ju zakaždým prekladám do postielky tak len čakám kým ju to prejde 😉

peepka
15. máj 2011

v 19m som odstavila a naucil sa za par dni....neboj naucite sa obaja ako zaspavat, ja som tam s nim lezala dokym nezspal , hladkala...doteraz s nim niekto musi byt 😀

smarti
15. máj 2011

@gabrielos ako kedy, niekedy sa nezobudí ani raz, ale väčšinou 1 - 2x, sú noci, že aj viac. Večer ju dám do postieľky, keď mi zaspí pri kojení, keď má noci, že vstáva len 1x, tak ju väčšinou posediačky nakojím a keď spí, tak ju dám späť do postieľky. Ale keď má horšie noci, že sa budí viackrát, tak si ju nechávam pri sebe na posteli a tým pádom sa až tak nepreberám, lebo keď sa začne budiť a mrnčať, tak jej rýchlo dám prsník a veľmi rýchlo sa uspokojí a spí ďalej. A ja tiež, nepreberiem sa až tak ako keď ju kojím posediačky a dávam naspäť do postieľky. U nás sa striedajú také obdobia, že spí spokojne viac nocí s jedným zobudením alebo úplne bez. A potom také noci, že sa budí častejšie - dokonca najviac sa mi budí keď mám dostať a keď mám menzes, asi to na ňu tiež nejak pôsobí, tie hormóny. Dokonca vtedy mám oveľa menej mliečka. Prvýkrát som dostala, keď mala 9 mesiacov, vlastne som nevedela, že dostanem, lebo ma ani brucho nebolelo a ona mi pár nocí nespala, veľa sa budila, mlieka bolo oveľa menej. Myslela som, že ho úplne stratím. Potom prišiel menzes, a po pár dňoch to prešlo. Dokonca aj mliečko sa začalo znovu tvoriť viac, i keď už ho navždy osttalo menej ako predtým. Proste asi hormóny urobili svoje. No a odvtedy sa to opakuje každý mesiac, i keď ten prvý to bolo asi najviac ( aj strata mlieka, aj neprespané noci).

cikyta
15. máj 2011

@gabrielos k veci ti odpovedala len peepka a tiež mám rovnaký problém..............odstavujem už rok a nedarí sa prave pre toto uspávanie. Už 2 roky som nespala dlhšie ako 3 hodiny v kuse 😢
Takže ma zaujímaju odpovede žien,ktore tým prešli a ako sa im podarilo prestať bez "uspávadla".

ajjkas
15. máj 2011

ahojte,ja som malú kojila do 18 mes. a zaspávala mi len pri kojení,cumlík nechcela,ved načo aj ked mala mna 😉 viem,že to bude zniet desivo,ale niekde som sa dočítala,že si má dat,žena na prsník korenie,tak som skúsila niečo slabšie a dala som sol,len čo sa prisala,už viac nechcela,to bolo moje posledné kojenie (čo som ani nečakala).A ráno ked zistila,že je to stále slané,bolo dobré aj mlieko z flašky,z ktorej nepila ani len čaj. 🙂

raona
15. máj 2011

@gabrielos ... mne malá zaspávala do 18 mesiacov na prsníku.. dudlík sme od narodenia nemali, tiež som sa bála, že ako ju odučiť, ako prestať kojiť... chcela som prestať kojiť postupne /vynechať cez den, vynechať ráno/, no nešlo to /po pár dňoch sme sa vždy vrátili ku všetkému kojeniu/...
potom ma raz večer dosť bolestivo pohrýzla /až mi slzy vyhrkli/ , tak som si povedala a dosť !!! už žiadne mlieko nedostaneš.. v ten večer zaspávala s revom, každé dve hodiny sa budila v noci, no neustúpila som.. keď sa to už nedalo zniesť, ponúkla som jej čaj a bolo.. keď si pýtala cez deň, snažila som sa odviesť pozornosť ďalší večer som jej dala mlieko do pohára /so sosáčikom/, vypila v posteli, zostala som pri nej - prvé zaspávanie bez prsníka trvalo 45 minút, postupne sa skracovalo.. a tak doteraz už vôbec nekojím, cez deň si málokedy spomenie na mlieko a večer pred zaspaním vždy vypije ten pohár mlieka na posteli, pomodlíme sa, ležím pri nej a zaspí - celý rituál trvá tak podľa toho ako je unavená - dakedy cca 10-15 min. inokedy je to dobrá pol hodina.. ale aspoň už nie je na prsníku 😉
celú noc neprespí, väčšinou sa 1x zobudí, napije sa čaju a prejde z jej izby do našej k nám do postele 🙂
/sama by mi v izbe vsak nezaspala 😒 / ale budem ju musieť postupne naučiť aj samozaspávaniu...

.. ale tvoja malinká je ešte fakt moc malá, prečo ju chceš prestať kojiť?? a neboj sa chce to len trpezlivosť a pevné nervy,, a možno sa Ti časom aj sama odstaví...

cikyta
15. máj 2011

@raona Ona nepíše,že chce prestať,len ju zaujíma,čo bude ďalej 😉

raona
15. máj 2011

@cikyta sorry, ale čo si jej komentátor?? 😉 len som napísala ako som to urobila ja a myslela som, že chce prestať, preto sa pýta... no snáď odpovie aj ona sama.... , takisto iné baby píšu svoje príbehy a postrehy, nech si @gabrielos sama vyberie.. každé dieťa je iné a na každé niečo iné zaberá...
😉

cikyta
15. máj 2011

@raona Toto je diskusia,takže ...

raona
15. máj 2011

@cikyta no a?

cikyta
15. máj 2011

@raona tak diskutujem 🙂

ajjkas
15. máj 2011

@raona suhlasim,ved to je aj o skusenostiach a radach ako postupovali ine mamicky a hlavne ako reagovali ich deticky,neda sa niekomu napisat osnova ktorej sa ma drzat pri odstavovani od kojenia 🙂

raona
15. máj 2011

@cikyta ale odpovedáš za iných 😉 a myslím, že nikto nenapísal nič od veci..
@ajjkas presne tak..
aa vidíš.. ja som tiež predtým skúšala korenie, najskôr revala no potom jej to už nič nerobilo 😉
a keď som prestala v ten večer kojiť, cca po dvoch dňoch som mala hrozne bolesti prsníkov, dávala som si obklad /plienka namočená vo víne/, a keď sa dožadovala prsníka, zacítila ten zápach vína, tak až potom už nešla skúšať, že či jej dám 😀 😀

cikyta
15. máj 2011

@raona tak prepáč,že som si dovolila napísať,že Gabriela ešte nechce prestať kojiť (aj ked to má jasne napísane v uvodnom príspevku)

ajjkas
15. máj 2011

@raona aha takze alkohol jej nevonal 😀

bealondyn
15. máj 2011

@gabrielos ahoj, ja som mala rovnake obavy ako ty. moja mala zaspavala vzdy pri kojeni alebo v kociku, dudlik nemala nikdy a flasku dlho odmietala. cca od 6 mesiacov som jej davala z flasky vodu pri prikrmoch. tak sa naucila pit z flasky. odstavila som ju ked mala 10,5 mesiaca zo dna na den, ziadne postupne odstavovanie, lebo z toho by bola urcite zmatena.
prvy den flasku s umelym mlieckom vypila vecer pred spanim zrazu uplne bez problemov a do 5 minut spinkala. 🙂 skoro som odpadla, ako lahko to islo! 😀 cez den mi teraz spinka vacsinou raz, dostane flasku, lahnem si vedla nej do nasej postele a ona zaspinka po vypiti tak do 5 minut. potom ju prelozim do jej postielky. nikdy v nej nevedela zaspat sama, takze aj vecer ju vzdy uspim na nasej posteli, hladkam ju po licku alebo ma len tak drzi za ruku a zaspinka, potom prelozim a spi vo svojej celu noc. niekedy cez den vymysla a zacne lozit po posteli a stavat sa, tak ju dam do kocika a tam mi rychlo zaspi.
bala som sa toho, ale bolo to ovela jednoduchsie nez som cakala, ani kamaratky nemali problem. takze sa neboj, nie je to take tazke ako sa zda. drzim palceky. 😵

ajjkas
15. máj 2011

@cikyta podla mna zbytočne prehnane reaguješ,ved sa nič nestalo,nerozoberaj to už 😉 Každý tu predsa može napísat svoj názor tak isto ako aj skúsenost

ajjkas
15. máj 2011

@bealondyn tak to je super,ja som mala ten problém,že moja nechcela,žiaden cumel takže ani flašku 🙂

bealondyn
15. máj 2011

@ajjkas moja tiez nechcela cumlik, bola som pripravena jej ho aj teraz zacat davat, keby bolo najhorsie, nech si dudkuje, ale nastastie nebolo treba. 🙂 no a s flaskou to mala vymyslene tak, ze vodicku sa postupne naucila pit, aj ked malicko, ale videla som, ze vie pit z flasky, no ale len co som tam dala mlieko, tak ani omylom nechcela. betarka jedna! 😀 a potom v den odstavenia zrazu nemala problem, asi potrebovala byt aj ona pripravena a asi aj vycitila, ze ja som neoblomna, neviem... a v ten den som jej nedala papat cca 4 hodiny pred spanim, nech je hladna a urcite aj to pomohlo.

ajjkas
15. máj 2011

@bealondyn no presne aj moja bola už vyhladovaná(lebo ten prsník bol slaný) takže aj um mlieko jej zrazu chutilo 🙂

gabrielos
autor
15. máj 2011

Dakujem všetkým za svoje skúsenosti..a trošku vysvetlenia prečo otom uvažujem-lebo máme zúbky a často kúše-tak neviem ako dlho sa kúsat nechám.. 😵 a chcem byt pripravena na nové uspávanie a skúšanie podla vás..jednu dceru už mám ale tá mala dudlik a mala čo cuckat 🙂 sme naučene už i na čaj i na mlieko z flaše-sušene-..všetko absolvovane..ale na spanie stale len kojenie..tak budeme časom skušat..dakujem.

ajjkas
15. máj 2011

@gabrielos Možno sa naozaj stačí iba zatat a povedat si nech si poplače,ved keby bola hladná tak od hladu neumrie,dala by si aj to umele mlieko,ale ked to je len o zvyku na prsník tak skús ju nechat poplakat nech vidí,že jej neustúpiš(ja viem,že sa to lahko píše,a pozerat sa ako plače ked vieš,že ked sa prisaje,bude klud) 🙂

monika15
15. máj 2011

hlavne neodbucujte z temy ... hlupe hadky.... je to super rada... a tema.....

tak aby admin nezamkol aj tu....

juliagregor
15. máj 2011

moji všetci zaspávali pri kojení, tiež som sa vždy obávala ako to zvládneme bez prsníka, ale deti ma vždy prekvapili a zvládli to lepšie ako ja... 😎
staršieho som odstavila 17 mesačného, lebo som bola tehu a dvojky som odstavila po 20 mesiacoch...
netreba sa nad tým trápiť dopredu

a aj mna kusali, hlavne, ked sa im tlačili zubky, ale sme to zvládli, niekedy mi je už luto, že sa to obdobie skončilo, oni boli tak podarení, ked papali a držali sa za ručky a dívali sa mi do očí...

barunkaa
19. máj 2011

Ahojte, ako dlho vam to zaspavanie pri kojeni trvalo? lebo moj maly (8tyzdnov) ked zaspava vecer pri kojeni, tak sa napapa apotom dudluje na prsniku a ked ho odstavim, tak sa vzdy preberie :(((((((((( potom zase chce prsnik a iba dudluje a takto nam zaspavanie trva niekedy aj 2 hodiny a ja som z toho zufala...dudlik vobec nechce

azarijka
20. máj 2011

@gabrielos cauko, necitala som predchadzajuce prispevky takze mozno sa budem opakovat, prva moznost je ze bude spavat pri tebe, ja to tak robim, tym padom v noci nemusim ku nej vstavat a prenasat ju ale iba v polospanku jej dam prsnik a ona si cucka a ja spim, ani neviem kolko krat je to za noc, lebo ani raz sa nezobudim uplne ale len tak preberiem, takze som vzdy rano vyspana 😉
druha moznost ak nechces aby pri tebe spavala, tak ist podla metody ktora je popisana v knihe "Kazde dieta sa vie naucit spat samo". Ja som ju vcera prvy krat pouzila, lebo tiez zaspavala pri kojeni ale v poslednej dobe zaspavala aj hodinu - dve, stale sa len so mnou hrala a nechcela spat. Vcera bola za 10 min tvrda a pekne spinkala 😉

slavinka9
20. máj 2011

@gabrielos ahoj...ja som sa roho tiez strasne bala co spravim, ked budeme odstavovat, lebo tiez sme zaspavali vylucne pri didke 😀 a vnoci aj 3-4 krat a ked sli prve zubky tak v noci asi 100krat 😀 😀 . no a Terezka t vyriesila za mna. 8mesiacov a 2 tyzdne sa odmietla prisat, len plakala a plakala, troska cucla a plakala hryzla a strasne sa jedovala az bola modra ked videla prsnik, no zachvaty ako hrom 😠 .tak som vecer ponukla nutrilon ani za svet ho nechcela, tak som rano kupila sunar ponukla a vypila celu flasku 😝 .odvtedy mam doma ine dieta, vecer v postielke vypije flasku, otoci sa na bok a spi celu noc!!!!!! do rana do siestej, vtedy vypije dalsiu flasu a este hodinku pospi, niekedy aj dve.je pravda, ze teraz ked sli dalsie zubky, vecer si poplakala, mliecko vypila mne na rukach ale sme sa ponosili porozpravali, nakrmili babiky potierali dasienka a zaspala sama v postielke.uz sme vo faze ze tak dva krat do tyzdna zaspi uplne sama. dopije ja odidem, chvilku sa hra a zaspi..... 😅 co viac silen mozem priat?? 😀