Ahojte baby.prosim vas napiste mi vase skusenosti .musela som ukoncit dojcenie dojcila som 19 mesiacov.ukoncila som to potom ako mi z nekonecnej unavy(dcera sa budila aj 20x za noc) a mne sa tak nahromadili zdrav.problemy ze uz som mala pocit ze dlhsie to nevydrzim ani den a potrebujem sa konecne vyspat a aj ked mi stale kazdy hovoril ze sa ten spanok bude zlepsovat nebolo to tak a naopak sa to len zhorsovalo a ja som mala problem zvladat aj bezne cinnoati....dlho som zvazovala ale nedalo sa inak zacala som velmi upadat..teraz ma vsak zaujima ako to bolo u vas ci sa spanok dietata zlepsil a ako s chorobami ci boli dieta chorlavejsie ako ked bolo dojcene a pod.dakujem
@tracka Ahoj, ja som prestala presne z tohto istého dôvodu dojčiť, v 15 mesiacoch. Od roka sa začala budiť asi každú hod. a pol, ja už som bola na nervy. Prvé dve noci boli náročné, potom už bolo dobre a nebudila sa. Nedávala som ani čajík, keď nič tak nič. Čo sa týka chorôb nedá sa to presne povedať, keď potom už bola viac s deťmi, prechádzali sme si soplíkmi nič vážne. A ten spánok sa u tvojej dcérky vôbec nezmenil? Koľko je tomu, čo si prestala kojiť?
Syna som odstavila (zrusila som iba pitie pred spanim a pocas spanku) v 20. mesiacoch a spanok sa velmi zlepsil. Tiez som prso nenahradila flaskou. Ak bol v noci smadny, dostal vodicku v pohariku. Ked sa v noci prebral stacilo pritulit a pohladkat. Nam dojcenie k lepsej imunite nepomohlo. Ma ju naprd. Ale chorlaviet zacal uz okolo roka, ked bol este dojceny.
@flavia1 uz je to vyse tyzdna co.som ju odstavila..dostala som pityriazu a natierala som to ciernou mastou tak som jej vysvetlila ze su cici chore a doktorka mi dala hnusnu mast a sppytala som sa ci take cici chce a ona ze nie a potom uz len vzdy povvedlal ze chore su...tak som myslela ze ok celom hladko to pojde prve dve noci trocha poplakala ale napodiv fakt kratko a hned zaspala tak ja ze uz to bude len lepsie ako kazdy hovoril ale odvtedy zase sme tam kde sme boli akurat sa zobudi po 2 h.spanku a vrieska nechce caj ani nic ani sa hojdat ani hladkat len reve preberie sa a potom od vycerpania nad ranom zaspi a spi mozno eate 2 hod.max a cez den potom zase max 1.5.hod.a takto to ide uz 5 noc...ja som zrela na skok z okna mam vyraznu alopeciu kt.tento stav vobec neprospieva
v pondelok chcem ist k dr. Nech nas posle na neurologiu ..len ma zaujimalo kedy sa ten spanok zacal zlepsovat v podobnych pripadoch .zuby jej uz nejdu.niekedy rozmyslam ci to dojcenie caste nocne jej uplne nerozhodilo spankovy rezim
@miskaska ved keby sa aspon pomojkat chcela.len vrieska ako by ju z koze drali a ked ju vezmem na ruky prehyba sa a napina ako luk a takto aj niekolko hodin vydrzi a cez den pootm nervozna je ..a pritom inak pekne pribera .uz sa aj sama pyta na nocnik pekne rozprava jednoduche vety ale ten spanoka.asi zabije
@veronika295 takze u vas dojcenie rovna sa lepsia imunita nefunguje?a.spava ako?
@veronika295 prepac uz som si a druhu odpobed precitala ze ako spava
Ja som nedojcila , len odssvala a maly mal od narodenia popritom umele a do 2rokov mal 2x sopliky...kamosky, co dojcili, tak im deti boli chore furt... a to som citala aj v skupinach s dojcenim, ze deti boli chorlave...tak ja volako ani neverim, zeby to mliecko ich nejako chranilo
@katka253111 asi je to naozaj nezavisle na tom dojceni ja som bola len 3 mesiace dojcena a imunitu som mala suprovu len z kazdej strany sa valia info o tom ake je to na imunitu super ze neviem sama...moja mala uz 8 mesacna atb.a to
Ja som obe deti dojcila 20 mes. Prvy sa odstavil sam, mal silnu nadchu, ze ked sa chcel prisat, nemal ako dobre dychat( napriek tomu, ze sme sa snazili nostek spriechodnit), naplo ho a to sa sralo par krat, tak uz sa prisat nechcel. Ja som vtedy velmi chcela pokracovat v dojceni,este mesuac som si odsavala a snazila sa udrzat mlieko a stale mu nukala,nech sa prisaje, on uz nechcel. No do tyzdna od odstavenia prespal celu noc. Az vtedy som sa znovu vyspala, dovtedy bol tak 5-8 x hore. Druheho syna som musela odstavit ja, tiez som to vydrzala do 20 mes. ( to aby boli rovnako,aby som nemala az take vycitky), to som bola uz neskutocne unavena, vycerpana. U neho som si prelepila dvorce velkymi leukoplastami telovej farby a povedala, ze sa pokazili, par krat cez den dosiel, povedal pokazili a odisiel. Ked sa v noci zobudil, ponukla som mu, ci chce vodu a pritulila si ho. Do tyzdna tiez prespal celu noc. Moji obaja nechceli ziadne nahrady mlieka ani obyc., tak sme mali viac jogurtov a pestry jedalnicek. A mladsi je tak doteraz, mlieko nechce, starsi sem tam. A musim zaklopat mame prevazne len sopliky semtam kasel. Ale uz obaja su v kolektivoch. Ono je to individualne u kazdeho dietata, nie je dane, co urcite funguje. Kamosky aj ked odstavili, aj tak sa deti budili. Na nieco deti vyzreju, nieco pochopia, nieco este nie, alebo len treba najst nejaku " fintu" co zafunguje. Skusat. Jednoznacne drzte sa, lebo spanok ten vas je nesmierne dolezite pre vase psych.a fyz.zdravie. Drzim palce
@tracka ak bola dcérka navyknutá tak často sa budiť v noci, tak si myslím, že potrebuje viac času, záleží to od dieťaťa. Moja prvá bola viac menej prispôsobivá, ale iné detičky viem, že ten týždeň a viac kým si zvyknú. Viem, že si v náročnej situácii a je to pre Teba psychicky veľmi náročné, no z vlastnej skúsenosti Ti môžem poradiť, prijmi to a zlepší sa to samé. Myslím, že veľmi chceš sa už vyspať, čo je úplne normálne, ale tým to brzdíš. Tvoja dcérka potrebuje viac času, prijmi to. Kludne si hovor prijímam to aj tisíc krát za sebou, odskúšané funguje to. 🙂 A tiež sa s ňou môžeš porozprávať ako s dospelou, vysvetli jej, že si už veľmi vyčerpaná, povedz jej o svojich pocitoch, ona síce nebude všetkému rozumieť ale rozumieť bude ináč... tiež odskúšané.. Veľmi Ti držím palce, no základ je u Teba, ona je Tvoje zrkadlo, deti sú také sú také akí sme my, teda hlavne matky... tiež hovorím z vlastnej skúsenoti...
@tracka Dlhodobé dojčenie nie je zárukou lepšej imunity. Obe moje deti som dojčila cca 10.mesiacov. Syn bol naposledy chorý keď mal pol roka, dcérka ešte vôbec. 😉
Čo sa týka toho spánku tvojho dieťaťa a to čo vystrája - no neviem - v tomto ti nejak extra neporadím, nakoľko moje deti sa budili od troch mesiacov na dojčenie 1x a od piateho mesiaca spávali celú noc. Ale môže to byť aj niečo neurologické-treba to podľa mňa konzultovať aj s pediatrom. Alebo ťa skúša koľko vydržíš...
@flavia1 dakujem za povzbudive slova.ta posledna veta cista pravda.ja som dost silna povaha ale fungovat niekolko mesiacov o 3 hodinach spanku na mne uz zanechalo stopy..este k tomu som migrenicka a cely rok co som jy kojila som vydrzala beZ tabletiek co mam a potom som si uz aj tie dala aj ked s vycitkami..mozno som to mala ukoncit skor ako sme sa dostali do tohto stadia...mne ako matke vsak okrem toho ze ja som potompodrazdena a kricim na nu je luto a to ze tak malo spi ze jej to uz musi chybat ved nie je mozne aby taketo dieta spalo aj s.dennym spankom 8nhodin...moje spomienky na akekolvek cinnosti s nou su take ze len zivam a modlim sa aby uz bol obed alebo noc a sla aspon kusok spat a ja s nou a zaspavam vsade v parku na prechadzke aj v cakarni u doktorky.uz len ozaj dufat ze sa to zlepsi lebo zacinam mat fakt depresie a to je uz potom zacarovany kruh
@evittam pricinu e uz hladali a skusali snad vsekto...malo podnetov,vela podnetov,vela jedla,menej,teplo zima zuby miesto vankusik perinka....smad.pozitivne myslenie.este som asi neskusila manu nebesku od narodenia len skusam a kazdu noc si liham s tym ze uz to bude urcite lepsie ...a bum este horsie posledny stupen bolo to odstavenie
..ak toto nepomoze tak uz jedine nejake lieky alebo moja samovrazda...ono sa to nezda ale ak nespis den noc nemam babky opatrovatelky a muza vidis len ked medzi dverami ked prichadza aj to sa hned pohadame lebo nevladzem ani sa len usmiat na neho tak vtedy ma clovek myslienky vselijakem...jasne su aj horsie veci v zivote ale telo neoklames spanok je sucast zivota a bez neho sa jednoducho fungovat neda
No spanok je neskutocne dolezity, a to, co teraz Vy tahate uplne chapem, treba to riesit cim skor ( u mna to spustilo rozne stavy, uzkosti, to nechcem strasit), treba mysliet aj na seba. Mozno ako docasna pomoc, keby muz zobral malu niekam von, nejaky program, kym Vy si doma trochu pospite, aj malo, ale pomoze. Urcite sa to snazte aj ked po troske riesit, viem, o com hovorim. Ste velmi dolezita pre celu rodinu, no najma pre seba a svoje Ja. Musite byt trosku sebecka. A bez vycitiek.
@tracka Ja ťa plne chápem. Ale skúšali ste to riešiť aj s lekármi? Kde je možno príčina? Ako som pochopila asi nie. Toto ste mali riešiť už dávno - lebo nie je ani trochu normálne aby sa ročné dieťa budilo 20x za noc.....
Ale držím prsty aby ste prišli na príčinu a bolo to len a len lepšie. 😉
@tracka asi ta nepoteším, môj najstarší asi pol roka alebo aj dlhšie fungoval na cca 8 hodinách spánku za 24 hodín. Večer zaspal o 23.00 vydržal do 1:00 občas do 2:00, potom bol 3 hodiny hore a o tej 4-tej, 5-tej zaspal do rana 7:00 alebo 8:00.Na obed klasika 2 hodky spánku. Bolo to zhruba od jeho 1,5 roka do 2 rokov. Dojceny sice bol, ale to ho neuspalo, on sa chcel hrať. Tiez sme boli bez pomoci, Manzel nevyspaty ledva vládal v práci fungovať, ja trochu lepšie lebo som s malým spala cez deň.
Ale môj syn vždy bol a aj teraz je slabý spáč, keď tvoja doteraz spala dobre, tak len treba vydržať. Ono sa to časom zlepší. Cez deň si ulahcuj deň ako sa da- nevar, jedlo sa dá aj objednať, daj malej hračky na zem ku posteli a ty si lahni.... ja som mu aj rozprávky pustila, keď bolo zle.
Drž sa, prejde to.
@zltalienka no tak mi anu nevrav😓no u nas bol odjakziva ten spanok taky zly ale posledne mesiace je to presne tak ako pises ..ona sa neda utisit nijako ked sa preberie tak len zapalit svetlo a hrat sa .cez den to ze mi busi srdce som uz ozelela,ale to ze mi vypadali vlasy(kto pozna alopeciu vie ze je neskodna ale na psychike neprida) to je na prd a ktovie co to urobi s telom zvnutra...a manzel tomu zase zlenbyva na odpadnutie mame maly byt kde kazdy such pocut a on ma tazku manualnu robotu....
Ked sme boli u dr.ked mala 7 mesiacov s tym ze sa vtedy"len"casto budila a nebola hore celu noc tak jej porobila zakladne vysetrenia a napisala do spravy ze neodentio...teda zubky...ale teraz na vsetky zuby tak neviem co napise teraz alebo ci jento uz zvyk....
@tracka teraz vyzniem ako nahorsia matka sveta, ale moje male zacali lepsie spavat az ked sme ich zacali viac ignorovat.. kym sme k nim vstavali po kazdom zamrncani a utisovali ich a tak, tak sa to len zhorsovalo.. potom sme par krat na ne zvrieskli, nech spia a odignorovali ich a zacalo sa to zlepsovat, lebo zbadali, ze im nebudeme stale za zadkom.
@tracka my sme vtedy boli v 1-izbaku😠. Manželovi štuple do uší kúpiť. Keď je fakt zle a ide o zdravie, neľutuj peniaze a zozen niekoho na varovanie malej. Staršia pani na dôchodku, študentka. Nech ju zoberú von do kočíka, alebo len tak na prechádzku a ty si lahni. Aj tá hodka-dve sa ráta. Pár krát do týždňa, snáď sa zvyšné € nájdu.
@tracka No tak to s tebou len "cvičí". Nehnevaj sa za úprimnosť - ale aby mne skoro dvojročné dieťa v noci vyžadovalo zasvietiť svetlo a hrať sa - no to v žiadnom prípade - proste v noci sa spí - a toto ste už mali zaviesť dávno a nie teraz to riešiť....už je dosť neskoro. A spí s vami v spálni?
@zltalienka Netreba žiadne eurá navyše a žiadne varovanie a pani na dôchodku - treba normálne určiť hranice a nenechať dieťa robiť z rodičov otrokov - to je všetko..... 😉
to si pekne dlho dojcila 😉 ja som dojcila do dvoch rokov..ale syn sa v noci nebudil,pekne spal,takze s tymto ti moc neporadim.asi treba vylucit choroby..a ak je v poriadku,tak ju to treba odnaucit,taketo vstavanie by znicilo vsetkych 😒 syn chory nebyva,ani nebyval..akurat mal toto leto dva krat brusne virozy ☹ ked som ho kojila,tak to nedostal vobec,aj ked jeho sestra to mala..