Stravuje sa moje polročné bábätko správne?

filkaoo
31. júl 2012

Doteraz mojho syna stale kojim a neprikrmujem umelym mliekom.
Kazdy den maleho prikrmujem zeleninkovou kasou s maskom, na olovrat ovocnou kasou a na vecer dostava mliecnu ryzovu kasu. Medzi tym papka moje mliecko aj 5, 6 krat za den po 5 minut. Mne sa zda, ze cez den toho mlieka vypije dost malo a tak to v poslednom case - dohana v noci kde kojim aj 3 - 4 krat, co je pre mna dost vela.
Ake mate skusenosti je normalne , ze 7 mesacne dieta sa tak casto budi v noci na kojenie?

katren
31. júl 2012

@filkaoo pouzi vyhladavac a najdi si diskusie ohladom jedalnicka rovnako starych deti......riesilo sa to tu, viem, ze take diskusie existuju....
podla mna je to ok 😉

veronika1610
31. júl 2012

moja má 8,5 a jedáva 5-6x v noci

atrami
31. júl 2012

Pokial, dieťatko dobre prospieva, tak by som množstvo mlieka neriešila- za 5 minút vypije dostatočné množstvo mlieka. Na 7. mesačné dieťa sú 3 príkrmy podla mna príliš. Stačilo by dávať len zeleninku a mäsko, poprípade ešte aj to ovocie.
Skús vynechat kašu na večeru a radšej len kojiť večer. Kaša može sposobit preťaženie žalúdka a malý može byt nepokojny.
Mne pomohlo, že malý spal so mnou v posteli a kojila som poležiačky.
Samozrejme potraviny prisposobit veku dieťaťa. Prihliadnuť aj na prípadné alergie v rodine.

boka79
31. júl 2012

Podla mna mate vela prikrmov, preto pije malo tvojho mliecka cez den a ma aj menej dojceni, a menej pocitu byt pri mame, ale 3-4 krat nie je az tak casto, podla mna, myslim, ze by to mohlo byt aj horsie, my vstavame od bnarodenia ca 6 - 8 krat...Ked ti to vadi, tak skus spat s nim, a budes kojit v polospanku, ale ja myslim, ze na 6. mes. babo su tri prikrmy dost vela. Drzim palce

amulienka
31. júl 2012

@filkaoo ja som skusala dat na noc UM aj kasu, kojila som kazde 2 hodiny. ked jej dam len moje mlieko a normalne ako pyta, tak spi v noci 5 hodin.

anjelicek26
31. júl 2012

Suhlasim, ze ma prilis vela prikrmov, pol rocne kojene dieta ma mat 1, maximalne dva prikrmy, od osem mesiacov dva prikrmy, od 10 mesiacov tri prikrmy.

Nedostava sa mu cez den dost mliecka - tym padom dohana v noci. Vynechaj olovrant a zlepsi sa to. Plus teda na veceru kasa nie je dobry napad, smädi po nej a niektore deti sa budia este viac, je tazka na zaludok.

dijefcatko
31. júl 2012

Tiež si myslím, že ten večerný príkrm je navyše, kašička je sladká, môže ho smädiť a budí sa. Alebo len jednoducho chce v noci cítiť mamu, má na to právo 😉 4krát sa budí aj moja, a to má už 18 mesiacov pomaly. Ja som si zvykla, spí pri mne, preto ma to nejak extra neobťažuje. Som za moje mliečko rada, keď je chorá, je to na nezaplatenie.

elen83j
31. júl 2012

Ja som dávala ráno kašu a na obed po vyspinkaní zeleninu a mäsko a na skoršiu večeru ovocie,ked mal 7m bolo dobre 😉 .Kašu som večer nedávala,lebo mi potom bol veľa krát v noci hore 😅

gaby21
31. júl 2012

Fiiha, a to vsetko spapa? pride mi to dost vela, kojenie neries, moze to byt ovela, ovela horsie, moze ale aj nemusi sa to upravit ked ho odstavis 😝

mia551
31. júl 2012

podla mojej osobnej skusenosti sa deti nacastejsie koja (resp. pytaju mliecko) v noci prave v obdobi 7-11 mesiacov... rastu zubky, zacinaju lozit, sediet, niektore sa uz aj stavaju na nozky, maju cez den teda ovela viacej podnetov, ktore potrebuju spracovat (a mlieko nie je len o jedeni)... rovnako toto velakrat sposobi, ze cez den si na mliecko "ani len nespomenu" a naozaj to dohanaju v noci... netvrdila by som, ze 3 prikrmy su vela, ty vidis najlepsie, ci to tvoj "papac" potrebuje, kazde dieta je ine... skor si myslim, ze to suvisi s tym, co som spominala vyssie (zubky, dohananie kojenia, co sa nestihlo cez den vzhladom na mnozstvo podnetov, ktore dieta cez den ma... ap.). moja mala sa ako 6 mes. kojila v noci 2x. ako 8 mes. si pytala mliecko v noci kazdu hodinu... od 11 mes. sa to postupne znormalizovalo... 🙂

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
euka210
31. júl 2012

no aj podla mna ma vela prikrmov. Ja bezne kojim 3x za noc, co je uplne v pohode pokial drobec nema problem zaspat uprostred noci 🙂

aknel1985
1. aug 2012

ved ma uz 7 mesiacov ...nema vela prikrmov , ved doobeeda ked je len to ovocie potom obedik a vecer len kasa takyto rezim stravovania sme mali aj my ....moja dcerka nechcela pit vobec vodicku a lekarka vravela, ze mliecko v tomto veku staci na porytie tekutin a tiez asi 5 krat som ju kojila cez den a 2-3krat sa budila v noci a nebolo to z kase ...dietata ma vela zazitkov pocas dna, a aj babatkam sa snivaju sny , mozu ist zubky, strach,ze tu nebude mama,pocit samoty -chcem byt blizko pri mame, az teraz sa mala budi v noci len raz a to ma uz 14mes...

lolko_lenka
1. aug 2012

jeden príkrm uber, asi ten olovrant, aby sa aj lepšie spinkalo. Ale moja malá bude mať 11 mesiacov a tiež sa mi zvykne aj 3x v noci zobudiť na kojenie, ale niekedy je to len o tom, že ju ku mne dám a hneď zaspí 🙂

namarie
1. aug 2012

naša už pekne jedla príkrmy a zrazu prestala, po týždni bez príkrmov už do nej dostanem aspoň pár lyžičiek, ale inak bieda, ale nadháňa to mliekom, lenže som chcela ohľadom toho nočného budenia, naša je hore každú hodinu až dve a vždy si len 5-10 min. pocucká a zaspí... pre mňa je to normálna vec, máme to od narodenia... aj jej Dr. vravel, že je to v poriadku, že chce cítiť moju prítomnosť...

gabuska36
1. aug 2012

ahoj moja dcerka má 8 mesiacov...stále ju kojím...dávam jej len zeleninovo mäsový obedík.....potom ju nakojím .....a okolo 17-tej jej dám banán s jablkom a keksami sunarka,alebo výživu......a pred spanim zase kojenie...v noci cca 1-2 krat kojím.....skúšala som aj kaše na noc,ale horšie sa jej spalo s plným žaludkom...držím palce

klincek
1. aug 2012

vyhod vecernu kasu, detom je tazka, potom su v noci smadne a dopijaju mlieko.. u nas sa vecer osvedcilo len mlieko, a to maju baby uz skoro rok.