Sťahovanie a odmietanie dojčenia 8 mesačnou dcérou

tanina724
8. mar 2012

Ahojte. Neviem,ci tu podobna tema je,nestiham to pozriet.Pred tyzdnom sme sa prestahovali a moja 8 mesacna dcera zacala cez den odmietat dojcenie. V noci sa mi to ako tak podari,ale cez den len odsavam. Aspon trochu,nech hned nepridem o mlieko. Mam jej davat cez den umele? Mojho tolko neodsajem. Alebo jej stacia prikrmy? Celkovo je dost umrncana. Neviem,ci sa jej tu nepaci.

nani7278
8. mar 2012

Sťahovanie je dosť veľký stres nielen pre bábo, ale aj pre ostatných. Ideálne by bolo trochu relaxovať, zobrať malú do postele k sebe, veľa sa mojkať, možno aj naholo, nech má prístup k prsníkom, keby chcela. Ak doteraz nemala umelé mliečko, bola by škoda dať ho teraz. Takže určite ponúkať, ak nechce, tak nenútiť, len vytvárať čo najviac pohodových chvíľa na dojčenie. Odsaté mliečko jej môžeš dať pohárikom... alebo akokoľvek inak, hoci pridať do príkrmu. Takéto bábo potrebuje cca 500 g mliečka denne- teda za 24 hodín. Je super, že v noci papá, tam si môže denný deficit vynahradiť. A pridať sa dá jogurt, cottage syry- to sa tiež ráta ako mliečna dávka. Určite skúste obe vydržať, máte za sebou náročné obdobie, treba sa z neho spamätať- udržať nočné dojčenie, ponúkať denné, netlačiť " na pílu", ale tešiť sa, že ste spolu. Držím vám palce 🙂

strapco13
8. mar 2012

@tanina724 stahovanie je velky stres aj pre dospelych nieto este pre deti, dalej kolo 8 mesiaca moze byt separacna ukost, mozu ist zubky, mozno mas dostat menzes, mozno ma privela prikrmov..dovodov na odmietanie dojcenia je vela..z tvojom prispevku je malo info
ak pouzivate dudlik, flasku....aj toto moze byt pricina odmietania
a mozno si len cez den potrebuje okukat nove prostredie a nema cas na to aby sa dojcila
ale v podstet ako pise @nani7278 urobit si pohodovu chvilku, mojkat sa co najviac s malou, na chvilu sa vykaslat na domacnost, pripadne si zaobstarat satku, ci ergo nosic a tak si nieco porobit, tak je detatko s tebou stale
Umele mliecko nedavaj zatial, odsavaj si, je mozne ze je to len prechodna faza a ona to spracuje a vrati sa spat na normal ako bola predtym
ponukaj prsnik ale nenut ju ak nechce, radsej o polhodku ponukni znova

tanina724
autor
9. mar 2012

Tak nakoniec som predsa len dostala menzes. To je u mna zazrak. Mavam ho tak raz za rok. Tak snad ju to prejde. Len ona zostala aj dost umrncana. Len by sa pestovala. Predtym sa aj hodinu sama hrala v postielke a teraz chce byt len na rukach. Asi je to ozaj tym novym prostredim.

strapco13
9. mar 2012

@tanina724 menzes moze sposobit taketo sparavnie
to ze je teraz nesvoja..kombinacia stahovania a 8 mesacnej uzkosti...vydrz, prejde to, len jej davaj najavo, ze si tu pre nu, vela sa s nou mojkaj, nos ju..zvykne si a prejde to 😉