Krátkodobá prestávka kojenia a odmietanie umelého mlieka

randrea
4. jún 2012

Ahojte, potrebovala by som poradit, asi tak tyzden nebudem moct kojit kvoli planovanej operacii a 8,5 mesacny syn odmieta pit umele mlieko, aj vodu. Co s tym? Su nejake "chutne" umele mlieka? Odsavam si, ale tolko davok nestiham. Mate nejake osvedcene rady ako ho to naucit? Sme zatial bezradni. Dakujem

sabiatko
4. jún 2012

najlepsie chuti asi sunar. kamoska donho este pridavala cukor, aby jej ho maly vypil, aj to fungovalo. nie je to moc zdrave, ale ked je to len na tyzden a inak to donho nedostanes, tak by to nemalo moc vadit.

kokorunecka
4. jún 2012

@randrea Určite nesúhlasím s tým, čo píše @sabiatko .. To je jedno či len týždeň a je jedno aj keby len deň.. Ale na kerú marju chcete všetci pridávať do UM cukor????????
Na hlavu postavené... Keď nechce, tak ho nenúť.. A keď bude hladný tak to vypije.. Ale veď skoro v 9tich mesiacoch už nemôže byť výlučne dojčený, takže nejakú vodu by mal piť..
A UM my dávame France lait a malinkej veľmi chutí.. Dokonca aj mne 😅

anjelicek26
4. jún 2012

@randrea - tyzden bez mlieka maly prinajhorsom vydrzi, ale hlad je veliky pan, ked bude hladny, vypije hocico, ver mi. Urcite nedavaj do UM cukor a podobne hluposti. UM je sladke az az aj bez toho. My sme zacinali s UM na hipp a teraz sa zasa dojcime..

latvia
4. jún 2012

@randrea co za operacia to bude ze ho budes musiet na dlhsie odstavit? lebo kojit mozes aj tesne po operacii, zavisi od druhu operacie.

kokorunecka
4. jún 2012

@randrea @sabiatko A ešte som chcela.. Na každej krabici UM je myslím napísané, že sa nesmie pridávať cukor.. Nie je to tam napísané pre srandu králikov 🙂

sabiatko
4. jún 2012

@kokorunecka tak ja som ho malemu nedavala, ale moja kamaratka. nepisem, ze je to zdrave, ale ze tak dieta pravdepodobne to mlieko vypije, o tom bola tato otazka, ake su osvedcene metody, preto to pisem. a ked si myslis, ze vypije tak ci tak, tak sa mylis, lebo kamoska sa snazila dlho donho nieco dostat a proste to nevypil. hoci predtym to mlieko pil. bola z toho nervozna, lebo nemal tym padom ani jedlo, ani vodu, tak to riesila takto. mne sa to tiez nepozdavalo, ale tak aspon daco zjedol.

sabiatko
4. jún 2012

@kokorunecka no vidis a ona ho pridala a maly je tu.

anjelicek26
4. jún 2012

@sabiatko - na druhom konci mohol ale z privela cukru chytit paradnu hnacku 😉 Pri tolkom cukre sa mnozia bakterie jedna radost.

kokorunecka
4. jún 2012

@sabiatko Pozri, ja na nikoho neútočím...Ale treba vymeniť značku UM, ak dieťa odmieta jedno čo pilo predtým.. A nie tam hneď kycnúť cukor..

latvia
4. jún 2012

@randrea ja na tvojom mieste mu nemenim ani UM ani nepridavam cukor. dam mu cajik, alebo vodu, to, ze to nechce rano, nenamena ze sa nenapije neskor niecoho ineho. alebo mu urob stavu z ovocia a zeleniny. mlieko pit nemusi. das mu jogurtik, alebo urobis mliecnu polievku, pripadne vapnik nahradis v inom jedle. mlieko nepotrebuje. a po operacii sa vratis k dojceniu

sabiatko
4. jún 2012

ja sa tu urcite nebudem zastavat toho, aby sa dietatu zbytocne daval do jedla umely cukor, to v ziadnom pripade. ale keby mi aj moj maly nechcel pit mlieko, pricom by nic ine jest nemohol, tak by som s tym nieco robila. tiez nie je zdrave, aby vobec nepil mlieko, lebo je to okrem ineho aj zataz na oblicky. a pokial by ho to malo nastartovat, aby mu mlieko zas zacalo chutit, tak by som vyskusala aj tuto metodu. lekarka jej vtedy este doporucila, aby dala malemu niekolkokrat biely jogurt (co sa mimochodom akoze tiez nemoze do pol roka), ze to zmeni malemu chut a po par dnoch mu zas dala mlieko a vypil.

lenocka84
4. jún 2012

@randrea sladit urcite NIE, UM mi pridu dost sladke aj bez toho. a davala si mu ho pit ty alebo niekto iny?
to vela robi, pokial dietatko citi matku, a vie ze sa kojite, UM nevypije, nech ho skusi nakrmit niekto iny. u mojho synovca som bola ja prva od ktorej vypil UM, od svagriny (mami) nechcel.

sabiatko
4. jún 2012

@anjelicek26 v tom sa ja nevyznam, pokial viem, taj hnacku nemal. len pre istotu napisem, ze ona tam toho cukru nesypala, tam dala na jednu flasu asi 1 CL. ale zase hovorim, ze ja nie som zastankynou cukru, aby sme si rozumeli, len hovorim, ze keby mi uz par dni nepil, tak radsej skusim aj toto. nastastie som nemusela...

randrea
autor
4. jún 2012

on nevie pit z flase nic, uz dlhsie skusame kojenecku vodu a on sa s tym len hra a nechape, ze sa ma napit. On nebude so mnou v nemocnici a to, ze mi ho manzel dovezie na kojenie, bude mozne len tak raz za den.

sabiatko
4. jún 2012

@kokorunecka ja viem, ze neutocis 🙂 ja som to len chcela vysvetlit.

latvia
4. jún 2012

@randrea nemusis mu davat z flase, predpokladam ze 8.5 mesacne dieta ti uz papa z lyzicky, pripadne skusis striekackou, asi to bude prvy krat boj, ale chyti sa urcite

sonka_d
4. jún 2012

@randrea Ahoj, my sme skúsili najprv jedno mliečko, potom druhé... a drobec rovnako nechcel. Potom sme ale pridlai trochu granka a zafungovalo to... 3x vypil s grankom a potom už aj bez. Takto som ho oklamala aj pri bezlaktózovom a to musí byť fakt hrozné mliečko 🙂 Malý mal síce 14 mesiacov, keď som ho odstavila, ale som rada, že to Granko zafungovalo....

sabiatko
4. jún 2012

@kokorunecka a s tou zmenou mlieka. ona presla cez nutrilon, bebou az k sunaru a nic. jednoducho jej nechcel pit, mal take obdobie. tak ako by si to potom riesila? si predstav, ze ti tyzden pije asi 25 % z toho, co predtym a nevies donho dostat mlieko. co urobis?

gabika7706
4. jún 2012

@randrea neviem ako ste na tom s prikrmami, ale 8,5 mesacny by uz mohol aj acidofilne mlieko napr., cez slamku alebo lyzickou, ak mas pocit, ze musi mat to mlieko, UM by som nedavala, suhlasim s latviou.

sabiatko
4. jún 2012

no... a tu sme skoncili... ked nezabere zmena mlieka, nechce pit ani vodu, ani caj a ani hlad ho nedonuti vypit mlieko, tak potom ostava uz len ten nestastny cukor 😝

kokorunecka
4. jún 2012

@sabiatko Ja by som to riešila s pediatrom.. Ale asi by som to nechcela riešiť cukrom..

sabiatko
4. jún 2012

@kokorunecka ved hej, riesila to. vtedy jej lekarka odporucila ten biely jogurt, ktory na nejaku dobu zabral, po tom zacal pit, ale dlho sa z toho neradovala. potom ze ma do jogurtu pridat dzem (aj to jej odporucila dokina), tak dala domaci zdem do jogutu a po dakej dobe zase nechcel. proste vyberavy chlapec. teraz to riesila tym cukrom.

sabiatko
4. jún 2012

@kokorunecka ja som mojmu cukor nedavala, dokonca som ani UM nechcela davat, tak som vyse roka odsavala mlieko, aby mal moje, kvalitne. moj maly ani caj nepil, od zaciatku iba cistu vodu a pije tak doteraz. s nim som nstastie taketo veci, ze by nejedol, riesit nemusela, v pol roku vypil 250-tku mlieka a bolo mu dobre 🙂