Spánok v noci a mliečko

lucinka82
13. sep 2013

ahojte chcela by som sa opytat na jednu vec. Malinku kojim, cez den je vsetko ok, niekedy papa kazde 2, niekedy 3, niekedy az 4 hodky, ako si vypyta. Ale v noci je to katastrofa, zaspava o pol 9, a uz o pol 1 je hore, potom kazdu chvilu. Ked ju dam na cicik, par krat si potiahne a zaspi, a takto stale dokola. Uz som zufala, neviem cim to moze byt. dakujem vam za nazory

xlucia
13. sep 2013

@lucinka82 ved sa ti sprava uplne normalne primerane veku. kde je problem?

lucinka82
autor
13. sep 2013

noc je problem, myslis ze by jej nestacilo mlieko alebo zubky al.co?

nikolet_89
13. sep 2013

@lucinka82 ja si myslim, ze jej mliecko staci, a zubky to byt este nemali je skoro...skus to este vydrzat 😉

lucinka82
autor
13. sep 2013

tak ma blbe obdobie ja neviem, ale uz nevladzem

ohenplod
13. sep 2013

No asi tu so mnou nebudu suhlasit ale zevraj dieta od 3 mesiacov uz nepotrebuje mlieko na noc a malo by prespat celu noc. Tak ju skus pomaly naucit na to, ze ju nebudes hned kojit ale ze ju len pohladkas bez vybratia z postielky a budes sa snazit ju prilis neprebrat.

marianna162
13. sep 2013

... ale vladzes , a neboj to je normalne , my to mame tak isto, raz je lepsie a raz horsie.... :D:D

nativanativa
13. sep 2013

@lucinka82 my máme 11.mesiacov a tiež sa budíme v noci často a takisto kojím,je to normálne

nativanativa
13. sep 2013

@ohenplod skús si to prehodiť na seba,ty budeš v noci smädná a nenapiješ sa, s týmto s tebou nesúhlasím,máloktoré dieťa v troch mesiacoch vydrží prespať celú noc

angua27
13. sep 2013

@lucinka82, podľa mňa je tento stav ok. je smädná, chce sa napiť, alebo má len potrebu byť s Tebou. môj syn sa do roka budil 8-10x za noc, potom to pozvoľna ubúdalo. zlepšil sa mu dosť spánok, keď sme sa v cca. jeho 10 mesiacoch presťahovali a začal spávať somnou v jednej posteli.
hlavu hore, my ženy vydržíme všetko. pokiaľ si unavená s toľkého vstávania, pospi si cez deň s malou. 😉

lucinka82
autor
13. sep 2013

podla mna v 3 mesiacoch je skoro nedavat mlieko

lucinka82
autor
13. sep 2013

@angua27 ked ona spi 20min 😀

ohenplod
13. sep 2013

@lucinka82 @nativanativa Nebudem sa hadat kedze viem, ze vseobecne sa na SK usudzuje, ze dieta neprespi celu noc aspon do 3 rokov, musi v noci pit a jest a mamicka sa musi obetovat a pretrpiet to kedze je to jej poklad. Mozno kedze na Slovensku mame luxus 3 rocnej dovolenky, tak si to mamicky mozu dovolit. Ked v zahranici matky idu pracovat po par tyzdnoch, tak si nemozu dovolit vstavat k dietatu celu noc a musia si rezim dietata nastavit co najskor. Nechcem aby to vyznelo kontroverzne, ale naozaj uz vacsina 3 - mesacnych babatiek by malo zvladnut prespat noc a nemusia byt v noci kojene. Nocnym kojenim sa babatkam len zatazuje ich traviaci system, od tretieho mesiaca je lepsie skusat kojit v noci menej. Co sa tyka placu v noci tak tiez treba volit sposob jemneho upokojovania, nebrat na ruky, len sa prihovarat aby sa dieta uplne neprebralo - netreba mu prerusovat spankove cykly, ktore sa mu pomaly nastavuju v tomto veku. @nativanativa Ja v noci nepijem a ani nejem a neviem si predstavit ze by som v noci vstavala kazdeho dve hodiny a dala som si nejaky chleba a pohar mlieka napriklad a bolo by to pre moj organimus dobre. Tolko len trosku iny pohlad na zamyslenie, kazdy nech si robi ako chce.

marylis
13. sep 2013

@ohenplod 100%ny suhlas!!!! 🙂

sjuzir
13. sep 2013

@lucinka82 moj maly ma 5 mesiacov, a v noci je hore presne každe dve hodky... a takto to trva už od jeho troch mesiacov... nič ine mi neostava len si zvyknut a dufat že sa to zlepsi 😒

majka1981
13. sep 2013

myslim ze problem v mlieku nebude, kedze cez den vydrzi dlho bez. je to skorej, ze potrebuje teba. pospi si cez den, lahni si skorej na vecerny spanok aby si dohnala hodiny. neboj zmenia sa aj noci - treba trochu vydrzat. ak spi v postielke, tak by urcite pomohlo ju nahat druhu polovicu noci pri Tebe aby Ta citila - vyspali by ste sa vsetci 😉

melanka21
13. sep 2013

nasa ma 2 rocky a skoro 2 mesiace, aj napriek tomu sa nam v noci budi aj 3 krat na mliecko, pritom uz davno spinka sama vo svojej posteli a vo svojej izbe. Aj mladsia 5 mesacna sa v noci budi 3 krat, podla mna je to normalna vec.

lucinka82
autor
13. sep 2013

@ohenplod no ja sa nechcem hadat, ale tazko naucit este 3 mesacne babatko v noci nepit mliecko

salome_82
13. sep 2013

@ohenplod Tak ty vieš o dojčení gulové... Dojčenie nie je len o jedle, takže hovoriť tu o tom, že ani dospelý si nedá v noci každé dve hodiny chlieb a preto považuješ dojčenie v noci za nezdravé, je scestné.
A čo robia v zahraničí so svojimi deťmi je ich vec. Každý národ má svoje zvyky týkajúce sa výchovy detí...

aliza
13. sep 2013

@lucinka82 ja som naucila, uplne v pohode, bez placu a traumy 😉, aj jedno aj druhe...vsetko sa da, len najprv musi mamicka chciet 🙂

medveckaeva
13. sep 2013

My mame skoro osem a papame vždy o dvoch a o siestej. Skúšala som to odignorovat. Vzdala som to. Nevyspali sme sa ani my a ani on kym nedostal papat. Skúšala som i cajik miesto mlieka, aby sa oducil a nic. Takze len treba vydržať 🙂

andelok
13. sep 2013

@lucinka82 moja dcerka ma 20 mesiacov a myslim, ze na mlieko sa budi este castejsie nez tvoja...a to uz pritom viac ako rok papa aj prikrmy a od roka normalnu stravu ako my, takze hladom to nebude. ako hovoria ine maminy, je to uplne normalne...kojene deti sa vacsinou v noci budia na mliecko /pritulenie/ viackrat za noc.

zuzanockamt
13. sep 2013

@lucinka82 to vydrzi nahodu dlho spat vzhladomk veku 🙂 😉

sendy182
13. sep 2013

@lucinka82 ak chceš kojiť čo najdlhšie nemala by si nočné krmenie vynechávať 😉 ......bábatko vie že v noci má istotu mamičku len pre seba 🙂 🙂 🙂 ........toto už vedia 🙂 🙂 🙂 ......nie je to iba hladom 😀 .......aj keď je to vyčerpávajúce ale určite je to krásne obdobie ktoré si treba viac užívať. 😉 ...

ariesi
13. sep 2013

moj ma uz 7 mesiacov a bezne sa zobudi uz po hodine- len co zisti, ze je sam 🙂 uspim opat, potom potiahne obcas aj dve hodky a potom do rana este taz 8 krat je hore- ale staci sa mu pricucnut, pocickat sa trocha a zasa si pospi. co to je spat dlhsie ako 1 hodinuv kuse si uz nepamatam. no ale co spravim. cumel nechce, to by bolo ukrivdeneho placu, keby som to skusala. vydrzat. chce ta citit, trosku od smadu si potiahnut, mozno aj od hladu.
ano, je pravda, ze v 3 mesiacoch uz pomaly by mali vediest prespat kazdu noc, ale kazdy organizmus je iny. a materske mliecko sa travi lahko, tak je normalne, ze vyhladne skor.

nativanativa
14. sep 2013

@ohenplod zaujímavé nikdy v noci si sa nezobudila na to že si smädná,tak ja som asi iná,stane sa mi že sa musím napiť

nativanativa
14. sep 2013

@ohenplod kojila si?? Potom máš asi zázračné dieťa ak áno

nativanativa
14. sep 2013

@ohenplod ale tu sme na slovensku a nie v zahraničí,v zahraničí asi bežnemajú opatrovatelku,načo potom majú dieťa ak chcú ísť do roboty? Si neviem predstaviť že by som to praktizovala tu,keď dieťa potrebuje matku a matka má byť s dieťaťom,o čom potom je materstvo?

carrie28
14. sep 2013

@lucinka82 Mne to začal robiť môj synček posledné tri týždne, napr poslednú noc to bolo presne podľa tvojho scénára Luci 🙂 po deviatej zaspal a pred polnocou už bol hore, najprv sa mu prihováram, hladkám ho a keď to nepomáha, zoberiem ho na ruky, pomojkam a dam do postielky, nefungovalo.. tak zase a potom som ho zobrala k sebe a bol pri mne celú noc.. vždy si trochu cucol a bol klud.

@ohenplod Máš zaujímavý postreh, áno, mimo Slovenska sú na tom ženy úplne inak, aj ja som v zahraničí, avšak dovolím si tvrdiť, že každé bábätko je individuálne a nie je možné ho manuálne nastaviť, aby prespalo celú noc. Nech robím čo robím, môj sa narodil 4-kilový, od narodenia veľa pýtal,mala som veľmi náročný začiatok. Sú tu okolo mňa ženy, s ktorými sme rodili približne rovnako a každej spí baby inak 🙂 je to naozaj luxus 3r byt doma na SK s bábätkom 🙂 aj keď žena dostáva smiešne peniaze.

jednoducho každá žena je individuálna, každé bábätko je individuálne,konečne by sa malo prestať na tomto modromkoniku porovnávať donekonečna, každý sme predsa unikát a aj naše detičky. 🙂

marianna162
14. sep 2013

@ohenplod ake stare mas babo ??

lucinka82
autor
14. sep 2013

dakujem, som len myslela ze by sa nemala tak casto budit, moj maly sa tak nebudil ale to nebol kojeny.