Plač, dojčenie a zvracanie

9. dec 2022

Odkedy sme sa vratili z prechazdky, od cca 14h do 17h maly iba je, zvracia a place... Mal asi 40 minutovy spanok po jefnom kojeni ale inak len pije, grcia a reve.
Uz som nanho kricala, plakala, som ogrcana ja aj on... Odgrgnutie mi velmi nejde a aj ked si nahodou odgrgne aj tak vracia

Obcas taku fontanu hodi, obcas to len tak vytecie obcas je to taka smotana... Ale je to na nervy, mame ogrcany gauc, teraz som si umyla grcku z vlasou a pisem s malym v ruke.
Nepomohla zavinovacka, deka v ktorej spava ci kombineza, v ktorej chodi von a v nej zaspi este sme ani nevysli... Ma ak tak take minutove spanly a potom zase rev... Naposledy jedol asi o pol 11 a odvtedy len rev a grcky. Ma 6 tyzdnov

Prsia mam skoro prazdne, ked mu aj dam na 10 minut, tak je nestastny, ze ma malo... Pocujem ako mu pracuje brusko, ze to tam buble... No co s tym.

Dufam, ze rano bude lepsiea nabehneme na normal... Toto je asi najviac grcania odkedy sme dosli z porodnice.
Jeho otec spokojne spi, je unaveny lebo pracuje na HO a k tomu sa o nas prikladne stara, aleaj tak som nasrana

autor
9. dec 2022

Uz je zase hore a poplakava 😭

luccija
9. dec 2022

Kričala si na 6 t dieťa?Dúfam, že to je vymyslený príspevok

samasima
9. dec 2022

Neboj bude dobre, prekonáte to spolu. Chod si uvariť čaj na kojenie, aby si mala mliečko. Zajtra ráno skoč do lekárne a kúp niečo na koliky. Pocvič s nim teraz bruško, aby sa mu uľavilo, daj si ho na hrudník a sadni si do polosedu, príp. si ho daj na plece aby si odgrgol. A muža pokojne zobuď, 10 minút ho nezabije a tebe fakt pomôže. Držte sa

autor
9. dec 2022

@luccija ano, ze co mmu je. Nie som na to hrda. A nie som dokonala. Ja som nervak aj normalne.

@samasima neviem ci ma koliky alebo reflux, dnesok je taky umrncany..

simona92101
9. dec 2022

Pravdepodobne ho trapi reflux,vracia sa mu mlieko z pazeraka,a pali ho to,preto place.daj do vyvysenej polohy,po jedle odgrgnut a aspon pol h na rukach nosit vo vyvysenej polohe.popripade kupit Nutriton,a podavat pred kojenim

mamulik10
9. dec 2022

Tak si klundi nervy draha ako môžeš kričať na novorodenca? Si kompletná? Ocividne ma tazkosti a ty si ta co mu ma pomôcť! Ak nezvládaš svoju psychiku nemala si mat dieta! Hlupáňa fakt

dominikamacakova
9. dec 2022

Okrem spomenutého s ním nemanipujuj po kojení. On za to nemôže pre boha 🤦 Najskôr prebaliť, obliecť a potom nakojiť a už nič nerobiť, maximálne jemne dať do zvýšenej polohy. Oni majú ešte slabý žalúdok a môže mať aj reflux. Ďalšia vec, môže zvracať aj keď fajčíš

autor
9. dec 2022

@simona92101 len v momrnte ked zacnem davat umele, tak to bude pomaly koniec kojenia. Flasa je lahsia ako cucat prsia no... Aspon to vravia diskusie. Vyvyseny je ale on aj ked si odgrgne si aj odgrcne.. Alebo tak uslintava

@mamulik10 a kde sa mam ukludnit ked od neho nemam kam ist. Mohla som si to nechat pre seba a tvarit sa, ze som dokonala, ale nie som a viem ze to nepomoze jemu.

@mamulik10 som vedela, ze ma zvozia, za to ze som si dovolila priznat, ze som si pokrikla pred vlastnyym babom. Nejaka relevantna rada ked si od myslis tu informaciu? Do obchodu ho nevratim. Na to je moc krasne a zlate babo.

@dominikamacakova ano najskor prrebalujem, kolkokrat ten ogrc len utrem ak nezachytim plienkou lebo to vie nečakane vypustit. Je vyvyseny. Nefajcim odkedy zakazali mentolky, nik nefajci

aliaray1
9. dec 2022

Ahoj,

Nikdy, ale nikdy nikdy na babatko nekric. Si dospela, narataj do 5 a chod sa cykricat do vankusa do vedlajsej miestnosti. Situaciu si iba zhorsila.

Place lebo mu nieco je a je zavisly a odkazany iba na teba. Moze mat prave rastovy spurt a preto je mu malo, prero sa koji na vyziadanie a preto mnohe z nas vyzerali ako chodiace zombie...vitaj v klube. Prsia prazdne nemas, je to len pocit. Ja som ich mala krvave.

Na prdy mu co davas?
Reflux nema?
Zviera rucky v past, jemne s nimi trasie? (Ked neplace)
Pupcek nezacina byt vyduty?
Afty nema v puske?
Ked je v sikmej vyvysenej polohe jento rovnake?
Na brusku ho polohujes ako casto, ako dlho, kedy?
Masa bruska v smere hidinovych ruciciek bola?
Cvicenie nozicky-kolienka k brusku a naspat bolo?
Neni nazltly?

autor
10. dec 2022

@aliaray1 ahoj, nazltly nie je.
Na prdy nic. Neordinujem mu vveci len tak.
Pasticky nie - co by to znamenalo?
Afty nie.
Pupcek ma viac menej stale trosku vyduty, ale nieked viac a niekedy menej, to vidim podla toho ako velmi je dnu ci von.
Vzdy pred prebalovanim cvicim s nozkami alebo mu dviham zadok aby si este poprdel a aj kwwd ho v posttielke rozbalim, tak ako sa natabuje poprdi.
Na brusko ho davam pred kojenim na nejake 3 minutky, ak otoci hlavickou, tak aj menej.
Odgrgnutie skusam cez rameno, v klbku alwbo zase na brusko, len to je taka posledna moznost, ale teda ako som uz pisala, nie vzd odgrgne.

Teraz spi a dala som ho do postielky, no a hned plac. Uz je zase u mna a spi. Ten klin ma vysku 6 cm

Mozno je vymyselnik oo otcovi

madielilly
10. dec 2022

Zisti intoleranciu na laktózu

aliaray1
10. dec 2022

Ahoj,

Prosim zapamataj si toto: dieta do 1 roka fyziologicky nevie pouzivat mozog na to, aby cokolvek robilo naschval. Preto sa deti do 1 roka nevychovavaju. Nic nerobi naschval a Bohu dakuj, ze reve a tym ti oznamuje, ze je nieco zle. A nie, nie je teda "vymyselnik"...🤦‍♀️

Takze podme spolu a zapnime mozog nech mu pomozes.

Na prdy si zakup prirodne Babycalm kvapky a zarob s prevarenou ochladenou vodou, fixkou si na obal napis kedy si ich zarobila...su bozske, prirodne a velmi mu ulavis. Plus do flase espumisan L (je vyoredany, takze kup comfort 5-10 kvapiek). To su volnopredajne a ani nam to nikto neporadil, az ked sme skoncili na urgente...a to asi nechces. Espumisan obsahuje simetikon a ten sa do organizmu nijako nevstrebava, neublizuje.

Trasuce rucky alebo take cudne pohyby by znamenali hypoglykemiu...pokles cukru nedostatkom jedla....hladom. Detto hladova zltacka. Dalsi znak hladu je zeleno tmava "hladova stolica", aj ked tu moze mat aj zdrave dieta...v zavislosti co jedla kojaca matka.

Afty sa prejavuju bielymi bodkami.
Ak by mal biele bodky na dasienkach a/alebo cervene/biele dasienka, bodky na spodnych dasienkach kde su rezaky...idu mu zuby (nasej takto prekvapivo od 2.5 mes.isli...podas 2.5ml nurofenu sirup a vypne ho od ulavy od bolesti). Niektore deti sa so zubami uz rodia.

Ak by mal jemne bledy/biely jazyk, ma sor=žaba. 1.pomoc je 1kl zriedena v 2 dl vlaznej vody, potriet miesta palickou na usi. Nasledke v lekarni maju gel na sor a to das na dudel a do 1-2 dni vylieceny.

Polohovanie na brusku nikdy nie vecer ani v noci...rada z Kramarov.

Zle odgrgavas, mna to naucili az vo fyzio detskej nemocnici...maleho das nie jak pytel brambor cez rameno, ale:
Hlava na prsiach, lavou rukou podopieras zahlavie a pravou prdelku s pokrcenymi nohami. Ak negrga, sadnes na rit na gauc, jemne sa cela s nim zaklonis. Ak ani to, nechas chvilku tak a skusit o 10 min.

Ak ma vyduty pupok, ma zrejme zacinajucu herniu - hlas to pedi a pytaj sa na chirurgiu + na fyzio. A aj to vie byt sakra problem. My sme to krasne vyriesili tak, ze nas chvalili na chirurgii a na fyzio sme okrem cvikov na herniu mali aj na prevenciu skoliozy atd-hradi poistovna.
Mas doma papierovy leukoplast alebo samolepiace stychy?
Pripadne ak sa da, posli foto pupceka zboku a zvrchu.

Je mozne, ze nie je hladny lebo zgrcia prebytok a reve kvoli prdom moja.
Ak ma reflux, kup a daj mu Gastrotuss...pali ho zaha, mlieko sa mu vrati hore, zapali pazerak a od bolesti place.

Navyse moze revat lebo potrebuje stale teba a nie jedlo. Ja som si tiez myslela aka je hladna...och aky len omyl to bol. My sme to vyriesili nosicom (manzel Manduca) a ja satka...nevieme to vynachvalit.

Spi ako? Chytis a polozis do postielky a odides?
Pustas mu dajaku hudbu? Ide mi o to pochopit ako v akom prostredi zaspava, co nanho vplyva.

autor
10. dec 2022

@aliaray1 pokilal ma mienis buzerovat tak ak si aj pisala nieco produktivne, po prvej vete. Ma presla chut citat. Diky za kopnutie aj druhykrat

veronika3110
10. dec 2022

V prvom rade.. mäkké prsia neznamenajú že nemas mlieko.. to si len my ženy myslíme, že musia byt ako kamen aby bolo mlieko.. keď zvracia, tak zrejme to mlieko máš, inak by nemalo čo zvracať..
a ja osobne si myslím, že mu toho mlieka dávaš veľa.. ja som si neustále myslela že mala je hladná atak som jej tu cicku furt len pchala a pchala a ona potom všetko vyvrátila von a ja som bola nešťastná, že koľko mlieka som akoby vyliala do záchodu…
Ma 6t a veľmi slabú brušnú stenu.. nevie si s tými prdikmi poradiť a boli to.. pomôže len masáž, cvičenie a mozes davat nejake kvapky napr sab simplex..
a keď si trochu odgrgne mliečka to mi príde normálne… ak to nie je prúdom, to tie detičky tak majú… aj keď jo das ľahnúť po kojení, polož nejak na plienku, že aj keď vyjde cosi, nebude nič špinavé..
skús kojiť tak, že keď sa samé odpojí, tak už nedávaj… jasne, že keď mu das do úst cicku tak bude ťahať.. nevie že už ma dosť, to je reflex a bude ťahať kým mu budeš davat.. potom ho dvihnes tam jasne že vserko čo je navyše pôjde von.. možno by som ho aj práve nechala ležať, nech ss to tam v brušku pekne uloží 😁
A s tým odgrgnutim - mne trvalo 2 mesiace kým som sa to naučila.. dovtedy som to skúšala a nešlo… ale mala nemala s bruškom nikdy problém…
Za skúšku nič nedáš..
Vidím v komentároch že každý jeden príznak ktorý uvádzaš tak tá hneď strašia hroznymi diagnózami a nemocnicou a pritom môže byt riešenie úplne jednoduché.. zas na druhej strane každé bábätko si tým musí prejsť a bude lepsie

martaturi
10. dec 2022

@aliaray1 autorka asi nepotrebovala pomoc pokiaľ tvoj príspevok nečítala. Vypísala si to excelentne 🙂👌 naozaj super.. 👏

juliet86
10. dec 2022

ved ti naoisala slusne a k veci.

simona20201309
10. dec 2022

Autorka, ja myslím, že si tu dostala veľmi dobre rady q verím, ze naozaj si si ich prečítala.
Na druhej strane úplne chápem tvoju reakciu. Viem, aké to je byť vyčerpaná, unavena, s nervami v koncoch a ešte nepochopena. Neboj sa, to ze si nezvládla situáciu, určite tvoje bábätko nijak nepoznaci. . .
Len si musíš uvedomiť, že kričanim situaciu len xhorsis. Ja som tiež ukricana, a aj keď sa snažím ovládať, občas sa mi to ešte podarí. Vôbec sa necítim preto horšia matka. Obdivujem tie, čo dokážu šepkať aj vo vypatych situáciách. Je to povahova črta, temperament.
Takže musím sa ťa zastať, lebo naozaj tieto poznámky sú úplne zbytočné. Uvedomujes si to aj bez nich, že to nie je správne.
....koľko žien som sa napocuvala, čo mali chuť vyhodiť revajuce bábätko z ôsmeho poschodia.... trochu empatie ženy...
Sú to stavy, ktoré mnoho z nás prežívajú, hlavne prvorodicky, ktoré nevedeli, čo ich čaká...

simona92101
10. dec 2022

@aliaray1 ja len podotknem, ze ak ma dieta reflux,kvapky Babycalm ho este viac podporia,kvoli obsahu konkretnych bylin-sposobuju este vacsiu tvorbu kyselin a mlieko sa este viac vracia naspat.obe dcerky mali reflux a tieto kvapky ho este viac podporovali.
Autorka- Nutriton nieje UM ale produkt na zahustenie aj materskeho mlieka,podavas pred kojenim,zamiesas a das dietatu,v brusku vytvori akoby zatku aby sa mlieko nevracalo do ust a von.
Kup sirup Gastrotuss (podas po dojceni)alebo tablety Gastrocynesine(prirodne),podavas pred jedlom rozdrvene v plast.lyzicke a rozrobene s vodou. Nakojis,poloz babatko sebe na hrudnik,nenatriasaj,kludne si sadni na gauc,jemne hladkaj chrbatik.A v tejto polohe vydrz aspon 20 min.ak neodgrgne,nevadi,ak kludne zaspi tak poloz nabok do postielky.ak by tlacil vzduch,isto sa zobudi a mozes skusit dat znova odgrgnut. S doktorkou sa porad o tom Nutritone,moze ti ho predpisat na reflux

aliaray1
10. dec 2022

@martaturi
@juliet86
Dakujem 🙏 snazila som sa len vecne, ved uz bolo pol druhej rano a kocka mala stres a nervy.

@autor ja som ta nebuzerovala, bola si cerstvo naprudena, vynervovana, pisala som ti racionalne a vecne v skratke aby sa v tom dalo orientovat. Drzim palce, nech sa ma maly co najlepsie.

bluemoon24
10. dec 2022

autorka: duvodu je bohuzel cela rada, takovych noci jeste bude. Ja vim, ze je to tezke, hlavne, kdyz miminko place, je mu spatne, ty delas vsechno co muzes, ale nic nepomaha. Vsechny rady uz jsi tady dostala, pomalu je vyzkousej, neco urcite zabere. Pres den si nacti informace o “witching hour” realne mu nemusi byt nic, jen zpracovava podnety z celeho dne. Nepozerate televizi na pozadi, kdyz je maly v pokoji? Zvracel ti proudem hned po kojeni nebo natravene po delsi dobe? A priste uplne prvni vec - VZBUD MANZELA! Nech ti miminko podrzi, pohoupe, ty se bez umyt, uvar si caj a najez se. Budes klidnejsi a mnohem vic miminku pomuzes.

@mamulik10 kopnout si do nekoho, kdo je s nervama a silami na dne, to je tady uz klasika, ale ten komentar sis fakt mohla odpustit. Na co to bylo dobre? Citis se ted lepe?

aliaray1
10. dec 2022

@bluemoon24 este mi napadlo, ze od stvrtka je spln, na deticky to velmi vplyva a aj na dospelych.

autor
10. dec 2022

@aliaray1 ahoj, tvoje rady som si precitala, ale az neskor, ked som vychladla.

Myslim, ze to s tym pupikom nema, ze len ked ma prdy, tak je nafuknuty.
Spava s nami v spalni, postielku mam pri hlave, este je maly, takze spi kolmo v postielke a ja na neho vidim, rovno do tvaricky, otacam si ho nech nan vidim.
Nakoniec sme sa premrncali do dalsieho krmenia o 2h rano, potom zase plakal v postirlke a nikde inde, tak som ho zabalila este raz a schovala aj rucicku, ktorou maval ako plakal a hned zaspal a spal az do osmej. Teraz spinka s tatinkoom a aj ked si odgrgol po tvojom priklade, tak si aj ugrcol, ale spi kludne.
Je to zahada to moje babo.

A nemysli si, ze som na nho kricala pol hodinu, ja viem ze sa to nema tak netreba este kopat do zufalca.

@madielilly mlieko a mliecne jem odkedy sme dosli z porodnice kvoli vapbiku, vravwli v porodnici, ze treba aby sa nekazili zuby.. Tak to by sa hadam uz skor prejavila taka alergia nie?

@veronika3110 dakujem. Ti

@juliet86 nemusi 2x opakovat nieco co je jasne aj mne, ze sa to nema

@simona92101 dakujem

aliaray1
10. dec 2022

Neboj kazdy strati nervy a potrebuje ventil...mne pomohlo ist sa predychat na balkon na minutu. Vsetky vieme ake to je...chces mu pomoct a nevies ako, nevie to povedat len place a kvili od bolesti a pod.

Pocuj ten pupcek podla mna odsleduj, keby to bolo ono, je fakt lepsie to prelepovat 2 tyzdne ako ho v neskorsom veku musiet dat operovat.

Inak mlieko skus vyradit na par dni a uvidis ci sa mu nepolepsi. Ak by hej, pedi vie dat spravit testy.

Drz sa 🤗

autor
10. dec 2022

@bluemoon24 telku pustenu mame, ale sedim tak aby na obrazovku nevidel. Davali futbal a obaja sme fanusikovia 😖

Zvracia vselijak obcas je to taky mrnsi obluk, a to je riedke, obcas mu len tak vyteka z kutika a obcas je take hrudkovite. Obcas sibodgrgnr, dam ho spat a ked ho vyberam po spanku, tak ma zatecene az na chrbat s tym, ze kludne prespi 2h

autor
10. dec 2022

@aliaray1 drzim zubami nechtami. Teraz spi, obcas zaplace, to myslum, ze prdka a z toho tak zamrnci zaplace zo spanku

ambamamba
10. dec 2022

Skuste kvapky coliprev mozno mu nerobi uplne dobre laktoza. Mohlo sa to teraz prejavit. Ak nezaberie zvazte UM antialergenne alebo HA.

mamulik10
10. dec 2022

@bluemoon24 Tebe pride normalne kričať na 6 tyzdnove bábätko? 🙄 Ty si divná sorry. Každá mame nervy ale krikom nič nevyriešiš a akurát vystresujes bábätko 🙄 Ale to by si mohla asi aj sama vedieť aj autorka ktorá ma ocividne psychické problémy a nezvlada placuce dieťa. V prvom rade by sa mala liečiť autorka. Pekný dnik 🥰

bluemoon24
10. dec 2022

Ja to chapu, to nebyla vytka. U nas to byl dost problem, takze televize pak byla nonstop vypla. Vyzkousej a uvidis, treba to nebude o tom. Urcite to pozoruj, muze mit reflux i skryty reflux. A nebo proste nic. Kolem toho 6t to tak byva, ze je witching hour dost casta. Uvidis, za chvilku to odsledujes a bude dobre.

bluemoon24
10. dec 2022

@mamulik10 ano, kazdy komu rupnou nervy ma psychicke problemy 🤦🏻‍♀️ to je zbytecne

katy084
10. dec 2022

Nuž okrem refluxu a koliky to moze byť aj iný zdravotný problém napriklad viróza...poraď sa s lekárom...