Odsatie mlieka pred Štedrou večerou a dojčenie

17. dec 2020

Dobrý deň, píšem anonymne, lebo očakávam aj negatívne komentáre..
Ale keďže ako vegetarian už teraz mám celkom problém čo jedávať na obed popri kojeni, aj keď viem, že postupne môžem skúšať hocičo, ale syn je ešte maličký a aj bez toho aby som experimentovala s jedlom má problémy s bruškom, takže by som ani neodhadla, čo mu robí zle z jedla.. takže rozmýšľam že aspoň stedru večeru by som si chcela trocha "uzit" a dat si s rodinou kapustnicu a majonézovy šalát bez stresu a nevymyslat jedlo špeciálne pre mňa.. a bez mučenia priznám, že po týchto týždňoch by mi padlo dobre aj deci vína na odreagovanie ...tak by som si chcela počas dňa pred večerou mlieko odsať, mám ho dosť, takže podľa mňa by vyšlo kľudne aj na dve dávky.. len neviem ako dlho po večeri ho môžem v kľude nakojit, kedy by to bolo relatívne bezpečné alebo dokonca či mám ešte potom radšej odsať a vyliať.. (fľašku už mal aj predtým a nemal problém z nej papať a napriek tomu ani kojenie neodmietal) ďakujem za všetky normálne komentáre a za pochopenie 🙂

zuba1987
17. dec 2020

neodsavaj nic, normalne koj, ja kojim a mam v plane zbuchat kapustnicu, kapra aj salat.
vino - max 1,5 dc a mozes kojit, viacej by som si ja osobne nedala
kojenie nie je "nachvilu", netreba specialne opatrenia,normalne zi, jedz, spotruj

zuzka251
17. dec 2020

to ti niktona 100% nepovie, kedy uz budes mat “mlieko bez kapustnice”...pri liekoch sa to zistit da, ale pri jedle tazko.. bud si odsajes mlieka na viac ako dve davky alebo kasles na to, mozno babo nijako reagovat nebude a mozno bude mat koliku.. je to natebe. jasom od porodu 4 mesiace a kapustu som este nejedla, ale koliky sme mali aj tak.. a niekto je kapustu a bez problemov, jeto velmi individualne si myslim

jvlo
17. dec 2020

Urob tak,ako to cítiš.

misha666
17. dec 2020

to co zjes a vypijes sa v mlieku prejavi najskor az o 6-12 h ...cize nic odsavat nemusis... a kludne si daj aj 2dcl vina ...kym to prejde do mlieka to z teba aj vyprcha 🙂

mousegirl
17. dec 2020

Ja kojím 6 mesiacov a jem od začiatku úplne všetko. Ono sa zevraj nikdy nedokázal naozajstný súvis s tým čo ješ a bolesťami bruska u deti, však nemáte spoločný tráviaci trakt. Aj vínko si občas dám 1dc keď maly večer zaspi. Netráp sa a začni si užívať aj normálne jedlo;)

era777
17. dec 2020

Mlieko sa tvori z krvi nie zo zaludka 😁 kludd normalne sa nejedz netreba odsavat a 2 dcl vina pohode si daj do mlieka sa dostane min.mnozstvo (treba pozriet vyskumne clanky ) ...nakoj a daj si 😃

autor
17. dec 2020

Ďakujem 😊

danieladeley
17. dec 2020

kolko ma maly?

autor
17. dec 2020

@danieladeley necelých 6 týždňov bude mať na Vianoce len

zuba1987
17. dec 2020

normalne sa napapaj co mas chut, aj malemu treba roznorode vitaminy 😊 ak jedavas ryby tak aj kapra, salat v pohode
mojmu napr. nikdy nic nevadilo, ani kapusta, fazula ale prdkal ak som zjedla veeela redkovky u mamy, tak som jej jedla pomenej

ivangeline
17. dec 2020

Keď mu je zle na brušku, nie je to z jedla.. niečo to môže zhoršovať ale nemyslím, že by to malo byť z jedla. Keď tak bude mať jeden blbý deň... 😅 Pri mojej som mohla jesť hocičo... A tak tak bolo zle...zhoršovalo to však mliečne, kysnuté, všetko čo naduva..aj blbá paradajka..prešlo to až keď sa rozpapkala.

zuba1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuba1987
17. dec 2020

treba si odsledovat ak mu ozaj nieco skodi to nejest, nie preventivne vysadit vsetko lebo by mu to "mohlo" skodit... zvacsa strava matky bolesti bruska nezhorsuje, to ooozaj vynimocne
inak tu na MK je skupina laktacna poradna, ak by si v buducnosti potrebovala, baby rady s barscim poradia

autor
17. dec 2020

@zuba1987 tak zatiaľ sa snažím vyhýbať hlavne len strukovinám a tej kapusty sa troška bojím... lebo každé ráno sa budi na bolesť bruška, takže som chcela počkať kým mu to prejde a potom začať takéto potraviny jesť.. ale zas nie je to tak že nejem skoro nič...len tymto naduvacim sa snažím vyhýbať 🙂

prihlassa
17. dec 2020

Týždeň po pôrode sme si doma spravili úžasné kyslú kapustnicu malý trocha poplakal ale dvojitá dávka espumisanu mu pomohla no neodolala som čo narobím ,na Vianoce sa nebudem obmedzovať na uvoľnenie dám pred každým kojenim espumisan a za moje plne brucho trošku plaču znesiem ,no som necitlivé matka ,len môj malý bude mať na Vianoce už 5,5 mesiaca

zuba1987
17. dec 2020

pocvic mu z nozickami... raz jednu a druhu trosku zohni v kolienku a pritlac k brusku, a potom obe do stran... pekne to uvolni brusko

autor
17. dec 2020

@zuba1987 jasne, cvičíme, občas pomasirujem aj pupikom, skúsali sme aj espumisan, ten som.mala pocit že pomohol len prvé dni, teraz vôbec, skúsila som pár dní aj babycalm, tiež nepomohlo, teraz sa mi zdá že dokonca po biogaii mu je ešte horšie, tak asi kašlem na to a skúsim mu nedavat chvíľu nič..

dominka63
17. dec 2020

Skúste ešte coliprev ☺️A ja som odsavala a mali tiež bolelo bruško deň som jej dávala mlieko z mraziaka preistotu lebo jej vadilo napr mliečne a pečivo to som mala odsledovanie

autor
17. dec 2020

@dominka63 aj ten sme mali ako prvý no som mala pocit že mu potom zle začal robiť alebo to bola náhoda.. ešte som si to nevedela tak dobre odsledovať lebo mal asi 2 týždne takže pre nás všetko nové

dominka63
17. dec 2020

No ono to chce asi len cas

autor
17. dec 2020

@dominka63 už asi jedine.. snáď to prejde čoskoro 🙂 len mi je to ľúto keď mu neviem pomôcť :/

zuba1987
17. dec 2020

skus sabsimplex, espumisan iba L, ten comfort zapeka
drzim palce

zuba1987
17. dec 2020

a biogaju daj iba 2kv denne, nie plnu davku, nam plna davka tiez skodila

autor
17. dec 2020

@zuba1987 áno ďakujem, dnes som sa už dogooglila že zo začiatku sa má dávať menej kvapiek tej biogaii..tak ale radšej mu dám.par dni pauzu a potom skúsim menšiu dávku 🙂 a tiež možno neskôr ešte skúsim sab simplex len mu chcem dať nachvíľu oddych od tých kvapiek kadejakých keď aj tak zatiaľ nič nepomohlo

ivca88
17. dec 2020

Moja malá má potravinové alergie. Takže mam odsledovane, ze keď som zjedla niečo na čo je alergická, tak bol problém za cca 24 hodín.
Takže ak som zjedla napríklad vajíčkovú nátierku ( nevedela som, že je na nej alergická - bolo to na začiatku ) tak na druhý deň mala bolesti a ostatné problémy.
Keďže to je alergia, tak jej telo na to isto reagovalo viac menej okamžite - do dvoch hodín.
Takže v praxi by som tých prvých 12 hodín kojila a potom už dávaj odsate.

Ale prakticky si nemyslím, že malému toto ublíži čo chces zjesť.
Teoreticky si sprav majonézovy šalát z vegan majonézy, bez vajec a menej cibuľky, aby nezdul.
Sesternica dáva miesto majonezi radšej kyslú smotanu...

autor
17. dec 2020

@ivca88 dakujem, tak noc aspoň po večeri bude hadam kľudná 🙂

Tu majonézu chcel muž už 2x kúpiť za posledné dni ale bola vypredaná všade.. tak ak nekúpi dovtedy tak to asi risknem, aj tak toho nezjem veľa.. s kyslou smotanou sme robili šalát teraz a nebolo to chutné veľmi 😀

mint_blossom
17. dec 2020

Prosim ta ja kojim skoro 5r., keby som sa mala takto obmedzovat, uz by som bola asi na psychatrii.

ivca88
17. dec 2020

Je viac značiek ( napr aj Hellman's ma vegan. Potom je DOMA a ešte jedna). Muž kupuje zväčša v tescu.
Ale aj Kaufland má veľa vegan produktov

autor
17. dec 2020

@mint_blossom ako som písala vyššie, snažím sa vyhýbať potravinám čo nafukuju, aspoň kým ho neprestane bruško bolievat..

@ivca88 Áno veď pár krát sme ju mali len nenašiel teraz.. ani vo veľkom tescu ani v Kauflande.. tak uvidíme či doskladnia do vianoc, keď pôjde do obchodu najbližšie, lebo iba kvôli majonéze nebude v tomto období všetky obchody obehavat 🙂

ekyna
17. dec 2020

maličký berie vigantol ? pýtam sa kvôli brušku. my sme si totižto užili 1,5 roka trápenia s bruškom kým som nezistila, že za tým bol vigantol.