Ahojte, chcem sa spýtať či niekto z vás nemá skúsenosť s tým, že musel odísť v prvých týždňoch na pol dňa/celý deň od dieťaťa, ktoré ste dojčili. Keďže som študentka, zachvíľu idem rodiť a pokiaľ nestihnem dokončiť všetky skúšky do narodenia malého, budem musieť ísť 250 km z miesta bydliska do školy dokončiť ich. Len netuším či sa to dá vôbec zvládnuť bez toho, aby som prestala kojiť, čo samozrejme nechcem, ak by sa mi podarilo začať. A s takým malým dieťaťom asi nie je vhodné cestovať takú diaľku... preto si to veľmi neviem predstaviť.
Ďakujem za odpovede, prípadne skúsenosti.
kamarátka tak chodila spolu s babkou a dcérkou. Babka kočíkovala, sem-tam podľa potreby malú nakojila. Práveže také malé dieťa prevažne spinká, čo je výhoda.
Boze to je toho.mlieko si odstriekas pred skolou aj pocas nej.ziadna drama.to by sme sa ziadna od svojich dojcenych deti nemohli pohnut ani na krok.
ja mám teraz spolužiačky na VŠ, ktoré majú malé bábätka...a všetky n skúšky chodia tak, že aj s detičkami, predtým ako idú na skúšku na chodbe nakoja...pokým napíšeme skúšku tak vydržia s rodinným príslušníkom a hotovo...
Ďakujem baby...
Skúšky mi neskôr nedajú, tento rok štátnicujem takže by som bola rada, keby som nemusela rok predlžovať školu.
tak keby som mala školu pár kilometrov tak samozrejme, že to tak spravím. Len som sa pýtala či nevadí cestovať s takým drobátkom 250 km tam a 250 km potom naspäť autom.
Ja som cestovala s malym 300km a v pohodke v piatok ma pustili po porode domov a v pondelok som musela do skoly na zapis 😊 aj na statnici poslednej bol so mnou to uz bol sice vacsi ale i tak ja som mala odpor k odsavaniu aj odstriekavaniu mne bolo jednoduchšie vziat drobca so sebou 😊 vzdy sa da nejak zariadit
@siska53 ano? A dnesne cumliky na flase sa preco podobaju yvarom na bradavky? V zivote som nepocula o tom,ze cely zivot niekoho matka dojcila do smrti. To co je za hovadinu? Dieta ked ma hlad, automaticky taha. Aky je rozdiel medzi flasou a dojcenim? Ano z prs si potiahne, z flase tecie. Ale su dudliky ktore maju mini dierky kde dieta pokial chce pit musi tak isto tahat....vsetky deti su schopne naucit sa pit z flase. Je to o matke, co jej vyhovuje viac. Redsie prikrmy sa od 4 mesiacov podavaju cim? Lyzicou? Priborom? Posadim dieta a najedz sa????
@didus35 Ahoj, ja som mala presne to iste min. rok. 4rocnik, a krpec sa narodil koncom februara, akurat na zacali prednasky k letnemu sem. nastastie som stihla vsetky skusky zo ZS spravit v prvych terminoch, okrem jednej, aj to mi skusajuci vysiel v ustrety a dal mi moznost spravit ju v letnom semestri. Ja som vela odsavala, a davala mliecko do mrazaku, a muz isiel vacsinou so mnou a s malym, kocikoval ho, kym som mala skusku.
Urcite to das, drzim palce 🙂
@marlenka222 tento moj druhorodeny je taky, ze z cumlovej flase pit nebude, ked mal pol roka zacal pit z naustkovej, slamkovej flase, alebo normalneho poharika a pritom s prisatim sme nikdy problem nemali. Dokonca dudku mal len ked chcel spat a v pol roku ju zacal odmietat uplne- A poznam viac deti, ktore odmietaju pit z cumlovej flase 😉
pokial mas dost mlieka odstriekavaj , a ten kto bude dieta strazit mu ho da...ak nebude chciet flasku tak sa moze dat pit dietatu z pohara, u nas tak krmili v porodnici, vyzeralo to sice trochu komicky ale babatka pili ako maciatka...alebo druha moznost cez striekacku..
@gumimaci môj prvý takisto fungoval nechápal princíp fľaše. Sám sa z pohára napil v 8 mesiacoch. Cumeľ zo svojho života vylúčil v 5 mesiacoch sám proste ho raz vypľul a už ho nevzal nazad do úst aj tak ho mal len na zaspávanie. Na fľašu som prešla keď som ho v roku odstavila aj to trvalo celkom tri dni kým sa naučil ako to funguje :D ale to len pred spaním naobed a večer vypije mlieko.
@marlenka222 - dosť veľký rozdiel. Prisanie na prsník je iné ako ťahanie z fľaše. Inaksia technika. Moje deti fľašu a cumel nechceli. Tiež som odchádzala na pol dňa niekedy. Darmo som si odstriekala. Nachystala fľašu. Muž musel kŕmiť lyžičkou aj 3mesacne bábätko ak chcel,aby sa napilo. Nie je to blbosť. Proste syntetiku v ústach rozoznali. Z prsníka rovno prechádzali na pohárik. Gumený naustok nechceli. Tvrdý ešte ako-tak.
Ja by som dieta plus jednu osobu na strazenie zobrala so sebou. Cestovanie nie je ziaden problem. Skor flaska moze byt problem, ak na nu nebolo dovtedy dieta zvyknute
tiez by som vzala babo so sebou - plus nejaku opatrovatelku. Asi by som bola nervozna-tolky cas od novorodenca. Takto ho budes mat pri sebe...pohladkas...nakojis a bude to ok.
@marlenka222 A ja som niekde pisala,ze dojcit do smrti??? Bavime sa o jej v tom case partyzdnovol miminu.. A ked i taka mudrz,za to,ze ty si nemala problem,tak si to mala povedat mojej mladsej,ktora sa z flase nevedela naucit pit. Az v roku. Nepomohol ani moj 4dnovy pobyt v nemockev jej 7.m... Esteze uz vtedy bola aj na prikrmoch..jej to vobec neslo,dudle sme skusali vselijake.. Nic. Az v roku sa konecne naucila na z takeho ploskeho cumla, z ktoreho potom pila vodu a neskor sa normalne naucila z flasiek pre deti a z pohara. Ale to odtriekane mlieko z nicoho v tom case..skusala som ja niekolko mesiacov, muz s mojou mamou sa natrapili.. Nic. Pritom starsi sa naucil po3.m.aj z flase,vedel striedat,ked bolo nutne.. Su aj take deti,ako bola moja mala a viem,ze nie sme jedini.. A bavime sa o babatkach nie o 2a viacrocnych detoch.
@marlenka222 dojcene deti sa prikrmuju od 6.m,takze neviem,ako sa krmia 4mesacne. 6.m.som si posadila na seba a krmila lyzicou.. Opat. Starsie dieta hned vedelo,co s tym,mladsie nie. Muselo sa naucit. Skor je vynimkou,ak to dieta hned vie.
A pamatam si,ze moju segru mama pri prvych prikrmoch ako neodjcenu,krmila flasou na ktorej bola mala lyzicka. Cize tu polievocku ci kasu cee cumel netahala.
Ahoj, ja som dieťa mala ako študentka. do školy som odišla od syna ke´d mal 3 týždne. starala sa o neho moja mama. ráno som si mlieko odsala a poobede, alebo večer som sa vrátila. a znova som kojila dieťa. do školy som cestovala denne 35 km tam, 35 naspäť. syn bol kojený 7 mesiacov. Zvládli sme to....
Samozrejme, že sa to dá zvládnuť. Pred cestou si odstriekaš najviac mlieka, ako len bude možné, odstriekavať si budeš musieť aj počas toho času, čo budeš mimo domu. No a dieťa v tom čase bude dokŕmené umelým mliekom, svet sa nezrúti.